Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

user posted image

Vištų kepenėlės su kopūstais

300 g vištų kepenėlių
100 g poro
300 g kopūsto
6 v. š. grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
20 g sviesto

Kopūstą smulkiai supjaustyti, kepenėles sumalti, porą supjaustyti žiedeliais.
Didelėje keptuvėje įkaitinti sviestą ir 3 – 5 min. apkepinti maltas kepenėles. Sudėti porą ir kepti dar 2 min. Dėti kopūstus, kepti 3 – 4 min., uždengti dangčiu, prisukti ugnį ir troškinti 30 min.
Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos įmaišyti grietinę ir prieskonius, vėl uždengti ir baigti troškinti.

P. S. naudojau pekino kopūstą, todėl iš viso troškinau ne 30, o 20 min. Kartu su poru į keptuvę dar įdėjau 1 tarkuotą morką... Tikrai greita ir skanu... rolleyes.gif

Atsakyti
Aną savaitgalį kepiau pyragą "Obuolių ruduo". Būtų viskas labai čiki,bet skysčio labai daug... Ar taip turi būti? O gal taip gavosi todėl,kad pjausčiau dar pilnai neatvėsusį g.gif Ir obuoliai man pilnai nesukepė g.gif Ar taip turi būti? O gal temperatūra netinkama mano orkaitėj g.gif Jau senokai pastebėjau,kad nelabai atitinka pagal receptus kažką gaminant. Pas mane visada kepa ilgiau. g.gif
Atsakyti
PaMeL, plovą darau retai ir be jokių įmantrybių... Pasižiūrėk štai čia, tikrai labai išsamus aprašymas smile.gif

Portuke, būtinai pabandyk Triufelių tortą - tikrai labai skanus rolleyes.gif O šiaip labai džiaugiuosi, kad vištiena ir pyragas patiko smile.gif

daliela, Will, matau jau merginos atsakė į jūsų klausimus ax.gif

Katu, jau sukėliau į pirmą žinutę visus naujus receptus smile.gif

WANDA, tavo nuotraukos kaip visada thumbup.gif Labai malonu, kad blyneliai patiko smile.gif

nengamo, manau daug kas priklauso ir nuo obuolių rūšies - man skysčio beveik visiškai nesusidarė, o obuoliai taip pat per daug nesukepė... Šiaip ataušus pyragui skysčio turėtų pamažėti... g.gif O orkaičių temperatūra dažniausiai visų skirtinga doh.gif , tad tikrai reikia derintis prie savosios... smile.gif
Atsakyti
Sonatina, noriu kepti vištieną jogurtiniame padaže, padažo negavau, ot ta mūsų netikusi Rimi nei padaž, nei natūralaus jogurto nėra, turiu grietinės indelį ir majonezo, jei sumaišyčiau aš juos abu, tada kokių prieskonių dar įdėčiau, kaip manai ar nepatirčiau fiasko?
Atsakyti
kregzde, teoriškai neturėtum patirti fiasko biggrin.gif Tik paragauk paruoštą padažą, kad tau būtų skanus, tada ir visas patiekalas turėtų gautis skanus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2006 11 24, 14:49)
Ačiū, o tai tingiu su vaiku tokiu oru iki normalios parduotuvės nusigauti doh.gif


tai aisku, kad daryk su majonezu ir jogurtu, gausis skaniai. Tik, kaip sake Sonatina, paragauk pati padaziuka...
As deciau gal kokiu zoleliu (pvz, man visai skanus picos prieskoniai SM), o siaip galima det prieskoniu salotom ir pan...
As ta vistiena kazkada kepiau ir su padazu zuviai, tai skaniai gavosi, ten sudety irgi buvo daugiausiai jogurto ir majonezo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 24 lapkričio 2006 - 14:33
Na aš dar išmėginau varškės tinginį - labai skanus desertas, tik dariau su vyšniomis ir mėlynėmis bei konsercuotais persikais. Buo uogų jis tapo gražios rausvos spalvos, bet visvien labai skanu 4u.gif

Šiandien bus kepamas Mėsos apkepas, tik gaila sprandinės nedaug gavau, tad galvoju pridėsiu išpjovos. Na bus iš dviejų rūšių mėsos, tikiuosi nepagadinsiu.

Dar tiesa valgėme silkę su grietine (kur su obuoliu) - labai skanu ir nauja. Nes jau buvo pabodusi silkė su kiaušiniu ir pomidorais bei poru.

Labai norėčiau išbandyti žuvį prancūziškai, tik galvoju -tinka ar ne lašišos filė?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 24, 14:05)
kregzde, teoriškai neturėtum patirti fiasko biggrin.gif Tik paragauk paruoštą padažą, kad tau būtų skanus, tada ir visas patiekalas turėtų gautis skanus smile.gif

aš pagaliau padariau su Kuhe( tfiu, kaip jis ten blush2.gif ) jogurtiniu padažu šį patiekalą, tai man kaip diena su naktim skyrėsi, nuo ,,falšyvo".Nepakartojamas skonis wub.gif wub.gif Nu bet aišku, jei nėra pirkt - tai ką darysi ax.gif
Atsakyti
Sonatina, ar jūs tiek mažai sriubyčių valgot ar tik neįdedi receptukų blush2.gif . Po visokių keptų patiekalų norisi sriubytės ax.gif
Atsakyti
Mergytės,gal kas pagelbėsit 4u.gif Noriu daryt Napoleoną. Gal pasakysit kokios talpos tas puodelis ax.gif Sonatina rašė,bet nebepamenu kur ax.gif
Atsakyti
Nengamo 4u.gif

QUOTE(Sonatina @ 2006 09 13, 20:02)
[i]P. S. puodelis - 236 ml.

Atsakyti
Sveika Sonatina smile.gif ,
labai noriu taves paklausti keleto klausimu:
Kai kepi orkaiteje pyragus, kokia orkaites programa naudoji? Ar karstu oru, ar sildymas is virsaus ir apacios? Nezinau kokia ijungt orkaites programa.
Ir dar. Negaminu niekada zuvies namie, nes kazkaip man nesigauna, net nezinau kokia ja pirkt. Bet noriu pabandyt tavo receptuka zuvis prancuziskai. Kokia tu perki zuvi, ar saldyta, ar sviezia file?? Kur man ja pirkt, ar kai buna uzsaldyta maiseliuose - na lydekos file ir pan., ar eiti jau i tu svieziu zuvu skyriu ir ten ieskot???
Atsakyti