Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Mano techninis konsultantas atsako:

QUOTE(californiagirl @ 2006 12 13, 15:39)
Labai aciu uz nuomone apie si objektyva, o tai as zalio supratimo neturiu, tiesa pasakius doh.gif  Noriu objektyvo su IS ir tiek, ir kad gal labiau pritrauktu nei mano turimi. As turiu standartinius zoominius 35-80mm f/4-5,6 ir 18-35 f/3,5-5,6 Fotografuoju pagrinde vaikus, ir taip iseina, kad labai daznai kambaryje, ipatingai ziema...

Hmm, tai kad aprašytomis sąlygomis IS nepadės. Jis stabilizuos rankų judėjimą kai išlaikymas ilgas, bet vaiko judesio jis nesustabdys. Judantis vaikas visvien bus neryškus.

Dar klausimas butu apie "filter size", kuo mazesnis skaicius, tuo siauresnis jis ir maziau sviesos patenka? Ar taip suprantu? blush2.gif  Jau uzsisakiau ta 70-300mm IS  objektyva, tai aprasymuose paskaiciau, kad jo "filter size" 58mm, kitas kuri ziurejau 28-135mm IS USM, "filter size" 72mm. Gal pastarasis butu geresnis pasirinkimas mano atveju??? Nu pasimeciau galutinai...Uzsisakiau as ta 70-300mm, bet cia viska gali grazinti jei kas nepatinka, net panaudojus gali grazinti thumbup.gif  Todel jei kas mane paprotintu ir padetu issirinkti, tikrai buciau dekinga 4u.gif

Filter size yra paprasčiausiai filtro, sukamo ant objektyvo, diametras. Jis nieko nepasako apie objektyvo šviesumą. Objektyvo šviesumas nusakomas tuo, kokia yra maksimaliai atidaryta diafragma. Objektyvai su 4-5,6 laikomi tamsiais. Jei 2,8 ir mažiau tai jau šviesūs objektyvai. Zūminiai objektyvai būna arba tamsūs arba brangūs sad.gif Pigiau yra nusipirkti šviesų fiksuoto židinio objektyvą. Beje, jo kokybė irgi bus žymiai geresnė už zūmų.

Mes specialiai dukrelei fotografuoti esame nusipirkę 50mm f1,4 objektyvą. Negalim juo atsidžiaugti, praktiškai juo vienu ir tefotografuojame. 50mm objektyvas, įvertinus skaitmeninių DSLR krop faktorių, patampa labai puikiu portretiniu objektyvu (ten Baubaz buvo neteisus dėl 50mm ir skaitmenos). Canon turi pigų ir, sako, labai optiškai neblogą 50mm f1,8 objektyvą, vat jį aš ir pirkčiau fotografavimui namuose, kai nėra labai šviesu. Turi Canon ir 50mm f1.4, 50mm f1.2 bei 85mm f1.8, bet jų jau ir kaina iš kitos operos.

Taigi, kad nebūtų vien tik rašliava, prikabinu Agnezos darytą foto su 50mm fiksuoto židinio objektyvu smile.gif

user posted image

Jeckau, kokios grazios/idomios dryzuotos kaledos smile.gif Kokis kukulis fainutis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agneza: 13 gruodžio 2006 - 11:26
Agneza labai faina nuotrauka 4u.gif Man pupos niekaip neina nupaveiksluot grazhiai blush2.gif

O kuo skiriasi tie zoominiai nuo fiksuoto objektyvai??? Kas geriau?
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2006 12 13, 11:14)
ten Baubaz buvo neteisus dėl 50mm ir skaitmenos

user posted image

Jeckau, kokios grazios/idomios dryzuotos kaledos smile.gif Kokis kukulis fainutis  wub.gif

Baubazz yra fotkines su 50mm f/1.8 canon. ir nieko blogo apie juos nesakau, jis yra labai sviesus objektyvas, skaidrus, nedidelis, patogus...
as sakiau kad 50mm netinka macro fotografijai... na bet cia tik mano nuomone.

