Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Atiduodu jusu teismui kleleta nuotrauku. Darytos su Canon 50mm objektyvu.
Laukiu kritikos, nes tikrai nera viskas "perfect" biggrin.gif
user posted image
Dainuoja "Du gaidelius..." biggrin.gif
user posted image

user posted image user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Keletas spalvingesniu ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Nespejau sudeti jokiu remeliu dar...

P.S. Mano plauku kirpimo igudziu prasau nekomentuoti blush2.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 10 sausio 2007 - 20:02
QUOTE(shy @ 2007 01 10, 15:33)
mano pirmieji bandymai smile.gif laukiu kritikos smile.gif

Grazus kadrai, taciau tik pirmoje naturalios spalvos, o kitu WB reikia tvarkyti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rimulka @ 2007 01 10, 18:13)
sveiki,
cia manoji isdykele

thumbup.gif thumbup.gif
Mano akimis ziurint, labai profesionaliai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 10, 20:33)

oi tie vaikiukai wub.gif
Tik kai kuriose nuotraukose (ypac matosi pirmojoje) per daug isbale veidai (gal del kontrasto didelio? g.gif , o gal blico darbas? g.gif ), gal didesni "specai" kazka patartu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 01 11, 02:13)
ir siandienos pasivaiksciojimo rezultatas, is pasivaiksciojimo nuotrauku visiskai netvarkiau
user posted image
user posted image

Hmm, akivaizdu kodėl šitas Tamronas taip giriamas. Ryškumas superinis, boke -- tiesiog nuostabus. Laukiam tikrų makro, darytų su šituo stikliuku smile.gif
Tiesa, gal reikėjo tą žąsį į kairę kadro pusę komponuoti?

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 11, 04:33)

Mano galva pereksponuotos... Gal nereikėjo tų +1/3EV daryt?
Atsakyti
Laba 4u.gif

Norėčiau ir aš prisijungti prie jūsų ax.gif Mokausi mokausi iš šios temos, bet vistiek man tie objektyvai tamsus miškas doh.gif

Va dabar likau sužavėta rimulkos nuotraukytėm. Bet nesuprantu, kas čia per objektyvas Tamron g.gif Ar jis iš Nikorų, ar Canonų serijos, ar iš vis aš ne į temą g.gif

Noriu pirkti Nikon D80 ir nžn nuo kokio objektyvo pradėti. Daug fotkinu namie (pagrinde vaikus). Mėgstu fotkint ir lauke - peizažus, žmones... Protingi žmonės, ką patartumėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 11, 13:07)
Gal nereikėjo tų +1/3EV daryt?

Prasom isversti i lietuviu kalba blush2.gif biggrin.gif "liaudiskai" paaiskink ax.gif Sorry, nelabai suprantu ka tai reiskia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 11 sausio 2007 - 17:19
Noriu paklausti vieno dalyko. Ką suspaudinėti fotoaparate, kad prikišus jį prie kažkokio daikto, šis neišsilietų, o būtų labai aiškus, o visa aplinka išsilietų? Nes dabar kai prikišu, tai išsilieja daiktas, o aplinka gerai matosi verysad.gif
Man draugas sureguliavo ir aš nufotografavau šį vorą. Įdomu, ką jis padarė:

user posted image

Tik čia maža nuotrauka, bet šiaip matosi visi taškeliai ir pūkeliai.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 01 11, 15:31)
Laba 4u.gif

Norėčiau ir aš prisijungti prie jūsų ax.gif  Mokausi mokausi iš šios temos, bet vistiek man tie objektyvai tamsus miškas doh.gif 

Va dabar likau sužavėta rimulkos nuotraukytėm. Bet nesuprantu, kas čia per objektyvas Tamron g.gif  Ar jis iš Nikorų, ar Canonų serijos, ar iš vis aš ne į temą g.gif

Noriu pirkti Nikon D80 ir nžn nuo kokio objektyvo pradėti. Daug fotkinu namie (pagrinde vaikus). Mėgstu fotkint ir lauke - peizažus, žmones... Protingi žmonės, ką patartumėt g.gif

labukas, ten kur mano mergyte fotografuota, tai ne Tamron objektyvas, ten Sony 18-70mm.

o ka patarti, tai namie vaikus fotografuoti turbut labiausiai tiktu 50mm objektyvas, o lauke peizazus, tai gal reiktu kokio zoominio, net nezinau, gal kiti geriau ka patars.

Californiagirl, labai fainas modeliukas wub.gif bet man irgi krito i akis, kad veidukas per baltas kai kuriuose nuotraukose., kazka su exposure darei, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(groovy_chick @ 2007 01 11, 17:38)
Noriu paklausti vieno dalyko. Ką suspaudinėti fotoaparate, kad prikišus jį prie kažkokio daikto, šis neišsilietų, o būtų labai aiškus, o visa aplinka išsilietų? Nes dabar kai prikišu, tai išsilieja daiktas, o aplinka gerai matosi verysad.gif
Man draugas sureguliavo ir aš nufotografavau šį vorą. Įdomu, ką jis padarė:

sveikute, tikriausiai per arti prikisi, ir tau nebesufokusuoja norimo daikto, ar taip gali buti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulka: 11 sausio 2007 - 17:48
QUOTE(fotolama @ 2007 01 11, 13:07)
Hmm, akivaizdu kodėl šitas Tamronas taip giriamas. Ryškumas superinis, boke -- tiesiog nuostabus. Laukiam tikrų makro, darytų su šituo stikliuku smile.gif
Tiesa, gal reikėjo tą žąsį į kairę kadro pusę komponuoti?

aha, as ta pati pagalvojau apie zasi, kai pamaciau nuotrauka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 01 12, 00:31)
Va dabar likau sužavėta rimulkos nuotraukytėm. Bet nesuprantu, kas čia per objektyvas Tamron g.gif  Ar jis iš Nikorų, ar Canonų serijos, ar iš vis aš ne į temą g.gif

Tamron yra kompanija, gaminanti objektyvus. Jie gamina objektyvus, kuriuos galima dėti ant Nikon, Canon bei Sony/Minolta. Objektyvai būna tokie patys, tik skiriasi objektyvo tvirtinimas.

