Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(rimulka @ 2006 12 12, 14:31)
sveiki

kazkaip mazai kas nuotraukytes pradejo deti kritikai  unsure.gif kur visos dingo? Chiburaska, rsaulyte, cara, megana, rudaake, jaunamamyte ir visos kitos?

na, mano macro objektyvas jau pakeliui pas seimininka, tai as papilsiu nuotrauku  ax.gif
tik niekaip apsvietimo neissirenku, jei noriu portretines nuotraukas daryti, tai turbut reikia tuos sketukus rinktis? gal kas galit patarti?

o kokiam tikslui darysi portreciukus? jei ne komerciniais tikslais, tai nezinau ar apsimoka skeciukas ax.gif
thumbup.gif dziaugiuos del objektyvo uz tave drinks_cheers.gif lauksim pasirodymo mirksiukas.gif
Papildyta:
".. o musu Kaledos bus dryzuotos!"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2006 12 12, 18:01)
sveiki

kazkaip mazai kas nuotraukytes pradejo deti kritikai  unsure.gif kur visos dingo? Chiburaska, rsaulyte, cara, megana, rudaake, jaunamamyte ir visos kitos?

na, mano macro objektyvas jau pakeliui pas seimininka, tai as papilsiu nuotrauku  ax.gif
tik niekaip apsvietimo neissirenku, jei noriu portretines nuotraukas daryti, tai turbut reikia tuos sketukus rinktis? gal kas galit patarti?

Taigi visi Kaledinem nuotaikom gyvena... Uzhtat tapo populiari objektyvu, fotiku tema ax.gif Baigsis shventes, gaus visi savo brangenybes ir leks paveiksluoti bigsmile.gif
O jei rimchiau... Man patinka paveiksluoti gamta, o oras dabar pas mus tikras siaubelis - lietus, lietus, lietus.... Laukiu sniego 4u.gif
Atsakyti
Na siandien ir as kazka parodysiu ax.gif

Ugninis dangus...

user posted image

vakaras, kai lemputes uzziebia...

user posted image

Kai saule leidzias...

user posted image

user posted image

Senamiestis...

Jei ka labai nemuskit, fotkinau, be statyvo... blush2.gif

user posted image

Melynas dangus...

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2006 12 12, 16:02)
Taigi visi Kaledinem nuotaikom gyvena... Uzhtat tapo populiari objektyvu, fotiku tema ax.gif Baigsis shventes, gaus visi savo brangenybes ir leks paveiksluoti bigsmile.gif
  O jei rimchiau... Man patinka paveiksluoti gamta, o oras dabar pas mus tikras siaubelis - lietus, lietus, lietus.... Laukiu sniego 4u.gif

Del tos priezasties, be sio savaitgalio, gal 2 sav. fotiko rankose neturejau cray.gif
Arba geras oras ir saulute sviecia, o as dirbu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2006 12 12, 14:59)
".. o musu Kaledos bus dryzuotos!"

o jau kokios fainos kaledos wub.gif cool nuotrauka thumbup.gif

na, jei pasakyciau ta prasme, kad ne piniguose esme, tai turbut geriau tuos sketukus? ar tas kvadratines?

mergina, nu dangus, tai tikrai kaip ugnis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2006 12 12, 13:18)
nu pardon, bet buk mielas, vaikai ne ateiviai, patikek, gali uzgauti ka nors, tokius komentarus palaikyk katinam kokiem  doh.gif
jei dar jaunas tai ko su savo antra puse uzsikabinot sitam forume?  tongue.gif ne del foto pomegiu turbut?  blush2.gif

na ten tik juokelis buvo, nesupykit. blush2.gif
as uzsikabinau uz masinu skilties, paskui uz fotografijos.
va drauge tai skaito viska ka netingi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergina_ @ 2006 12 12, 15:17)
Na siandien ir as kazka parodysiu ax.gif

Ugninis dangus...

user posted image

vakaras, kai lemputes uzziebia...

user posted image

Papildyta:
Del tos priezasties, be sio savaitgalio, gal 2 sav. fotiko rankose neturejau cray.gif
Arba geras oras ir saulute sviecia, o as dirbu verysad.gif

antra graziausia man, pirma irgi puse velnio:)
kitos tai per tamsios ir ryskumo truksta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 12 gruodžio 2006 - 17:35
QUOTE(she @ 2006 12 12, 14:59)
o kokiam tikslui darysi portreciukus? jei ne komerciniais tikslais, tai nezinau ar apsimoka skeciukas  ax.gif

She, papasakok, kokį tu apšvietimą naudoji bigsmile.gif
kaip suprantu - labiausiai pasitiki dienos šviesos (t.y. šviesos, kuri patenka pro langą) apšvietimu? ar netaip supratau g.gif ?
ir kiek pamenu rašei - kad ant stovo, su ilgu išlaikymu.
jei neapsirikau - tai kaip reikia nufotkint su ilgu išlaikymu, pvz jei tas vaikas judantis objektas yra doh.gif biggrin.gif man taip ir gaunasi susiliejęs unsure.gif
nu įkelsiu vėliau keletą foto, man nelabai patiko blush2.gif , bet įdomu dėl apšvietimo išsiaiškint - į ką reikia nukreipti pvz lempą doh.gif kažkaip "nedašunta" man dar blush2.gif

ką daryt, pvz jei neturi skėčiuko , kaip išsisukt iš situacijos?

She, thumbup.gif tavo fotkė "dryžuota" wub.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

prašau paklodės klosčių nekomentuoti lotuliukas.gif blush2.gif
man dėl apšvietimo įdomu - suprantu, kad čia biški per daug veidas pablyškęs toj pusėj, kurioj buvo lempa, šiaip fotkinau be blico

nu vien žo, rašykit dvejetą už šias fotkes blush2.gif , bet padėkit susiprast, kame reikalas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2006 12 12, 16:23)
o jau kokios fainos kaledos  wub.gif  cool nuotrauka  thumbup.gif

na, jei pasakyciau ta prasme, kad ne piniguose esme, tai turbut geriau tuos sketukus? ar tas kvadratines?

aciu ax.gif
as ne pinigine prasme turejau omenyje smile.gif o patoguma naudojant. tiesiog neuzsiimant tuo pastoviai tai gana nepatogu smile.gif na nebent skirsi tam atskira vieta ir nesurinkinesi kiekviena karta, sodinsi vaika i ta pacia vieta ir gaudysi, kad nebegtu uz tam tikros zodos tongue.gif
tas kvadratinis, tai tu turbut omenyje turi soft boxa tongue.gif ? jis svelnina seseli, pagrindinis apsvietimas tada skaitytusi nuo sketuko

QUOTE(Lindra @ 2006 12 12, 19:49)
She, papasakok, kokį tu apšvietimą naudoji  bigsmile.gif
kaip suprantu - labiausiai pasitiki dienos šviesos (t.y. šviesos, kuri patenka pro langą) apšvietimu? ar netaip supratau  g.gif ?
ir kiek pamenu rašei - kad ant stovo, su ilgu išlaikymu.
jei neapsirikau - tai kaip reikia nufotkint su ilgu išlaikymu, pvz jei tas vaikas judantis objektas yra  doh.gif  biggrin.gif man taip ir gaunasi susiliejęs  unsure.gif
nu įkelsiu vėliau keletą foto, man nelabai patiko  blush2.gif , bet įdomu dėl apšvietimo išsiaiškint - į ką reikia nukreipti pvz lempą  doh.gif kažkaip "nedašunta" man dar  blush2.gif

ką daryt, pvz jei neturi skėčiuko , kaip išsisukt iš situacijos?

Shethumbup.gif tavo fotkė "dryžuota"  wub.gif

na islaikymo didelio su vaiku nedarau, tu beveik toki pat padarius su savo foto: 1/30s, bet pas tave maziau pradaryta diafragma ir ISO mazas. Zinoma, jei labai didinsi ISO tai matysis grudas, bet jei nedarai dideles foto, jis gana graziai nusiblurina su fotoshopu mirksiukas.gif
del apsvietimo nukreipimo portretams parasysiu ryt, nes dabar einu liulint dukrytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2006 12 12, 12:48)
Čia rašo Agnezos antra puse smile.gif

californiagirl, aš skaičiau skaičiau ir nesugebėjau suprasti kokiam tikslui tu nori tą objektyvą pirkti. Dažnai mini prietemą — šitas objektyvas prietemai visiškai netinka, nes yra eilinis tamsus biudžetinis telezūmas. IS nepadės.

Jis skirtas šviesiai saulėtai dienai papleškinti besportuojančius vaikučius, paukščiukus ir gyvūnėlius ir t.t.

Pasakyk kuriam tikslui tu nori pirkti geresnį objektyvą, taip pat pasakyk kokius objektyvus turi ir bus daug lengviau ką patarti smile.gif

Labas,
Labai aciu uz nuomone apie si objektyva, o tai as zalio supratimo neturiu, tiesa pasakius doh.gif Noriu objektyvo su IS ir tiek, ir kad gal labiau pritrauktu nei mano turimi. As turiu standartinius zoominius 35-80mm f/4-5,6 ir 18-35 f/3,5-5,6
Fotografuoju pagrinde vaikus, ir taip iseina, kad labai daznai kambaryje, ipatingai ziema...
Dar klausimas butu apie "filter size", kuo mazesnis skaicius, tuo siauresnis jis ir maziau sviesos patenka? Ar taip suprantu? blush2.gif Jau uzsisakiau ta 70-300mm IS objektyva, tai aprasymuose paskaiciau, kad jo "filter size" 58mm, kitas kuri ziurejau 28-135mm IS USM, "filter size" 72mm. Gal pastarasis butu geresnis pasirinkimas mano atveju??? Nu pasimeciau galutinai...Uzsisakiau as ta 70-300mm, bet cia viska gali grazinti jei kas nepatinka, net panaudojus gali grazinti thumbup.gif Todel jei kas mane paprotintu ir padetu issirinkti, tikrai buciau dekinga 4u.gif

Ir, kad nepyktumet, kad as cia tik su techniniais klausimais, tuoj pabandysiu kelis kadrus atiduoti jusu teismui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 13 gruodžio 2006 - 08:14
Na pabandau...Tai ka as megstu fotografuoti wub.gif Vabaliukai ir lasiukai man nera taip idomu, gal tik kartais pazaidimui...nors neturiu tam tinkamo objektyvo.

Cia keletas dar su "muilinuke" daryti.
Mazgis su pirsteliu burnyteje mano wub.gif
user posted image

Bandziau namine fotosesija surengti rolleyes.gif
user posted image

Susimastes suniukas
user posted image

Va sita jau su Canon Rebel XT daryta. Man lyg sviesiau noretusi g.gif
user posted image

murziai...zaide futbola doh.gif
user posted image

user posted image

Na ir paskutine, pries keleta dienu paveiksluota. Truksta man ryskumo, ar sviesos..nezinau... kazkas nito g.gif
user posted image

Laukiu kritikos, patarimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 13, 07:57)
Laukiu kritikos, patarimu ax.gif

Paskutinė thumbup.gif Galima dar fotoshop'u paredaguoti ax.gif
Šiaip visos gražios ir šiltos, man tik norėtųsi, kad vaikų galvytės pilnai tilptų į kadrą ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Nezinau, gal ir nevisai tinkama tema pasirinkau, bet manau jus tikros profes smile.gif Tokios fainos nuotraukytes bigsmile.gif
Gal kas gali padeti!!!!!
Noriu prikti fotoaparata, bet nieko apie juos nenusimau. Gal kas patars i kademesi atkreipti, koki geriau pirkti??? blush2.gif
Atsakyti