
Duona skrudinimui PAN CARRE'
375 g kvietinių miltų
5 g sausų mielių (15 g šviežių)
1 v. š. (15 g) sviesto ar taukų
2 a. š. druskos
~ 190 ml vandens
1 a. š. cukraus ar medaus
Į šiltą vandenį suberti mieles bei cukrų, išmaišyti, kol mielės ištirps ir leisti pastovėti 10 min.
Dalimis suberti persijotus miltus ir užminkyti elastingą tešlą, galiausiai įmaišius druską ir riebalus. Tešlą gerai išminkyti (mažiausiai 20 min.) Patepti riebalais 26 x 12 cm dydžio stačiakampę formą. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš kiekvienos suformuoti ne itin ilgą (30 35 cm ilgio) volelį ir abu volelius kelis kartus persukti kaip virvę.
Dėti tešlą į formą ir viršų aptepti sviestu (galima pabarstyti aguonomis ar sezamu). Pridengti ir šiltai kildinti ~ 45 min.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada temperatūrą prisukti iki 200° C ir dar kepti ~ 20 min.
P. S. kadangi Kalėdų senis padovanojo duonkepę, tešlą dariau joje, o toliau viską dariau pagal receptą... Gavosi tikrai labai skani balta duona, tik kitą kartą berčiau ½ a. š. druskos mažiau...

