Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Sveikos, pas mane hemoglobinas nukrito iki 98... ir cia prie tardiferono ir nestukiu vitaminu, kuriuose yra gelezies... zodziu bandysiu imti kita preparata. gal kuri kazka kita vartojat?

su ta anemija yra daug niuansu... vienas - pvz. truksta vitamino B12 arba folines rugsties...

kitas variantas, tai kad hemoglobinas dar nieko nepasako, ypac paimta sis pirsto. Man kita karta liepe darytis BK is venos ir jei nekils, tai pasidaryti feritino tyrima. Sita tyrima dariau ir dukrai - tada parodo gelezies atsargas oorganizme. tai manau, kad pasidarysiu, kad ramiau butu....
Atsakyti
...sveikutes...man irgi snd ipaise anemija (hmg 106) doctor.gif ir nestumas dar nedidelis - 17 sav., doh.gif geriu vitaminus Elevit ir dar papildomai liepe gerti gelezi su folio rugstim (Unifer)...bei valgyti visas raudonas darzoves ir uogas, taip pat mesa, ypac ta, kur gyvunai trumpai gyvena pvz. visciukai (kelis men.) ar versiukai... sunglasses2.gif

soske.gif
Atsakyti
man irgi apie 106 siandien tebuvo. Nestumas 21 sav.galvoju ar galima gerti gelezies kokias tai tabletes+vitaminus nesciosioms.Ar nebus per daug?
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2009 08 27, 20:28)
man irgi apie 106 siandien tebuvo. Nestumas 21 sav.galvoju ar galima gerti gelezies kokias tai tabletes+vitaminus nesciosioms.Ar nebus per daug?

... g.gif ...as taip ir geriu dabar, kas belieka...gydytoja taip sake...nors gelezi geriu kasdien, o vitaminu kompleksa kas antra diena pradejau gerti... cool.gif ...nes nuo Fe trukumo, tikrai kazkaip blogiau jaustis pradejau, silpna, apetitas sumazejo, net depresija kazkokia puola... unsure.gif ...o ir kiti vitaminai reikalingi, nevalioju as tiek kimsti maisto, kiek tu vitaminu visokiausiu reikia... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Božen@: 01 rugsėjo 2009 - 08:17
Sveikutes, ir man pasirodo yra mazakraujyste, bet niekaip nesuprantu kodel.. Apetitu nesiskundziu valgau tikrai pakankamai ir reikalinga sveika maista... Rupinuos savim, geriu vitaminus ir svarbiausia neturiu jokiu nusiskundimu, nei man ka skauda, nei galva svaigsta .. Nu tikrai jauciuos tiesiog puikiai... Bet va hemaglobino tik 94 pas mane .... Ir jau nebeisivaizduoju kaip man ji pakelt... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskutia @ 2009 09 03, 12:33)
Sveikutes, ir man pasirodo yra mazakraujyste, bet niekaip nesuprantu kodel.. Apetitu nesiskundziu valgau tikrai pakankamai ir reikalinga sveika maista... Rupinuos savim, geriu vitaminus ir svarbiausia neturiu jokiu nusiskundimu, nei man ka skauda, nei galva svaigsta .. Nu tikrai jauciuos tiesiog puikiai... Bet va hemaglobino tik 94 pas mane ....  Ir jau nebeisivaizduoju kaip man ji pakelt...  sad.gif

Pas mane taip pat tik 96 hemaglobino... valgau kokybiska maist, geriau gelezi papildomai, neisivaizduoju ka dar galeciau padaryti, kad tik hemoglobonas pakiltu... na dabar pradejau gerti burokeliu ir morku sultis... tik nuo ju baisiai negera buna... ir siaip mane po gelezies kokia valanda pykina... sad.gif gal jusu organizmas irgi panasiai reaguoja i ja, ar cia tik as tokia... sad.gif
Atsakyti
Man tai labai galva svaigdavo kai pradejau ta gelezi gert, kai isgerdavau reikdavo visada kokia valandele ramiai pagulet nes neimanoma ka nuveikt budavo... Ir dar tas metalo skonis burnoj, labai keldavo sleikstuli tai ne retai ir isvemdavau viska ... Tai kai pasakiau daktarui liepe pakeist i kitokia gelezi, tai vat dabar geriu Feroglobin kartu su vitaminais Pregnacare plus omega 3 nu ir zinok tyrimai geresni, hemaglobino jau 104 clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskutia @ 2009 09 07, 16:47)
Man tai labai galva svaigdavo kai pradejau ta gelezi gert, kai isgerdavau reikdavo visada kokia valandele ramiai pagulet nes neimanoma ka nuveikt budavo... Ir dar tas metalo skonis burnoj, labai keldavo sleikstuli tai ne retai ir isvemdavau viska ... Tai kai pasakiau daktarui liepe pakeist i kitokia gelezi, tai vat dabar geriu Feroglobin kartu su vitaminais Pregnacare plus omega 3 nu ir zinok tyrimai geresni, hemaglobino jau 104  clap.gif

Sveikinu wink.gif Na zinok, as kaip tik Feroglobina geriu, bet gal jos nepasisavina, tad dabar israse kitokia gelezi, bandysiu ja gerti, gal ir man pakils smile.gif
Atsakyti
Na nuosirdziai linkiu tau ja pasikelt, beje as Feroglobina dviguba doze geriau nei buvo parasyta, taip gine patare smile.gif
Atsakyti
Sveikos, man irgi ipaise mazakraujyste, nors, tiesa sakant, jauciuosi puikiai, bet hemoglobinas zemas unsure.gif Greiciausiai del to, kad dar turiu gestacini diabeta ir negaliu visko valgyti doh.gif zodziu, pilnas rinkinukas lotuliukas.gif bet gersiu paskirtus gelezies preparatus ir maisto papildus, manau viskas susitvarkys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskutia @ 2009 09 03, 11:33)
Sveikutes, ir man pasirodo yra mazakraujyste, bet niekaip nesuprantu kodel.. Apetitu nesiskundziu valgau tikrai pakankamai ir reikalinga sveika maista... Rupinuos savim, geriu vitaminus ir svarbiausia neturiu jokiu nusiskundimu, nei man ka skauda, nei galva svaigsta .. Nu tikrai jauciuos tiesiog puikiai... Bet va hemaglobino tik 94 pas mane ....  Ir jau nebeisivaizduoju kaip man ji pakelt...  sad.gif

Geležies pašalinimas iš organizmo padidėja kai sutrinka (dažniausiai sulėtėja) metabolizmas - smarkiai suintensyvėja oksidaciniai procesai. Tokiu atveju reiktų ne tik atstatinėti geležies kiekį, bet ir naudojant antioksidantus padėti organizmui susibalansuoti. Paprastai per 2-3mėn oksidaciniai procesai sureguliuojami. Daug geležies yra jautienoje, bet dar daugiau triušienoje.
Pasireiškus mažakraujystei patartina du kartus su 3-4 sav pertrauka pravalyti ląsteles, bet to jokiu būdu negalima daryti nėštumo bei laktacijos laikotarpiu.
Atsakyti
QUOTE(Meskutia @ 2009 09 03, 11:33)

labas. man ir siandi padare tyrima, ir tipo, 113 hemoglobinas, per mazai... situacija panasi i tavo, - viska valgau, geriu vitaminus, jauciuos puikiai.ko gero vis tiek teks papildomai pavartoti gelezi. matyt, tie leliukai viska "paima" g.gif
Atsakyti