Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

[quote=Taare,2009 10 25, 18:33]
Iš ne mėsiškų produktų, labai daug geležies turi lęšiai (sriubytės-košės iš jų gana skanios), kiek žinua netgi daugiau negu mėsa. Taip pat jos daug petražolėse, dilgėlių lapuose (vaistinėse yra dilgėlių arbatos), graikiniuose riešutuose (tik pastarųjų negalima padauginti, geriau po kokius 6-7 riešutus per dieną reguliariai) wink.gif , dar viena geležies talpykla - datulės, taip pat kakava bei juodasis šokoladas. Na kiaušiniai ir žuvis taipogi kažkiek turi.

thumbup.gif produktai thumbup.gif
Atsakyti
per pirma nestuma turejau mazakraujiste Hb buvo krites net iki 80...isgelbejo vienas vaistas kiek zinau lietuvoje jo dabar nera.Iasbandzius buvau viska, spec dietas,kruva preparatu ir nefiga doh.gif Buvo taks vaistas HEMSINERAL TC arba PC neprisimenu tu paskutyniu raideliu blush2.gif tai gelezis su vitaminais vienoj kapsulei jai neklystu buvo 200mg gelezies ar net daugiau + vitaminai padedantis pasisavinti ta gelezi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tanler: 11 lapkričio 2009 - 23:46
QUOTE(JurgaF @ 2009 10 21, 20:48)
Mums 31 savaite hemoglobinas 109, tai dabar nieko nebesuprantu jis jau per zemas ar dar ant ribos? Girdejau, kad dilgeliu lapai su medumi labai gerai pakelia HB. Ar kas nors bande tokiu budu kelti savo HB?  unsure.gif

Pas mane ir nieko gero unsure.gif 101 parode,gydytoja sake kad 110 yra ne norma,o jau riba nestumo metu.Ka padayrsi dar pora tableciu per diena dasidejo,turbut tiek tableciu per visa gyvenima negeriau kaip sito nestumo metu.
Atsakyti
Šiandien sužinojau, kad mano hemoglobinas 100 (man 33 sav.). Gydytoja liepe gerti Tardyferona ir folio rugsti.
Prisiskaičiau puikių patarimų šiame forume. Patiko patarimas apie dilgeles, kad jų dėti visur i gėrimus. Dar prisiminiau kažkada skaičiau, kad džiovintas dilgeles reikia susmulkinti ar susimalti ir siuo prieskoniu barstyti viska - sriubas, salotas ir t.t.
Džiovintų dilgėlių turiu (skalaudavau plaukus), tai dabar pagaliau prisiruošiu ir susimalsiu. Šeimyna irgi tegu stiprina kraują smile.gif
Atsakyti
Vakar buvau pas gydytoja ir sake, kad mano kraujas nusedes, hemoglobino kiekis 104.9. Bet gydytojas sake, kad galiu pradeti gerti gelezies preparatus tik nuo 16 nestumo savaites. O man dabar dar tik 11 sav. Ne labai suprantu kodel, gal jei gersiu anksciau pakenksiu maziukui?
Atsakyti
Pas mane per visą nėštumą problemos su hemoglobinu..Dabar vis krenta ir krenta...Tardyferon'ą po dvi tabletes geriu..Maisto daugiau kuriame yra daugiau geležies...Darys tyrimus po kelių sav..Žiūrėsim..Jau kad bent nustotų kristi... verysad.gif Prieš porą savaičių daryti tyrimai hemo buvo 94... unsure.gif
Atsakyti
Pas mane taip pat buvo mažakraujystė pabaigoje nėštumo. Tai stengiausi valgyti produktus, turinčius geležies. Bet jų, deja, jau nepakanka. Taigi dar gėriau geležį papildomai. O šiaip pasiskaitykite internete, kokius produktus valgyti ir sėkmės. Viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Man pirmo nestumo gale irgi buvo nustate mazakruajyste, doh.gif tada teko gerti gelezies papildus ir vitamina C kartu, nes vit C padeda geriau pasisavinti gelezi. Dar tada gydytoja sake, kad mazylis is mamos pasiims tiek kiek jam reikia, o kas liks, tai mamai. Taciau jei hemoglobinas krenta zemiau 10 (ar 100 kaip kitur raso) tada jau mazyliui gali nebeuztekti gelezies ir gali prasideti deguonies stoka. verysad.gif
Kiek zinau is maisto gelezis labai blogai pasisavinama, geriausiai is mesos apie 20-40%, o is darzoviu jei neklystu tik apie 4%.
Dabar mum dar tik I trimestras, o jau nustate anemija. doh.gif Manau reikes apsirupinti gelezies papildais ir stengtis, kad nors nekristu labai biggrin.gif
Atsakyti
Man snd daktare paskambno ir liepe gert tardiferona, nes HB 96 verysad.gif o atrodo valgau ivairu maistuka, bet va nepadeda... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(susiwelusi @ 2010 02 10, 17:03)
Man snd daktare paskambno ir liepe gert tardiferona, nes HB 96  verysad.gif  o atrodo valgau ivairu maistuka, bet va nepadeda... schmoll.gif

Nepergyvenk 4u.gif Kai gersi gelezi uzgerk stikline apelsinu sulciu, ar siaip kokiu daug vit C turinciu gerimu, nes vit C padeda pasisavinti gelezi, pamatysi, viskas bus OK
Atsakyti
QUOTE(*Laurusha* @ 2010 02 11, 16:53)
Nepergyvenk  4u.gif  Kai gersi gelezi uzgerk stikline apelsinu sulciu, ar siaip kokiu daug vit C turinciu gerimu, nes vit C padeda pasisavinti gelezi, pamatysi, viskas bus OK

Na tikiuosi, nes lb bijau, kad tik lelytei nepakenktu unsure.gif
Atsakyti
receptukas hemoglobinui pakelti: morka ir burokeli (bet nevirtus) sutarkuoti, pagardinti trupuciu druskos ir grietine ir valgyti essen.gif
Atsakyti