Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(californiagirl @ 2006 12 11, 03:27)
Kokybe butent nuo objektyvo priklauso.

visiskai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2006 12 10, 23:36)
O didelis skirtumas tarp 70-200mm ir 70-300mm?

nu 300mm yra didesnis židinio nuotolis, reiskias daugiau artina. ar jis yra geresnis tai neaisku.....tai manau priklauso nuo konkretaus modelio...
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 11, 03:27)
Gal mazdaug zinai kiek jie kainuoja g.gif  As vis del to nusprendziau pasilikti savo fotika ir nusipirkti gera objektyva. Kokybe butent nuo objektyvo priklauso.

na nemanau kad visa kokybe priklauso nuo objektyvo, jei taip butu tai nepirktumem nauju aparatu, vaiksciotumem su su kokiu senu fotiku ir naujausiu objektyvu....
o taip kazkodel nera, nes fotikai tobuleja, daugeja pixeliu, mazeja triuksmu, daugeja papildomu funkciju....
bet kaip kazkur skaiciau tai nuo objektyv priklauso ~60% kokybės.
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 11, 03:44)
Oi, ne gal geriau nereikia...paziurejau kaina mega_shok.gif  apie $2,000
Gal kada veliau, kai paaugsim biggrin.gif

Ziuriu i 70-300mm f/4-5,6 IS USM telephoto lens...kaip sita? Ieskau butinai su "image stabilizer", nes juodai uzkniso issilieje vaizdai prietemoje doh.gif

nebutinai del objektyvo pasiliejes vaizdas. gali buti del nustatymu, prieblandoje fotikas dazniausiai pailgina islaikyma....del to taip ir gaunasi. reiktu statyti manual rezima, islaikyma ~1/25s ir uzkelti iso iki 800 ar net 1600
bent as taip darau.... ax.gif
ir dar, stabilizatorius zinoma yra labai gerai. noreciau pabandyti su tokiu " pasaudyti" siaip siulyciau (jei tik kisene leidzia) ieskoti su f/2,8 diafragma, toks prieblandoje bus laaaaaaabai gerai.....
Papildyta:
QUOTE(ajas @ 2006 12 11, 09:12)
Baubazz, berods tu minejau, kad stova gera galima iki 200 lt isigyti, bet as tokiu nerandu (net ir tarp Velbon- internete ziurinejau), gal gali konkreciau, su modelio nr, ar koks tavo? Mano fotikas + objektyvas - tikrai ne maziau 2 kg. sveria, taigi, reikia rimto daikto  g.gif

oi su tais stovais sunku smile.gif
as siulyciau pasiimti visa aparatura (fotika, sunkiausia objektyva, blykste....)
eit i parduotuve bandyt sudeti viska ir paspirt smile.gif ir ziuret ar virsta ar ne. nes jei sudesi viska ir per koki baliu ar vejeliui paputus apvirs tai manau asaru kalnai bus......
o kazka patarti nelabai galiu, nes nesu kazko rimto ciupinejes. na viena tikrai rimta, manfrotto, bet jo kaina ~300lt + galvute "dzoistikas" ta irgi ~300lt kainuoja...
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2006 12 11, 12:02)
O ka galima daryti su objektyvais kur mazhi skaichiukai. Pvz: 15mm ar 16mm, ar 16-35mm?

mazesni skaiciukai tai reiskia "tolina vaizda" 16mm tai yra plataus kampo objektyvai. jo didelis matymo kampas telpa daug vaizdo, vat jeo toki tureciau turbut ta baznycia be jokiu problemu butu tilpus blush2.gif
cia neblogas pvz kaip objektyvas artina....
http://www.tamroneurope.com/flc.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 11 gruodžio 2006 - 19:09
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 11, 19:08)
1.na nemanau kad visa kokybe priklauso nuo objektyvo, jei taip butu tai nepirktumem nauju aparatu, vaiksciotumem su su kokiu senu fotiku ir naujausiu objektyvu....

