


DAUKVILE, tešlą kildinu iki 50 C įkaitintoje ir išjungtoje bei per pirštą praviroje orkaitėje

Milde, visuose receptuose tinka ir paprasta želatina


mallena, o želatiną supylei dar karštą? Patariama želatiną ataušinti bent iki kambario temperatūros, kad kremai ar majonezas nesušoktų gumuliukais...
Selenita, keksas galėjo gautis sausokas, jei per ilgai kepei... Orkaitės visos skirtingos, tad reikia stebėti kepinius, ir jei reikia, išimti anksčiau

liusinda, dėl saldumo - tai čia skonio reikalas, o dėl šlapumo ir sukritimo - panašu, kad priešingai nei Selenita, kekso tiesiog neiškepei iki galo...

eglincia, MAMICY, matau jau išsiaiškinot su želatinos lapeliais



kregzde, man regis mačiau tavo klausimą prie Kūčių patiekalų... Spėju, kad mieles subėrei į per karštą pieną ir jos tiesiog žuvo... Skysčiai mielinei tešlai turi būti kūno temperatūros - aš paprastai pašildau mikrobangėje ~ 30 sek ir ragauju, kad būtų vos drungna... Aš pati kepiau kūčiukus iš cinamono bandelių tešlos



Dėl greito obuolių pyrago nelabai ir galiu atsakyti, nes tiesiog nebeprisimenu, ar jis buvo drėgnas, ar ne

egliuke, tiesiog niekada nemėginau taip daryti su grietinėle, bet jeigu tu pati taip išbandei kitame recepte, tai ir čia turėtų gautis normaliai...


MAMICY, su ta MŪ grietinėle ir man ne visada išsiplaka (o ir šiaip plakti reikia gerokai ilgiau, nei kitos rūšies grietinėlę)

Shiduh, o tu paruoštus ryžius paragavai?


Papildyta:
Semi Sweet, keksas sukristi galėjo, jei nebuvo iki galo iškepęs...

kriziuk, tai tu ir nebesikankink su tom bandelėm - kepk iškart suformavusi ir viskas bus OK


Smaugliau, ir pernai, ir šiemet gavau dovanų jau marinuotus Arvi kalakutus, bet aš juos nuploviau, ranka atskyriau odą nuo krūtinėlės ir šlaunų ir po ja ištryniau tokiu mišiniu 180 ml aliejaus (aš naudojau tirpintą sviestą, tik jis greitai stingsta), 3 v. š. išspausto česnako, 2 v. š. kapoto šviežio rozmarino, 1 v. š. kapoto šviežio baziliko, 1 v. š. Viduržemio jūros prieskonių mišinio, 1 a. š. maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį... Likusiu mišiniu aptepiau kalakutą iš išorės... Mišinio kiekis skirtas ~ 6 kg kalakutui... Kalakutai gavosi super skanūs, tik niekaip nesuprantu ar nuo gamyklinio marinato ar nuo mano teplionės

noir1, o kada tu ruošiesi daryti patį tortą? Šiaip bent jau suvyniok biskvitą į plėvelę, o dar geriau - suvyniotą užšaldyk (tik atšildyk geriau per naktį šaldytuve)

Ligičiuk, aš dažniausiai gaminu vištų kepenėles ir jų niekame nemirkau...
Vyneta, tai gal geriau tada kepk beliašus tiesiog keptuvėje, jei turi kokią aukštesnę... O jei puode nestoru dugnu - tai tiesiog neperkaitink





lora++, tokio torto neragavau, tad nelabai galiu padėti...


Nolina, tikrai neįsivaizduoju, kodėl tau apkepas gavosi rudas...

laurechka, tikiuosi Napoleonas pasirodys vertas to vargo... Tik man šiame torte būtent kremas ir buvo pats skanumas...

O šiaip labai visoms ačiū, kad neužmirštate manęs ir gaminate pagal pasiūlytus receptus

