Dar kartą labai noriu visiems padėkoti už sveikinimus .
QUOTE(ajas @ 2006 12 18, 01:40)
As nesupratau Gal galetum issamiau paaiskinti Mano kamera irgi SLR, bet kambary fotkinant vistiek visas fonas gana ryskus? Kokius parametrus konkreciai uzstatyti reikia (be diafragmos atsidarymo, - ja jau supratau, kad atidaryti maksimaliai)?
Tai kad nėra labai ką daug aiškinti. Atidarai diafragmą smarkiai, atstumas nuo objekto kiek galima mažesnis, o židinio nuotolis ilgesnis. Sukomponuoji taip, kad fone nesimatytų ryškių daiktų. Na ir viskas.
Beje, fono išsiliejimas dar priklauso ir nuo objektyvo. Kai kurie objektyvų modeliai foną sulieja labai gražiai, o kai kurių sulietas fonas būna labai ne koks.
Tiesa, su diafragmos atidarymu nevertėtų persistengti, nes ryškumo zona pasidaro tokia siaura, kad sunkiai vietoje nusėdinčio vaiko atveju praktiškai neįmanoma užtaikyti fokuso tiksliai į akis... Mes paprastai Gabijos portretus darom su 2,8-4 diafragma.
QUOTE(fotolama @ 2006 12 18, 01:43)
Atidarai diafragmą smarkiai
Gal nuskambesiu kvailai... O kaip atidaryti diafragma fotike, kur ten reikia tai nustatyti???
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2006 12 17, 19:31)
abu sie objektyvai geri
Aciu, Wyshnia Pabandziau pazaisti su savo turimais zoominiais pritraukdama 50mm ir paskui 80mm., tai bent jau kambaryje pasirode, kad 50mm actumas patogesnis.
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 17, 18:21)
Nendryte, labai grazi dukryte Gal gali passakyti kokiu objektyvu darei ta foto?
Dabar apsisprendziau, kad pirksiu fiksuoto zidinio objektyva, tik negaliu pasirinkti ar 50mm f/1.4, ar 85mm f/1.8.....Gal patarima gauciau? Fotografuoju pagrinde vaikus ir visu ugiu, ir portretines...
Dabar apsisprendziau, kad pirksiu fiksuoto zidinio objektyva, tik negaliu pasirinkti ar 50mm f/1.4, ar 85mm f/1.8.....Gal patarima gauciau? Fotografuoju pagrinde vaikus ir visu ugiu, ir portretines...
Dekui Fotkinau su paprastu nikkor 55-200, todel turejau budama koridoriuje fotkinti kambaryje esanti vaika
jei zhadi fotkinti namuose ir tavo kambariai ne sales dydzhio, rinkis 50mm f/1.4. Nors tikriausiai pas jus super oras beveik visada, todel nera problemos dazhnai ishkeliauti i lauka
QUOTE(Nendrytė @ 2006 12 18, 08:29)
jei zhadi fotkinti namuose ir tavo kambariai ne sales dydzhio, rinkis 50mm f/1.4. Nors tikriausiai pas jus super oras beveik visada, todel nera problemos dazhnai ishkeliauti i lauka
Mes nebe CA gyvenam jau metai... Todel oras dabar panasus, kaip ir LT, siandien buvo tik apie +4, naktimis salna(nors vidutine ziemos temp. +10C). Todel ziema daugiau laiko praleidziam kambaryje...Dabar mes Seattle Bet cia ne i tema
Turbut pradziai 50mm f1/4 imsiu
Gaila, kad ishsikelet ish CA, mano broliukas ten gyvena Bet chia irgi ne i tema
Del 50mm, manau, geras pasirinkimas
Del 50mm, manau, geras pasirinkimas
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 18, 17:28)
Gal nuskambesiu kvailai... O kaip atidaryti diafragma fotike, kur ten reikia tai nustatyti???
Nusistatai fotiką į Av režimą (Aperture priority - Diafragmos prioritetas) ir nusistatai ją nuo 2,8 iki 4. Kaip tai konkrečiai padaroma Canon DSLR -- nežinau, skaityk vartotojo instrukciją, bet paprastai tai ten būna viskas pakankamai paprasta. Turbūt diafragmos reikšmę galima bus keisti tuo ratuku.
Klausimelis ishmanantiems:
ka reishkia objektyvo pavadinimo gale esanchios raideles G , D, ED ir tt....??? Nu gal ir durnas klausimas, ale bais rupi
ka reishkia objektyvo pavadinimo gale esanchios raideles G , D, ED ir tt....??? Nu gal ir durnas klausimas, ale bais rupi
Mano pirmasis bandymas su nauju trikoju
Komentaru???
Komentaru???
Man tai lb faina o kur chia fotkinai?
QUOTE(ajas @ 2006 12 18, 11:51)
Grazu, labai grazu tik noretusi desiniam sone daugiau ir ten kitam sone tos tamsos, kad nebutu...
QUOTE(Mergina_ @ 2006 12 18, 13:03)
Grazu, labai grazu tik noretusi desiniam sone daugiau ir ten kitam sone tos tamsos, kad nebutu...
Man irgi kazkaip per daug juodumos
Cia viena apkirpau, bet tuomet formatas nebeklasikinis
P.s. Nendryte, cia Tel Avivas