Tai kad ir man gavisi daugiau lakstu irgi stengiaus kuo ploniau (cia mano silpnoji vieta siaip, pas mane ir neriniai sutempti, ir net spirgoms per plonai iskociojus buvau). Man kazkaip atrodo, kad tas pudingas sugadino man reikalus Nors ten raso, kad is grietines padaryta. Zodziu situacija aiski, reikia dar ilgiau plakti Aciu
Gal ir paskubom papuosta, bet labai grazu, kad man bent dalele tokio meno
Sonatina, triufelių tortas su avietėm nerealus
Ir dar pagyrimas tau nuo mano vyro už mėsos, marinuotos sidre receptą Jis nelabai keptos mėsos mėgėjas, o čia pasigardžiuodamas suvalgė ir dar paklausė, ką tai mėsai padarei, kad tokia skani Sakiau, kad sidro prigirdžiau
Ir dar pagyrimas tau nuo mano vyro už mėsos, marinuotos sidre receptą Jis nelabai keptos mėsos mėgėjas, o čia pasigardžiuodamas suvalgė ir dar paklausė, ką tai mėsai padarei, kad tokia skani Sakiau, kad sidro prigirdžiau
Žuvies terinas su jūros gėrybėmis bulvių plutelėje
0,5 kg žuvies filė
200 g valytų midijų
100 g valytų krevečių
1 skardinė tuno aliejuje (80 g)
100 ml grietinėlės
1 iki standumo išplaktas kiaušinio baltymas
2 v. š. majonezo
1 nedidelė svogūno galvutė
1 v. š. citrinų sulčių
druskos, juodųjų pipirų, kapotų krapų, mėgiamų prieskonių
1 pakelis bulvių piurė (skitas 4 6 asmenims)
1 v. š. kapotų krapų
Svogūną susmulkinti blenderyje. Sudėti žuvį, tuną, majonezą, prieskonius ir viską susmulkinti iki vientisos masės. Sudėti faršą į indą, sudėti midijas, krevetes, grietinėlę, citrinų sultis ir viską kruopščiai išmaišyti mikseriu ~ 2 - 3 min. Galiausiai įmaišyti išplaktą baltymą. Uždengti faršą plėvele ir palaikyti šaldytuve bent 30 min.
Pagal nurodymus ant pakelio paruošti bulvių piurė (arba paruošti iš virtų bulvių), įmaišyti kapotus krapus.
22 24 cm ilgio stačiakampę formą patepti riebalais, pabarstyti džiūvėsiais (jei forma silikoninė - tai niekuo tepti ar barstyti nereikia) ir sudėti piurė, padengiant formos dugną ir sieneles. Į vidų sudėti faršą, išlyginti paviršių. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 25 min. Šiek tiek ataušinti formoje, tada išimti.
P. S. piurė reikėtų paruošti šie tiek tirštesnę, kad nečiuožtų nuo formos sienelių žemyn... Beje, patogu košę prie formos sienelių formuoti drėgnomis rankomis... O dar galima košę sudėti tarp dviejų plėvelės lakštų, iškočioti ir tada įkelti į formą... Midijų nedėjau, įdėjau daugiau krevečių ir 180 g skardinę tuno... Galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos, vietoje tuno menkių kepenėlių ir t. t. Jei nemėgstate tuno aliejuje, įdėkite į masę šiek tiek sviesto, nes bus sausoka... Grietinėlę pyliau riebią (nes būtinai reikėjo sunaudoti ir šiek tiek daugiau), bet turėtų tikti ir neriebi... Beje, jei naudosite šaldytą žuvį, ją atšildę gerai nusausinkite, kad faršas nebūtų vandeningas... Tiesa, labai skubėjau, tad dar karštą bandžiau išimti iš formos ir kadangi piurė nebuvo labai tiršta, tad viskas skėtėsi į šonus, todėl pilnai ataušinau formoje tada viskas buvo OK... O šiaip buvo nerealiai skanu ir nesunkiai pagaminama Būtinai darysiu dar ir ne kartą...
O jau avietinio deserto skanumėlis - niam niam. Dariau su šaldytų aviečių piure ir mėlynėmis, bei natūraliu jogurtu. Paprasta, bet laaabai skanu, ačiū
O blynai a la Sonatina tai kiekvieną savaitgalio rytą ant mūsų pusryčių stalo (liko tik vieni neišbadyti).
Dabar jau tikrai pribrendo laikas Triufelių tortui, nes jau kokį mėnesį ruošiuosi ir vis neprisiruošiu
O blynai a la Sonatina tai kiekvieną savaitgalio rytą ant mūsų pusryčių stalo (liko tik vieni neišbadyti).
