Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

Sveikos gyvos, merginos smile.gif Ačiū už kalėdinius sveikinimus 4u.gif O aš jus sveikinu su artėjančiais naujaisiais newyear.gif

DAUKVILE, tešlą kildinu iki 50 C įkaitintoje ir išjungtoje bei per pirštą praviroje orkaitėje smile.gif Puikiai pakyla per 30 - 40 min.

Milde, visuose receptuose tinka ir paprasta želatina smile.gif 1 lapelis = 2 - 3 g paprastos želatinos. Tiesiog su lapeliais gaminti gerokai lengviau ir paprasčiau 4u.gif

mallena, o želatiną supylei dar karštą? Patariama želatiną ataušinti bent iki kambario temperatūros, kad kremai ar majonezas nesušoktų gumuliukais...

Selenita, keksas galėjo gautis sausokas, jei per ilgai kepei... Orkaitės visos skirtingos, tad reikia stebėti kepinius, ir jei reikia, išimti anksčiau 4u.gif

liusinda, dėl saldumo - tai čia skonio reikalas, o dėl šlapumo ir sukritimo - panašu, kad priešingai nei Selenita, kekso tiesiog neiškepei iki galo... unsure.gif

eglincia, MAMICY, matau jau išsiaiškinot su želatinos lapeliais smile.gif Kaip jau ką tik rašiau - 1 lapelis atitinka ~ 2 - 3 g paprastos želatinos (aš regis visuose receptuose prie želatinos lapelių kiekio skliaustuose nurodžiau ir kiek gramų paprastos želatinos reikėtų...) smile.gif Lapelius, kaip ir paprastą želatiną, reikia brinkinti šaltame vandenyje, po to gerai nuspausti ir ištirpinti 1 - 2 v. š. karšto skysčio... smile.gif

kregzde, man regis mačiau tavo klausimą prie Kūčių patiekalų... Spėju, kad mieles subėrei į per karštą pieną ir jos tiesiog žuvo... Skysčiai mielinei tešlai turi būti kūno temperatūros - aš paprastai pašildau mikrobangėje ~ 30 sek ir ragauju, kad būtų vos drungna... Aš pati kepiau kūčiukus iš cinamono bandelių tešlos rolleyes.gif Ypač skanūs kūčiukai (nors ir netinkami Kūčioms dėl pieno ir sviesto mirksiukas.gif ) Visi tikrai labai teigiamai įvertino smile.gif
Dėl greito obuolių pyrago nelabai ir galiu atsakyti, nes tiesiog nebeprisimenu, ar jis buvo drėgnas, ar ne doh.gif

egliuke, tiesiog niekada nemėginau taip daryti su grietinėle, bet jeigu tu pati taip išbandei kitame recepte, tai ir čia turėtų gautis normaliai... g.gif Aš triufelių tortą irgi vežiausi, aišku nelabai toli, tik iki darbo, bet šokoladinis viršus yra gana kietas, tad lėkštę su tortu įdėjus į kokią dėžę, kad lėkštė su tortu neslankiotų, turėtum sėkmingai nusivežti... g.gif

MAMICY, su ta MŪ grietinėle ir man ne visada išsiplaka (o ir šiaip plakti reikia gerokai ilgiau, nei kitos rūšies grietinėlę) schmoll.gif Visuomet geriau pirkti normalią, trumpo galiojimo grietinėlę (tik Saulės pieno irgi ne visada būna kokybiška)...

Shiduh, o tu paruoštus ryžius paragavai? g.gif Nei jeigu actas buvo "kažkoks su prieskoniais", gal tiesiog iškart ryžiai gavosi beskoniai? unsure.gif
Papildyta:
Semi Sweet, keksas sukristi galėjo, jei nebuvo iki galo iškepęs... g.gif

kriziuk, tai tu ir nebesikankink su tom bandelėm - kepk iškart suformavusi ir viskas bus OK smile.gif (aš pastebėjau, kad praktiškai visuomet tešlą kildinu tik vieną kartą ir viskas gaunasi thumbup.gif )

