Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Man uosvienene patare zelmenu sultis gerti, nes taip pat padeda pagerinti kraujuka 4u.gif Tik tiek kad jos aitrokos, maisau kokteilius: zelmenu sultys, morkos, galima gal ir apelsinu.
Atsakyti
Labas rytas, mamytės!
Pirmiausia norėčiau perspėti dėl želmenų sulčių. ax.gif
QUOTE(mafiene @ 2008 11 14, 16:14)
Man uosvienene patare zelmenu sultis gerti, nes taip pat padeda pagerinti kraujuka  4u.gif  Tik tiek kad jos aitrokos, maisau kokteilius: zelmenu sultys, morkos, galima gal ir apelsinu.

Kiek girdėjau, su jais nevertėtų persistengti, nes jie gali stipriai suaktyvinti medžiagų apykaitą. Jų reikia net vengti, jei turėjote citas ar kitokius augliukus. Pagreitinta medžiagų apykaita vėl juos sužadina - jei jų atsikratėt, jie gali vėl atsirasti, jei vis dar jų turite, jie gali padidėti... Visko turi būti su saiku ir viskas bus gerai! thumbup.gif
Atsakyti
Dar norėčiau pasidalinti, ką radau inete apie mažakraujystę (ar kitaip anemiją).
Kažkaip nesiedavau savo savijautos su anemija blush2.gif Tikriausiai dėl to, kad man mažakraujystė nuo gimimo ir taip pastoviai nesijaučiau. Bet juk mažylis reikalauja geležiuko ir sau... ir ne mažai blink.gif
* Mažylio poreikiui atiduodam 250-300 mg.
* Placentos statybai 50-100 mg.
* Nusėda gimdos raumenyse 50 mg.
* Gimdymo metu prarasime 150-200 mg.
Po to per 6 mėn. natūraliai maitinant dar 180-250 mg.
Negrįžtamai prarandama 700 mg.

Ne veltui jaučiuosi tokia silpna, greit pavargstu, išsiblaškimas "juodas", greit uždustu, kartais net pusiausvyrą prarandu, nes galvelė apsisuka, ačiū dievuliui, kad dar prie viso to galvelės neskauda. O man tik lengva anemija - hemoglobinas kol kas nukrito iki 93 g/l.
Tiesa, lengva anemija skaitosi, kai hemoglobino 110-90 g/l, vidutinė 90-70 g/l, sunki mažiau nei 70 g/l...
Tai kaip jausčiausi, jei būtų didesnė? doh.gif Gal vis dėl to teisūs tie, kurie sako, kad feritinas geriau parodo, kiek yra geležies. Neveltui, net Tardyferono (kurį man išrašė ginekologė) informaciniame lapelyje, po to, kai normalizuojasi geležies kiekis jį reikia gerti dar 3 mėn. po 1 tab. per dieną, kol "feritino kiekis kraujo serume pasiekia reikiamą lygį". g.gif
Siūlo užgerti geležies preparatus vitaminu C praturtintomis sultimis (apelsinų arba greipfrutų, obuolių, granatų, galima citrinų, aišku geriausiai šviežiomis rolleyes.gif ), be to jas vartoti ir prieš ir po valgio, irgi praturtinto geležimi (kepenys, mėsa, ruginė duona, pupos, soja, burokėliai, morkos, krapai, petražolės... Tiesa, nors špinatose daug geležies, tačiau didžiausia dalis nevirškinama mūsų skrandžio verysad.gif ).
Negerkite daug pieno, kavos, arbatos ir kitus rūgštingumą mažinančius produktus, pvz. jogurtai, varškė, kiaušiniai! ir pan., riebalai. Ypač 2 val. prieš ir po išrašytų geležies preparatų. Tiesa, ir raudonas vynas mažina geležies įsisavinimą ax.gif
O vat, ką daryti po viso to su besikilančiomis rūgštimis! doh.gif Gal nebent nakčiai negerti tų visų rūgščių sulčių, o išgerti pienuko, jogurtuko? blush2.gif

