Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Goniuke @ 2006 12 01, 10:46)
help.gif labai labai reikia skubios pagalbos 4u.gif
man siandien reikes fotografuoti darbe rengini, turiu canon S2 IS katik pabandziau pasitreniruot  kokiu rezimu nusistatyt aparata, kad butu kuo maziau isplaukusiu foto ir kad kuo greiciau blicas uzsikrautu (abejoju ar galima ji "pagreitinti")  Reikes fotografuot judancius zmones, patalpoje
na ir pavede man darbeli

sunku ką patarti, užsistatyk ant auto, blico stiprumą padaryk kiek mažesnį (bet jis kraunasi pakankamai greitai), ir pyškink daug kadrų, keli iš jų vistiek geri bus smile.gif. O šiaip jei daug judančių žmonių, toks bardakėlis ir gausis, man šiandien reikėjo panašias foto daryti, tai į vieną nusitaikai, kitas užlenda.. nieko gero ir gražaus.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 12 01, 13:00)
sunku ką patarti, užsistatyk ant auto, blico stiprumą padaryk kiek mažesnį (bet jis kraunasi pakankamai greitai), ir pyškink daug kadrų, keli iš jų vistiek geri bus smile.gif. O šiaip jei daug judančių žmonių, toks bardakėlis ir gausis, man šiandien reikėjo panašias foto daryti, tai į vieną nusitaikai, kitas užlenda.. nieko gero ir gražaus.

aciu 4u.gif as taip nepasitikiu savim pirma karta doh.gif na bet tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
arba:

ijunk manual rezima, islaikymas 1/45 ar 1/60, diafragma maksimaliai atidaryta ir ijunk blica. Fotikas pats parinks reikiama blico stipruma.

Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2006 12 01, 14:02)
arba:

ijunk manual rezima, islaikymas 1/45 ar 1/60, diafragma maksimaliai atidaryta ir ijunk blica. Fotikas pats parinks reikiama blico stipruma.

aciuks.gif
pas mane ziuriu automatinis bent jau siuo momentu kabinete 1/60 f2,7 ismeta biggrin.gif
Atsakyti
senai cia bebuvau blush2.gif .uf net pavargau kol viska perskaiciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 01 gruodžio 2006 - 13:31
Turiu pasiūlymą:
ar nereikėtų dedant nuotraukas sugalvoti ir pavadinimą nuotraukai?

Tuoj paaiškinsiu kodėl:
1. Pavadinimas leistų geriau suprasti, ką autorė/-ius norėjo savo nuotrauka pasakyti, kur yra pagrindinė mintis ar akcentas.
2. Pavadinimo galvojimas leistų kritiškiau pažvelgti į nuotrauką, nuspręsti ar ji turi vertę ar ne (kartais net gražiai atrodanti nuotrauka atrodo 'tuščia'), ir atvirkščiai - tarp 'atmestų' nuotraukų, kurias jau 'nurašėte' kaip negražias, padės atrasti prasmę.
3. Į nuotraukas pažiūrėtume kitu kampu, ne tik kompozicijos, spalvų, formų, bet ir turinio.

Fotografuojant negalima tiesiog taikyti sąvokų gražu/negražu, yra daug kitokių vertinimo kriterijų, gera nuotrauka visų pirma turi kažkokią mintį, kažkokią istoriją, ja autorius nori kažką perteikti. Ir tą mintį galima sustiprinti pavadinimu.

Tie, kas peržiūrinėja, galės geriau suprsati ir įvertinti nuotrauką, ir taip pat galėst pasiūlyti savo pavadinimo variantą.

Aišku, kartais labai sunku, ar net neįmanoma sugalvoti pavadinimo. Kartais sugalvoti gerą pavadinimą sunkiau, nei padaryti gerą kadrą smile.gif Galima tą patį vaizdelį pavadinti skirtingai: pvz., 'Stalinė lempa' , 'Jaukumas', 'Pamiršta šviesa', 'Kai namuose tylu', 'Užsimerk ir aš tau pakuždėsiu paslaptį', ir t.t.

