slapimo puslesprof gali gerti meskauogiu ir brukniu arbatas, pagerti tableciu ,,urosafe,, jos homeopatines, tai lialiui nepakenks..arba gali pabandyti brangesnius miltelius ,,cyst-control,, gerti po viena pakeli ryte ir vakare, bet jie brangus.Pakely yra 20vnt, o pakelis kainuoja mzdg 80-90lt, bet juos ir po viena parduoda..ir gerk daug arbatos su pienu, nes ji slapima varo, kuo greiciau pravalysi inkstus tuo bus geriau
Perskaičiau jūsų temytę ir neramu pasidarė
Mano gydytoja (pirmą kartą atėjau kai buvo 5 sav) tik žvilgtelėjo į ekraną, "taip nėštumas yra, va čia matai" ir viskas. Nuspaudė mygtuką, padarė nuotraukytę ir pasakė, kad sekantį kartą ateit vasario 11 d. kai bus beveik 10 sav. Tada žiūrės daugiau, klausys širdutės. Dar paminėjo, kad gerčiau folio rūgštį. Ir viskas!
Jokių kalbų apie puslytės dydį ar formą, arba apie persileidimus ir pan.
Gal reikėtų pas kitą ginę nueiti papildomai?
Mano gydytoja (pirmą kartą atėjau kai buvo 5 sav) tik žvilgtelėjo į ekraną, "taip nėštumas yra, va čia matai" ir viskas. Nuspaudė mygtuką, padarė nuotraukytę ir pasakė, kad sekantį kartą ateit vasario 11 d. kai bus beveik 10 sav. Tada žiūrės daugiau, klausys širdutės. Dar paminėjo, kad gerčiau folio rūgštį. Ir viskas!
QUOTE(Soffyyy @ 2010 01 22, 23:38)
Tikrai nereikia , jei nieko nesake, vadinasi, viskas gerai. Galvok pozityviai, labiau lepink save ir megaukis.
QUOTE(Soffyyy @ 2010 01 23, 00:38)
Sveikos merginos!
as esu nescia 4 sav pagal echoskopa ir 6 sav skaiciuojant nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos. tai mano pirmas nestumas ir labai lauktas leliukas, todel labai nerimauju. mano situacija panasi kaip ir Soffyyy, buvau pas gydytoja, pasake kad viskas gerai,nestumas gimdoje (as jau turejau negimdini nestuma pries metus ir man ji isoperavo), is to dziaugsmo net pamirsau visko issiklausineti o dabar neramu, nes man gydytoja sake jei viskas gerai ateiti po 8 savaiciu. Norejau pasiteirauti, kada sunerimti ir vaziuoti pas gydytoja? nes man dabar vis maudzia pilvo apacia, bet silpnai, o kai atsigulu miegoti, o kartais ir nakti jauciu stipresni maudima, netgi tai pavadinciau gelianciu skausmu, bet jis uzeina trumpai, pakeiciu gulejimo poza ir praeina. ar del skausmu verta sunerimti ir skubeti pas gydytoja? ar pas gydytoja skudeti tik tuo atveju kai pasirodo kraujas? lauksiu atsakymo gal kuri nors panasiai jauciates ar jautetes? aciu
QUOTE(tylenė @ 2010 01 25, 11:46)
Sveikos merginos!
as esu nescia 4 sav pagal echoskopa ir 6 sav skaiciuojant nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos. tai mano pirmas nestumas ir labai lauktas leliukas, todel labai nerimauju. mano situacija panasi kaip ir Soffyyy, buvau pas gydytoja, pasake kad viskas gerai,nestumas gimdoje (as jau turejau negimdini nestuma pries metus ir man ji isoperavo), is to dziaugsmo net pamirsau visko issiklausineti o dabar neramu, nes man gydytoja sake jei viskas gerai ateiti po 8 savaiciu. Norejau pasiteirauti, kada sunerimti ir vaziuoti pas gydytoja? nes man dabar vis maudzia pilvo apacia, bet silpnai, o kai atsigulu miegoti, o kartais ir nakti jauciu stipresni maudima, netgi tai pavadinciau gelianciu skausmu, bet jis uzeina trumpai, pakeiciu gulejimo poza ir praeina. ar del skausmu verta sunerimti ir skubeti pas gydytoja? ar pas gydytoja skudeti tik tuo atveju kai pasirodo kraujas? lauksiu atsakymo gal kuri nors panasiai jauciates ar jautetes? aciu
Sveikos,
visas sveikinu ir linkiu sėkmingo ir ramaus laukimo!