Norėtųsi dar sužinoti iš mamyčių, kurios turėdamos anemiją jau pagimdė. Čia rašo, kad yra didesnė rizika priešlaikiniam gimdymui ir vaikelis gali gimti mažesnio svorio. Ar iš tiesų taip buvo? Kaip greitai normalizavosi geležies kiekis, ar mažylio geležiukas normoje? ax.gif

P.S. Pasirodo būna ir taip vadinamoji "fiziologinė neštumo anemija". Tai kai nėštumo metu kraujo tūris organizme padidėja (tai vadina hemodiliuzija), todėl hemoglobino lygis atitinkamai sumažėja. Tikriausiai tokioms mamytėms, po gimdymo greit atsistato geležies kiekis. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knatalja: 02 gruodžio 2008 - 12:27
QUOTE(knatalja @ 2008 12 02, 12:23)

Norėtųsi dar sužinoti iš mamyčių, kurios turėdamos anemiją jau pagimdė. Čia rašo, kad yra didesnė rizika priešlaikiniam gimdymui ir vaikelis gali gimti mažesnio svorio. Ar iš tiesų taip buvo? Kaip greitai normalizavosi geležies kiekis, ar mažylio geležiukas normoje? ax.gif

P.S. Pasirodo būna ir taip vadinamoji "fiziologinė neštumo anemija". Tai kai nėštumo metu kraujo tūris organizme padidėja (tai vadina hemodiliuzija), todėl hemoglobino lygis atitinkamai sumažėja. Tikriausiai tokioms mamytėms, po gimdymo greit atsistato geležies kiekis.  g.gif

Abu nėštumus man greičiausiai ir buvo ta fiziologinė anemija, pora sav. prieš gimdymą HB buvo 70, o nėštumo gale ji man krisdavo po 6-10 padalas į mėnesį doh.gif Taigi su kiek gimdžiau nepasakysiu. Abu gimdymai buvo priešlaikiniai: 35 ir 33 sav. Pirmas vaikelis buvo palyginti didelis kaip tokiu metu gimęs, o antras mažiukas. Abiejų vaikų kraujas idealus. Abu VIEN tik savo pienuku maitinau iki 7 mėn. ir abiejų vaikų kraujas iki šiol puikus. Po gimdymo kelios dienos mano kraujas jau buvo 92, dar po savaites 102, dabar jau normoje (antram mažyliui dabar šeši su puse mėn.). Taigi kai kurios teorijos pasitvirtino kai kurios kategoriškai prieštarauja mano patyrimui. Dėl ko vaikai gimė anksčiau, niekas tiksliai neišsiaiškino, nes priežasčių tam nemažai. O tai, kad net teik laiko išimtinai matinant vaikų kraujas puikus, keista... Juk jie net neespėjo sukaupti geležies atsargų pasak teorijos...
Atsakyti
skirtingiems trimestrams yra skirtingos normos hemoglobino
man 3 trimestras ir dabar 109 hemoglobinas ir cia dar skaitosi gan normalu, gelezi geriu jau 4 menesiai bet man jjis nekyla o ir toliau krenta
Atsakyti
Man gine taip pat Tardyferon`a israse, nes pries tai geriau Fero folgama, ir nebuvo geriau. Man per pora savaiciu HB nuo 111 iki 103 nukrito doh.gif verysad.gif neramu, kad dar labiau nekristu verysad.gif Gine jau parase ANEMIJA doh.gif
Reikia susiimti ir kibti i darba keliant gelezies kieki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mafiene @ 2008 12 04, 12:14)
Man gine taip pat Tardyferon`a israse, nes pries tai geriau Fero folgama, ir nebuvo geriau. Man per pora savaiciu HB nuo 111 iki 103 nukrito  doh.gif  verysad.gif  neramu, kad dar labiau nekristu  verysad.gif Gine jau parase ANEMIJA  doh.gif 
Reikia susiimti ir kibti i darba keliant gelezies kieki  4u.gif

