QUOTE(Mama_Tania @ 2007 01 04, 21:03)
rytoj kepsiu torta "Biskvitinis tortas su varskes kremu", padekit prasau
(visi produktai jau nupirkti)
1. ar tiks grietinele "Baltas" 35 % riebumo?
2. Neturiu isardomos torto formos, ar galesiu be jos padaryti toki torta? ar tiktu formos krastas pyragams kepti?
3. ka reiskia atausinti ant groteliu? kokiu?
4. kuo galima ta biskvita perpjauti horizontaliai?
5. Zelatina reikia uzmirkyti saltame vandenyje, kiek to vandens reikia 50 gr. zelatinai?
bet nupirkau Dr. Oetker firmos zele (persiku ir vysniu skonio) - ar tiktu? kiek tada tos zele reikia? ir kiek vandens?
6. kaip suprasti, kad varskes kremas pradejo stingti? po kiek laiko?
7. vietoj uogu ar galima naudoti uogiene?
Nu gal ne i visus klausimus atsakysiu, bet pabandysiu
1. Manau, kad grietinele tiks, nors as naudociau kita, nepamenu tiklsiai kokia, is pakuotes tik skiriu, gal Birzu.
2. O man kyla klausimas, ka vadini krastu pyragams kepti? As toriu tokia forma, panasia i
sita , tik ji zymiai pigesne ir labai sena
tai joje ir darau tortus...
3. Norint atausinti ant groteliu, tai naudoju tiesiog orkaiteje esancias groteles - jas istraukiau, apverciu ir dedu kepini ant stalo ir palieku, kol praausta. Siaip gali naudot ir kitokias groteles, pvz, tas kur buna po karstu puodu padet.
4. Norint lygiai perpjaut biskvita, as darau taip - paimu peili, jo galiuku ireziu biskvita aplink visa, tada imu siuvimo (paprasta, koki nespalvota stengiuosi) siula ilga dedu i ta rezi aplinkui ir uz galu traukiu atsargiai, kol biskvitas pasidalina i dvi dalis (ar kiek tu daliu reikia). Galima, aisku, tai padaryt ir peiliu, tik man su siulu lengviau ir lygiau.
5. Girdejau, kad kai kurios i tortus deda zele vietoj zelatinos. As vis delto rinkciausi zelatina - tiesiog sudeciau ja i dubeneli ir uzpilciau vandens, kad butu siek tiek virs tu zele milteliu (kokia 3-5 mm). O zelatina gal ir tiktu, bet ji yra saldi, tai reiketu maziau cukraus det ir gal daugiau tos zelatininos...
6. Stengti pradeda tada, kai vesta zele. Tiesiog pajusi - kai tik isplaksi, kremo konsistencija bus vienokia, o po keliu ar keliolikos minuciu jis prades stingti ir tirsteti.
7. As verciau deciau saldytas trintas uogas, nei saldzia uogiene, bet is bedos tiks ir ji, tik vel tada reguliuok cukraus kieki ir gal reikes siek tiek zelatinos daugiau.