nuotrauka grazi. tik gal pakirpciau ties krutine arba ties melynu baseino krastu smile.gif

pats irgi noreciau objektyvo su 2.8 diaftagma, bet kad ju kaina doh.gif
Papildyta:
QUOTE(D. mama @ 2006 12 13, 10:38)
Sveikos mamytes.
Nezinau, gal ir nevisai tinkama tema pasirinkau, bet manau jus tikros profes smile.gif  Tokios fainos nuotraukytes bigsmile.gif
Gal kas gali padeti!!!!!
Noriu prikti fotoaparata, bet nieko apie juos nenusimau. Gal kas patars i kademesi atkreipti, koki geriau pirkti??? blush2.gif

kiek gali investuoti, ka fotografuosi, nori didelio ir sunkaus, ar mazycio kad i pinigine isideti? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 13 gruodžio 2006 - 12:28
Labukas smile.gif senai pas jus bebuvau uzsukusi, vis kiti reikaliukai uzspaude, neber pleskint ax.gif

Zinot, dar neperkandau gerai savo fotiko ir jau jis mane nervuoja doh.gif Kodel man foto gaunasi (fotografuojant ant auto rezimo) tokios neryskios, suskaidytos visos grudeliais, nu zodziu jokio ryskumo absol blink.gif Kame saknys? gal ka nustaciusi esu ne taip.... Auto nusistatau kai reikia siaip ka greit nufotkint, paprastai rankiniu budu nusistatau... Vakar biski reikejo buto foto padaryti, tai gavosi tokios kraupenybes, kad koktu ziureti unsure.gif Va se tau ir fotografe, kad nori doh.gif
Atsakyti
kiek gali investuoti, ka fotografuosi, nori didelio ir sunkaus, ar mazycio kad i pinigine isideti? smile.gif
[/quote]

Noreciau mazo, kad valdymas nebutu super sudetingas, o fotkinciau savo mergyte ir siaip dar ka nors (nieko sudetingo) smile.gif . O kaina, nezinau, super brangaus ti neistengsiu, bet manau, kad uz apie 1000 Lt. gal kas iseitu??
Atsakyti
QUOTE(D. mama @ 2006 12 13, 13:05)
Noreciau mazo, kad valdymas nebutu super sudetingas, o fotkinciau savo mergyte ir siaip dar ka nors (nieko sudetingo) smile.gif . O kaina, nezinau, super brangaus ti neistengsiu, bet manau, kad uz apie 1000 Lt. gal kas iseitu??

siulyciau kazka is canon ixus, arba canon s3is. turesi ir muiline ir pusiau prof aparata smile.gif, tiesa jo kaina jau 1500
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2006 12 13, 11:14)
Mano techninis konsultantas atsako:

ACIU ACIU ACIU 4u.gif
Tikrai prasviesejo truputi, labai issamus paaiskinimai- tai ko ir tikejausi rasti siame skyrelyje thumbup.gif

Na man nevelu grazinti mano telefoto zoomini objektyva, kai jis pagaliau pasieks mane...Taigi prasiziurejau keleta fiksuoto zidinio objektyvu. Surasysiu, gal gali patarti kuri nors is tu ax.gif Kaina nesvarbi, nes jie visi pigesni, nei ta kuri zadu grazinti, tai mano senis saltis tik apsidziaugs biggrin.gif
Taigi:

EF 50mm f/1,8 (sitas labai nebrangus...$71)

EF 50mm f/1,4 USM

EF 100mm f/2,0 USM

EF 135mm f/2,8

EF 85mm f/1,8 USM (sito atsiliepimai labai geri g.gif )

Tas pirmasis pigiausias($71), kiti +/- $300
Ar ne ta paskutini tu minejai savo zinuteje, kad geras ir, kad kaina is kitos operos g.gif

Nu zodziu, laukiu nuomones ax.gif Aciu 4u.gif
Ir dar...ar l. svarbu USM objektyve?

P.S. Labai grazi dukrytes nuotrauka wub.gif Butent tai as ir noriu pasiekti su savo vaiku foto ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 13 gruodžio 2006 - 18:34
labas, cia wyshniuko antroji puse raso smile.gif nes kadangi ji uzsiemusi tai paprase kad as isivelciau i sita pokalbi smile.gif . Siaip tai visi tavo pamineti objektyvai ziurint is optines puses yra geros kokybes,kas liecia ju konstukcija tai 50 f1.8 yra gana nekokios kokybes (del to ir tokia kaina) ,o be to jis neturi vadinamo USM kuris duoda greitesni ir tylesni objektyvo fokusavima. Bet jei pinigine labai plona tai nera jau toks ir blogas pasirinkimas smile.gif Objekyvo 50 f1.4 (kuri man teko naudoti nekarta) konstrukcija yra kur kas geresne negu 50 f1.8 bet optine kokybe jos galima sakyti beveik nesiskiria, be to jis turi USM ir yra sviesesnis/greitesnis objektyvas,nors pilnai atidarius diafragma kokybe nera labai gera. Su kitais tavo minetais objektyvais asmeniskai man neteko susidurti,bet kiek esu apie juos domejasis tai 100 f2.0 ,o ipatingai 85 f1.8 yra labai geri objektyvai. 135 f2.8 yra taip pat geras objektyvas bet jis daugiau skirtas specialiam efektui isgauti jeigu neklystu, kuris vadinamas soft focus (nezinau kaip lietuviskai tai taisyklingai pavadinti smile.gif ) Paprastai su skaitmeninem DSLR kamerom portretinei fotografijai is tavo paminetu objektyvu naudojami yra 85 f1.8 arba 50 f1.4, bet bet kokiu atveju tai yra asmeninis pasirinkimas ir priklauso nuo tavo fotgrafavimo stiliaus. pvz. jei tu fotografuoji ka nors visu ugiu,o kambarys nera didelis tai turbut reiktu 50mm objektyvo arba sakykim jei asmuo jauciasi nepatogiai kai arti savo nosies mato objektyva ir tu nori islaikyti nuo jo atstuma noredama nufotografuoti tik jo veida ir pecius tai reiktu gal 85 f1.8 arba 100f2.0 objektyvo. Tai butu tokia mano nuomone su kuria gal ir ne visi sutiks smile.gif
Atsakyti
kaip aš jums pavydžiu tongue.gif neturiu tam nei žinių, nei gero fotiko doh.gif o taip norėčiau užsiiminėti tokiais dalykais, tai mano dūšiai tongue.gif
Atsakyti
Sveiki fotomanai! 4u.gif
Prisijungsiu prie jūsų. Įkelsiu vėliau savo fotkių smile.gif
Gal kas žinot, iš kur būtų galima parsisiųsti nikon d70s instrukcija lietuvių kalba?
Atsakyti
QUOTE(Justėja @ 2006 12 14, 11:02)
Sveiki fotomanai!  4u.gif
Prisijungsiu prie jūsų. Įkelsiu vėliau savo fotkių  smile.gif
Gal kas žinot, iš kur būtų galima parsisiųsti nikon d70s instrukcija lietuvių kalba?

Aš Canon instrukciją gavau iš bangiečių mirksiukas.gif Pabandyk ten pasidomėti 4u.gif

O nuotraukyčių laukiame wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 13, 15:20)
siulyciau kazka is canon ixus, arba canon s3is. turesi ir muiline ir pusiau prof aparata smile.gif, tiesa jo kaina jau 1500

jau tikrai ne s3is schmoll.gif , juk- Noreciau mazo
pati turiu s2is tai siaip neturint noro uzsiimt rimciau fotografavimu, tikrai toks didelis nereikalingas
svarbiausia nusprest ka su juo darysi ir nesusigundyt dideliu fotiku vien del to kad jis didelis ir krutai atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti