Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ajas @ 2006 12 18, 13:20)
drinks_cheers.gif  Man irgi kazkaip per daug juodumos  cool.gif 
Cia viena apkirpau, bet tuomet formatas nebeklasikinis  g.gif

user posted image

P.s. Nendryte, cia Tel Avivas  mirksiukas.gif

Dabar tai thumbup.gif

kaip as laukiu savo kaledu senio, pasidovanosiu sau statyva blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergina_: 18 gruodžio 2006 - 12:45
QUOTE(Nendrytė @ 2006 12 18, 19:45)
ka reishkia objektyvo pavadinimo gale esanchios raideles G ,  D, ED ir tt....??? g.gif Nu gal ir durnas klausimas, ale bais rupi ax.gif

Jei neklystu, tai Nikkor objektyvuose G reiškia tai, kad objektyvas yra be diafragmos žiedo. ED - naudojamas extra skaidrus(?) (extra dispersion) stiklas. Aplamai tai ten kiekvienas gamintojas kaip susigalvoja, taip ir žymi smile.gif Tiesa, prisiminiau dar porą Nikon žymėjimų: AF-S -- objektyvas su ultragarsiniu fokuso varikliu, VR -- objektyvas su vaizdo stabilizacija, DX -- objektyvas skirtas fotikams su APS-C dydžio matrica.

QUOTE(ajas @ 2006 12 18, 19:51)
Mano pirmasis bandymas su nauju trikoju  bigsmile.gif
Komentaru???

Gražu, bet aš ir pakritikuosiu (tiksliau patarsiu kaip dar geriau padaryti) smile.gif

- kai naktį fotografuoji nuo štatyvo, reikia nusistatyti minimalų ISO. Nikon D200 atveju tai turėjo būti ISO100, kažkodėl tu nustatei ISO400.
- diafragmą rekomeduočiau priverti smarkiau, iki kokių 11. Kai priveri diafragmą taškiniai šviesos šaltiniai (gatvės apšvietimo lempos ir t.t.) pasidaro kaip žvaigždės -- skonio reikalas, bet man tas efektas labai patinka smile.gif
Atsakyti
sveiki,

jau kokiu nuotrauku prikele, Agneles ir Nendrytes mergaites grazuoles, o ir nuotraukos fainos 4u.gif

as gavau savo macro objektyva, tai bandau dabar, nelabai dar iseina padaryti, kad visas norimas daiktas butu ryskus, gaunas truputi koks kamputissusiliejas, bet reik ismokti.
o cia ryto salpusne, pas mus buvo pasale truputi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2006 12 18, 14:33)
Gražu, bet aš ir pakritikuosiu (tiksliau patarsiu kaip dar geriau padaryti) smile.gif

- kai naktį fotografuoji nuo štatyvo, reikia nusistatyti minimalų ISO. Nikon D200 atveju tai turėjo būti ISO100, kažkodėl tu nustatei ISO400.
- diafragmą rekomeduočiau priverti smarkiau, iki kokių 11. Kai priveri diafragmą taškiniai šviesos šaltiniai (gatvės apšvietimo lempos ir t.t.) pasidaro kaip žvaigždės --  skonio reikalas, bet man tas efektas labai patinka smile.gif

Oi kaip aciu notworthy.gif
Pirma karta dariau naktines nuotraukas, tai ir uzstaciau bet ka blush2.gif (kai ISO auto, tai is viso fotikas uzvaro 1600 blink.gif , tai as pamazinau blush2.gif ). Butinai pasinaudosiu tavo patarimais ir bandysiu vel smile.gif
Atsakyti
As jau irgi gavau Kaledine dovanele ax.gif Na ir slapukas mb... Gavau Canon EOS 400D thumbup.gif Tik vat su intrukcijom kaip visada problemos - nera nei anglishkos,
nei norvegiskos doh.gif Babouziuke sakei kad turi lietuvishka, ar negaletum man atsiusty y rasavaitkute@walla.com ? Buchiau laaabai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 12 18, 17:20)
As jau irgi gavau Kaledine dovanele ax.gif Na ir slapukas mb... Gavau Canon EOS 400D thumbup.gif