Dabar jau tikrai pribrendo laikas Triufelių tortui, nes jau kokį mėnesį ruošiuosi ir vis neprisiruošiu
Gaminau Triufelių tortą tik vietoj aviečių dėjau vyšnias šaldytas, nes as laaabai mėgstu jas ir man į šokoladinį tortą vyšnios šiaip laaaabai skanus tortas ir visai nesudėtinga jį pagaminti. Ačiū Sonatina už puikų receptėlį.
Taip pat dar gaminau sušio tortą, tai pirštus apsilaižyt galima
Na viską dariau kaip recepte parašyta. Tik dėjau daugiau citrinos girežinėlių, jais išklojai ne tik dugną, bet ir šonus. Taip pat pirkau lašišą iš maximos su citrinpipiriais ir dėjau irgi daugiau. O ryžių dėjau ~2 stiklines. Ir dariau plonais sluoksneliais, dar papildomai idėjau agurko sluoksnį. Niu man gavos super
Taip pat dar gaminau sušio tortą, tai pirštus apsilaižyt galima
Na viską dariau kaip recepte parašyta. Tik dėjau daugiau citrinos girežinėlių, jais išklojai ne tik dugną, bet ir šonus. Taip pat pirkau lašišą iš maximos su citrinpipiriais ir dėjau irgi daugiau. O ryžių dėjau ~2 stiklines. Ir dariau plonais sluoksneliais, dar papildomai idėjau agurko sluoksnį. Niu man gavos super
Pabandziau tinginiu skruzdelyna, super skanu
Dariau per naujus lašišą su medaus-garstyčių glazūra - pasaka Toks saldžiarūgštis padažiukas...
O desertui dariau varškinį tinginį iš šokoladinių Selgos sausainių, liesos Švelniosios varškes ir konservuotų persikų, nerealiai skanu, iškart sudorojom, reiks dabar nuolat daryt
O desertui dariau varškinį tinginį iš šokoladinių Selgos sausainių, liesos Švelniosios varškes ir konservuotų persikų, nerealiai skanu, iškart sudorojom, reiks dabar nuolat daryt
Su Naujaisiais, temos siela ir jos pasekėjos
Kadangi buvo Naujųjų metų tema - tarybiniai Naujieji Metai, tai gaminau Silkę pataluose (vyras sakė, kad skani nerealiai buvo, nepaisant to, kad želė truputį mažoka buvo ir skėtėsi šoniukai) ir beliašus.
Beliašai gavosi labai skanūs, dar dabar liko ir pasišildę pusryčiams valgom. Bet mielių dėjau mažiau, pamėginau, daviau vyrui paragauti ir sakė, kad jaučiasi mielių skonis. Tada dėjau tiek, kiek parašyta ant pakelio (1 kg miltų - 11 gr sausų mielių) ir gavosi tikri tikri beliašai
Ačiū
Kadangi buvo Naujųjų metų tema - tarybiniai Naujieji Metai, tai gaminau Silkę pataluose (vyras sakė, kad skani nerealiai buvo, nepaisant to, kad želė truputį mažoka buvo ir skėtėsi šoniukai) ir beliašus.
Beliašai gavosi labai skanūs, dar dabar liko ir pasišildę pusryčiams valgom. Bet mielių dėjau mažiau, pamėginau, daviau vyrui paragauti ir sakė, kad jaučiasi mielių skonis. Tada dėjau tiek, kiek parašyta ant pakelio (1 kg miltų - 11 gr sausų mielių) ir gavosi tikri tikri beliašai
Ačiū
QUOTE(Atlante @ 2007 01 01, 23:09)
Pabandziau tinginiu skruzdelyna, super skanu
mama šitą naujakui sulipdė, tai buvo staigiai suvalgytas Draugai net plojo ir liepė būtinai padėkot tam, kas gamino, tai manau, tos padėkos ir Sonatinai priklauso
aš naujiems metams paruošiau du desrtus : varškinį tinginį ir tortą iš krekerių
Tortas iš krekerių labiau patiko, toks gaivesnis, nes į tinginį įeina sviestas, tai jis toks riebokas, bet vis tiek skanus
dabar krekerių tortus "kepsiu" dažniau , dar reiks pabandyti su Rududu kremu "tinginių skruzdėlyną"
o žuvis prancūziškai tapo mano vyro mėgstamiausiu patiekalu
Ačiū už receptukus
Tortas iš krekerių labiau patiko, toks gaivesnis, nes į tinginį įeina sviestas, tai jis toks riebokas, bet vis tiek skanus
dabar krekerių tortus "kepsiu" dažniau , dar reiks pabandyti su Rududu kremu "tinginių skruzdėlyną"
o žuvis prancūziškai tapo mano vyro mėgstamiausiu patiekalu
Ačiū už receptukus
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 31, 01:08)
P. S. kadangi Kalėdų senis padovanojo duonkepę, tešlą dariau joje, o toliau viską dariau pagal receptą... Gavosi tikrai labai skani balta duona, tik kitą kartą berčiau ½ a. š. druskos mažiau... [/i]
As cia nelabai i tema, ale labai pati noriu duonkepes... Kokia Tau Kaledu senis isrinko ir kokios firmos? Mastau, ar ir tos pigesnes geros buna ar verciau kokiai brangesniai, per 400-500 Lt taupytis... Ar apskritai geriau ne is LT, o kokios Vokietijos pirkt?
