Duona skrudinimui PAN CARRE'
375 g kvietinių miltų
5 g sausų mielių (15 g šviežių)
1 v. š. (15 g) sviesto ar taukų
2 a. š. druskos
~ 190 ml vandens
1 a. š. cukraus ar medaus
Į šiltą vandenį suberti mieles bei cukrų, išmaišyti, kol mielės ištirps ir leisti pastovėti 10 min.
Dalimis suberti persijotus miltus ir užminkyti elastingą tešlą, galiausiai įmaišius druską ir riebalus. Tešlą gerai išminkyti (mažiausiai 20 min.) Patepti riebalais 26 x 12 cm dydžio stačiakampę formą. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš kiekvienos suformuoti ne itin ilgą (30 35 cm ilgio) volelį ir abu volelius kelis kartus persukti kaip virvę.
Dėti tešlą į formą ir viršų aptepti sviestu (galima pabarstyti aguonomis ar sezamu). Pridengti ir šiltai kildinti ~ 45 min.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada temperatūrą prisukti iki 200° C ir dar kepti ~ 20 min.
P. S. kadangi Kalėdų senis padovanojo duonkepę, tešlą dariau joje, o toliau viską dariau pagal receptą... Gavosi tikrai labai skani balta duona, tik kitą kartą berčiau ½ a. š. druskos mažiau...
jezau, kokie receptai
sonatina, buk gera, ikelk tavo patobulintu salotu su avokadu nuoroda pirmame puslapyje.
dar del sushi torto, taip ryziai man nelabai patiko, o kur butu galima gaut to ryziu acto? mielai daryciau ta torta dar karta, nes labai graziai atrodo. ir ar tas ryziu actas turi kazkoki spec skoni? o kuo butu galima ji pakeist?
darau naujakui: kalak. vyniotini su suriu, pridejau dziovintu baziliku ir petrazoliu, nes pasirodo, kad sviezi tapo deficitu. dar bandziau bekono kaspinus daryt, bet nepavyko uzrist, nes sonine trupejo tai tada padariau kaip sagas, bijojau, kad bus riebu, tai iskepus iskart viska sukroviau ant popieriu, ir ka gavosi skaniau nei sagos su desrelem, skonis ryskesnis, ir dar darau tinginy, beje as paskutiniu metu dedu saldytas uogas, niekad nesutezta, tezta tinginys tik nuo blogo sviesto, pastebejau, kad norfoj parduoda neva tai sviesta 82 proc, o istikruju jis niekada nesukieteja, jauciu ten tik riebalu misinys skambiu pavadinimu SVIESTAS.
tiesa, o duona galima kepti orkaitej?
sonatina, buk gera, ikelk tavo patobulintu salotu su avokadu nuoroda pirmame puslapyje.
dar del sushi torto, taip ryziai man nelabai patiko, o kur butu galima gaut to ryziu acto? mielai daryciau ta torta dar karta, nes labai graziai atrodo. ir ar tas ryziu actas turi kazkoki spec skoni? o kuo butu galima ji pakeist?
darau naujakui: kalak. vyniotini su suriu, pridejau dziovintu baziliku ir petrazoliu, nes pasirodo, kad sviezi tapo deficitu. dar bandziau bekono kaspinus daryt, bet nepavyko uzrist, nes sonine trupejo tai tada padariau kaip sagas, bijojau, kad bus riebu, tai iskepus iskart viska sukroviau ant popieriu, ir ka gavosi skaniau nei sagos su desrelem, skonis ryskesnis, ir dar darau tinginy, beje as paskutiniu metu dedu saldytas uogas, niekad nesutezta, tezta tinginys tik nuo blogo sviesto, pastebejau, kad norfoj parduoda neva tai sviesta 82 proc, o istikruju jis niekada nesukieteja, jauciu ten tik riebalu misinys skambiu pavadinimu SVIESTAS.
tiesa, o duona galima kepti orkaitej?
Martyna, gi gražus tas tortas Tikiuosi bus ir skanus Keista dėl to biskvito storumo... Na bet svarbiausia, kad sumąstei, kaip išsisukti iš padėties
Shiduh, nuorodą tuoj įkelsiu
Ryžių acto tikrai mačiau ir Maximoj, ir Iki, ir Rimi. Ieškok egzotinių ingredientų skyreliuose, kur būna visokie padažai, nori lapai sušiui, meksikietiški visokie dalykėliai ir pan. Labai specifinio skonio jis neturi ir, kiek skaičiau, jį galima keisti paprastu 5% baltu actu... Tiesiog pasidaryk taip, kad ryžiai gautųsi skanūs, o tada jau tikrai ir visas tortas bus skanus Tik citrinos reikia nepadauginti, kad nebūtų per rūgštu...
