QUOTE(californiagirl @ 2006 12 13, 15:39)
Labai aciu uz nuomone apie si objektyva, o tai as zalio supratimo neturiu, tiesa pasakius Noriu objektyvo su IS ir tiek, ir kad gal labiau pritrauktu nei mano turimi. As turiu standartinius zoominius 35-80mm f/4-5,6 ir 18-35 f/3,5-5,6 Fotografuoju pagrinde vaikus, ir taip iseina, kad labai daznai kambaryje, ipatingai ziema...
Hmm, tai kad aprašytomis sąlygomis IS nepadės. Jis stabilizuos rankų judėjimą kai išlaikymas ilgas, bet vaiko judesio jis nesustabdys. Judantis vaikas visvien bus neryškus.
Dar klausimas butu apie "filter size", kuo mazesnis skaicius, tuo siauresnis jis ir maziau sviesos patenka? Ar taip suprantu? Jau uzsisakiau ta 70-300mm IS objektyva, tai aprasymuose paskaiciau, kad jo "filter size" 58mm, kitas kuri ziurejau 28-135mm IS USM, "filter size" 72mm. Gal pastarasis butu geresnis pasirinkimas mano atveju??? Nu pasimeciau galutinai...Uzsisakiau as ta 70-300mm, bet cia viska gali grazinti jei kas nepatinka, net panaudojus gali grazinti Todel jei kas mane paprotintu ir padetu issirinkti, tikrai buciau dekinga
Filter size yra paprasčiausiai filtro, sukamo ant objektyvo, diametras. Jis nieko nepasako apie objektyvo šviesumą. Objektyvo šviesumas nusakomas tuo, kokia yra maksimaliai atidaryta diafragma. Objektyvai su 4-5,6 laikomi tamsiais. Jei 2,8 ir mažiau tai jau šviesūs objektyvai. Zūminiai objektyvai būna arba tamsūs arba brangūs Pigiau yra nusipirkti šviesų fiksuoto židinio objektyvą. Beje, jo kokybė irgi bus žymiai geresnė už zūmų.
Mes specialiai dukrelei fotografuoti esame nusipirkę 50mm f1,4 objektyvą. Negalim juo atsidžiaugti, praktiškai juo vienu ir tefotografuojame. 50mm objektyvas, įvertinus skaitmeninių DSLR krop faktorių, patampa labai puikiu portretiniu objektyvu (ten Baubaz buvo neteisus dėl 50mm ir skaitmenos). Canon turi pigų ir, sako, labai optiškai neblogą 50mm f1,8 objektyvą, vat jį aš ir pirkčiau fotografavimui namuose, kai nėra labai šviesu. Turi Canon ir 50mm f1.4, 50mm f1.2 bei 85mm f1.8, bet jų jau ir kaina iš kitos operos.
Taigi, kad nebūtų vien tik rašliava, prikabinu Agnezos darytą foto su 50mm fiksuoto židinio objektyvu
Jeckau, kokios grazios/idomios dryzuotos kaledos Kokis kukulis fainutis