QUOTE(Puriena6 @ 2007 01 12, 00:31)

Kažkada perskaičiau, mano supratimu, labai logišką patarimą: perki superzūmą (18-200mm) ir fotografuoji. Po metų pamatysi kokiais židinio nuotoliais dažniausiai naudojiesi ir tada galėsi nusipirkti kokybiškesnių objektyvų, dengiančių tuos dažniausiai naudojamus židinio nuotolius.

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 12, 02:16)
Prasom isversti i lietuviu kalba blush2.gif  biggrin.gif  "liaudiskai" paaiskink  ax.gif  Sorry, nelabai suprantu ka tai reiskia blush2.gif

Na, tavo nuotraukų EXIF rodo, kad tu fotografavai su ekspokorekcija. Ekspokorekcija ūkiškai tariant yra toks dalykas: fotoaparatas pasimatuoja ir nusprendžia, kad ekspozicija turi būti X. Bet fotografas mano, kad taip nelabai gerai (pvz. nuotrauka per šviesi ar per tamsi) ir gali pakoreguoti fotoaparato priimtą sprendimą. Agliškai jie rašo EV compensation, correction ir pan.
+1/3EV reiškia, kad tu liepi fotoaparatui pailginti išlaikymą per 1/3 žingsnio palyginus su tuo, ką nustato jo eksponavimo sistema. Fotografuojant juodame fone juodai apsirengusį vaiką reikėjo neigiamos ekspokorekcijos... Dabar gavosi taip, kad balti marškiniai visiškai išdegė, o ir veidai per šviesūs.

QUOTE(groovy_chick @ 2007 01 12, 02:38)

Per arti prikiši fotoaparatą ir tiek. Kiekvienas fotoaparatas turi kažkokį atskumą, arčiau kurio jis nebemoka sufokusuoti.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 12, 02:30)
Na, tavo nuotraukų EXIF rodo, kad tu fotografavai su ekspokorekcija. Ekspokorekcija  ūkiškai tariant yra toks dalykas: fotoaparatas pasimatuoja ir nusprendžia, kad ekspozicija turi būti X. Bet fotografas mano, kad taip nelabai gerai (pvz. nuotrauka per šviesi ar per tamsi) ir gali pakoreguoti fotoaparato priimtą sprendimą. Agliškai jie rašo EV compensation, correction ir pan.
+1/3EV reiškia, kad tu liepi fotoaparatui pailginti išlaikymą per 1/3 žingsnio palyginus su tuo, ką nustato jo eksponavimo sistema. Fotografuojant juodame fone juodai apsirengusį vaiką reikėjo neigiamos ekspokorekcijos... Dabar gavosi taip, kad balti marškiniai visiškai išdegė, o ir veidai per šviesūs.

Supratau tiek, kad nieko nesupratau lotuliukas.gif Bet aciu, vistiek.
O kaip padaryti neigiama ekspokorekcija? Gal Canon instrukcijoje rasoma apie tai? Reiks paziureti.
As ir pati matau, kad veidai per sviesus, ipatingai pirmose nuotraukose. Todel dar klausimukas, ar sias foto imanoma su photoshopu pataisyti, kad nebutu veidai "owerexposed"? Jauciu, kad nebe g.gif
Dekui visiems uz pastabas 4u.gif
Papildyta:
O kaip si kart "exposure"?
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 12, 04:40)
As ir pati matau, kad veidai per sviesus, ipatingai pirmose nuotraukose. Todel dar klausimukas, ar sias foto imanoma su photoshopu pataisyti, kad nebutu veidai "owerexposed"? Jauciu, kad nebe g.gif

Tikrai galima mirksiukas.gif , photoshope nueik i image adjustmens ir rasi exposure, kuri labai paprasta pareguliuoti smile.gif

O kaip pamatyti ta EXIF? (kazkada jau rase apie tai, bet neberandu blush2.gif ), pvz. californiagirl nuotrauku duomenu per photoshopa man nerodo g.gif

Ir dar - ka manote apie objektyva AF Nikkor 50mm f/1.8D ax.gif Labai jau pigiai kainuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 01 11, 17:44)
labukas, ten kur mano mergyte fotografuota, tai ne Tamron objektyvas, ten Sony 18-70mm.

o ka patarti, tai namie vaikus fotografuoti turbut labiausiai tiktu 50mm objektyvas, o lauke peizazus, tai gal reiktu kokio zoominio, net nezinau, gal kiti geriau ka patars.

QUOTE(fotolama @ 2007 01 12, 02:30)
Tamron yra kompanija, gaminanti objektyvus. Jie gamina objektyvus, kuriuos galima dėti ant Nikon, Canon bei Sony/Minolta. Objektyvai būna tokie patys, tik skiriasi objektyvo tvirtinimas.
Kažkada perskaičiau, mano supratimu, labai logišką patarimą: perki superzūmą (18-200mm) ir fotografuoji. Po metų pamatysi kokiais židinio nuotoliais dažniausiai naudojiesi ir tada galėsi nusipirkti kokybiškesnių objektyvų, dengiančių tuos dažniausiai naudojamus židinio nuotolius.

Niu tikrai ačiū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti