Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Pas mane prieš nėštumą hemoglobinas buvo normoje o apie 25 savaitę nukrito iki 110 tuomet geriau 'Feroglobin' o už dviejų savaičių dar labiau nukrito doh.gif iki 105 gydytoja išrašė "Tandiferon" ir valgiau virta jautieną kiekvieną dieną iki šiol dabar truputi pakilo 111, bet vis teik normos negaliu pasiekti verysad.gif
Atsakyti
Turiu ir as sia beda verysad.gif .Bet mesos(tuo labiau jautienos) nei i burna negaliu paimt schmoll.gif schmoll.gif .Geriu jau trecia menesi gelezi,kasdien isgeriu stikline burokeliu ir morku sulciu.Jauciuosi puikiai ir tikiuosi,kad kai padarys kraujo tyrima-Hb nebus toli nuo normos...
Atsakyti
Kad prasidėjo mažakraujystė pajutau labai labai aiškiai. g.gif Jau antra savaitė nebegaliu būti parduotuvėse-tuoj veidas pasidaro kaip pas Mirtišę-perbalu , o paakiai pajuosta -labai gražus kontrastas, ypač , kai tame fone dar kažkur dingsta lūpų spalva biggrin.gif Važiuojant pasidaro silpna, stovint eilėje ratilai ima suktis akyse -nu "faina" , ką ir bepasakysi... Bet paskaitinėjau čia ir žiūriu, kad ne visada padeda geležies preparatai ir sultys.Man paskyrė folio rūgštį , tardiferoną, o aš pati sau pasiskyriau spausti burokėlių -morkų -obuolių sultis rolleyes.gif
Atsakyti
Kai trūksta geležies, berods gerai būna ir hematogeno pagraužti - tie tokie kaip šokoladukai vaistinėj ir ne arklį kainuoja.
Atsakyti
turiu ir aš šią bėdą... daktarė išrašė kokteiliuką. žiūrėsim ar padės:

100 ml citrinų sulčių
100 ml morkų sulčių
100 ml burokėlių sulčių
100 ml spanguolių sulčių
100 ml konjako
100 ml medaus

visą šį gėrį gerti 3 kartus per dieną po 1 desertinį šaukštą.
aš geriu 3 kartus per dieną po 2 didelius šaukštus. gal greičiau rezultatas bus, jei išvis bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deiman @ 2008 10 06, 14:57)
turiu ir aš šią bėdą... daktarė išrašė kokteiliuką. žiūrėsim ar padės:

100 ml citrinų sulčių
100 ml morkų sulčių
100 ml burokėlių sulčių
100 ml spanguolių sulčių
100 ml konjako
100 ml medaus

visą šį gėrį gerti 3 kartus per dieną po 1 desertinį šaukštą.
aš geriu 3 kartus per dieną po 2 didelius šaukštus. gal greičiau rezultatas bus, jei išvis bus  4u.gif

Oho blink.gif Kaip man daugoka terlionės blush2.gif , bet gal ir vertėtų pabandyt, juolab , kad dabar visko , kas čia išvardinta šiuo metu yra...
O aš perskaičiau apie tokias sultis nuo mažakraujystės: lygiomis dalimis-ridikai, burokėliai, morkos.Na ir pasidariau blink.gif Vajetau, visi namai pasmirdo ridiku (daug eterinių aliejų ).Kai paragavau, tai maniau burna "išdegs". Kažkaip anksčiau mama sutarkuodavo su burokine tarka ridiką, įdėdavo grietinės-labai skanios salotos būdavo, tai aš ir pagalvojau, kas čia tokio lotuliukas.gif O čia tai ohoho lotuliukas.gif aitrumas .Bet aš nusprendžiau gerti jas ne iš puoduko, bet kelis kartus per dieną šaukštais, gal net pasiskaninsiu obuolių sultimis ar medum.
Papildyta:
Štai ką nurodo kitas šaltinis:
Gydomieji receptai
Gydomuoju poveikiu pasižymi ir šviežios juodųjų ridikų sultys, kurias geriausia spausti rugpjūčio-spalio mėnesiais iš gerai nuplautų šakniavaisių. Sulčiaspaude galima greitai pasigaminti ridikų sulčių. Galima jas maišyti su burokėlių ir morkų sultimis (santykiu 1:2:6); į šį mišinį rekomenduojama įdėti medaus. Gydantis ridikų sultimis, jas galima maišyti ir su obuolių sultimis.