Smaugliau, ir pernai, ir šiemet gavau dovanų jau marinuotus Arvi kalakutus, bet aš juos nuploviau, ranka atskyriau odą nuo krūtinėlės ir šlaunų ir po ja ištryniau tokiu mišiniu 180 ml aliejaus (aš naudojau tirpintą sviestą, tik jis greitai stingsta), 3 v. š. išspausto česnako, 2 v. š. kapoto šviežio rozmarino, 1 v. š. kapoto šviežio baziliko, 1 v. š. Viduržemio jūros prieskonių mišinio, 1 a. š. maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį... Likusiu mišiniu aptepiau kalakutą iš išorės... Mišinio kiekis skirtas ~ 6 kg kalakutui... Kalakutai gavosi super skanūs, tik niekaip nesuprantu ar nuo gamyklinio marinato ar nuo mano teplionės mirksiukas.gif

noir1, o kada tu ruošiesi daryti patį tortą? Šiaip bent jau suvyniok biskvitą į plėvelę, o dar geriau - suvyniotą užšaldyk (tik atšildyk geriau per naktį šaldytuve) smile.gif

Ligičiuk, aš dažniausiai gaminu vištų kepenėles ir jų niekame nemirkau...

Vyneta, tai gal geriau tada kepk beliašus tiesiog keptuvėje, jei turi kokią aukštesnę... O jei puode nestoru dugnu - tai tiesiog neperkaitink smile.gif O silkę pataluose dariau būtent kekso formoje ax.gif Želatinos į silkę skaičiuok taip: 1 lapelis atitinka 2 - 3 g paprastos želatinos smile.gif Jei mėgsti , kad būtų standžiau - skaičiuok po 3 gramus, jei nelabai standžiai - tada po 2 4u.gif Beje, ką tik pažiūrėjau, kad ir recepte rašiau, kiek dėjau lapelių ir kiek gramų paprastos želatinos tai atitinka... ax.gif

lora++, tokio torto neragavau, tad nelabai galiu padėti... schmoll.gif O dėl kepimo popieriau merginos tau labai tiksliai atsakė - tiesiog pasitaikė prastas popierius ir tereikia jį pakeisti kitu, ne pačiu pigiausiu (beje, labai gero popieriaus nusipirkau Tomas Philips parduotuvėse) smile.gif

Nolina, tikrai neįsivaizduoju, kodėl tau apkepas gavosi rudas... g.gif

laurechka, tikiuosi Napoleonas pasirodys vertas to vargo... Tik man šiame torte būtent kremas ir buvo pats skanumas... rolleyes.gif

O šiaip labai visoms ačiū, kad neužmirštate manęs ir gaminate pagal pasiūlytus receptus smile.gif Tikai labai smagu skaityti jūsų padėkas ir matyti nuotraukas wub.gif
Atsakyti
"Suvynioti tešlą į plėvelę ", i kokia plevele cia vyniot reik? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 29, 20:23)
O šiaip labai visoms ačiū, kad neužmirštate manęs ir gaminate pagal pasiūlytus receptus smile.gif Tikai labai smagu skaityti jūsų padėkas ir matyti nuotraukas wub.gif

Dėkui tau, kad esi wub.gif Ant mūsų naujametinio stalo puikuosis tik pagal tavo receptus pagaminti patiekalai mirksiukas.gif

O dabar prie reikalo ax.gif Gal kas nors gali man pasakyt, ar grietinėlę reikia plakti šaltą ar kambario temperatūros? O gal nėra skirtumo? g.gif Rytoj kepsiu triufelių tortą su avietėmis, tai iš karto domiuosi blush2.gif
Atsakyti
lora++, reikia vynioti į maistinę polietileninę plėvelę... Jei neturi, gali tiesiog įdėti į paprastą maišelį smile.gif

Martyna, grietinėlę gerai išplaksi tiktai labai labai šaltą (profesionalai netgi plaka laikydami indą su grietinėlę ant ledukų) smile.gif Tikiuosi tortas pavyks puikiai ax.gif
Atsakyti
Napaleonas jau suteptas... Tik man ta tesla idomi... Tokia- trapus biskvitas ax.gif Skani, ale netokia, kaip mama daro essen.gif Suvalgysim ir sita thumbup.gif O jau torto aukstis koks gavosi blink.gif Ispradziu kepiau pagal forma lakstus, paskui uzkniso mane, nes jie vistiek pakeite man forma, tai variau bele kaip blush2.gif Daba sutepiau, susigers, o ryt apipjaustysiu taip, kaip man reikia, vat mirksiukas.gif Jau kaip laukiu naujako kada galesim valgyti blush2.gif blush2.gif blush2.gif Oi tos sventes..........
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 29, 20:23)
kregzde, man regis mačiau tavo klausimą prie Kūčių patiekalų... Spėju, kad mieles subėrei į per karštą pieną ir jos tiesiog žuvo... Skysčiai mielinei tešlai turi būti kūno temperatūros - aš paprastai pašildau mikrobangėje ~ 30 sek ir ragauju, kad būtų vos drungna...