Aš tai nebejaučiu to silpnumo, gal dėl to, kad po Tardyferono geriu tik obuolių sultys, ar burokėlių-morkų-obuolių sultys, valgau už kokio pusvalandžio, o arbatą/kavą/pieną palieku vėlesniam laikui po kokių dviejų ir daugiau valandėlių (aišku, geriau jų nevartoti, bet kartais norisi ax.gif ).
! Be to pasiskaitykite informacinį lapelį, ten parašyta, kad negalima geležies preparatus vartoti kartu su kalio, magnio preparatais (aš tai karts nuo karto gerdavau dėl širdelės ir kad nesutraukinėtų kojas). Tarp kitko pažiūrėkite jei vartojate dar vitaminus nėščiosioms (Mamavitą, Elevitą ir pan.), tai ten tų papildomų elementų yra! doh.gif Tai juos visus geriau atidėti irgi nors 2 val.!!! smartass.gif
Sveikatos visoms! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knatalja: 05 gruodžio 2008 - 13:19
doh.gif man beprasideda ta mazakraujyste doh.gif
liepe ir gert ta Tardyferona.Tai ka daryt su kalciu ir magniu,jie jo negalima su gelezim schmoll.gif Ar juos nutraukt?
Atsakyti
QUOTE(katyte1973 @ 2008 12 05, 17:10)
doh.gif man beprasideda ta mazakraujyste doh.gif
liepe ir gert ta Tardyferona.Tai ka daryt su kalciu ir magniu,jie jo negalima su gelezim schmoll.gif  Ar juos nutraukt?

Tardyferonas geriamas 1 tab. ryte, magnį gali gerti už dviejų ar daugiau valandų (dienos vidury), o kalcis geriau įsisavinamas 17-19 val. mirksiukas.gif

P.S. Kalcį paskutiniom savaitėm nutrauk! Kitaip gimdymas bus sunkus, mažyliui mamunėlis gali sukietėti, tada jam bus sunku praeiti! Aš ir dabar bijau jį vartoti blush2.gif
Papildyta:
Magnį irgi geriau prieš kelias savaitėles prieš gimdymą nutraukti gerti! Kitaip gimdos raumuo taps kietesnis - sunku bus išstumti vaikelį!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knatalja: 05 gruodžio 2008 - 17:48
QUOTE(knatalja @ 2008 12 05, 17:52)
Tardyferonas geriamas 1 tab. ryte, magnį gali gerti už dviejų ar daugiau valandų (dienos vidury), o kalcis geriau įsisavinamas 17-19 val.  mirksiukas.gif

P.S. Kalcį paskutiniom savaitėm nutrauk! Kitaip gimdymas bus sunkus, mažyliui mamunėlis gali sukietėti, tada jam bus sunku praeiti! Aš ir dabar bijau jį vartoti  blush2.gif
Papildyta:
Magnį irgi geriau prieš kelias savaitėles prieš gimdymą nutraukti gerti! Kitaip gimdos raumuo taps kietesnis - sunku bus išstumti vaikelį!

Ir man vaistininke sake kalci gerti nuo 16 v. man gine israse kalcio gliukonata, tai vaistininke sake visai bereikalingas jo gerimas, nes norint gauti jo pakankama kieki per diena reikia jo iki 10 tabl. isgerti doh.gif bet jei gine israse tai ir geriu blink.gif
Man tai nepavyksta issidalinti per diena tu tabletukiu, visas susidedu per pusrycius ir isgeriu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mafiene @ 2008 12 06, 11:27)
Ir man vaistininke sake kalci gerti nuo 16 v. man gine israse kalcio gliukonata, tai vaistininke sake visai bereikalingas jo gerimas, nes norint gauti jo pakankama kieki per diena reikia jo iki 10 tabl. isgerti  doh.gif  bet jei gine israse tai ir geriu  blink.gif
Man tai nepavyksta issidalinti per diena tu tabletukiu, visas susidedu per pusrycius ir isgeriu  doh.gif

blink.gif Tai jau tikrai bereikalingas gėrimas - kalcis kaip ir magnis pasirodo irgi sumažina geležies įsisavinimą! doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knatalja: 06 gruodžio 2008 - 18:14
mergaites pas mane ir anemija doh.gif tai ligonineje daktare patare gerti buroku morku miksa drinks_cheers.gif o kaip neskanu doh.gif tai dar imaisau obuoliu sultys.Tai ko nepadarysi del nestuke.gif .Na tai kita savaite tyr. nesiu tai suzinosiu ax.gif
Atsakyti