Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Dar kartą labai noriu visiems padėkoti už sveikinimus wub.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2006 12 18, 01:40)
As nesupratau  blush2.gif  Gal galetum issamiau paaiskinti  blush2.gif  Mano kamera irgi SLR, bet kambary fotkinant vistiek visas fonas gana ryskus? doh.gif  Kokius parametrus konkreciai uzstatyti reikia (be diafragmos atsidarymo, - ja jau supratau, kad atidaryti maksimaliai)?  g.gif

Tai kad nėra labai ką daug aiškinti. Atidarai diafragmą smarkiai, atstumas nuo objekto kiek galima mažesnis, o židinio nuotolis ilgesnis. Sukomponuoji taip, kad fone nesimatytų ryškių daiktų. Na ir viskas.

Beje, fono išsiliejimas dar priklauso ir nuo objektyvo. Kai kurie objektyvų modeliai foną sulieja labai gražiai, o kai kurių sulietas fonas būna labai ne koks.

Tiesa, su diafragmos atidarymu nevertėtų persistengti, nes ryškumo zona pasidaro tokia siaura, kad sunkiai vietoje nusėdinčio vaiko atveju praktiškai neįmanoma užtaikyti fokuso tiksliai į akis... Mes paprastai Gabijos portretus darom su 2,8-4 diafragma.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2006 12 18, 01:43)
Atidarai diafragmą smarkiai

Gal nuskambesiu kvailai... blush2.gif O kaip atidaryti diafragma fotike, kur ten reikia tai nustatyti??? blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2006 12 17, 19:31)
biggrin.gif abu sie objektyvai geri

Aciu, Wyshnia 4u.gif Pabandziau pazaisti su savo turimais zoominiais pritraukdama 50mm ir paskui 80mm., tai bent jau kambaryje pasirode, kad 50mm actumas patogesnis.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 17, 18:21)
Nendryte, labai grazi dukryte wub.gif  Gal gali passakyti kokiu objektyvu darei ta foto? ax.gif

Dabar apsisprendziau, kad pirksiu fiksuoto zidinio objektyva, tik negaliu pasirinkti ar 50mm f/1.4, ar 85mm f/1.8.....Gal patarima gauciau? Fotografuoju pagrinde vaikus ir visu ugiu, ir portretines...

Dekui ax.gif Fotkinau su paprastu nikkor 55-200, todel turejau budama koridoriuje fotkinti kambaryje esanti vaika doh.gif doh.gif doh.gif

jei zhadi fotkinti namuose ir tavo kambariai ne sales dydzhio, rinkis 50mm f/1.4. Nors tikriausiai pas jus super oras beveik visada, todel nera problemos dazhnai ishkeliauti i lauka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nendrytė @ 2006 12 18, 08:29)
jei zhadi fotkinti namuose ir tavo kambariai ne sales dydzhio, rinkis 50mm f/1.4. Nors tikriausiai pas jus super oras beveik visada, todel nera problemos dazhnai ishkeliauti i lauka  thumbup.gif

Mes nebe CA gyvenam jau metai... rolleyes.gif Todel oras dabar panasus, kaip ir LT, siandien buvo tik apie +4, naktimis salna(nors vidutine ziemos temp. +10C). Todel ziema daugiau laiko praleidziam kambaryje...Dabar mes Seattle ax.gif Bet cia ne i tema biggrin.gif
Turbut pradziai 50mm f1/4 imsiu ax.gif
Atsakyti
Gaila, kad ishsikelet ish CA, mano broliukas ten gyvena mirksiukas.gif Bet chia irgi ne i tema ax.gif
Del 50mm, manau, geras pasirinkimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 18, 17:28)
Gal nuskambesiu kvailai... blush2.gif  O kaip atidaryti diafragma fotike, kur ten reikia tai nustatyti???  blush2.gif

Nusistatai fotiką į Av režimą (Aperture priority - Diafragmos prioritetas) ir nusistatai ją nuo 2,8 iki 4. Kaip tai konkrečiai padaroma Canon DSLR -- nežinau, skaityk vartotojo instrukciją, bet paprastai tai ten būna viskas pakankamai paprasta. Turbūt diafragmos reikšmę galima bus keisti tuo ratuku.
Atsakyti
Klausimelis ishmanantiems:

ka reishkia objektyvo pavadinimo gale esanchios raideles G , D, ED ir tt....??? g.gif Nu gal ir durnas klausimas, ale bais rupi ax.gif
Atsakyti
Mano pirmasis bandymas su nauju trikoju bigsmile.gif
Komentaru???

user posted image
Atsakyti
Man tai lb faina wub.gif o kur chia fotkinai?
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2006 12 18, 11:51)
Mano pirmasis bandymas su nauju trikoju  bigsmile.gif
Komentaru???

user posted image

Grazu, labai grazu smile.gif tik noretusi desiniam sone daugiau ir ten kitam sone tos tamsos, kad nebutu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2006 12 18, 13:03)
Grazu, labai grazu smile.gif  tik noretusi desiniam sone daugiau ir ten kitam sone tos tamsos, kad nebutu... g.gif

drinks_cheers.gif Man irgi kazkaip per daug juodumos cool.gif
Cia viena apkirpau, bet tuomet formatas nebeklasikinis g.gif

user posted image

P.s. Nendryte, cia Tel Avivas mirksiukas.gif
Atsakyti