2.ir dar, stabilizatorius zinoma yra labai gerai. noreciau pabandyti su tokiu " pasaudyti" siaip siulyciau (jei tik kisene leidzia) ieskoti su f/2,8 diafragma, toks prieblandoje bus laaaaaaabai gerai.....
Papildyta:

1.Na taip, jei as galeciau is canon rebel xt pasikeisti i canon 5D, tai tada aisku kokybe gereja. Bet mano planas buvo is rebel xt pasikeisti i 30D, kas nedideli skirtuma duotu g.gif Manau pasilikti su tuo paciu fotiku ir isigyti IS USM objektyva mano atveju yra geriau rolleyes.gif

2. Joooo noreciau objektyvo su f/2,8 diafragma...alia kaina kol kas ne mano kisenei doh.gif Manau 70-300mm IS USM man tam kartui bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 11, 22:38)
cia neblogas pvz kaip objektyvas artina....
http://www.tamroneurope.com/flc.htm

Achiu uz paaishkinimus 4u.gif Ar nebutu galima shy adresiuka naujoj temoj y 1psl. patalpinti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2006 11 23, 23:07)
"darau photoshope.
pirmiausiai visas nuotraukytes pasidarau mazdaug vienodo dydzio (ir labai mazas).. cia dariau, kad vertikaliosios krastines visu butu vienodos. va. po to atsidarau nauja faila: File - New, irasau ten, kokio mazdaug dydzio to failo man reikes (visada irasau didesni, po to nukerpu). tada ant kiekvienos nuotraukytes darau Select - All, Edit - Copy, ir Edit - Paste i ta nauja dideli tuscia faila (trumpiau ir greiciau: Ctrl+A - Ctrl+C - Ctrl+V). pasirinkus Move Tool (lentelej desiniam stulpely virsutinis), galiu tas nuotraukytes visur kilnot, o pati fona cia nuspalvinau juodai. kai viskas baigta - Layer - Flatten Image, ir viskas  mirksiukas.gif
"

Prašysiu pagalbos blush2.gif Vakar mėginau su šituo pažaisti, bet...
Pirmiausiai pasidariau mažas nuotraukytes, paskui bandžiau jas kopijuoti, bet man neleido padaryti to schmoll.gif Šiaip ne taip su funkcija Move Tool sukėliau į naujai sukurtą failą. Bet nuotraukytę leidžia kilnoti kol ją įkeli. Jei įkeli antrą - neleidžia nieko padaryti su anksčiau sukeltomis doh.gif Ir foto nuspalvinti nepavyko. Kankinausi ir nieko padoraus nesigavo. Taip, kad būčiau dėkinga už pagalbą wub.gif Iš anksto ačiū notworthy.gif

O čia mano vienas iš naujesnių darbelių. Draugės mergytę photo.gif nufotografavau (bet neredagavau)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ginija @ 2006 12 12, 08:31)
O čia mano vienas iš naujesnių darbelių. Draugės mergytę photo.gif nufotografavau (bet neredagavau)
user posted image

na ir akys....... kaip traktoriaus lempos:) gal net ne traktoriaus, o kombaino lotuliukas.gif
siaip su odos spalva galejai kanors suzaisti, dabar tokia paraudus, na nelabai graziai ziurisi...
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 12, 09:45)
na ir akys....... kaip traktoriaus lempos:) gal net ne traktoriaus, o kombaino lotuliukas.gif
siaip su odos spalva galejai kanors suzaisti, dabar tokia paraudus, na nelabai graziai ziurisi...