O kad i tema, tai parasysiu, ka as ismeginau Dariau abu saldzius krekeriu tortukus, tai vyrui skruzdelynas laaabai patiko, per Kaledas tik ji tevalge. Man per saldus, tas anas su grietine man gaivesnis. Dar dariau pikantiska vafliu tortuka, tai mums jis nelabai patiko, gal cesnakas per daug jautes, bet mano mamai sake super skonis, tai ji ji ir dorojo Dar kepiau keksa su sokolado gabaliukais, tai niekas nesukrito, per sausas man jis nepasirode, zodziu, skanus labai
Ir naujameciui dariau triufeliu torta. Labai patiko, nors juostos kreivokos gavosi, tai toks kreivas kelmas susilipde, bet man labai skanu. Sesei nepatiko, kad jauciasi seklytes, bet cia jau jos bedos Kita karta tik virciausi daugiau sirupo ir daugiau sulaistyciau. Neturejau avieciu likerio, tai pyliau roma. Nu super torciukas
Gadiga, tikiuosi, kad kitą kartą tortas pavyks geriau
Martyna, labai džiaugiuosi, kad ir tortas, ir kiauliena patiko
Portuke, malonu, kad taip greitai išbandei desertą O kokie blynai dar liko neišbandyti? O triufelių tortą pabandyk, ten tikrai nieko sudėtingo nėra
maripe, smagu skaityti, kad ir triufelių tortas, ir suši tortas patiko
Atlante, džiaugiuosi, kad patiko
meskyte, malonu, kad išmėginai ir patiko
Vyneta, džiaugiuosi, kad silkė ir beliašai pavyko
kiddo, ačiū
rike, šaunu, kad tinginys, skruzdėlynas ir žuvis patiko
Katu, kadangi buvau pasiskaičiusi, kad vis dėlto ne kaina lemia duonkepės kokybę, tai ir Kalėdų senis atnešė nebrangią Clatronic BBA 2866 duonkepę Man joje svarbiausia tešlos suminkymas, kai namai nelieka nusiaubti ir miltuoti Dar tik kelis kartus bandžiau - dariau picos tešlą ir kepiau tą duoną... Bet iš tiesų super
Ooo, koks sąrašiukas Labai smagu, kad tiek visko išbandei ir netgi kai kas patiko
Martyna, labai džiaugiuosi, kad ir tortas, ir kiauliena patiko
Portuke, malonu, kad taip greitai išbandei desertą O kokie blynai dar liko neišbandyti? O triufelių tortą pabandyk, ten tikrai nieko sudėtingo nėra
maripe, smagu skaityti, kad ir triufelių tortas, ir suši tortas patiko
Atlante, džiaugiuosi, kad patiko
meskyte, malonu, kad išmėginai ir patiko
Vyneta, džiaugiuosi, kad silkė ir beliašai pavyko
kiddo, ačiū
rike, šaunu, kad tinginys, skruzdėlynas ir žuvis patiko
Katu, kadangi buvau pasiskaičiusi, kad vis dėlto ne kaina lemia duonkepės kokybę, tai ir Kalėdų senis atnešė nebrangią Clatronic BBA 2866 duonkepę Man joje svarbiausia tešlos suminkymas, kai namai nelieka nusiaubti ir miltuoti Dar tik kelis kartus bandžiau - dariau picos tešlą ir kepiau tą duoną... Bet iš tiesų super
Ooo, koks sąrašiukas Labai smagu, kad tiek visko išbandei ir netgi kai kas patiko