Vištų kepenėlės su kopūstais
300 g vištų kepenėlių
100 g poro
300 g kopūsto
6 v. š. grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
20 g sviesto
Kopūstą smulkiai supjaustyti, kepenėles sumalti, porą supjaustyti žiedeliais.
Didelėje keptuvėje įkaitinti sviestą ir 3 5 min. apkepinti maltas kepenėles. Sudėti porą ir kepti dar 2 min. Dėti kopūstus, kepti 3 4 min., uždengti dangčiu, prisukti ugnį ir troškinti 30 min.
Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos įmaišyti grietinę ir prieskonius, vėl uždengti ir baigti troškinti.
P. S. naudojau pekino kopūstą, todėl iš viso troškinau ne 30, o 20 min. Kartu su poru į keptuvę dar įdėjau 1 tarkuotą morką... Tikrai greita ir skanu...
Aną savaitgalį kepiau pyragą "Obuolių ruduo". Būtų viskas labai čiki,bet skysčio labai daug... Ar taip turi būti? O gal taip gavosi todėl,kad pjausčiau dar pilnai neatvėsusį Ir obuoliai man pilnai nesukepė Ar taip turi būti? O gal temperatūra netinkama mano orkaitėj Jau senokai pastebėjau,kad nelabai atitinka pagal receptus kažką gaminant. Pas mane visada kepa ilgiau.
PaMeL, plovą darau retai ir be jokių įmantrybių... Pasižiūrėk štai čia, tikrai labai išsamus aprašymas
Portuke, būtinai pabandyk Triufelių tortą - tikrai labai skanus O šiaip labai džiaugiuosi, kad vištiena ir pyragas patiko
daliela, Will, matau jau merginos atsakė į jūsų klausimus
Katu, jau sukėliau į pirmą žinutę visus naujus receptus
WANDA, tavo nuotraukos kaip visada Labai malonu, kad blyneliai patiko
nengamo, manau daug kas priklauso ir nuo obuolių rūšies - man skysčio beveik visiškai nesusidarė, o obuoliai taip pat per daug nesukepė... Šiaip ataušus pyragui skysčio turėtų pamažėti... O orkaičių temperatūra dažniausiai visų skirtinga , tad tikrai reikia derintis prie savosios...
Portuke, būtinai pabandyk Triufelių tortą - tikrai labai skanus O šiaip labai džiaugiuosi, kad vištiena ir pyragas patiko
daliela, Will, matau jau merginos atsakė į jūsų klausimus
Katu, jau sukėliau į pirmą žinutę visus naujus receptus
WANDA, tavo nuotraukos kaip visada Labai malonu, kad blyneliai patiko
nengamo, manau daug kas priklauso ir nuo obuolių rūšies - man skysčio beveik visiškai nesusidarė, o obuoliai taip pat per daug nesukepė... Šiaip ataušus pyragui skysčio turėtų pamažėti... O orkaičių temperatūra dažniausiai visų skirtinga , tad tikrai reikia derintis prie savosios...
Sonatina, noriu kepti vištieną jogurtiniame padaže, padažo negavau, ot ta mūsų netikusi Rimi nei padaž, nei natūralaus jogurto nėra, turiu grietinės indelį ir majonezo, jei sumaišyčiau aš juos abu, tada kokių prieskonių dar įdėčiau, kaip manai ar nepatirčiau fiasko?
QUOTE(kregzde @ 2006 11 24, 14:49)
Ačiū, o tai tingiu su vaiku tokiu oru iki normalios parduotuvės nusigauti
tai aisku, kad daryk su majonezu ir jogurtu, gausis skaniai. Tik, kaip sake Sonatina, paragauk pati padaziuka...
As deciau gal kokiu zoleliu (pvz, man visai skanus picos prieskoniai SM), o siaip galima det prieskoniu salotom ir pan...
As ta vistiena kazkada kepiau ir su padazu zuviai, tai skaniai gavosi, ten sudety irgi buvo daugiausiai jogurto ir majonezo
Na aš dar išmėginau varškės tinginį - labai skanus desertas, tik dariau su vyšniomis ir mėlynėmis bei konsercuotais persikais. Buo uogų jis tapo gražios rausvos spalvos, bet visvien labai skanu
Šiandien bus kepamas Mėsos apkepas, tik gaila sprandinės nedaug gavau, tad galvoju pridėsiu išpjovos. Na bus iš dviejų rūšių mėsos, tikiuosi nepagadinsiu.
Dar tiesa valgėme silkę su grietine (kur su obuoliu) - labai skanu ir nauja. Nes jau buvo pabodusi silkė su kiaušiniu ir pomidorais bei poru.
Labai norėčiau išbandyti žuvį prancūziškai, tik galvoju -tinka ar ne lašišos filė?
Šiandien bus kepamas Mėsos apkepas, tik gaila sprandinės nedaug gavau, tad galvoju pridėsiu išpjovos. Na bus iš dviejų rūšių mėsos, tikiuosi nepagadinsiu.
Dar tiesa valgėme silkę su grietine (kur su obuoliu) - labai skanu ir nauja. Nes jau buvo pabodusi silkė su kiaušiniu ir pomidorais bei poru.
Labai norėčiau išbandyti žuvį prancūziškai, tik galvoju -tinka ar ne lašišos filė?
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 24, 14:05)
kregzde, teoriškai neturėtum patirti fiasko Tik paragauk paruoštą padažą, kad tau būtų skanus, tada ir visas patiekalas turėtų gautis skanus
aš pagaliau padariau su Kuhe( tfiu, kaip jis ten ) jogurtiniu padažu šį patiekalą, tai man kaip diena su naktim skyrėsi, nuo ,,falšyvo".Nepakartojamas skonis Nu bet aišku, jei nėra pirkt - tai ką darysi
Sonatina, ar jūs tiek mažai sriubyčių valgot ar tik neįdedi receptukų . Po visokių keptų patiekalų norisi sriubytės
Mergytės,gal kas pagelbėsit Noriu daryt Napoleoną. Gal pasakysit kokios talpos tas puodelis Sonatina rašė,bet nebepamenu kur
Sveika Sonatina ,
labai noriu taves paklausti keleto klausimu:
Kai kepi orkaiteje pyragus, kokia orkaites programa naudoji? Ar karstu oru, ar sildymas is virsaus ir apacios? Nezinau kokia ijungt orkaites programa.
Ir dar. Negaminu niekada zuvies namie, nes kazkaip man nesigauna, net nezinau kokia ja pirkt. Bet noriu pabandyt tavo receptuka zuvis prancuziskai. Kokia tu perki zuvi, ar saldyta, ar sviezia file?? Kur man ja pirkt, ar kai buna uzsaldyta maiseliuose - na lydekos file ir pan., ar eiti jau i tu svieziu zuvu skyriu ir ten ieskot???
labai noriu taves paklausti keleto klausimu:
Kai kepi orkaiteje pyragus, kokia orkaites programa naudoji? Ar karstu oru, ar sildymas is virsaus ir apacios? Nezinau kokia ijungt orkaites programa.
Ir dar. Negaminu niekada zuvies namie, nes kazkaip man nesigauna, net nezinau kokia ja pirkt. Bet noriu pabandyt tavo receptuka zuvis prancuziskai. Kokia tu perki zuvi, ar saldyta, ar sviezia file?? Kur man ja pirkt, ar kai buna uzsaldyta maiseliuose - na lydekos file ir pan., ar eiti jau i tu svieziu zuvu skyriu ir ten ieskot???