Rimulka pavydzhiu tau tokio senio shalchio Turbut visus metus laaaabai gera buvai
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 09, 15:44)
as zinau kas yra macro objektyvas. tu pagalvok ka tu pritrauksi su 50mm?????
macro objektyvai fokusuoja is ~20cm, nes is arciau jei ir fokusuotu tu neapsviestum objekto.....
taigi jei ir yra macro objektyvai su 50mm tai manau yra visiskas slamstas.
macro objektyvai fokusuoja is ~20cm, nes is arciau jei ir fokusuotu tu neapsviestum objekto.....
taigi jei ir yra macro objektyvai su 50mm tai manau yra visiskas slamstas.
o tai kam tada macro blicai reikalingi???? ar tu esi kada fotografaves su macro objektyvu? nes siaip keista, kad sakai, kad tie objektyvai slamstas, jei nebandei.....
QUOTE(wyshnia @ 2006 12 09, 21:23)
o tai kam tada macro blicai reikalingi???? ar tu esi kada fotografaves su macro objektyvu? nes siaip keista, kad sakai, kad tie objektyvai slamstas, jei nebandei.....
ar as sakau kad macro yra slamstas?????? as sakau kad 50mm macro yra niekam nereikalingas daigtas.... jau minimum 70mm macro....
nori pasakyti tu pirksi macro objektyva uz ~1000lt ir dar macro blykste uz ~1400lt??????
ir tik tam kad galetum lasiukus ar drugelius pafotkint./????
kazkodel nemanau....
Baubazz, o gali truputy paaishkinti man zhioplei... Noriu as tuos lashiukus, gelytes pafotkint. Tai kokie tie objektyvai tokiam reikalui turetu buti. Tik nesijuok... Zalio supratimo neturiu apie objektyvus, tik zhinau, kad norechiau vat tokius dalykus paveiksluoti. Tikrai kitais metais keisiu fotika ir norisi info...
na, nenoriu as veltis i gincus, nes nesu profesionale, bet pasilieku prie savo nuomones, kad 50mm macro nera slamstas , zinoma, jei turi galimybiu geriau pirkt pvz 100mm macro. ot noreciau, kad pasisakytu, kas turi 50mm macro, suzinotume teisybe
man senis zada atnesti 90mm, labai laukiu
Tosk, nezinau ar as jau buvau tokia gera, bet pas mane kaledu senis turbut geras pasitaike
man senis zada atnesti 90mm, labai laukiu
Tosk, nezinau ar as jau buvau tokia gera, bet pas mane kaledu senis turbut geras pasitaike
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 09, 23:42)
ar as sakau kad macro yra slamstas?????? as sakau kad 50mm macro yra niekam nereikalingas daigtas.... jau minimum 70mm macro....
nori pasakyti tu pirksi macro objektyva uz ~1000lt ir dar macro blykste uz ~1400lt??????
kazkodel nemanau....
kazkodel nemanau....
nenoriu as toliau gincytis tik pasakysiu savo nuomone:
1. drugeliu su 50mm macro nenufotografuosi, nes per arti prieit reikia, issigas jie ir nuskris (nebent negyvus jau). bet ne vien lasiukai ir drugeliai yra macro fotografija. yra ir still live macro fotografija, kur pasistatyt fotoaparata ant trikojo gali ir zaist su islaikymu, kad apsvietimo uztektu. nors buna situaciju, kai bet kuriuo atveju blykstes reikia.
2. kaip zinia macro objektyvai yra kokybiskesni uz ne macro ir juos labai sekmingai galima pritaikyti kitai fotografijai.
3. sito macro objektyvo as nepirksiu, nes turiu 100mm macro ir kadangi man nelabai idomi macro fotografija, jo man per akis. o macro blykste pirkciau, del tos pacios priezasties, kuria paminejau - kartais apsvietimo truksta net su 180mm.
QUOTE(Tosk @ 2006 12 10, 01:13)
Baubazz, o gali truputy paaishkinti man zhioplei... Noriu as tuos lashiukus, gelytes pafotkint. Tai kokie tie objektyvai tokiam reikalui turetu buti. Tik nesijuok... Zalio supratimo neturiu apie objektyvus, tik zhinau, kad norechiau vat tokius dalykus paveiksluoti. Tikrai kitais metais keisiu fotika ir norisi info...
tiesa pasakius net nezinau, pats vienu metu buvau uzsideges imti sigma 70-300 apo macro. pazystamas perka 70mm macro su f/2.8 ir jo didinimas yra 1:1. manau neblogas dalykas, dar pazystamas turi 17-70 f/2.8 macro.
manau cia ziurint ko tau reikia, as noreciau tureti zoom'a ir macro. tai rinkciausi kazka is 70-200 macro ar 70-300 macro.
