Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

QUOTE(Deiman @ 2008 10 28, 12:41)
pasikėliau aš tą savo hemoglobiną, bet tikriausiai ne su tuo kokteiliuku (labai trumpai jį gėriau, labai bjaurus  4u.gif  ), o tikriausiai, kad su obuolių sultimis. nes aš jas geriu be saiko, į dieną maždaug po 1.5 l  ax.gif 
ir internete skaičiau, kad obuolių sultys labai padeda mažakraujystės atveju  smile.gif
taigi ir skanu, ir sveika  thumbup.gif

Pati spaudei taip?

Mamkos kas kiek laiko jum tikrina hemoglobiną? Man 17 sav buvo 112, o dabar tikrins tik po pora mėn, nu tai man jau gimdyt reiks unsure.gif
Atsakyti
O man nuo mazakraujystes gine buvo israsius gelezies tabletes smile.gif
Atsakyti
taip, pacios spaustos sultys smile.gif
ir dar be viso to sutvarke virskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deiman @ 2008 10 28, 18:55)
taip, pacios spaustos sultys  smile.gif
ir dar be viso to sutvarke virskinima  4u.gif

Kiek laiko tu jas gėrei?
O viduriai kietoki gal buvo g.gif
Pas mane tiek pritempta obuolių, reiks ir man gert jų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 28 spalio 2008 - 20:21
o man tardiferoni išrašė, nes nukrito hemoglobinas iki 96 doh.gif klausiau, ar vaisiai padeda ir t.t.-tai sakė taip, bet efektingiausia yra jautiena, nes visi vaisiai labai negreit pakels hemoglobina-o jis pernelyg žemas, kad be vaistų apsieit...žodžiu vyras privirė jautienos-tai žiaugčiodama valgiau ir galų gale neištvėrus nusprendžiau nebevalgyt schmoll.gif dabar tik tardiferoni ir lengvi geležies vitaminukai iš amway...tikiuosi atsistatys, nes pagal savijautą jaučiu, kad gerėja (nebealpstu ir nebesilpna netgi ) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 10 28, 22:44)
o man tardiferoni išrašė, nes nukrito hemoglobinas iki 96 doh.gif  klausiau, ar vaisiai padeda ir t.t.-tai sakė taip, bet efektingiausia yra jautiena, nes visi vaisiai labai negreit pakels hemoglobina-o jis pernelyg žemas, kad be vaistų apsieit...žodžiu vyras privirė jautienos-tai žiaugčiodama valgiau ir galų gale neištvėrus nusprendžiau nebevalgyt  schmoll.gif  dabar tik tardiferoni ir lengvi geležies vitaminukai iš amway...tikiuosi atsistatys, nes pagal savijautą jaučiu, kad gerėja (nebealpstu ir nebesilpna netgi ) rolleyes.gif

anakardzio riesutai ir pistacijos turi daugiau gelezies net uz jautiena paskaityt i-nete pagooglinus gali o man ta ir gydytoja sake kai ligoninej gulejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kam pavers tokia info (parenge gyd.hematologe R.Jucaitiene):

I-a gr. maisto produktu-turi labai dideli geležies kiekį- virš 3mg/100g:

Kiaulienos kepenys (12mg); Džiovinti obuoliai (11mg); Kiaušinio trynys (7mg); Mėlynės (7mg); Pupelės (6mg); Jaučio liežuvis (4mg); Virtas kumpis (4mg); Rūkyta dešra (4mg); Avižinės kruopos (4mg).

II-a gr.- didelis geležies kiekis- 2-3 mg/100g:

Kiauliena (3mg); Jautiena (2,7mg); Razinos (2,7mg); Kriaušės (2,3mg); Obuoliai, džiov.slyvos (2,2mg); Kvietinė duona (2,2mg); Aviena (2mg); Ruginė duona (2mg).

III-ia gr.-vidut. geležies kiekis- 1-2mg/100g:

Šv.slyvos (1,9mg); Kalakutiena, Grikių kruopos (1,8mg); Skumbrė (1,7mg); Vištiena,makaronai (1,6mg); Menkė (1,5mg); [B]BUROKĖLIAI ! (1.4mg); Ridikai (1mg).

IV-a gr.-mažas gelež.kiekis: pomidorai, bulves,braskes,pienas, varske.

Taigi mamytes rinkites produktus, atsizvelgdamos ir i tai.
Dar idomus prierasas toks: "Atgaminti išsekusias geležies atsargas be medikamentų, tik su maistu gaunama geležimi, neįmanoma. Atitinkamo dietinio gydymo efekto būtų galima tikėtis tik tuomet, kai ligonis kasdien suvalgytų 10 kartų nei įprastinis maisto davinį, pvz. 2 geležies sulfato tabletės atitinka beveik 6kg jautienos."

Atsakyti
Per antrą nėštumą HB buvo 74... Ir niekas nepadėjo... Net leido geležies preparatus, tabletes gėriau saujom... Pagimdžiau ir atsistatė.
Atsakyti
thumbup.gif Valio, pavyko pasikelti savo hemoglobina nuo 90 iki 155, dabar gelezies net per daug... blush2.gif Tiesa pasakius net nezinau kas padejo: ar geremos gelezies ampoles, ar mano jau minetas desertas is spanguoliu, citrinos ir medaus... g.gif Zinau tik viena, kad vienas is dvieju, nes mesos taip ir neprisiverciau valgyti.. ax.gif Be to, dar ir po 2 obuolius per diena suvalgydavau.. na istai r rezultatas vos per menesi...
Atsakyti
aš mėnesį tas sultis gėriau ir pavyko pasikelti hemoglobiną 8-niom padalom, tuo tarpu, kai terdyferon per mėnesį pakėlė 3 padalom.
o dėl vidurių, tai eidavau į tualetą 1 kartą į savaitę arba į pusantros, o dabar kiekvieną dieną arba kas antrą.
bet sakau, aš tas sultis nenormaliai geriu. per dvi dienas trilitrinį stiklainį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deiman @ 2008 10 29, 17:47)
aš mėnesį tas sultis gėriau ir pavyko pasikelti hemoglobiną 8-niom padalom, tuo tarpu, kai terdyferon per mėnesį pakėlė  3 padalom.
o dėl vidurių, tai eidavau į tualetą 1 kartą į savaitę arba į pusantros, o dabar kiekvieną dieną arba kas antrą.
bet sakau, aš tas sultis nenormaliai geriu. per dvi dienas trilitrinį stiklainį  biggrin.gif

Nu bandysiu ir aš jų gert 4u.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Ir as bandziau burokeliu sultis gerti, maisiau su morkomis, obuoliais, taciau skonis doh.gif mano vyras paragavo, tai vos ne bego isspjauti lotuliukas.gif sako kokiu cia zemiu pridejai doh.gif nors tu burokeliu tik vos vos tedejau doh.gif
Reikes pasinaudoti patarimu ir palaikyti sultis pora valandeliu saldytuve, gal ir bus kitoks skonis 4u.gif
Atsakyti