Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(californiagirl @ 2006 12 02, 17:33)
Sveikutes 4u.gif
Tik pries keleta dienu atradau sia temele ax.gif  Pati irgi labai megstu fotografuoti, nors esu visai zalia blush2.gif  Todel patyrusiu fotografiu patarimai labai praverstu, jei priimsit i savo buri blush2.gif
As dar tik keleta menesiu fotografuoju su Canon EOS Rebel XT.(Pries tai 3 metus naudojau "muilinuke")
Prasyciau patarimo, mat noriu senio salcio prasyti objektyvo bigsmile.gif  Koki geriausia rinktis savajam fotikui??? Dabar pas mane 18-55mm ir dar panaudoju objektyva 35-80mm nuo savo 10 metu senumo neskaitmeninio Canon'o EOS. Noriu kazko rimtesnio, bet neturiu zalio supratimo blush2.gif Gal galetumet patarti??? Is anksto didelis aciu 4u.gif
P.S. Va paziurejua dabar viena...Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM Lens ax.gif  Ka reiskia USM Lens??? blush2.gif

labukas 4u.gif ir visiems fotomanams labukas 4u.gif

mes fotografuojam su tokiu canonu ir del objektyvu tai mano patirtis sako, kad geriau tureti kelis prime objektyvus, nei viena zoomini. na bet cia aisku viskas susiveda i pinigelius. fotografuojant zmones man labiausiai pravercia 50 mm ir 100mm macro lobjektyvai. as pastebejau, kad nestudijoj fotografuojant, t.y., kai fotikas ne ant stovo, labai svarbu, kad objektyvas nebutu sunkus (70-200mm man jau per sunkus, kai blogesniu apsvietimu fotografuoji) ir zinoma, kad kiek imanoma daugiau atsidarytu diafragma, tada be to, kad sviesos daugiau patenka, sufokusuoti gali taip, kad tik fotografuojamas objektas ryskus butu, o visa kita susilietu... nu man taip grazu portretuose smile.gif

na ir prirasiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 06, 12:15)
na objektyvai turintys stabilizavimo sistema yra smarkiai brangesni.
jeigu gali sau leisti tai paeiskok objektyvo kurio diafragma butu f/2.8, bet jo kaina bus dar didesne....
70-300mm ir 50mm kuo skirasi????? o tuo ir skiriasi, 50mm yra tikrasis atstumas kuri mato akis. 70 jau siek tiek priartinta. 300 tai turbut pati supranti smile.gif
dar 50mm f/1.8 yra labai plati diafragma (didelė skylė) pro toki objektyva patenka daug sviesos, nuotraukos buna pakankamai sviesios. ypac nakti ar prieblandoje fotografuojant.
na tikiuosi kanors atsakiau, jei kas neaisku klausk, meginsiu padeti.....

Viskas aiskiai paaiskinta, aciu 4u.gif Jei pirksiu zoomini objektyva, tai tik su stabilizavimo sistema ax.gif
QUOTE(wyshnia @ 2006 12 07, 01:37)
mes fotografuojam su tokiu canonu ir del objektyvu tai mano patirtis sako, kad geriau tureti kelis prime objektyvus, nei viena zoomini. na bet cia aisku viskas susiveda i pinigelius. fotografuojant zmones man labiausiai pravercia 50 mm ir  macro lobjektyvai.

Jei tektu rinktis, kuri is tu dvieju patartum? Kuri pati turi?
Ech, "susiveliau" dabar...buvau kaip ir apsigalvojusi zoomini pirkti, bet dabar galvoju...juo labiau, kad 2 zoominius jau turiu g.gif
Aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 07, 07:59)
Viskas aiskiai paaiskinta, aciu 4u.gif  Jei pirksiu zoomini objektyva, tai tik su stabilizavimo sistema ax.gif

Ech, "susiveliau" dabar...buvau kaip ir apsigalvojusi zoomini pirkti, bet dabar galvoju...juo labiau, kad 2 zoominius jau turiu g.gif
Aciu uz info 4u.gif

pirma kart girdziu kad 50mm yra macro....
o jei ir yra tai manau neverta toki pirkt... jis nepritrauks objekto tiek kiek noretusi...

jeigu tu turi pora objektyvu, diapozona padengus iki 80mm tai kam dar vienas su 50mm????
nebent kazka zadi parduoti, as pvz turiu 28-100mm objektyva, noreciau tele su macro, arba rimto su placiu kampu pvz 17-70mm ir su macro....
bet toks kainuoja ~1200
Atsakyti
prabegau pro naktini Kauna...

geltona baznycia
user posted image

dviese
user posted image

ugnies stulpai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 07, 00:07)
grazus tavo atvirukai, grazus 4u.gif  4u.gif
tik tas sniegas apacioje man siek tiek kliuna. gal reiktu nukirpti, net nezinau.

aciuks.gif
Man norėjosi, kad ši nuotauka atrodytų tarsi iš pūsnio fotografuota, matyt nepavyko ax.gif