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 10, 23:09)
tiesa pasakius net nezinau, pats vienu metu buvau uzsideges imti sigma 70-300 apo macro. pazystamas perka 70mm macro su f/2.8 ir jo didinimas yra 1:1. manau neblogas dalykas, dar pazystamas turi 17-70 f/2.8 macro.
manau cia ziurint ko tau reikia, as noreciau tureti zoom'a ir macro. tai rinkciausi kazka is 70-200 macro ar 70-300 macro.
O didelis skirtumas tarp 70-200mm ir 70-300mm?As turiu 70-300mm tele-macro(1:2),tai pagrinde su juo fotografuoju,bet lasiuku nesugebu nufotografuot,o bandziau boruze ant geles pagaut tai boruze gavosi savo dydzio,vos iziurima,as turbut nemoku kazko nustatyt Ziurinejau vakar atsileipimus apie 70-200mm f/2.8 IS USM,tai patys geriausi,su juo gali vos ne viska fotografuot,vienas is pagrindiniu naudojamas zoom`as.
QUOTE(gus @ 2006 12 10, 23:36)
Ziurinejau vakar atsileipimus apie 70-200mm f/2.8 IS USM,tai patys geriausi
Gal mazdaug zinai kiek jie kainuoja As vis del to nusprendziau pasilikti savo fotika ir nusipirkti gera objektyva. Kokybe butent nuo objektyvo priklauso.
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 11, 03:27)
Gal mazdaug zinai kiek jie kainuoja As vis del to nusprendziau pasilikti savo fotika ir nusipirkti gera objektyva. Kokybe butent nuo objektyvo priklauso.
Oi, ne gal geriau nereikia...paziurejau kaina apie $2,000
Gal kada veliau, kai paaugsim
Ziuriu i 70-300mm f/4-5,6 IS USM telephoto lens...kaip sita? Ieskau butinai su "image stabilizer", nes juodai uzkniso issilieje vaizdai prietemoje
Ir as turiu klausima
Kadangi cia jau tos Kaledos ir seniai siemet daugeliui geras dovanas zada , tai ir as uzsiminiau apie laukiama dovanele - trikoji Nuo cia ir prasidejo galvos skausmas.... Gal kas galetu trumpai ir aiskiai, kas tai per daiktas ir kuo jie skiriasi? Firmu pavadinimus jau cia minejot, bet gal galima is principo pasiaiskinti (nes as gyvenu kol kas ne Lt ir Velbon cia nera ), kuo pvz. tie su nuimamom galvutem geriau nei tie paprasti vientisi, kur fotikas tiesiai su varztu tvirtinasi? ir t.t.
Baubazz, berods tu minejau, kad stova gera galima iki 200 lt isigyti, bet as tokiu nerandu (net ir tarp Velbon- internete ziurinejau), gal gali konkreciau, su modelio nr, ar koks tavo? Mano fotikas + objektyvas - tikrai ne maziau 2 kg. sveria, taigi, reikia rimto daikto
Kadangi cia jau tos Kaledos ir seniai siemet daugeliui geras dovanas zada , tai ir as uzsiminiau apie laukiama dovanele - trikoji Nuo cia ir prasidejo galvos skausmas.... Gal kas galetu trumpai ir aiskiai, kas tai per daiktas ir kuo jie skiriasi? Firmu pavadinimus jau cia minejot, bet gal galima is principo pasiaiskinti (nes as gyvenu kol kas ne Lt ir Velbon cia nera ), kuo pvz. tie su nuimamom galvutem geriau nei tie paprasti vientisi, kur fotikas tiesiai su varztu tvirtinasi? ir t.t.
Baubazz, berods tu minejau, kad stova gera galima iki 200 lt isigyti, bet as tokiu nerandu (net ir tarp Velbon- internete ziurinejau), gal gali konkreciau, su modelio nr, ar koks tavo? Mano fotikas + objektyvas - tikrai ne maziau 2 kg. sveria, taigi, reikia rimto daikto
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 11, 02:39)
O ka galima daryti su objektyvais kur mazhi skaichiukai. Pvz: 15mm ar 16mm, ar 16-35mm?