Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

QUOTE(Sonatina @ 2007 01 02, 17:30)
Portuke, malonu, kad taip greitai išbandei desertą smile.gif O kokie blynai dar liko neišbandyti? ax.gif O triufelių tortą pabandyk, ten tikrai nieko sudėtingo nėra rolleyes.gif



Na dar liko marcipaniniai blyneliai ir moliūgų blynai nekepti, bei lietiniai, o visi kiti net po kelis kartus thumbup.gif Tik krabų lazdelių blynu nekepsiu, nes man tos lazdeles schmoll.gif Dar ir Kaizerio omletas kelis kart ant pusryčių stalo buvo, tik aš miltų dedu apie 160 g, nes su 250 g man per kieta ta košė gaunasi.
O va dabar ka tik paragavau manų apkepo be manų, nes kepiau su kukurūzų kruopomis. Ir grietinės daugiau įdėjau, nes merginos rašė, kad sausokas gavosi, tai labai skanus ir greitas apkepukas, tik man per saldus, nors cukraus mažiau dėjau. Kitą katą dar mažiau dėsiu.

Na o Triufelių tortą tai jau kelis kart prisižadėjau iškept ir vis neiškepu, bet šį mėnesį tiek progų visokių bus, kad kai kuriuos tortus gal net po kelis kart kepsiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 02 sausio 2007 - 18:17
Mūsų naujametinį stalą puošė pikantiškas vaflių tortas .Labai skanu ir gražiai atrodo ant stalo thumbup.gif O šiandien kirtom paukšienos burgerius thumbup.gif Pasakiškas skonis thumbup.gif Ir mūsų mažai dukrytei patiko, kirto neatsikvėpdama thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
Portuke, o mums krabų blyneliai laaaaaaaaabaaaaaaaaai patiko thumbup.gif Jie skanu ir šalti tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pakalnutė: 02 sausio 2007 - 21:41
Padedant Sonatinos receptams pradeda patikti maisto gaminimas thumbup.gif Gaminau mesos apkepa - labai skanu! smile.gif Daznai kepu krabu blynelius, niam niam kaip skanu! Dabar renkam patiekalus tecio gimtadieniui, baigiu sudaryti meniu vien is Sonatinos receptu biggrin.gif. Manau nustebinsim ne viena svecia tongue.gif
Atsakyti
sveika Sonatina gal gali man padeti, nezinau kokiu kremu papuosti, torta Napaleona, esu jau padarius dabar jis saldytuve porai h. nezinau nei vieno kremo schmoll.gif
o jai kas kitas zinot parasykit, ok? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora++: 03 sausio 2007 - 18:08
lora, reikejo aptepti torta su tuo paciu pertepimo kremu ir apibarstyti trupiniais mirksiukas.gif Greita ir lengva mirksiukas.gif O paskui jau ir tirpintu sokoladu gali ka pakreivazoti 4u.gif Skanaus 4u.gif
Mes snd jau baigsim valgyt Naujametini Napaleona (pgl ta sunkesni recepta)...
Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2007 01 03, 19:19)
negi niekas nepades, be sonatinos, paliksit mane likimo valiai su nepapuostu tortu? doh.gif  blush2.gif


Jei jau nebeturi likusio kremo, kuriuo jį sutepei, gali kad ir išplakt grietinėlę ir iš jos išspaust rožytes ir dar iš tirpinto šokolado viduriuką papaišaliot. Šiaip man asmeniškai, prie napoleono jau jokie kiti kremai netinka smile.gif tik tas pats kuriuo sutepu smile.gif bet suktis iš padėties juk reik... smile.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau žuvies frikasė pagal Sonatinos receptą. Abu su vyru pripažinom, kad skonis gana įdomus netradicinis( mergaitės valgė paprastai iškeptą žuvį, jos pas mus ne gurmanės ax.gif ). Gaminau iš pangasijų filė, taip pat pyliau vištienos sultinio iš kubelio, bet nepilnai 200 ml. , o kadangi vyno atidaryto neturėjau, o atidaryti gaila buvo, nes vyninėje tik brangoki buteliai, tai kliustelėjau Stumbro brendžio - ir žinokit visai nieko thumbup.gif Valgėm su mažomis bulvytėmis su lupenomis ir pekino, agurkų bei pomidorų salotomis užpiltomis Spilvos salotų padažu. Pabandykit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mįsliukė: 03 sausio 2007 - 21:10
Kaip manot, kulinarės, ar bandyt kepti kokį pyragą su rupių kviet. miltų -ruginių miltų mišiniu? Tipo sveikuolė, o pyrago kokio norisi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2007 01 04, 13:55)
Kaip manot, kulinarės, ar bandyt kepti kokį pyragą su rupių kviet. miltų -ruginių miltų mišiniu? Tipo sveikuolė, o pyrago kokio norisi blush2.gif



Sveika smile.gif
Mano draugė tipo sveikuolė, tai ji kepa pyragus perpus su ruginiais - kvietiniais miltais. Kepa su įvairiomis uogomis arba su obuoliais. Ir ji dar vietoj cukraus naudoja fruktozę. Šiaip skanu, esu ragavusi ne kartą, bet pastebėjau, kad jei pyragas vakarykštės dienos, tai jau ne toks skanus.
Atsakyti
rytoj kepsiu torta "Biskvitinis tortas su varskes kremu", padekit prasau ax.gif (visi produktai jau nupirkti)

