"Anemija diagnozuojama esant hemoglobino kiekiui kraujyje:
Vaikams: 6 mėn. 5 metų <110 g/l; 6-14 metų <120 g/l;
Suaugusiems ir 15-18 metų vaikams: vyrams <130 g/l, vaisingo amžiaus moterims <120 g/l, moterims po menopauzės <130;
Nėščioms moterims: I ir III nėštumo trimestras <110 g/l, II nėštumo trimestras <105 g/l. "
Man 37 sav. nustatė, kad hemoglobinas 109 (norma 110) ir iš karto išrašė gerti vaistų ir valgyti daugiau mėsos. Aš ne gydytoja, bet man kažkaip keistai...
Mano hemoglobinas nestumo pradzioj buvo 124,o nuo kazkur 4men pradejo krist.geriau vienokia ir kitokia gelezi ir maistuka valgiau su gelezim,bet kuo toliau tuo labiau krito.pries kelias savaites buvo 104,o siand tyrimus ziurejo jau tik 99
QUOTE(Axxa @ 2009 02 05, 16:30)
Galiu pasidalinti savo patirtim. Pas mane hemoglobinas visada budavo ties zemiausia riba, kad dar budavo "norma". O kai darbe tikrino sveikata, vasario men. buvo nukrites iki 63!!! Iskart gydytoja israse Tardyferon ir liepe atnest atsakyma is savo gydytojos, prigasdino, kad gresia vos ne ciulpu transplantacija ir pan. Per savaite (vartojant vaistus) jau buvo 73. Bet seimos gydytoja iskart israse siuntima i Klinikas pas hematologa. Pralaukiau savo eiles, o ten sako, kadangi vartojot vaistus, tai dabar 5 sav. nevartokit ir tik tada ateikit kraujo tyrimams. O as jau ten visko prisiskaicius buvau, kas blogiausia gali buti, o dar ir apie vaikuti buvo pradeje rimtesnes mintys suktis...zodziu Klinikose hemoglobinas buvo tiksliai nepamenu, bet apie 80-90, daugiau nieko blogo nerado, tai liepe 6 men. Tardyferon gerti ir aisku maista prisiziuret. Liepos men. pastojau, bet hemoglobinas buvo jau apie 130, I nestumo trim. 128, II trim. 123, dabar mums 32 sav. nestumo, tai prasysiu gydytojos vel istirt, bet siaip zodziu gerai, kad buvo tas privalomas tikrinimas, nes pati visiskai blogai nesijausdavau ir gydytojos sake i mane pazziurejus nieko neitartum, nei oda pablyskus buvo, o jei buciau kraujo nesusireguliavus, butu buvus labai didele persileidimo tikimybe...taip, kad gal kas ka pritaikys ir sau is mano istorijos
Pas mane kazkas "nenormalaus" irgi vyksta. Kai tik pastojau, kraujas buvo geras, viskas normos ribose. Kai 28sav dare kraujo tyrima, hemoglobinas buvo zemas. Tada paskyre papildomu tyrimu, kurie turejo parodyti "gelezies serumo", vitamino B12 kieki ir dar kazka. Visi sitie tyrimai puikus, kaip gyd aiskina, kad su gelezim ir vitaminais viskas ok. Skyre gelezi, vakar pakartojo tyrima, hemoglobinas toks pats zemas, eritrocitu kiekis irgi. Klausia ji manes - ar nekraujuoji? Nu ne, sakau. Esme tame, kad kazkur dingsta kraujas. Kur, neaisku. Siuncia pas hematologa kita sav, kazkaip labai labai neramu. Gal kuri galite pasidalinti mintimis ir patirtimi, jei tokios turit, ka tai galetu reiksti? Aciu
keistos tos kai kurios gydytojaos, kai paskaitau cia..pamirsta kad nesciai moteriai hemoglobino norma yra skirtinaga negu nenesciai.
hemoglobino kiekis matuojamas eritrocituose, o nestumo metu kaip zinot, kraujo plazmos padaugeja kitaip sakant jis prasiskiedzia, todel nuo II trimesto hemoglobino kiekis eritrocituose buna mazesnis. tokia yra fiziologija. jei kam neramu butent del gelezies tai juk galima pasidaryti kraujo tyrima butent gelezies kiekiui nustatyti. hemoglobino kiekis tai ne tik gelezis.
hemoglobino kiekis matuojamas eritrocituose, o nestumo metu kaip zinot, kraujo plazmos padaugeja kitaip sakant jis prasiskiedzia, todel nuo II trimesto hemoglobino kiekis eritrocituose buna mazesnis. tokia yra fiziologija. jei kam neramu butent del gelezies tai juk galima pasidaryti kraujo tyrima butent gelezies kiekiui nustatyti. hemoglobino kiekis tai ne tik gelezis.
QUOTE(Margareta @ 2009 04 02, 20:30)
keistos tos kai kurios gydytojaos, kai paskaitau cia..pamirsta kad nesciai moteriai hemoglobino norma yra skirtinaga negu nenesciai.
Tu teisi, man viska taip ir aiskino.
Padare papildomus tyrimus - gelezies kiekis normos ribose.
Hemoglobinas zemas, eritrocitu per mazai, todel siuncia pas hematologa
QUOTE(Kate25 @ 2009 04 02, 22:50)
Tu teisi, man viska taip ir aiskino.
nusiramink, nieko jis tau naujo ar blogo nepasakys tas hematologas gydytoja, turbut taip apsidraudzia.
QUOTE(Margareta @ 2009 04 03, 10:57)
nusiramink, nieko jis tau naujo ar blogo nepasakys tas hematologas gydytoja, turbut taip apsidraudzia.
Aciukas, labai tikiuosi
Ji ir pasake, kad del visa ko
Man irgi panašiai. Sirgau mažakraujyste. Planuodama vaikelį valgiau daug jautienos, granatų, pupelių ir dar visko, kas turi geležies. O dabar, kai jau pastojau mano geležis beveik normos ribose, bet žinoma mažoka. Todėl man leido skystą geležį į veną. Padėjo. Nemaloni procedūra, bet o ko tik nepadarysi dėl mažiuko ...
Labai gerai granatų sultys , o taip pat morkų-burokelių-granatų sulcių kokteilis.Greitai atstato krauja.
sveikutes, mane irgi uzklupo tokia pat problemele... is pradziu viskas buvo gerai, kraujo tyrimai geri, o va 28sav nuejau pasidaryt kraujo testuko ir kaip tik siandiena paskambino, kad ateiciau pasiimti receptuko vaistams nuejau, pasiemiau, is karto i vaistine, o ten - ferrous sulphate 200g, viena tab du kartus per diena. kazkaip neramu pasidare man pastoviai kraujuoja nosis, sakiau ginei, bet ji sake- cia normalu. ir dantenos kraujuoja.irgi sake, kad normalu... gal dar tie tokie pakraujavimai prisidejo ir turbut mityba. nes mesos tikrai mazai valgau... reiks susigriebt ir visokiu burokeliu sulciu pagert.ryt suzinosiu, koks tas hemoglobino tikslus kiekis dabar. kad tik leliui viskas gerai butu... na, bet viskas bus gerai!!!
o tai koks hemoglobinas?
sveikos na va, siandiena buvau pas gine ir man psake, kad mano hemoglobinas yra 11, o pirma buvo 11.9. tai sako, nera cia jau taip blogai! kai buna 10 tada jau liepia gert vaistukus. bet atsarga gedos nedaro, nes vis delto, man pakrito zemyn siek tiek tai ir paskyre ta gelezi gerti. bet nusiraminau siek tiek tikiuosi viskas bus gerai