Užsukau taip paskaitinėti, kuo gyvenau prieš šiek tiek daugiau nei metus
Tuo pačiu, noriu ir pasisakyti- mielosios neforsuokite, nereikia tiek daug tų echoskopų. Pasitikėkite daugiau savimi ir kūdikiu- aišku, jei tik viskas gerai.
Maudimas gali ir turi būti juntamas - juk didėja ir tempiasi Jūsų gimda, persitvarko organizmas. Žinoma, vėliau atsiras kitokių nepatogių jausenų - bet juk tai normalu. apie visa tai gražiai rašo SM nėštumo kalendoriuje ir knygose
Geriausia, ką galima dabar nuveikti - tai sveikai maitintis, nestresuot, gerti folinę rūgštį ir nusiteikti kuo pozityviau , taip pat, ypatingai vengti galimų užkratų - virusinė liga su aukšta temperatūra gali būti lemiama...
Aišku, sunerimti tikrai reikia, kad atsiranda aštrus skausmas, pradeda tepti ar kraujuoti to nelinkiu nei vienai.
Tylene, jei tas skausmas nėra įkyrus ir stiprus, tai greičiausiai tiesiog organizmo persitvarkymai. Nenustebk, jei dar prisidės krūtinės skausmas ir pajautrėjimas, mieguistumas, silpnumas ir pan. tai tik bylos, jog viskas yra ok
Žinoma, jei jautiesi neužtikrintai ir tai kelia Tau stresą, nueik pas dar vieną gydytoją. Bet paskui būtų labai gerai, jei tiesiog nurimtum ir džiaugtumeis laukimu. To ir linkiu.
Papildyta:
QUOTE(*Lialia* @ 2010 01 22, 15:55)
jo geriu carelady, cia ne tabletes o vitaminai
bijau, kad antibijotiku nereiktu vartoti, nes pas mane atsinauhino kolis
bijau, kad antibijotiku nereiktu vartoti, nes pas mane atsinauhino kolis
Carelady labai gerai, jei mėgstate, gerai ir tiesiog spanguoles valgyti. Jei pasėlyje rado e-koli - gydyti antibiotikas yra būtina, tame pačiame tyrimo atsakyme turi būti parašyta, kokiems antibiotikams yra neatspari bakterija. Esant reikalui, gydytojas turėtų Jums paskirti vaistų- antibų ir furadoninio, greičiausia . Labiau bijočiau ne antibiotikų (nėštumo metu teko sugerti tris kursus... verkiau pirmą kartą geriant antibus krokodilo ašaromis, bet išsiaiškinus kas ir kaip, nebepurkštavau), o įsisenėjusios ligos negerovių.
Negalima užleisti tokių dalykų. irgi, jei nesate tikra, geriau pasikonsultuoti su dar vienu gydytoju - kalbu iš savo praktikos - to tikrai kartias reikia.
Sveikatos ir stiprybės .
aciu Neues uz palaikyma sunuovargiu ir mieguistumu kovoju jau savaite laiko, o krutine skauda ir ji jau paaugus nuo tada kai dar nezino jau kad as jau tiesiog norejosi isgirsti dar viena nuomone, kad tie skausmai kuriuos jauciu yra tik pasiruosimas, kad leliukui vietos daugiau butu zinoma jei skausmai stipretu, kreisiuos i gydytoja, o kol kas prasau leliuko kad liktu su manim ir stengiuos kiek imanoma daugiau ilsetis visoms linkiu sekmes ir grazaus laukimo
Lialia, tu ne viena Man irgi gresiantis persileidimas, nors tepliojo pacioj pradzioj vos vos (4 savaites buvo) ir kai buvo 6 savaites....Dabar jau 2 savaites ramu...Man, beje, rado nedidelę hematomą. Nors pirmąkart jos nematė, kai darė eko... Galbūt tai dėl viruso su aukšta temperatūra, kurį apturėjau, kai buvo 4 savaitės nėštumo.Laikykitės visos
Aciu mergaites uz palaikyma. Pas mane kol kas ta pati situacija... tepliojimas ir pusles uzdegimas, siandien lauksiu atsakymu is paselio....