Nesakau kad tai turi būti privaloma, bet ar nenorite pamėginti? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2006 12 01, 03:18)
Ir neduok lialiai i burnyte kisti burbuliuku  schmoll.gif

QUOTE(Tosk @ 2006 12 01, 11:52)
As pritariu, kad vaikui negalima duoti tokiu zhaisliuku blush2.gif
pupa as paveiksluoju paprastai, kada uzhsimanau grazhiu foto, einu y atelje ax.gif Nemegstu ir daiktu paveiksluoti. Suprantu, kad galima labai ydomiu foto pridaryti, bet man patinka gamta. Laukiu kol vel ateis zhiema wub.gif

nesupratau, kas čia blogo, jei vaikas laiko rankutėje žaislą g.gif blink.gif Kažkas negerai ?

O man patinka fotografuoti vaiką. Gamta gražu, kaip daug dalykų, kuriuos matau nuotraukose, taip pat ir žmonės. Bet dabar visos mano mintys ir jausmai neranda gražesnio objekto kaip mažasis.
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2006 12 01, 20:59)
nesupratau, kas čia blogo, jei vaikas laiko rankutėje žaislą  g.gif  blink.gif  Kažkas negerai ?

O man patinka fotografuoti vaiką. Gamta gražu, kaip daug dalykų, kuriuos matau nuotraukose, taip pat ir žmonės. Bet dabar visos mano mintys ir jausmai neranda gražesnio objekto kaip mažasis.

Tavo pirmoje nuotraukoje vaikutis ne tik laiko zhaisliuka ax.gif Tavo aukselis y burna viena ysikishes... O tai jau negerai. 1.Didele tikimybe paspringti. 2. Jei turi dantukus, o tas zhaislas stiklinis... na supratai mirksiukas.gif
Paveiksluoju ir as savo pupa. Bet del to kad judri neymanoma grazhiai ja nupaveiksluoti. Tad as apsilankau kartais ir pas profesonalu fotografa...
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 12 01, 19:02)
Tavo pirmoje nuotraukoje vaikutis ne tik laiko zhaisliuka ax.gif Tavo aukselis y burna viena ysikishes... O tai jau negerai. 1.Didele tikimybe paspringti. 2. Jei turi dantukus, o tas zhaislas stiklinis... na supratai mirksiukas.gif
  Paveiksluoju ir as savo pupa. Bet del to kad judri neymanoma grazhiai ja nupaveiksluoti. Tad as apsilankau kartais ir pas profesonalu fotografa...

Tas žaisliukas plastmasinis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O paspringti tikrai nepasprings, nes pati prieš tai bandžiau įsidėti į burną, niekaip nepaspringsi, per didelis. bet ačiū už rūpestį.
Atsakyti
Sveikos dar karteli 4u.gif
Siandien jau trugdziau jus klausinedama kaip fotografuoti ta rengini blush2.gif dabar jau po visko smile.gif
Bet vel noreciau jus sutrukdyti blush2.gif ... tikiuosi neisguisit manes, naujokes jusu temoj, is karto uzvertusios jus klausimais doh.gif
Na bet labai reikia patarimo 4u.gif
Prifotografavau nemazai foto (tiesa, pasirinkau neprofesionalu bet lengviausia buda - uzsistaciau auto ir su blicu blush2.gif ), o pirmadieni viska turesiu atiduoti direktoriui doh.gif . Jis tikrai nelabai ka ismano apie fotografija, jam reikia tiesiog kad gerai ziuretusi, (kad foto butu aiskios ryskios ir t.t.) bet as noreciau nors kiek jas apipavidalinti - apkarpyti, palieti kai kur fona ir pan. Bet vat galvoju kokie kazin yra reikalavimai, tokio stiliaus nuotraukoms g.gif
Kokiu ismatavimu jos turetu buti? (Kaikur noreciau nukirpti pvz puse nuotraukos, tai to paties dydzio jau nepadarysi )
.. nezinau dabar, kol nepradejau nieko tvarkyt, ko konkreciai jusu paklaust, bet gal kuri esat susidurus ir galit papasakot ka vertetu tureti omeny tvarkant tokias dalykiskas (ne menines) nuotraukas unsure.gif

