Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Goniuke @ 2006 12 06, 08:16)
kaip tik siuo metu pas mane CRT
sakau savo nuomone tik todel kad cia tokia tema.. blush2.gif
na bet tavo avataras kazkoks tamsus ir violetinis veidas doh.gif na bet gal baubas toks ir turi but  biggrin.gif
kazkaip nelimpa man kai zmogus pasakoja kaip ismano apie fotografija ir save pateikia su tokia foto blink.gif
tik labai labai prasau nesupykti ax.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Man irgi dauguma Baubo foto tamsios atrodo, nors ir darbe, ir namie skirtingi monitoriai. Tai arba pas jį per daug nušviesintas monitorius, arba jis taip pasaulį mato smile.gif. Man kartais irgi norisi nutamsinti. O dėl jo išmanymo apie fotografiją nei kiek neabejoju.

O aš žiūriu visi kažkur dingę? Nebefotografuojat? Aš praktikojuos tik namie, su macro (sakau per žiemą ir išmoksiu), nes kai grįžtu tamsu būna ir šiaip kasdien rūkas, pilkas ir negražus vaizdas.
O kad nenobodžiautumėt įmetu keleta atsitiktinai parinktų foto kritikai:

"dainininko" portretas
user posted image

Mano pastebėti minusai: nuo blico nubalus nosis, ir vietom pasilieję.
Pasiteisinimas smile.gif fotografuota dar su senąja mano "muiline", be blico foto iš vis juoda būtų buvusi, ten nėra reguliuojamas išlaikymas, tai šuniui judant, būtų viskas išsilieję. Ir ten nebuvo makro funkcijos, artimiems objektams.

Garfildas smile.gif

user posted image
Čia man kažkas kliūma bet nesugalvoju kas, šešėlis pirmam plane? gal antras planas per šviesus?
Pasiteisinimas smile.gif Fotografavau gelės ir pan, o jis taip staigiai užšoko, nespėjau nei pakeisti nustatymų, nei atsistoti į reikiamą pusę...

Gerbera lašiukuose
user posted image
Minusai (ir pasiteisinimas smile.gif) gal kiek per tamsi, bet fotografavau namie, prie stalinės lempos, apšvietimas toks nelabai natūralus ir gavosi.

ir paskutinė Nida

user posted image

Monotoniškas ir neįdomus vaizdas, horizontas gal galėtų žemiau būti (bet ji man kažko patinka).

O jūsų nuomonė?

Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 12 06, 11:45)
Man irgi dauguma Baubo foto tamsios atrodo, nors ir darbe, ir namie skirtingi monitoriai. Tai arba pas jį per daug nušviesintas monitorius, arba jis taip pasaulį mato smile.gif. Man kartais irgi norisi nutamsinti. O dėl jo išmanymo apie fotografiją nei kiek neabejoju.

O jūsų nuomonė?

as irgi neabejoju apie Baubazz ismanyma, tik siaip kazkaip... Ai ko as cia prikibau doh.gif , svarbu kad jam grazu mirksiukas.gif
Garfildas labai fainas wub.gif man laabai patinka tokie ryziukai wub.gif nors foto gal ir ne pacios geriausios kokybes ax.gif
o Gerbera lašiukuose kol neperskaiciau pamaniau cia citrinos grizineliai is apacios fotografuoti biggrin.gif suzadina fantazija.. man patinka tokios foto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 12 05, 23:49)
Aciu baubai 4u.gif
As labiausiai megstu paveiksluoti zmones, ypatingai vaikus...bet tai, kad jie tokie vijurkai, kad nebesugaudau doh.gif  Patiktu namie fotosesijas vaiku daryti, jei jie nusedetu...patinka judesi gera lauke pagauti...taigi ivairiai naudociau pasirinkta objektyva.
Ir dar radau objektyva 70-300mm su "image stabilizer" staicia
Kitas 75-300mm tik prie jo neparasyta "image stabilezer", stai cia
Va kur tas didelis skirtumas tarp tu dvieju g.gif  Nes kaina ryskiai skiriasi doh.gif

Ir dar kuo skiriasi objektyvai kur pvz. zoom 70-300mm, nuo tu kur apibudinai kambariuose paveiksluoti pvz. 50mm f1.8- vat to nesuprantu, paaiskink man blondinei biggrin.gif
Uzpuoliau truputi klausimais blush2.gif

na objektyvai turintys stabilizavimo sistema yra smarkiai brangesni.
jeigu gali sau leisti tai paeiskok objektyvo kurio diafragma butu f/2.8, bet jo kaina bus dar didesne....
70-300mm ir 50mm kuo skirasi????? o tuo ir skiriasi, 50mm yra tikrasis atstumas kuri mato akis. 70 jau siek tiek priartinta. 300 tai turbut pati supranti smile.gif
dar 50mm f/1.8 yra labai plati diafragma (didelė skylė) pro toki objektyva patenka daug sviesos, nuotraukos buna pakankamai sviesios. ypac nakti ar prieblandoje fotografuojant.
na tikiuosi kanors atsakiau, jei kas neaisku klausk, meginsiu padeti.....
Papildyta:
QUOTE(Goniuke @ 2006 12 06, 09:16)
kaip tik siuo metu pas mane CRT
sakau savo nuomone tik todel kad cia tokia tema.. blush2.gif
na bet tavo avataras kazkoks tamsus ir violetinis veidas doh.gif na bet gal baubas toks ir turi but  biggrin.gif
kazkaip nelimpa man kai zmogus pasakoja kaip ismano apie fotografija ir save pateikia su tokia foto blink.gif
tik labai labai prasau nesupykti ax.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