Radau tai čia
Atsakyti
unsure.gif Mano hemoglobinas vos 90 siekia.... tai geriu geležies ampoles.. bandau valgyti mėsą, bet kažkaip jau labai sunku prisiversti.. blush2.gif Kažkur skaičiau, kad daugiausia geležies yra galvijų liežuvije... Žinoma ir jis nevisoms patinka, nors man tai visai skanu.. dar su majonezu... mmmmm... nestuke.gif Tik apie burokėlių ir morkų sultis negaliu pagalvoti.. veee... Blogi prisiminimai iš vaikystės.. ax.gif
Papildyta:
4u.gif Dar mano mama iš močiutės sužinojusi recepta "geležies šaltinis".. rolleyes.gif
Tai nusprendė mane juo palepinti...
Spanguolių arba bruknių uogas sutrinti su šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir medumi... Citrinų reikia nepagailėti, nes geležis geriau pasisavina su vitaminu C. Šį gėrį bent po du valg. šaukštus per dieną suvalgyti..
Skonis visai įdomus.. Na žymeiai skaniau nei burokėlių sultys... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lauriukas22 @ 2008 10 17, 10:40)
Tik apie burokėlių ir morkų sultis negaliu pagalvoti.. veee... Blogi prisiminimai iš vaikystės..  ax.gif
Papildyta:
4u.gif  Dar mano mama iš močiutės sužinojusi recepta "geležies šaltinis"..  rolleyes.gif
Tai nusprendė mane juo palepinti...
Spanguolių arba bruknių uogas sutrinti su šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir medumi... Citrinų reikia nepagailėti, nes geležis geriau pasisavina su vitaminu C. Šį gėrį bent po du valg. šaukštus per dieną suvalgyti..
Skonis visai įdomus.. Na žymeiai skaniau nei burokėlių sultys...  ax.gif

Dėl burokėlių su morkomis: maišyk juos su obuolių sultimis, nesijaus jokio jų skonio, tik spalva bus raudona mirksiukas.gif
Dėl anksčiau mano rašytų ridikų: žinokit veikia mirksiukas.gif Negana to, kažkaip per savaitę susitvarkė du su pusę mėnesio kankinusi bėda-dantenų pabrinkimas ir kraujavimas.Kadangi sutapo su tuo mano geriamu marmaliuku, manau, kad tai jo pagalba biggrin.gif
Dėl spanguolių, citrinų ir medaus: būtinai reiks pabandyt, tik žinau, kad tokiam reikalui reikia tikrų (ne kultūrinių) spanguolių mirksiukas.gif
Špinatai-taip pat geležies šaltinis: pabandžiau pasigaminti pagal vieną receptuką -su makaronais ir sūriu (jų yra internete)mmmmmmmmmm ax.gif skanumėlis
Taigi, manau , pasirinkimą tikrai turime rolleyes.gif , žinoma geriam ir gydytojo skirtus geležies preparatus smile.gif
Atsakyti
O kas kiek laiko turi tikrint kraują, jei jau rastas žemas hemoglobinas g.gif
Atsakyti
man 30 savaite, o kraujas 114. Sako, kad i nestumo pabaiga normalu jeigu maziau, bet ar cia jau laikyti nestumo pabaiga ir ar toks rodiklis normalus? Viena gydytoja tai sako, jog turiu rimtai susiimti, o kita lyg ir sako jog normalu.
Atsakyti
si problema kankina dazna nestuke...taigi ypac paskutiniais men reikia pasidaryti kraujo tyrima...man ji padare truputi per velai nes buvo zemiausia gelezies norma kokia gali but bet jau ir mates ant manes vaiksciojau isbalus kaip popierius, be jegu, juodais poakiais nors geriau vitaminus ir elevit ir osteocare bet vistiek gelezies truko pradejau gerti floradix sirupa ir per menesi gelezis pasieke norma smile.gif kai tabletem buciau atstatinejusi tris menesius... dar db geriu ja profilaktiskai... o dar lb daug gelezies turi pistacijos, anakardzio riesutai, jautiena taip kad stengiuos dazniau bent riesutuku tu pagrauzti nes mesos nelb valgau drinks_cheers.gif
Atsakyti
pasikėliau aš tą savo hemoglobiną, bet tikriausiai ne su tuo kokteiliuku (labai trumpai jį gėriau, labai bjaurus 4u.gif ), o tikriausiai, kad su obuolių sultimis. nes aš jas geriu be saiko, į dieną maždaug po 1.5 l ax.gif
ir internete skaičiau, kad obuolių sultys labai padeda mažakraujystės atveju smile.gif
taigi ir skanu, ir sveika thumbup.gif
Atsakyti