Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

QUOTE(kamanele @ 2004 03 15, 15:34)
Sultis pirkau Akropoly, 0,7 l kaina apie 5 Lt (be keliu centu). Kas geriau ar sultys ar granatai tai nezinau, zinau tik viena, jei skani granata, tai ji 100 kartus skanesne uz sultis  biggrin.gif Nes jos turi savo toki skoni, bet kai pripranti, tai visai skanu. O be to, su granatom ilgaizaisti reikia, kol jas valgai (nors kartais visai nieko taip pasicackinti), o sultis isgerei ir viskas  biggrin.gif

Jokios sultys, niekada nebus lygios vaisiui. Aplamai sultys sveikiausios ne spaustos, o sumaltos, kartu su vaisiaus skaidulom. O pirktines sultys, tai hmm... Spaudzia su visais vabaliukais ir vargo nemato
Atsakyti
man gydytoja liepe valgyti daugiau mesos, vartoti pieno produktus, o vaistinei man patare vartoti tot'hema vaistus, specialiai nuo mazakraujystes. Pries tai sirgau gripu, gyd. pasake kad del tos mazakraujystes man ir kimba visokios slogos, pradejau vartoti tuos vasitus tai ir sloga dingo ir siaip nzn tvirciau laikaus 4u.gif
Atsakyti
mums irgi siandien patvirtino mazakraujyste verysad.gif 108 nusėdimas, nors jau 4 men geriu tardyferona, valgau burokelius ir nieko doh.gif teks toliau gerti gelezi ir tiketis kad iki nestumo pabaigos nors kiek pakils, nes jeigu teks daryti cezari, sako pavojinga g.gif
Atsakyti
labukas,ir as turiu anemija,jau septyni metai verysad.gif grynai niekada nejo atstatyti mano hemoglobino kraujyje.pries tris men buvo nukrites iki 64,perpylinejo krauja kas keturias val ir vistiek negerejo.israse man gerti gelezies tabletes "galfer"dabar hemoglobino kiekis kraujyje 120,beje nekeiciau maisto produktu,ka valgiau pries tai,valgiau ir po to.turbut geros tabletes g.gif taiva,ziurekites save esamos ir busimos mamytes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skaryte @ 2008 01 30, 17:20)
labukas,ir as turiu anemija,jau septyni metai verysad.gif grynai niekada nejo atstatyti mano hemoglobino kraujyje.pries tris men buvo nukrites iki 64,perpylinejo krauja kas keturias val ir vistiek negerejo.israse man gerti gelezies tabletes "galfer"dabar hemoglobino kiekis kraujyje 120,beje nekeiciau maisto produktu,ka valgiau pries tai,valgiau ir po to.turbut geros tabletes g.gif taiva,ziurekites save esamos ir busimos mamytes thumbup.gif

gal gali paziureti tikslu pavadinima?
nes tokio vaisto nera.....

busiu laaaabai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Man geriausias vaistas buvo geležies ampulės(geriamos). thumbup.gif Jokios tabletės negelbėjo. schmoll.gif
Atsakyti
man tai israse feretab nezinau nelabai padeda,hemoglobinas jau 90 kai turi but 120 doh.gif tai stengiuos valgyti daug grikiu ,gert morku-burokeliu-spanguoliu sulciu.valgyti granatas ir grikius
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2004 04 07, 12:39)
VIENAS IS GERIAUSIU SALTINIU YRA BROKOLIAI.. IR TIE pRODUKTAI KURIUOS MINEJO KITOS, BEI SpANGUOLES, LABAI DAUG GELEZIES... SEKMES

Viena iš mano mėgiamiausių daržovių smile.gif

Aš irgi turiu šią bėdą, dabar mano hemoglobinas - 82, tiksliau ne dabar, o prieš savaitę toks buvo, bet kai jis krenta dienom, tai bijau sakyti, kad dabar toks. Trečiadienį vėl tirsiuosi ir būtinai pasidarysiu dar tą mokamą tyrimą dėl atsargų.
Atsakyti
Geriau Tardyferon tabletes ir bandziau valgyti daugiau jautienos ir burokeliu salotu
Atsakyti
Sveikos, man taip pat nustatė, kad hemoglobinas ant ribos, gresia mažakraujystė, bet dar nieko neišrašė, liepė palaukt 2 savaites. Nusprendžiau pagert morkų ir burokėlių sulčių, bet nežinau kur tų burokėlių gauti. Gal žinot ar yra kur jų pirkti šiuo metu? Ar tinka pernykščiai, ar nesumažėję juose geležies? O gal galima burokėlių salotas valgyt?
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2008 06 03, 13:58)
Sveikos, man taip pat nustatė, kad hemoglobinas ant ribos, gresia mažakraujystė, bet dar nieko neišrašė, liepė palaukt 2 savaites. Nusprendžiau pagert morkų ir burokėlių sulčių, bet nežinau kur tų burokėlių gauti. Gal žinot ar yra kur jų pirkti šiuo metu? Ar tinka pernykščiai, ar nesumažėję juose geležies? O gal galima burokėlių salotas valgyt?

Pavasarį manau jau ne kas su burokėliais. Bet jei turi kokių naminių burokėlių su obuolių sultimis gal visai ir nieko. Be to už poros mėn., o gal net ir greičiau pasirodys ir šviežių. Iš tikrųjų skaičiau, kad labai gerai granatų sultys. Rašoma, kad dėka lengvai įsisavinamos geležies, kuri yra granatų sultyse, šios sultys neturi lygių didinant hemoglobino kiekį kraujyje. Tik reikia pasiieškoti natūralių ne iš koncentrato. Jos brangesnės, bet nepalyginamai ir geresnės. Pati ieškojau sau, tai IKI pastoviai jas išperka ir labai sunku gauti (http://www.iki.lt/index.php?item_id=3825&c=733), kartais būna Maximoje tik aišku kitos firmos. Kitą savaitę darys kraujo tyrimus, pažiūrėsim ar pagerės nuo granatų sulčių :-)
Atsakyti
Sveikutės, šiandien pasidariau kraujo tyrimus ir hemoglobinas nuo 150 nukrito iki 115. Prieš nėštumą pan pora metų buvo nustatyta anemija trūkumas B12 ir folinės rūgšties. Ginekologei pasakiau tyrimų rezultatus ir, kad ankščiau sirgusi esu, tai pasakė, kad kaip nėščios tai labai geras. Bet man vistiek žiauriai neramu. Nusprendžiau rytoj važiuoti prisipirkti burokėlių sulčių ir granatų. Valgysiu viską kas tik kelia hemoglobiną ir kas sveika. Nežinau man tai nervas ima kai taip daktarai šneka. verysad.gif 4u.gif
Atsakyti