na ir prirasiau doh.gif
is anksto labai dekoju uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2006 12 01, 19:05)
Bet vat galvoju kokie kazin yra reikalavimai, tokio stiliaus nuotraukoms g.gif
Kokiu ismatavimu jos turetu buti? (Kaikur noreciau nukirpti pvz puse nuotraukos, tai to paties dydzio jau nepadarysi )
.. nezinau dabar, kol nepradejau nieko tvarkyt, ko konkreciai jusu paklaust, bet gal kuri esat susidurus ir galit papasakot ka vertetu tureti omeny tvarkant tokias dalykiskas (ne menines) nuotraukas unsure.gif

na ir prirasiau  doh.gif
is anksto labai dekoju uz patarimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

na matai, dazniausiai paprasciausiai yra pataisyti koreguojant kontrasta ir sviesuma, kur reikia prideti "siltesni" atspalvi, nes kalant su blicu tiesiai daznai oda praranda spalva, o svarbiausia pakoreguoti kompozicija mirksiukas.gif
ir NERA "tokio stiliaus nuotrauku" kad butu spec reikalavimai tongue.gif
o del dydzio priklausomai koks bus daromas formatas, jei 10x15, vadinas nuotrauka turi apkirpti 102mm ant 152mm. Skaitmena daro ne atitinkanciu formatu, jei nepakoreguosi formato - fotolaboratorijoje pasidarius popierines foto paprastai krastas bus nukirptas
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2006 12 01, 16:04)
Turiu pasiūlymą:
ar nereikėtų dedant nuotraukas sugalvoti ir pavadinimą nuotraukai?

Tuoj paaiškinsiu kodėl:
1. Pavadinimas leistų geriau suprasti, ką autorė/-ius norėjo savo nuotrauka pasakyti, kur yra pagrindinė mintis ar akcentas.
2. Pavadinimo galvojimas leistų kritiškiau pažvelgti į nuotrauką, nuspręsti ar ji turi vertę ar ne (kartais net gražiai atrodanti nuotrauka atrodo 'tuščia'), ir atvirkščiai - tarp 'atmestų' nuotraukų, kurias jau 'nurašėte' kaip negražias, padės atrasti prasmę.
3. Į nuotraukas pažiūrėtume kitu kampu, ne tik kompozicijos, spalvų, formų, bet ir turinio.

Fotografuojant negalima tiesiog taikyti sąvokų gražu/negražu, yra daug kitokių vertinimo kriterijų, gera nuotrauka visų pirma turi kažkokią mintį, kažkokią istoriją, ja autorius nori kažką perteikti. Ir tą mintį galima sustiprinti pavadinimu.

Tie, kas peržiūrinėja, galės geriau suprsati ir įvertinti nuotrauką, ir taip pat galėst pasiūlyti savo pavadinimo variantą.

Aišku, kartais labai sunku, ar net neįmanoma sugalvoti pavadinimo. Kartais sugalvoti gerą pavadinimą sunkiau, nei padaryti gerą kadrą smile.gif Galima tą patį vaizdelį pavadinti skirtingai: pvz.,  'Stalinė lempa' , 'Jaukumas', 'Pamiršta šviesa', 'Kai namuose tylu', 'Užsimerk ir aš tau pakuždėsiu paslaptį', ir t.t.

Nesakau kad tai turi būti privaloma, bet ar nenorite pamėginti? wink.gif

as uz smile.gif sekancias savo foto ivardinsiu smile.gif
Atsakyti