SVEIKINU!!! Geras Tavo Kalėdų senis user posted image Ir dovana gera, ir staigmena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 12 18, 18:20)
As jau irgi gavau Kaledine dovanele ax.gif Na ir slapukas mb... Gavau Canon EOS 400D thumbup.gif Tik vat su intrukcijom kaip visada problemos - nera nei anglishkos,
nei norvegiskos doh.gif

Sveikinu thumbup.gif Tikriausiai daug gerų darbų per metus padarei, kad senis tinkamai atsilygino wub.gif

Galiu pasidalinti LT instrukcija, tik ji 350D fotoaparatui skirta. Bet gal didelio skirtumo nėr? g.gif

Tvarkau savo nuotraukas, tai radau nelabai seniai darytą nuotraukytę. Kokybė labai šiaip sau, bet kadras juokingas 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ginija: 18 gruodžio 2006 - 19:11
Merginos, kam reikia lietuviškos instrukcijos, į meilą niekaip neįmesiu, nes ji užima apie 50 mb. Galiu patalpinti į internetą, o jūs jau iš ten parsisiųsit 4u.gif . Kaip manot, ar netinka toks variantas?
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 12 18, 23:49)
Merginos, kam reikia lietuviškos instrukcijos, į meilą niekaip neįmesiu, nes ji užima apie 50 mb. Galiu patalpinti į internetą, o jūs jau iš ten parsisiųsit  4u.gif . Kaip manot, ar netinka toks variantas?

Galima ir taip ax.gif Man kad tik ja gavus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2006 12 18, 12:20)
P.s. Nendryte, cia Tel Avivas  mirksiukas.gif

kaip grazhu wub.gif

QUOTE(fotolama @ 2006 12 18, 13:33)
Jei neklystu, tai Nikkor objektyvuose G reiškia tai, kad objektyvas yra be diafragmos žiedo. ED - naudojamas extra skaidrus(?) (extra dispersion) stiklas. Aplamai tai ten kiekvienas gamintojas kaip susigalvoja, taip ir žymi smile.gif Tiesa, prisiminiau dar porą Nikon žymėjimų: AF-S -- objektyvas su ultragarsiniu fokuso varikliu, VR -- objektyvas su vaizdo stabilizacija, DX -- objektyvas skirtas fotikams su APS-C dydžio matrica.

dekui 4u.gif o gal zhinai, kur butu galima to "shifravimo" ieshkoti inete? g.gif

QUOTE(rimulka @ 2006 12 18, 14:32)
o cia ryto salpusne, pas mus buvo pasale truputi
user posted image

wow, lb faina wub.gif

QUOTE(Tosk @ 2006 12 18, 17:20)
As jau irgi gavau Kaledine dovanele ax.gif

oba, kaledu senis blink.gif thumbup.gif davai, siusk dabar ji i Lietuvos puse bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2006 12 18, 23:32)
as gavau savo macro objektyva, tai bandau dabar, nelabai dar iseina padaryti, kad visas norimas daiktas butu ryskus, gaunas truputi koks kamputissusiliejas, bet reik ismokti.

Makro fotografuojant reikia:
1) Diafragmos prioriteto režimo;
2) Smarkiai uždarytos diafragmos -- 13 ir daugiau;
3) labai geros šviesos (dėl 2 punkto), pvz. saulėta diena lauke, arba blykstės.

Tada turėtum gauti visą ryškų daiktą, o ne vien tik jo dalį.

Beje, tas 90mm makro gal Tamronas?
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 12 18, 20:50)
Galima ir taip ax.gif Man kad tik ja gavus bigsmile.gif

Gerai, tada įmesiu rytoj vakare, nes CD su instrukcija paliko pas vyrą darbe ax.gif .
Atsakyti