Duoną aš ir kepiau orkaitėj, duonkepėj tik užminkiau tešlą, kad nereikėtų terliotis
O tavo meniu šiandien visai neblogas nusimato
Shiduh, nuorodą tuoj įkelsiu
Ryžių acto tikrai mačiau ir Maximoj, ir Iki, ir Rimi. Ieškok egzotinių ingredientų skyreliuose, kur būna visokie padažai, nori lapai sušiui, meksikietiški visokie dalykėliai ir pan. Labai specifinio skonio jis neturi ir, kiek skaičiau, jį galima keisti paprastu 5% baltu actu... Tiesiog pasidaryk taip, kad ryžiai gautųsi skanūs, o tada jau tikrai ir visas tortas bus skanus Tik citrinos reikia nepadauginti, kad nebūtų per rūgštu...
Duoną aš ir kepiau orkaitėj, duonkepėj tik užminkiau tešlą, kad nereikėtų terliotis
O tavo meniu šiandien visai neblogas nusimato
ghmz...niekaip nepagaunu minties kaip actas galetu ryzius paskaninti. as gi kaimuky gyvenu, pas mus maximoj tokio gerio ner...
siandien pietums gaminau eilini karta kopustu apkepa, tik patoblinau pagal save. vietoj gritineles dejau giretine, dar pridejau cesnako milteliu ir daug krapu, o suri ne tarkavau, o supjausciau. galiausiai iskepta apipyliau astriu kecupu + virtos bulves ir kefyras...niam niam...
Papildyta:
nuo siol visada desiu krapu, tiesiog ziauriai pagerina skoni, ir giretine labaiu tinka, nei grietinele.
Papildyta:
sonatina, parasyk prasau, ka gaminai kucioms, kaledoms ir naujakui. na sarasiuka toki
siandien pietums gaminau eilini karta kopustu apkepa, tik patoblinau pagal save. vietoj gritineles dejau giretine, dar pridejau cesnako milteliu ir daug krapu, o suri ne tarkavau, o supjausciau. galiausiai iskepta apipyliau astriu kecupu + virtos bulves ir kefyras...niam niam...
Papildyta:
nuo siol visada desiu krapu, tiesiog ziauriai pagerina skoni, ir giretine labaiu tinka, nei grietinele.
Papildyta:
sonatina, parasyk prasau, ka gaminai kucioms, kaledoms ir naujakui. na sarasiuka toki
QUOTE(Shiduh @ 2006 12 31, 12:07)
ghmz...niekaip nepagaunu minties kaip actas galetu ryzius paskaninti. as gi kaimuky gyvenu, pas mus maximoj tokio gerio ner...
As kai dariau paprasta susi, o ne torta, tai dejau specialu acta. Jis nera rugstus, netgi saldokas. Buna maximose prie japonu virtuves, nedidelis buteliukas su gelsvu skistymeliu. Ant etiketes nupiestas susi.
Nolina, labai ačiū
Shiduh, tas actas ryžius tiesiog šiek tiek parūgština ir tiek... Ir gal dar juos padaro šiek tiek lipnesnius...
O šventėms nieko per daug negaminau, tiesiog daugiau svečiavausi (o ir šiokia tokia kulinarinė krizė - nieko nesinori daryti ), taip kad tik kelis kartus kepiau kūčiukus (pirmą kartą iš pusės cinamono bandelių tešlos, tai visi buvo suryti dar šilti, tad kitą dieną kepiau iš visos porcijos, kad dar užtektų ir nusivežti į svečius), pirmai Kalėdų dienai vežiausi pas tėvus štai tokį tortą:
Iš esmės tikrai skanus tortas, tik gal kitą kartą dar lakštus kuo nors sulaistyčiau, o į kremą įmaišyčiau kokių nors uogų
Antrą Kalėdų dieną kepiau kalakutą ir dariau Avietinį desertą
O Naujiems nieko ypatingo neplanuoju... Žadu daryti žuvies teriną su krevetėmis bulvių plutelėje... O daugiau dar nenusprendžiau... Kažkaip po Kalėdų dar visko atsivalgę, tad kol kas mąstau dar...
Shiduh, tas actas ryžius tiesiog šiek tiek parūgština ir tiek... Ir gal dar juos padaro šiek tiek lipnesnius...
O šventėms nieko per daug negaminau, tiesiog daugiau svečiavausi (o ir šiokia tokia kulinarinė krizė - nieko nesinori daryti ), taip kad tik kelis kartus kepiau kūčiukus (pirmą kartą iš pusės cinamono bandelių tešlos, tai visi buvo suryti dar šilti, tad kitą dieną kepiau iš visos porcijos, kad dar užtektų ir nusivežti į svečius), pirmai Kalėdų dienai vežiausi pas tėvus štai tokį tortą:
Iš esmės tikrai skanus tortas, tik gal kitą kartą dar lakštus kuo nors sulaistyčiau, o į kremą įmaišyčiau kokių nors uogų
Antrą Kalėdų dieną kepiau kalakutą ir dariau Avietinį desertą
O Naujiems nieko ypatingo neplanuoju... Žadu daryti žuvies teriną su krevetėmis bulvių plutelėje... O daugiau dar nenusprendžiau... Kažkaip po Kalėdų dar visko atsivalgę, tad kol kas mąstau dar...