1. ar tiks grietinele "Baltas" 35 % riebumo?
2. Neturiu isardomos torto formos, ar galesiu be jos padaryti toki torta? ar tiktu formos krastas pyragams kepti?
3. ka reiskia atausinti ant groteliu? kokiu?
4. kuo galima ta biskvita perpjauti horizontaliai?
5. Zelatina reikia uzmirkyti saltame vandenyje, kiek to vandens reikia 50 gr. zelatinai? doh.gif bet nupirkau Dr. Oetker firmos zele (persiku ir vysniu skonio) - ar tiktu? kiek tada tos zele reikia? ir kiek vandens?
6. kaip suprasti, kad varskes kremas pradejo stingti? po kiek laiko?
7. vietoj uogu ar galima naudoti uogiene?

aciu is anksto aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 01 04, 22:03)
rytoj kepsiu torta "Biskvitinis tortas su varskes kremu", padekit prasau ax.gif (visi produktai jau nupirkti)

1. ar tiks grietinele "Baltas" 35 % riebumo?
2. Neturiu isardomos torto formos, ar galesiu be jos padaryti toki torta? ar tiktu formos krastas pyragams kepti?
3. ka reiskia atausinti ant groteliu? kokiu?
4. kuo galima ta biskvita perpjauti horizontaliai?
5. Zelatina reikia uzmirkyti saltame vandenyje, kiek to vandens reikia 50 gr. zelatinai?  doh.gif bet nupirkau Dr. Oetker firmos zele (persiku ir vysniu skonio) - ar tiktu? kiek tada tos zele reikia? ir kiek vandens?
6. kaip suprasti, kad varskes kremas pradejo stingti? po kiek laiko?
7. vietoj uogu ar galima naudoti uogiene?

aciu is anksto aciuks.gif

Pabandysiu atsakyt į tuos klausimus, kuriuos žinau:
1. Sykį plakiau, išsiplakė smile.gif
2. manau tiktų
3.aš aušinu ant orkaitės grotelių (ant jų orkaiėje dedama skarda ar koks kita skepimo indas)
4. ilgu aštriu peiliu
5. manau,kad galima ją panaudoti (tokiu principi Glacee obuolių pyragaičiai daromi, bet proporcijų nežinau šiam atvejui...)
6. pradės stingti kaip žėlė stingsta - pajudinus dubenį pamatysi smile.gif
7. uogienė bus saldesnė nei uogos, tai gali nusaldinti tortą

Tikiuosi bent šis tas paašikėjo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 04 sausio 2007 - 20:51
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 01 04, 21:03)
rytoj kepsiu torta "Biskvitinis tortas su varskes kremu", padekit prasau ax.gif (visi produktai jau nupirkti)

1. ar tiks grietinele "Baltas" 35 % riebumo?
2. Neturiu isardomos torto formos, ar galesiu be jos padaryti toki torta? ar tiktu formos krastas pyragams kepti?
3. ka reiskia atausinti ant groteliu? kokiu?
4. kuo galima ta biskvita perpjauti horizontaliai?
5. Zelatina reikia uzmirkyti saltame vandenyje, kiek to vandens reikia 50 gr. zelatinai?  doh.gif bet nupirkau Dr. Oetker firmos zele (persiku ir vysniu skonio) - ar tiktu? kiek tada tos zele reikia? ir kiek vandens?
6. kaip suprasti, kad varskes kremas pradejo stingti? po kiek laiko?
7. vietoj uogu ar galima naudoti uogiene?


Nu gal ne i visus klausimus atsakysiu, bet pabandysiu smile.gif
1. Manau, kad grietinele tiks, nors as naudociau kita, nepamenu tiklsiai kokia, is pakuotes tik skiriu, gal Birzu.
2. O man kyla klausimas, ka vadini krastu pyragams kepti? As toriu tokia forma, panasia i sita , tik ji zymiai pigesne ir labai sena smile.gif tai joje ir darau tortus...
3. Norint atausinti ant groteliu, tai naudoju tiesiog orkaiteje esancias groteles - jas istraukiau, apverciu ir dedu kepini ant stalo ir palieku, kol praausta. Siaip gali naudot ir kitokias groteles, pvz, tas kur buna po karstu puodu padet.
4. Norint lygiai perpjaut biskvita, as darau taip - paimu peili, jo galiuku ireziu biskvita aplink visa, tada imu siuvimo (paprasta, koki nespalvota stengiuosi) siula ilga dedu i ta rezi aplinkui ir uz galu traukiu atsargiai, kol biskvitas pasidalina i dvi dalis (ar kiek tu daliu reikia). Galima, aisku, tai padaryt ir peiliu, tik man su siulu lengviau ir lygiau.
5. Girdejau, kad kai kurios i tortus deda zele vietoj zelatinos. As vis delto rinkciausi zelatina - tiesiog sudeciau ja i dubeneli ir uzpilciau vandens, kad butu siek tiek virs tu zele milteliu (kokia 3-5 mm). O zelatina gal ir tiktu, bet ji yra saldi, tai reiketu maziau cukraus det ir gal daugiau tos zelatininos...
6. Stengti pradeda tada, kai vesta zele. Tiesiog pajusi - kai tik isplaksi, kremo konsistencija bus vienokia, o po keliu ar keliolikos minuciu jis prades stingti ir tirsteti.
7. As verciau deciau saldytas trintas uogas, nei saldzia uogiene, bet is bedos tiks ir ji, tik vel tada reguliuok cukraus kieki ir gal reikes siek tiek zelatinos daugiau.
Atsakyti