Noriu paklausti, ar paskutinės nuotraukos su stovu darytos? Ypac bažnyčia gražiai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 07 gruodžio 2006 - 12:17
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 07, 12:31)

Man tai super,ir si karta visai nepertamsu - taisaisi taisaisi, Baubazz... biggrin.gif
Tik antrosios pavadinima as keisciau, nes tam tikru minciu kyla lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 07, 13:31)

labai grazu wub.gif
bet cia jau garantuotai su stovu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ornellitta @ 2006 12 06, 09:22)
o As sioj temoj jau psimeciau tar p komentaru apie nuotruakas ir tarp kas kokia technika turi, koki stova pirkti, net neskaitau , o ziuriu kur foto . gal kita tema tai technikai foto atsidaryt reiktu? nes ir gyvenime, kuo viskas labiau sistematizuota tuo paprasciau. tai gal susisisteminkim ? smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
mane daugiau irgi domina technika,ypac lenses rolleyes.gif man tie mm nieko nesako doh.gif ju pasirinkimas toks didelis kad nzn kokia noreciau nusipirkit,dar turiu beda,mano fotoaparatas kazko nemegsta tamsos,norejau nufotografuot fejerverkus,ir taip ka nors tamsoj,ir tik zoom`as vazinejasi daugiau nieko doh.gif uzsidejau papildoma lempa,tas pat.maciau daug kas turi canon,gal galit patart,cia taip turi but,ar kazka as ne taip darau. g.gif dekui 4u.gif

Papildyta:
Baubazz,man tavo foto irgi thumbup.gif
Atsakyti
Baubazz, gražios foto. Pirmoji ypač. wub.gif Tik asmeniškai man atrodo, kad kairėje pusėje šiek tiek trūksta tarpo. Toks nurėžtas bažnyčios kampas gaunasi ax.gif
O trečiojoj nukirpčiau visą viršų, kad liktų tik žibintai ir tada pavadinimas laaabai atitiktų foto. Čia tik mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
aciu aciu
blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif

pirma ir paskutine darytos su stovu.
fotografuodamas ta baznycia pasigedau plataus kampo objektyvo, su mano 28mm niekaip as jos nesutalpinau kad gerai gautusi. todel ir kampas nukirstas.....
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 07, 17:06)
aciu aciu
blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

pirma ir paskutine darytos su stovu.
fotografuodamas ta baznycia pasigedau plataus kampo objektyvo, su mano 28mm niekaip as jos nesutalpinau kad gerai gautusi. todel ir kampas nukirstas.....

niu niu niu, cia ne pasiteisinimas schmoll.gif
gausi lazdu, apie technine puse ziniu turi, o apie kompozicija ir rakursus reikalai slubuoja biskiuka ax.gif
prasom taisytis, ponaiti tongue.gif
Papildyta:
Valiute, taip ten mano daryta foto. fonui naudota tiesiog kambario siena mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 07, 06:59)
Aciu uz info 4u.gif

o kokius zoominius turi? g.gif

QUOTE(Baubazz @ 2006 12 07, 10:21)
pirma kart girdziu kad 50mm yra macro....
o jei ir yra tai manau neverta toki pirkt... jis nepritrauks objekto tiek kiek noretusi...

jeigu tu turi pora objektyvu, diapozona padengus iki 80mm tai kam dar vienas su 50mm????
nebent kazka zadi parduoti, as pvz turiu 28-100mm objektyva, noreciau tele su macro, arba rimto su placiu kampu pvz 17-70mm ir su macro....
bet toks kainuoja ~1200

as nesakiau, kad 50mm macro, tik 100mm macro, soris, jei taip nusiskaite. nors siaip mano ziniom macro yra ir 50 ir 60 ir 100 ir 180mm unsure.gif

o del to, kad jei turi zoooma, kuris dengia iki 80mm tai kam 50mm? rasiau, kad man labiau ptinka prime linzes, nes jos lengvesnes, greitesnes, o ir zoominiu linziu galuose nuotraukos kokybe nera tokia gera, kaip vidury g.gif

o del zoomines macro as labai abejociau... nors cia kiekvieno pasirinkimas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(gus @ 2006 12 07, 13:15)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
mane daugiau irgi domina technika,ypac lenses rolleyes.gif man tie mm nieko nesako doh.gif ju pasirinkimas toks didelis kad nzn kokia noreciau nusipirkit,dar turiu beda,mano fotoaparatas kazko nemegsta tamsos,norejau nufotografuot fejerverkus,ir taip ka nors tamsoj,ir tik zoom`as vazinejasi daugiau nieko doh.gif uzsidejau papildoma lempa,tas pat.maciau daug kas turi canon,gal galit patart,cia taip turi but,ar kazka as ne taip darau. g.gif dekui 4u.gif

as nakti visada fotografuoju su trikoju, kadangi reikia ilgo islaikymo ir nesujudinus fotoaparato jo neislaikysi mirksiukas.gif

gus, o koks pas tave canonas smile.gif
Atsakyti