Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

QUOTE(L'aurora @ 2010 02 15, 23:31)
receptukas hemoglobinui pakelti: morka ir burokeli (bet nevirtus) sutarkuoti, pagardinti trupuciu druskos ir grietine ir valgyti essen.gif

burokeliai su morkom gerai, tik jokiais budais ne uztaisyti su grietine! juk kalcis tik trukdo isisavinti gelezi blink.gif
dar noreciau pasakyt, kad daug gelezies yra sojoje. joje daug daugiau nei jautienoje, tik vat nezinau, kiek tos sojos galima valgyt nestukems.
esu aktyvi donore, mesos beveik nevartoju, o tik maisto deka turiu puiku hb.
daug yra ir tokiose uogose kaip melynes bei juodieji serbentai. o ir saldytose uogose gelezis niekur nedingsta, ne kaip vit C.
ir dar - kuo maziau streso! kaip jau ir sakyta, nestukiu hb normos skiriasi nuo kitu, taigi gydytojai, nenutuokiantys apie hb normas, tik sukelia nereikalinga stresa unsure.gif

sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
As skaiciau, kad granatos labai gerai hemoglobina tvarko. Reikes ir man pasiieskoti....
Atsakyti
Sveikos

Man 31 nėštumo savaite ir hemoglobinas is 136 pavirto i 114 . Ar pradet gert kazkokiu preparatus??? ar maista pasireguliuot?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnele78 @ 2010 02 24, 16:44)
Sveikos

Man 31 nėštumo savaite ir hemoglobinas is 136 pavirto i 114 . Ar pradet gert kazkokiu preparatus??? ar maista pasireguliuot?? g.gif

Nemanau, kad reikia preparatų, daugiau raudonos mėsytės valgykit wink.gif Nėščiajai žemiausia kraujo riba yra 110, todėl Jūsų kraujas tikrai neblogas, o tuo labiau trečiajame trimestre.
Atsakyti
QUOTE(*Laurusha* @ 2010 01 26, 16:03)
Man pirmo nestumo gale irgi buvo nustate mazakruajyste,  doh.gif  tada teko gerti gelezies papildus ir vitamina C kartu, nes vit C padeda geriau pasisavinti gelezi. Dar tada gydytoja sake, kad mazylis is mamos pasiims tiek kiek jam reikia, o kas liks, tai mamai. Taciau jei hemoglobinas krenta zemiau 10 (ar 100 kaip kitur raso) tada jau mazyliui gali nebeuztekti gelezies ir gali prasideti deguonies stoka.  verysad.gif
    Kiek zinau is maisto gelezis labai blogai pasisavinama, geriausiai is mesos apie 20-40%, o is darzoviu jei neklystu tik apie 4%.
    Dabar mum dar tik I trimestras, o jau nustate anemija.  doh.gif  Manau reikes apsirupinti gelezies papildais ir stengtis, kad nors nekristu labai  biggrin.gif

Teisingai gydytoja pasakė, leliukas pasiims tiek, kiek jam reikės, pas mane nėštumo gale, na kelias savaites iki gimdymo geležis buvo vos 70, o jis krito tiesiog dienomis, labai pergyvenau, bet mažiukas gimė su idealiu HB ir iki šiol jis toks, vaikui jau greit du metukai.
Atsakyti
Man irgi nustatė mažakraujystę... Ginė davė tokį sąrašiuką su geležies turinčiais maisto produktais, tai pagal jį burokėliai ten neypatingai "geležingi"...

user posted image

Dar sakė gerti geležies preparatus, nėščiosioms geriau skysti, o kokį konkrečiai - sakė pasitarti vaistinėje, matyt, nėra didelio skirtumo kurį būtent, galima pasirinkti vos ne pagal kainą.
Atsakyti
Gal kas bandete pakelti hemoglobina negeriant gelezies, bet priziurint mityba. 25 sav. mano hemoglobinas 107, kai ribinis jau 105. Gydytoja irase kortelej anemia unsure.gif bei rekomendavo kelis gelezies preaparatus.
Beje, kai dariausi tyrima buvau ka tik prasirgusi, ar galejo tas itakoti toki hemoglobino nukritima?
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 04 01, 09:08)
Gal kas bandete pakelti hemoglobina negeriant gelezies, bet priziurint mityba. 25 sav. mano hemoglobinas 107, kai ribinis jau 105. Gydytoja irase kortelej anemia unsure.gif bei rekomendavo kelis gelezies preaparatus.
Beje, kai dariausi tyrima buvau ka tik prasirgusi, ar galejo tas itakoti toki hemoglobino nukritima?

as valgiau kuo daugiau brokoliu ir granatu. man padejo pasikelti 4u.gif
Atsakyti
o per kiek laiko pavyko pakelti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 04 02, 09:26)

Man su abiem vaikais buvo anemija doh.gif .
Su pirmuoju sūnumi hemogobinas buvo nukritęs iki 93 doh.gif . Ko tik nedariau: raudoną mėsą valgiau, granatus, brokolius, kepenis, bet jomis negalima piktnaudžiauti, spaudžiau sultis iš burokėlių, obuolių, morkų su šlakeliu grietinėlės. Galiausiai gydytoja išrašė geležies preaparatų. Gėriau juos arklinėmis dozėmis. O rezultatas buvo toks menkas, po mėnesio intensyvaus viso to, ką išvardinau, vartojimo, hemoglobinas pakildavo vos 4 vienetais doh.gif. Gimdyti važiavau su 101.
Su antruoju sūnumi irgi buvo ne kas. Gimdyti važiavau su 100. Ir jokios priemonės negelbėjo doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 04 02, 09:26)

As per men susitvarkiau 4u.gif
Atsakyti
gal galit pasakyti koki pozymiai mazakraujystes? kokia savijauta?
Atsakyti