Taip, buvau kūčiukus užplikiusi, bet kitą dieną kepiau bandeles su cinamono, nu vos drugnas skystis buvo, nu viską taip jau žiūrėjau, kad pgl. receptą būtų, bet nepakilo visai visai... verysad.gif verysad.gif verysad.gif Kodėl taip galėjo nutikti? Gal dar žinai, nu noriu aš tų bandelių, o bijau, kad ir vėl neiškils, kol nežinau priežasties verysad.gif verysad.gif verysad.gif .

Ačiū tau 4u.gif
Atsakyti
Tiek gerų atsiliepimų čia prisiskaičiau, kad neatsilaikiau ir šventėms padariau varškinį tinginį thumbup.gif Super greitai jis man pasidarė ir laaaabai skanus gavosi (prieš valgant maždaug pusę dienos jį šaldytuve palaikiau) essen.gif Visi ragavusieji tiek pyragą prigyrė! Dėkui labai už šį receptą!!!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sonatina, kepiau kiaulieną korejietiškai, tai labai skanu, o dar aš į kepimo pabaigą subėriau šaldytų daržovių mišinį ant viršaus, tai labai gražiai ir skaniai atrodė tongue.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2006 12 30, 04:27)
bet nepakilo visai visai...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Kodėl taip galėjo nutikti? Gal dar žinai, nu noriu aš tų bandelių, o bijau, kad ir vėl neiškils, kol nežinau priežasties verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif .

O kokias mieles perki? As jau pora kartu pirkau lietuviskus (geltonam pakelyj).......nekyla jie man, nors su mieline tesla zinau kaip elgtis. Uztat nubegus i parduotuve kitu meliu (melinam poke) kyla kuo puikiausia.
Atsakyti
Aš ir vis bandau Sonatinos patiekalus. Atrodo, ir pas mane blynai skanūs gaudavosi, bet kai pagal tavo receptus kepu jie kažkokie dar skanesni biggrin.gif
vaikams labai patiko bananiniai blynai, apelsininius tai ir be įdaro galima valgyti thumbup.gif , o šiandien išbandžiau ir jogurtinius, irgi skanūs, bet nežinau, ar recepte kiekis didelis, ar šeimyna nelabai iš ryto valgi, tai liko pusė bliūdo lotuliukas.gif
O per šventes dariau varškinį tinginį ir krekerių torčiuką thumbup.gif thumbup.gif , labai gerai dukra įvertino, o mažasis valgo tik sausainius, jam kažko nei tortai nei pyragai nepatinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 12 30, 12:13)
O kokias mieles perki? As jau pora kartu pirkau lietuviskus (geltonam pakelyj).......nekyla jie man, nors su mieline tesla zinau kaip elgtis. Uztat nubegus i parduotuve kitu meliu (melinam poke) kyla kuo puikiausia.


Geltonam blink.gif Ačiū už įspėjimą, kitą kartą bandysiu mėlynam pakelyje 4u.gif

QUOTE(laurindre @ 2006 12 30, 12:28)
o šiandien išbandžiau ir jogurtinius, irgi skanūs, bet nežinau, ar recepte kiekis didelis, ar šeimyna nelabai iš ryto valgi, tai liko pusė bliūdo lotuliukas.gif


Ten kiekis labai didelis, aš gal dvi dienas jogurtinius blynus kapojau lotuliukas.gif , nes diedas nevalgo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2006 12 30, 12:45)
Geltonam blink.gif  Ačiū už įspėjimą, kitą kartą bandysiu mėlynam pakelyje 4u.gif


Man bandeles puikiai iskilo su mielem tiek is geltono, tiek ir is melyno pakelio 4u.gif
Atsakyti