Su Naujais!!!
Sonatina, Napaleonas kuo ilgiau stovi, tuo jis man skanesnis Aciux
Sonatina, Napaleonas kuo ilgiau stovi, tuo jis man skanesnis Aciux
SONATINA, mergaites, su Naujais Geru, skaniu, isradingu patiekalu ACIU DIDELIS musu KURATOREI
As jau Napoleona kaptuvej isbandziau Skanumelis, gardumelis Tik man kremas skystokas gavosi Gal kad dejau tik 200ml grietines ir 400ml tokio pudingo. Bet nesvarbu, svarbu skanu ir labai labai greita
Aciu Sonatina
As jau Napoleona kaptuvej isbandziau Skanumelis, gardumelis Tik man kremas skystokas gavosi Gal kad dejau tik 200ml grietines ir 400ml tokio pudingo. Bet nesvarbu, svarbu skanu ir labai labai greita
Aciu Sonatina
Su Naujaisiais!
Sonatina, aciu uz kremines cukinijos sriubos receptuka! as ji siek tiek pakoregavau, idejau viena bulve, ir visai netycia uzmirsau kari... tik kai jau suvalgyta buvo, prisiminiau... bet vis tiek labai skanu, aciu uz ideja!
Sonatina, aciu uz kremines cukinijos sriubos receptuka! as ji siek tiek pakoregavau, idejau viena bulve, ir visai netycia uzmirsau kari... tik kai jau suvalgyta buvo, prisiminiau... bet vis tiek labai skanu, aciu uz ideja!
laurechka, džiaugiuosi, kad Napoleonas gavosi skanus
Gadiga, o man kremas abu kartus gavosi gana tirštas (bet teko ilgokai plakti) Bet iš tiesų tortas neįtikėtinai greitai pagaminamas
Ir aš vakar netikėtai sužinojau, kad keliausim naujų sutikti į Vilnių, tad staigiai padariau keptuvinį Napoleoną Tik šįkart neturėjau prinokusių bananų, tad į kremą įmaišiau atšildytų aviečių Buvo irgi labai skanu, tik neturėjau laiko pertrinti avietes per sietelį, tad šiek tiek jautėsi sėklytės, bet visiems tikrai patiko
dianute, labai smagu, kad sriuba patiko
Gadiga, o man kremas abu kartus gavosi gana tirštas (bet teko ilgokai plakti) Bet iš tiesų tortas neįtikėtinai greitai pagaminamas
Ir aš vakar netikėtai sužinojau, kad keliausim naujų sutikti į Vilnių, tad staigiai padariau keptuvinį Napoleoną Tik šįkart neturėjau prinokusių bananų, tad į kremą įmaišiau atšildytų aviečių Buvo irgi labai skanu, tik neturėjau laiko pertrinti avietes per sietelį, tad šiek tiek jautėsi sėklytės, bet visiems tikrai patiko
dianute, labai smagu, kad sriuba patiko
As manau, kad man de3l to pudingo nesutirstejo Bet Sonatina, cia tai dalykelis, juk bet koki krema galima pasidaryt. Ir kaskart vis kitas torciukas O dar norejau paklaust kiek plinai reikia iskocioti tesla? As jau rodos ir taip plonai iskociojau, bet storoki jie man gavosi Ir mazai kremo liko, visas i apacia per krastus nuvaziavo Gal tik kremas ir kaltas? Ta prasme, kad nepakankamai tikrstas O gal butu kaip nors galima ji sutirstint? Pvz krakmolas arba zelatinas?
PS. Pastebejimas toks, bet tamstytes rankele atmusta puosybai Grazu ziuret
PS. Pastebejimas toks, bet tamstytes rankele atmusta puosybai Grazu ziuret
Gadiga, aš kočiojau labai plonai, vakar man gavosi 9 lakštai ir dar šiek tiek nuopjovų... Matai, kremas turi būti gana drėgnas, kad gerai susigertų ir tortas nebūtų sausas... O jei įdėsi želatinos, bijau, kad gali nespėti susigerti... Aš abu kartus dariau iš 30% tirštos grietinės ir riebios grietinėlės, tai buvo labai kaip tik... Pat kremas gavosi kaip tiršta grietinė, bandė ir man bėgti per kraštus, bet aš lakštų visiškai nespaudžiau, o kas išbėgdavo tepiau ant šonų ir gavosi puikiai...
O puošyba tokia tik iš laiko neturėjimo Radau pakelį saldainių, šiek tiek šokolado ir paskubomis viską sudėliojau
O puošyba tokia tik iš laiko neturėjimo Radau pakelį saldainių, šiek tiek šokolado ir paskubomis viską sudėliojau