QUOTE(Tosk @ 2006 12 13, 21:24)
O kuo skiriasi tie zoominiai nuo fiksuoto objektyvai??? Kas geriau?
Zūminiai objektyvai yra tie, kuriuose galima keisti jų židinio nuotolį, ūkiškai šnekant tie, kuriais galima vaizda priartinti arba atitolinti. Fiksuoto židinio: tie, kuriuose židinio nuotolis fiksuotas. Jei su juo norėsi didesnio daikto nuotraukoje, teks su viso fotoaparatu arčiau prieiti
Zūminiais objektyvais yra patogiau naudoti, jie universalesni, bet čia jų privalumai ir baigiasi. Jie yra didesni, tamsesni, ne tokie ryškūs, didesni iškraipymai.
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 13, 21:26)
Baubazz yra fotkines su 50mm f/1.8 canon. ir nieko blogo apie juos nesakau, jis yra labai sviesus objektyvas, skaidrus, nedidelis, patogus...
as sakiau kad 50mm netinka macro fotografijai... na bet cia tik mano nuomone.
Aš ne tai turėjau mintyje. Vienoj vietoj buvo minima, kad 50mm objektyvo matymo kampas labai panašus į tai ką mes matome plika akimi. Šitas teiginys teisingas kalbant apie 35mm formatą (full frame). Su mūsų skaitmeniniais DSLR (nešneku apie Canon 5D ir geresnius), to 50mm objektyvo matymo kampas susiaurėja ir jis tampa labai tinkamas portretinei fotografijai. Norint ant DSLR turėti tą natūralų matymo kampą reikia 35mm objektyvo.
QUOTE(Rudaakė @ 2006 12 13, 21:44)
Zinot, dar neperkandau gerai savo fotiko ir jau jis mane nervuoja
Kodel man foto gaunasi (fotografuojant ant auto rezimo) tokios neryskios, suskaidytos visos grudeliais, nu zodziu jokio ryskumo absol
Kame saknys? gal ka nustaciusi esu ne taip.... Auto nusistatau kai reikia siaip ka greit nufotkint, paprastai rankiniu budu nusistatau... Vakar biski reikejo buto foto padaryti, tai gavosi tokios kraupenybes, kad koktu ziureti
Va se tau ir fotografe, kad nori
Lengviau būtų patarti, jei parodytum nuotraukas, nes jų nemačius tai juodos katės gaudymas tamsiame kambaryje gaunasi...
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 14, 03:29)
Na man nevelu grazinti mano telefoto zoomini objektyva, kai jis pagaliau pasieks mane...Taigi prasiziurejau keleta fiksuoto zidinio objektyvu. Surasysiu, gal gali patarti kuri nors is tu
Kaina nesvarbi, nes jie visi pigesni, nei ta kuri zadu grazinti, tai mano senis saltis tik apsidziaugs
Taigi:
EF 50mm f/1,8 (sitas labai nebrangus...$71)
EF 50mm f/1,4 USMEF 100mm f/2,0 USMEF 135mm f/2,8EF 85mm f/1,8 USM (sito atsiliepimai labai geri
)
Mes su Agneza turime ne Canon, taigi nieko negaliu pasakyti nei apie vieną iš šių objektyvų iš asmeninės patirties. Tesu apie kai kuriuos iš jų skaitęs forumuose. Jei piniginė leidžia, tai turbūt pirkčiau tą 50mm/1.4 tas 50mm/1.8 yra geras optiškai, bet beveik visi pamini, kad jis toks pigus: trupučiuką kliba, mėgsta į save prisisiurbti dulkių ir t.t. Ir dar, pamenu, kad matytose nuotraukose pas tą 50mm/1.8 bokeh nelabai koks. (bokeh tai kaip atrodo fone išsiliejęs vaizdas).
QUOTE(septyniuke @ 2006 12 15, 02:42)
he he he kai paskaitau kokiais fotikais fotkinat, tai jau nebeklausiu ką galima išlaužt iš paprasčiausio Nikon
o taip norėtųsi
ech..
Daug ką galima išlaužt. Fotografuoja fotografas, o ne fotoaparatas
Teisingas gera fotografo akis (vat šitas dalykas pas Agnezą geresnis, nei pas mane), apšvietimas, gera kompozicija yra 100x svarbiau, nei naudojamas fotoaparatas. Žinai, čia panašiai kaip kaip skaniai jūs verdat su savo Zepter puodais, aš tai net nebeklausiu ką su savo senais emaliuotais galiu išvirt.