aciu uz kritika, bus proga perfotografuoti avatara smile.gif o pradziai pasikeisim i kita smile.gif
ir siaip nieko as neismanau apie fotografija smile.gif zinau tik tiek kiek esu paskaites, ir suzinojes is kitu.... biggrin.gif
Atsakyti
[quote=dejavu,2006 12 06, 09:45]

"dainininko" portretas
user posted image

Mano pastebėti minusai: nuo blico nubalus nosis, ir vietom pasilieję.
Pasiteisinimas smile.gif fotografuota dar su senąja mano "muiline", be blico foto iš vis juoda būtų buvusi, ten nėra reguliuojamas išlaikymas, tai šuniui judant, būtų viskas išsilieję. Ir ten nebuvo makro funkcijos, artimiems objektams.

Aha suniukas tirkai kiek nublicintas, bet ideja gera.

Katinukas labai nesufokusuotas, o sufokusuotas kakzoks daiktas priesais ji.

Gerberos abstraktas man labai grazus, o tas neva nuobodus vaizdelis visia nenuobodus, tiesiog dvelkia ramybe.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 12 06, 14:15)
ir siaip nieko as neismanau apie fotografija smile.gif zinau tik tiek kiek esu paskaites, ir suzinojes is kitu.... biggrin.gif

na jau na jau nereikia taip kritiskai biggrin.gif ... visi gi mes viska paskaitom ir suzinom is kitu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 12 06, 10:45)

Garfildas smile.gif

Gerbera lašiukuose

O jūsų nuomonė?

Garfildo fokusas ne i pati garfilda, o i rankines rankena ar kas ten toks,
o ta garbera tai manau tiktu dyyydele na nors (30x40) ir ant sienos....manau prie interiero kaip tik butu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 06 gruodžio 2006 - 14:16
Ačiū už komentarus,

didelių foto nelabai kur daro (A4 didžiausias), o reklamos agentūros, kažin ar vieną foto apsiims daryti ir be to kainos didelės.

O va dėl Garfildo nesutinku, sufokusuotas jis, na kūnas gal kiek pasiliejęs bet galva pakankamai ryški, o rankena į akis krinta todėl gal kad buvo tuo pačiu atstumu kaip ir galva, užtat panašiai ryšku
va pvz. iš arčiau

user posted image ir

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 06 gruodžio 2006 - 15:34
QUOTE(dejavu @ 2006 12 06, 15:30)
didelių foto nelabai kur daro (A4 didžiausias)

Tikrai daro ir didesnes mirksiukas.gif
pvz Fotofarikas daro tokias:
Dydis Kaina, Lt
10x13cm 0.59
10x15cm 0.59
13x18cm 0.99
15x21cm 1.29
20x30cm 3.59
30x45cm 6.99

Jie dabar ir kainas sumažino thumbup.gif Aš dariau prieš mėnesį, tą didžiausią, tai 12 lt mokėjau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2006 12 05, 13:21)
Apie fona as buvau berods praitoje temoje  idejus keleta labai geru linku .paieskok geriau  4u.gif

Ačiū 4u.gif Dar neieškojau, bet reikės... Vis nėra laiko
QUOTE(she @ 2006 12 05, 15:41)
ta portretu proga:
(fonas buvo tamsiai raudonas)
user posted image

Pati šią nuotrauką darei? Ką naudojai fonui?

QUOTE(Baubazz @ 2006 12 05, 16:57)
kazkur man jau matyta si nuotrauka, ar nedalyvavai kokiam konkurse?

Konkurse su šia nuotrauka nedalyvavau... galėjai ją matyti kitoj temoj mirksiukas.gif

Atiduodu jūsų teismui šitą nuotrauką blush2.gif
user posted image
Atsakyti
o kokį teleskopinį objektyvą patartumėt? (nikonui d50)
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2006 12 06, 18:45)
o kokį teleskopinį objektyvą patartumėt? (nikonui d50)

priklauso nuo to ka jau turi ir kiek gali pinigeliu skirti tam reikalui...
jau kaip minejau vienaspigiausiu variantu butu sigma 70-300 apo macro. ~800lt
daugiau reik ziureti kiek kisene tempia.....
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 12 06, 17:34)
Atiduodu jūsų teismui šitą nuotrauką blush2.gif
user posted image

grazus tavo atvirukai, grazus 4u.gif 4u.gif
tik tas sniegas apacioje man siek tiek kliuna. gal reiktu nukirpti, net nezinau.
Atsakyti