Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Samanta @ 2007 01 02, 23:44)
Senai čia beužsukusi pas jus buvau  blush2.gif Gražių foto pridėjusios. O dar galima savo mėgstamiausią įkelt  rolleyes.gif
Reikia pagalbos. blush2.gif Gal kas padės  4u.gif Kaip padaryt foto baltame fone...na pvz. gėlę baltame, ar juodame fone  rolleyes.gif

mano neprofesionalia nuomone:
1. pats paprasčiausias būdas - pastatyti fotografuojamą objektą baltam ar juodam fone.
2. pakoreguoti su fotošopu ar kt. panašiomis programomis
3. Fotografuoti prieš šviesos šaltinį. Pvz. darydama makro foto už gėlės pastatau lempą, tai fokusuojant į gėlę fonas pasidaro tamsus.
4. Tamsioj patalpoj nustatant didesnį išlaikymą.
daugiau nesugalvoju... gal kas papildys ar pataisys.
Atsakyti
Sveiki,
ieskau lietuviskos instrukcijos fotoaparatui Fujifilm FINEPIX F810.Gal kas turite? g.gif
Aciu. smile.gif
Atsakyti
gal kam reikia fotikui/kamerai, tases?
naudota ~2men sonai paminkstinti, neperslampama, na zodziu spec. tase kamerai ar fotikui...
talpumas: Nikon d70 su 100mm objektyvu+ dar vienas objektyvas arba blicas + pakrovejas, laidai...
stovis idealus.
kaina ~100lt,
pora nuotraukyciu.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Merginos, kam reikia programos Fotošop Elements, rašykite man į PM, atsiųsiu nuorodas ir paaiškinsiu kaip parsisiųsti.
Atsakyti
Aš noriu paklausti su kokiais nustatymais reikia fotografuoti namuose vakare esant lempos apšvietimui ir nenaudojant blico
Jau tiek visko išbandžiau, bet visos nuotraukos gaunasi geltonos. Kai keičiau nustatymus, tai nuotraukos šviesėjo arba tamsėjo, bet geltonumas vistiek likdavo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2007 01 04, 20:05)
Aš noriu paklausti su kokiais nustatymais reikia fotografuoti namuose vakare esant lempos apšvietimui ir nenaudojant blico
Jau tiek visko išbandžiau, bet visos nuotraukos gaunasi geltonos. Kai keičiau nustatymus, tai nuotraukos šviesėjo arba tamsėjo, bet geltonumas vistiek likdavo. 

Problema su baltos spalvos balansu -- White Balance (WB).

Visų veidrodinių skaitmeninių fotoaparatų bėda yra ta, kad jie labai prastai nustato WB dirbtiniame apšvietime.

Sprendimai:
1) pasikeisk WB iš automatinio į tokį, koks tinka konkrečiam apšvietimui. Kaip tą padaryti ieškok savo fotoaparato instrukcijoj.
2) Nustatyk WB pagal baltą popieriaus lapą. Paprastai tai vadinama Manual WB. Irgi ieškok instrukcijoj kaip tą padaryti (šitas sprendimas geresnis).
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 04, 13:14)
Problema su baltos spalvos balansu -- White Balance (WB).

Visų veidrodinių skaitmeninių fotoaparatų bėda yra ta, kad jie labai prastai nustato WB dirbtiniame apšvietime.

Sprendimai:
1) pasikeisk WB iš automatinio į tokį, koks tinka konkrečiam apšvietimui. Kaip tą padaryti ieškok savo fotoaparato instrukcijoj.
2) Nustatyk WB pagal baltą popieriaus lapą. Paprastai tai vadinama Manual WB. Irgi ieškok instrukcijoj kaip tą padaryti (šitas sprendimas geresnis).

Ačiū Fotolama už atsakymus 4u.gif . Aš WB dažniausiai naudoju lempos apšvietimą, o su baltu popieriaus lapu dar nebandžiau.
Ir dar klausimas: ar ta problema negali būti surišta su mano paprastu kitiniu objektyvu?
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2007 01 04, 22:31)
Ir dar klausimas:  ar ta problema negali būti surišta su mano paprastu kitiniu objektyvu?

Tikrai ne.
Atsakyti
Sveikučiai 4u.gif

Tiek gražių nuotraukų prisižiūrėjau thumbup.gif

Aš savo kol kas nedėsiu nes tik mokinuosiu ax.gif Gavau gerą veidrodinį fotika dovanų (vyras palepino), štatyvą jau iš anksčiau turėjome, tai dabar mokinuosi ax.gif

Rošiuosi į kursus, gal kas Kaune galit ką parekomenduoti? bigsmile.gif
Atsakyti
Ydomu, koky zoom objektyva patartumet Canon EOS 400D... Na universaliems atvejams. Tas dabartinis standartinis nieko gero, mano senasis Panasonicas geresny turejo....
Pasidzhiaugsiu, kad gana neblogai pavyko parduoti senajy Panasonic FZ20... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 01 05, 11:16)
Ydomu, koky zoom objektyva patartumet Canon EOS 400D... Na universaliems atvejams. Tas dabartinis standartinis nieko gero, mano senasis Panasonicas geresny turejo....
Pasidzhiaugsiu, kad gana neblogai pavyko parduoti senajy Panasonic FZ20... 4u.gif

Vat aš irgi kažkokio universalaus objektyvo dairausi ax.gif . Gal kas patars.
Buvau jau 10 kartų išsirinkusi kokį pirksiu, ir 10 kartų persigalvojau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 01 05, 11:16)

sveikinam pardavus 4u.gif
del zoom objektyvo pirmiausia reikia ziureti ka leidzia kisene, ko norisi.
visada yra geriau kada objektyvas turi stabilizavimo sistema (ant canon lygtai IS zymisi), geriausia butu kad butu diafragma f/2.8 ir nekintama, bet toks jau daug kainuos.
praversk kelis psl senesnius, kazkas rinkosi objektyva ir buvo nemazai diskutuota ta tema...
vienas pazystamas pirko 70-200 jei neklystu f/2.8 USM IS ir dar L serijos wink.gif
sako canon geriausi yra is L serijos...
Atsakyti