nu baubazz ir komentarai pas tave doh.gif doh.gif
tu pats turi vaiku??
Papildyta:
Ginija, pirmiausiai ikelimui uztenka tiesiog su rodykle is meniu (move tool) uzspausti ant nuotraukikes ir pertraukt ant norimo naujo lango. Antra, ikelus tau kitu neleido judint todel, kad buvo aktyvus kitas sluoksnis - koreguot gali tik aktyvu sluoksni, o kiek nuotraukeliu sukelei, tiek nauju sluoksniu atsirado. taigi spaudi desini peles mygtuka ant tos nuotraukytes, kuria nori judint ir ismeta sluoksnio pavadinima, ant jo uzejus ji aktyvuoji mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo she: 12 gruodžio 2006 - 10:20
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 12, 10:45)

Visų vaikų akys didelės (ir mano pačios tokios buvo).
Kaip sakiau netaisiau ir negražinau nuotraukos. Bet teks tongue.gif Ačiū už nuomonę drinks_cheers.gif

QUOTE(she @ 2006 12 12, 11:28)
Ginija, pirmiausiai ikelimui uztenka tiesiog su rodykle is meniu (move tool) uzspausti ant nuotraukikes ir pertraukt ant norimo naujo lango. Antra, ikelus tau kitu neleido judint todel, kad buvo aktyvus kitas sluoksnis - koreguot gali tik aktyvu sluoksni, o kiek nuotraukeliu sukelei, tiek nauju sluoksniu atsirado. taigi spaudi desini peles mygtuka ant tos nuotraukytes, kuria nori judint ir ismeta sluoksnio pavadinima, ant jo uzejus ji aktyvuoji  mirksiukas.gif

Ačiū dideliausias, būtinai pamėginsiu vakare pasinaudoti patarimais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2006 12 12, 10:28)
nu baubazz ir komentarai pas tave  doh.gif  doh.gif 
tu pats turi vaiku??
Papildyta:

neturiu, as dar jaunas vaikam:))
bet ir akys tai šakės kokios didelės lotuliukas.gif žvilgsnis kaip ateivio lotuliukas.gif biggrin.gif

kažkaip nepamenu kad dukterėčių akys btų tokios didelės blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 11, 11:44)
Ziuriu i 70-300mm f/4-5,6 IS USM telephoto lens...kaip sita? Ieskau butinai su "image stabilizer", nes juodai uzkniso issilieje vaizdai prietemoje doh.gif

Čia rašo Agnezos antra puse smile.gif

californiagirl, aš skaičiau skaičiau ir nesugebėjau suprasti kokiam tikslui tu nori tą objektyvą pirkti. Dažnai mini prietemą — šitas objektyvas prietemai visiškai netinka, nes yra eilinis tamsus biudžetinis telezūmas. IS nepadės.

Jis skirtas šviesiai saulėtai dienai papleškinti besportuojančius vaikučius, paukščiukus ir gyvūnėlius ir t.t.

Pasakyk kuriam tikslui tu nori pirkti geresnį objektyvą, taip pat pasakyk kokius objektyvus turi ir bus daug lengviau ką patarti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 12, 11:21)
neturiu, as dar jaunas vaikam:))
bet ir akys tai šakės kokios didelės lotuliukas.gif  žvilgsnis kaip ateivio lotuliukas.gif  biggrin.gif

kažkaip nepamenu kad dukterėčių akys btų tokios didelės blush2.gif  blush2.gif

nu pardon, bet buk mielas, vaikai ne ateiviai, patikek, gali uzgauti ka nors, tokius komentarus palaikyk katinam kokiem doh.gif
jei dar jaunas tai ko su savo antra puse uzsikabinot sitam forume? tongue.gif ne del foto pomegiu turbut? blush2.gif
Atsakyti
sveiki

kazkaip mazai kas nuotraukytes pradejo deti kritikai unsure.gif kur visos dingo? Chiburaska, rsaulyte, cara, megana, rudaake, jaunamamyte ir visos kitos?

na, mano macro objektyvas jau pakeliui pas seimininka, tai as papilsiu nuotrauku ax.gif
tik niekaip apsvietimo neissirenku, jei noriu portretines nuotraukas daryti, tai turbut reikia tuos sketukus rinktis? gal kas galit patarti?
Atsakyti