Taip norisi pasidziaugti nestumu, o vis rupesciaiii... lb neramu
Taip norisi pasidziaugti nestumu, o vis rupesciaiii... lb neramu
Sveikutes. Lialia, man irgi pradzioj buvo gresiantis, bet as nesupratau, ar tave gulde i ligonine? mane tai is karto pagulde, geriau duphastona, man gine sake, kad tai progesteronas, kurio reikia palaikyti nestumui. mano vien pazistama teplioja gana ilgai (dabar jau apie 30 savaiciu), tai iki vidurio tikrai tepliojo ir kraujavo, nes placenta labai zemai ir dar pirmeiga. labai svarbu geros tavo pacios emocijos, nors ir sunku siuo metu, bet turi stengtis kuo maziau nervuotis. sekmes!
Papildyta:
Tylene, jeigu tau neramu del to maudimo, paskambink ginei. gal ir nieko rimto. man tai pradzioj kelias dienas labai skaudejo nugaros apacia, klubus ir net blauzdas, atrode kaip sukaustytos, gine sake, kad tai gresiancio pozymis. negasdinu taves, bet jei jausi ka panasaus, pasikonsultuok su daktare, paciai bus ramiau.
sekmes visoms nestukems! geru emociju!
Papildyta:
Tylene, jeigu tau neramu del to maudimo, paskambink ginei. gal ir nieko rimto. man tai pradzioj kelias dienas labai skaudejo nugaros apacia, klubus ir net blauzdas, atrode kaip sukaustytos, gine sake, kad tai gresiancio pozymis. negasdinu taves, bet jei jausi ka panasaus, pasikonsultuok su daktare, paciai bus ramiau.
sekmes visoms nestukems! geru emociju!
Lialia, suprantu tave ir kaip neramu kadangi pries tai man buvo nestumas, pradejau kraujuot truputi ir iskart isvale, tai dabar esu sutraumuota ir labai jautriai reaguoju, kai pamaciau vel krauja, maniau - isprotesiu....ir taip 6 dienas kankinaus...tikrai nieko negalejau padaryt, slydo zeme is po koju Aisku, reikia buti ne tokiai jautriai, nes nepadedu savo tokiu nerimu ir panika, bet kaip pakeist nervu sistema tad laikykis, as su tavim, nes tikrai zinau, ka dabar isgyveni. ramu ir buti negali, bet stenkis, kiek tik imanoma, laikytis ramiai, lepinti save, neik i darba, daug gulinek, galvok apie grazius dalykus
jo stengiuosi po darbo kuo daugiau ilsetis
bet deja projektas baiginejasi, negaliu eiti i draba.
Dabar vakar israse man atibijotiku (del pusles uzdegimo), atrodo padeda , nors antibojotikus vartoju vistiek vaikstau i darba. Manau ir taip bileteni daznai gausiu, nes mano kraukas neigiamas, o draugo teigiamas, tai iskarto patenku i rizikos grupe
aciu visoms uz palaikyma
Papildyta:
bet deja projektas baiginejasi, negaliu neiti i draba.
Dabar vakar israse man atibijotiku (del pusles uzdegimo), atrodo padeda , nors antibojotikus vartoju vistiek vaikstau i darba. Manau ir taip bileteni daznai gausiu, nes mano kraukas neigiamas, o draugo teigiamas, tai iskarto patenku i rizikos grupe
aciu visoms uz palaikyma
bet deja projektas baiginejasi, negaliu eiti i draba.
aciu visoms uz palaikyma
Papildyta:
bet deja projektas baiginejasi, negaliu neiti i draba.
aciu visoms uz palaikyma
Dar nezinojau, kad esu , man vis maude pilvo apacia. Paskui suzinojau apie nestuma. Mane i ligonine del gresencio pagulde ne iskarto, dar savaitele pavaiksciojau. Dabar maudzia kai pavargstu. Stengiuosi daug ilsetis, bet tada vyras priekaistauja, kad nieko neveikiu, nesupranta, kad greit pavargstu