Sveikos gyvos, merginos Ačiū už kalėdinius sveikinimus O aš jus sveikinu su artėjančiais naujaisiais
DAUKVILE, tešlą kildinu iki 50 C įkaitintoje ir išjungtoje bei per pirštą praviroje orkaitėje Puikiai pakyla per 30 - 40 min.
Milde, visuose receptuose tinka ir paprasta želatina 1 lapelis = 2 - 3 g paprastos želatinos. Tiesiog su lapeliais gaminti gerokai lengviau ir paprasčiau
mallena, o želatiną supylei dar karštą? Patariama želatiną ataušinti bent iki kambario temperatūros, kad kremai ar majonezas nesušoktų gumuliukais...
Selenita, keksas galėjo gautis sausokas, jei per ilgai kepei... Orkaitės visos skirtingos, tad reikia stebėti kepinius, ir jei reikia, išimti anksčiau
liusinda, dėl saldumo - tai čia skonio reikalas, o dėl šlapumo ir sukritimo - panašu, kad priešingai nei Selenita, kekso tiesiog neiškepei iki galo...
eglincia, MAMICY, matau jau išsiaiškinot su želatinos lapeliais Kaip jau ką tik rašiau - 1 lapelis atitinka ~ 2 - 3 g paprastos želatinos (aš regis visuose receptuose prie želatinos lapelių kiekio skliaustuose nurodžiau ir kiek gramų paprastos želatinos reikėtų...) Lapelius, kaip ir paprastą želatiną, reikia brinkinti šaltame vandenyje, po to gerai nuspausti ir ištirpinti 1 - 2 v. š. karšto skysčio...
kregzde, man regis mačiau tavo klausimą prie Kūčių patiekalų... Spėju, kad mieles subėrei į per karštą pieną ir jos tiesiog žuvo... Skysčiai mielinei tešlai turi būti kūno temperatūros - aš paprastai pašildau mikrobangėje ~ 30 sek ir ragauju, kad būtų vos drungna... Aš pati kepiau kūčiukus iš cinamono bandelių tešlos Ypač skanūs kūčiukai (nors ir netinkami Kūčioms dėl pieno ir sviesto ) Visi tikrai labai teigiamai įvertino
Dėl greito obuolių pyrago nelabai ir galiu atsakyti, nes tiesiog nebeprisimenu, ar jis buvo drėgnas, ar ne
egliuke, tiesiog niekada nemėginau taip daryti su grietinėle, bet jeigu tu pati taip išbandei kitame recepte, tai ir čia turėtų gautis normaliai... Aš triufelių tortą irgi vežiausi, aišku nelabai toli, tik iki darbo, bet šokoladinis viršus yra gana kietas, tad lėkštę su tortu įdėjus į kokią dėžę, kad lėkštė su tortu neslankiotų, turėtum sėkmingai nusivežti...
MAMICY, su ta MŪ grietinėle ir man ne visada išsiplaka (o ir šiaip plakti reikia gerokai ilgiau, nei kitos rūšies grietinėlę) Visuomet geriau pirkti normalią, trumpo galiojimo grietinėlę (tik Saulės pieno irgi ne visada būna kokybiška)...
Shiduh, o tu paruoštus ryžius paragavai? Nei jeigu actas buvo "kažkoks su prieskoniais", gal tiesiog iškart ryžiai gavosi beskoniai?
Papildyta:
Semi Sweet, keksas sukristi galėjo, jei nebuvo iki galo iškepęs...
kriziuk, tai tu ir nebesikankink su tom bandelėm - kepk iškart suformavusi ir viskas bus OK (aš pastebėjau, kad praktiškai visuomet tešlą kildinu tik vieną kartą ir viskas gaunasi )
Smaugliau, ir pernai, ir šiemet gavau dovanų jau marinuotus Arvi kalakutus, bet aš juos nuploviau, ranka atskyriau odą nuo krūtinėlės ir šlaunų ir po ja ištryniau tokiu mišiniu 180 ml aliejaus (aš naudojau tirpintą sviestą, tik jis greitai stingsta), 3 v. š. išspausto česnako, 2 v. š. kapoto šviežio rozmarino, 1 v. š. kapoto šviežio baziliko, 1 v. š. Viduržemio jūros prieskonių mišinio, 1 a. š. maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį... Likusiu mišiniu aptepiau kalakutą iš išorės... Mišinio kiekis skirtas ~ 6 kg kalakutui... Kalakutai gavosi super skanūs, tik niekaip nesuprantu ar nuo gamyklinio marinato ar nuo mano teplionės
noir1, o kada tu ruošiesi daryti patį tortą? Šiaip bent jau suvyniok biskvitą į plėvelę, o dar geriau - suvyniotą užšaldyk (tik atšildyk geriau per naktį šaldytuve)
Ligičiuk, aš dažniausiai gaminu vištų kepenėles ir jų niekame nemirkau...
