Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Tosk @ 2006 11 30, 14:38)
Niekaip neisheina man susirasti norimu priedu mano fotikui cray.gif Internetu nenoriu uzhsakineti, nes neaishku kiek nulups muito, o ir draudimo tokiam daiktui negautumem... Teks keisti kalediniu dovanu norus verysad.gif Ech....

aš pirkau internetu, kai ką iš Uk, kai ką iš Honkongo siuntė, bet muito nemokėjau (užrašė 'gift" taip ir praplaukė)
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 11 30, 19:01)
aš pirkau internetu, kai ką iš Uk, kai ką iš Honkongo siuntė, bet muito nemokėjau (užrašė 'gift" taip ir praplaukė)

O jei neuzhrashys ta "dovana", menkas malonumas po to pareina. Siuvinejimui buvau uzsisakius prekiu is UK, tai kai nulupo - lygiai kiek sumokejau uz prekes blink.gif Beto mes visa perkama aparatura draudzhiam, nes namuose yra toks mazhas monstriukas - dukryte wub.gif Beje mes kartais keliaujam su palapinem, tai jei lietingas oras, jei paslysi ant kokio upeliuko akmens. Nu mazha kas... Juk as sugebejau pries tai buvusi fotika paskandinti, nes belipdama is laiviuko praradau lygsvara doh.gif Norvegijoj ka randu tai priedai Canon ir Nikon... Jauchiu padarem nemazha klaida pirkdami Panasonic unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 30 lapkričio 2006 - 15:50
QUOTE(Tosk @ 2006 11 30, 15:48)
O jei neuzhrashys ta "dovana", menkas malonumas po to pareina. Siuvinejimui buvau uzsisakius prekiu is UK, tai kai nulupo - lygiai kiek sumokejau uz prekes blink.gif Beto mes visa perkama aparatura draudzhiam, nes namuose yra toks mazhas monstriukas - dukryte wub.gif Norvegijoj ka randu tai priedai Canon ir Nikon... Jauchiu padarem nemazha klaida pirkdami Panasonic unsure.gif

tai kad priedai tokiam kaip tavo fotoaparatui nebūtinai turi būti panasonic, žiūrėk kad pvz. filtrai tau pagal diametrą tiktų.
Bent jau savo fotikui (canon) bandžiau žiūrėti telefoto linzes tai siūlo ir minoltos ir šiaip kazkokią neaiskią kiniečių gamybos.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 11 30, 19:22)
tai kad priedai tokiam kaip tavo fotoaparatui nebūtinai turi būti panasonic, žiūrėk kad pvz. filtrai tau pagal diametrą tiktų.
Bent jau savo fotikui (canon) bandžiau žiūrėti telefoto linzes tai  siūlo ir minoltos ir šiaip kazkokią neaiskią kiniečių gamybos.

Adapterio reikia ax.gif Na reiks kitais metais ykyriai zysti mb. Na jis daba juokiasi, kad juk ir dabartinis fotikas geras bigsmile.gif Bet jis nori savo apynauje mashinele keisti y dar naujesne - tai vat tada reiks uzhsiimti tuo reikaliuku (juk kuria turi dabar juk ir gera lotuliukas.gif)
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2006 11 29, 23:42)
Sveiki. Seniai bebuvau užsukusi, vis mažasis. Pasidarė tikras vijurkas, tik bėk suktis, tai ir laiko kitiems dalykams nebelieka  verysad.gif
Įmetu kelis vaizdelius kalėdinei nuotaikai, nors kaidų jose matyt bus begalė  doh.gif
user posted image

user posted image

user posted image 

user posted image

lyra, šauniai pasidarbavai, na, o kadangi mums rodai, tai mes savo pastabas sakom smile.gif
pirma nuotraukytė - bent jau man, palyginus su kitom - neįpatinga rolleyes.gif
antra nuotraukytė thumbup.gif tik apšvietimas labiau galėjo į veiduką būti, o ne į kojytes smile.gif ir gal truputuką maišo tas audeklo paraukimas, jei jo nebūtų, gal gražiau žiūrėtųsi? bigsmile.gif
trečioj nuotraukytėj labiau norėtųsi, kad būtų daugiau vietos palikta kairiam šone 4u.gif
ketvirtoje - fotiką galėjai nuelisti žemiau smile.gif ir fotografuoti iš lialiaus lygio, o ne iš viršaus smile.gif
tai tiek būtų mano pastebėjimų, bet šaunuolė, kad fotkini thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

kokį apšvietimą naudojai?
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 11 30, 18:51)
lyra, šauniai pasidarbavai, na, o kadangi mums rodai, tai mes savo pastabas sakom
pirma nuotraukytė - bent jau man, palyginus su kitom - neįpatinga
antra nuotraukytė  thumbup.gif tik apšvietimas labiau galėjo į veiduką būti, o ne į kojytes smile.gif ir gal truputuką maišo tas audeklo paraukimas, jei jo nebūtų, gal gražiau žiūrėtųsi? 
trečioj nuotraukytėj labiau norėtųsi, kad būtų daugiau vietos palikta kairiam šone
ketvirtoje - fotiką galėjai nuelisti žemiau ir fotografuoti iš lialiaus lygio, o ne iš viršaus
tai tiek būtų mano pastebėjimų, bet šaunuolė, kad fotkini

kokį apšvietimą naudojai?

Labai ačiū už komentarus. Paistengsiu pasitaisyti. wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif Sunkoka išlaikyti gerą drapiruotę ir šviesą kai mažius juda, o fotografavimo vieta - lova lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Apšvietimas - stalinės lempos blush2.gif verysad.gif Nesu aš profesionalė, neturiu studijos nei gero fotiko, tai dažniausiai improvizuoju rolleyes.gif Kai pažiūriu, kokias nuotraukas įdeda čia kiti, truputį susigėstu, bet kai norisi išmokti, tenka rodyti tai ką padarai. ax.gif

Gal šita geriau nei pirmoji ?
user posted image
O va šita iš priekio, bet netilpo kojos verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyra: 30 lapkričio 2006 - 18:42
Lyra, labai gražus vaikiukas, tik foto reikia kažkiek pataisyti.
Man pirmiausia kliūna apšvietimas. Labai jau viskas geltona. Aš suprantu, kad namų sąlygomis sunku išgauti gerą apšvietimą, bet fotoaparate galima pareguliuoti white balanse, tada spalvos atrodys naturaliau, pvz. ("white balance" paredaguota kompu)

user posted image
(šita atrodė ryškiausia iš visų)
gal kiek geriau?

Dėl medžiagos pritariu, kuo mažiau tų klosčių būtų, geriau atrodytų, gal galima tą medžiagą kiek palyginti smile.gif

ir šitoj foto man norėtųsi šiek daugiau erdvės aplink, gal net foto geriau būtų horizontali šiuo atveju.

Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 11 30, 20:36)
Man pirmiausia kliūna apšvietimas. Labai jau viskas geltona. Aš suprantu, kad namų sąlygomis sunku išgauti gerą apšvietimą, bet fotoaparate galima pareguliuoti white balanse, tada spalvos atrodys naturaliau, pvz. ("white balance" paredaguota kompu)

user posted image
gal kiek geriau?

Dėl medžiagos pritariu, kuo mažiau tų klosčių būtų, geriau atrodytų, gal galima tą medžiagą kiek palyginti smile.gif

ir šitoj foto man norėtųsi šiek daugiau erdvės aplink, gal net foto geriau būtų horizontali šiuo atveju.

Ačiū už patarimus ir pagalbą. Tikrai šitaip geriau nuotrauka atrodo. Klostės susidaro, kai mažasis nuolatos malasi, o kadangi mano fotoaparatas labai lėtai fokusuoja ir kol nufotografuoja vaikis spėja iki manęs atropoti, nespėju nufotkinti iš toliau. Vyras pažadėjo nupirkti naują fotoaparatą, tai gyvenu viltimi, skaitau jūsų patarimus, pamokymus ir laukiu kol galėsiu ką nors geriau parodyti.
O apšvietimą koregavai su Photoshopu ? Jei taip reikės pabandyti pačiai.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 11 30, 22:38)
Niekaip neisheina man susirasti norimu priedu mano fotikui cray.gif Internetu nenoriu uzhsakineti, nes neaishku kiek nulups muito, o ir draudimo tokiam daiktui negautumem... Teks keisti kalediniu dovanu norus verysad.gif Ech....

O kokia suma nera apmokestinama Norvegijoje?
LIetuvoje neapmokestina iki 75euru. Juokinga suma, zinoma, bet tokia jau realybe.

Del lyros nuotrauku, tai man taip pat kaip dejavu pirmiausiai i akis krito geltonas apsvietimas. Kadangi Lietuvoj nera daug sviesiu dienu siuo metu laiku, tai gal reikia bandyti islaukti grazios sauletos dienos, tada nuotraukos gausis zymiai geresnes, dar kaip nors lova prie lango pastatyti ir pleskinti savo lialia.

Ir neduok lialiai i burnyte kisti burbuliuku schmoll.gif

Einu ir as pasitreniruosiu ant savo flirt.gif photo.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 11 30, 19:36)

user posted image
gal kiek geriau?

tirkai spalvos graizua taip atrodo , kaip cia padarei / smile.gif
Atsakyti
help.gif labai labai reikia skubios pagalbos 4u.gif
man siandien reikes fotografuoti darbe rengini, turiu canon S2 IS katik pabandziau pasitreniruot kokiu rezimu nusistatyt aparata, kad butu kuo maziau isplaukusiu foto ir kad kuo greiciau blicas uzsikrautu (abejoju ar galima ji "pagreitinti") Reikes fotografuot judancius zmones, patalpoje
na ir pavede man darbeli
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2006 12 01, 05:48)
O kokia suma nera apmokestinama Norvegijoje?
LIetuvoje neapmokestina iki 75euru. Juokinga suma, zinoma, bet tokia jau realybe.

Del lyros nuotrauku, tai man taip pat kaip dejavu pirmiausiai i akis krito geltonas apsvietimas. Kadangi Lietuvoj nera daug sviesiu dienu siuo metu laiku, tai gal reikia bandyti islaukti grazios sauletos dienos, tada nuotraukos gausis zymiai geresnes, dar kaip nors lova prie lango pastatyti ir pleskinti savo lialia.

Ir neduok lialiai i burnyte kisti burbuliuku  schmoll.gif

Einu ir as pasitreniruosiu ant savo flirt.gif  photo.gif

Kai uzhsakinejau internetu, uz prekes sumokejau kazhkur 180Lt, o muitas+kad pashtas paskaichiavo man ta muita teko sumoketi... 150Lt blink.gif Eina jie sh.....

As pritariu, kad vaikui negalima duoti tokiu zhaisliuku blush2.gif

Savo pupa as paveiksluoju paprastai, kada uzhsimanau grazhiu foto, einu y atelje ax.gif Nemegstu ir daiktu paveiksluoti. Suprantu, kad galima labai ydomiu foto pridaryti, bet man patinka gamta. Laukiu kol vel ateis zhiema wub.gif
Atsakyti