Vyneta, tai gal geriau tada kepk beliašus tiesiog keptuvėje, jei turi kokią aukštesnę... O jei puode nestoru dugnu - tai tiesiog neperkaitink O silkę pataluose dariau būtent kekso formoje Želatinos į silkę skaičiuok taip: 1 lapelis atitinka 2 - 3 g paprastos želatinos Jei mėgsti , kad būtų standžiau - skaičiuok po 3 gramus, jei nelabai standžiai - tada po 2 Beje, ką tik pažiūrėjau, kad ir recepte rašiau, kiek dėjau lapelių ir kiek gramų paprastos želatinos tai atitinka...
lora++, tokio torto neragavau, tad nelabai galiu padėti... O dėl kepimo popieriau merginos tau labai tiksliai atsakė - tiesiog pasitaikė prastas popierius ir tereikia jį pakeisti kitu, ne pačiu pigiausiu (beje, labai gero popieriaus nusipirkau Tomas Philips parduotuvėse)
Nolina, tikrai neįsivaizduoju, kodėl tau apkepas gavosi rudas...
laurechka, tikiuosi Napoleonas pasirodys vertas to vargo... Tik man šiame torte būtent kremas ir buvo pats skanumas...
O šiaip labai visoms ačiū, kad neužmirštate manęs ir gaminate pagal pasiūlytus receptus Tikai labai smagu skaityti jūsų padėkas ir matyti nuotraukas
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 29, 20:23)
O šiaip labai visoms ačiū, kad neužmirštate manęs ir gaminate pagal pasiūlytus receptus Tikai labai smagu skaityti jūsų padėkas ir matyti nuotraukas
Dėkui tau, kad esi Ant mūsų naujametinio stalo puikuosis tik pagal tavo receptus pagaminti patiekalai
O dabar prie reikalo Gal kas nors gali man pasakyt, ar grietinėlę reikia plakti šaltą ar kambario temperatūros? O gal nėra skirtumo? Rytoj kepsiu triufelių tortą su avietėmis, tai iš karto domiuosi
Napaleonas jau suteptas... Tik man ta tesla idomi... Tokia- trapus biskvitas Skani, ale netokia, kaip mama daro Suvalgysim ir sita O jau torto aukstis koks gavosi Ispradziu kepiau pagal forma lakstus, paskui uzkniso mane, nes jie vistiek pakeite man forma, tai variau bele kaip Daba sutepiau, susigers, o ryt apipjaustysiu taip, kaip man reikia, vat Jau kaip laukiu naujako kada galesim valgyti Oi tos sventes..........
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 29, 20:23)
kregzde, man regis mačiau tavo klausimą prie Kūčių patiekalų... Spėju, kad mieles subėrei į per karštą pieną ir jos tiesiog žuvo... Skysčiai mielinei tešlai turi būti kūno temperatūros - aš paprastai pašildau mikrobangėje ~ 30 sek ir ragauju, kad būtų vos drungna...
Taip, buvau kūčiukus užplikiusi, bet kitą dieną kepiau bandeles su cinamono, nu vos drugnas skystis buvo, nu viską taip jau žiūrėjau, kad pgl. receptą būtų, bet nepakilo visai visai... Kodėl taip galėjo nutikti? Gal dar žinai, nu noriu aš tų bandelių, o bijau, kad ir vėl neiškils, kol nežinau priežasties .
Ačiū tau
Tiek gerų atsiliepimų čia prisiskaičiau, kad neatsilaikiau ir šventėms padariau varškinį tinginį Super greitai jis man pasidarė ir laaaabai skanus gavosi (prieš valgant maždaug pusę dienos jį šaldytuve palaikiau) Visi ragavusieji tiek pyragą prigyrė! Dėkui labai už šį receptą!!!!!
Sonatina, kepiau kiaulieną korejietiškai, tai labai skanu, o dar aš į kepimo pabaigą subėriau šaldytų daržovių mišinį ant viršaus, tai labai gražiai ir skaniai atrodė Ačiū
QUOTE(kregzde @ 2006 12 30, 04:27)
bet nepakilo visai visai... Kodėl taip galėjo nutikti? Gal dar žinai, nu noriu aš tų bandelių, o bijau, kad ir vėl neiškils, kol nežinau priežasties .
O kokias mieles perki? As jau pora kartu pirkau lietuviskus (geltonam pakelyj).......nekyla jie man, nors su mieline tesla zinau kaip elgtis. Uztat nubegus i parduotuve kitu meliu (melinam poke) kyla kuo puikiausia.
Aš ir vis bandau Sonatinos patiekalus. Atrodo, ir pas mane blynai skanūs gaudavosi, bet kai pagal tavo receptus kepu jie kažkokie dar skanesni
vaikams labai patiko bananiniai blynai, apelsininius tai ir be įdaro galima valgyti , o šiandien išbandžiau ir jogurtinius, irgi skanūs, bet nežinau, ar recepte kiekis didelis, ar šeimyna nelabai iš ryto valgi, tai liko pusė bliūdo
O per šventes dariau varškinį tinginį ir krekerių torčiuką , labai gerai dukra įvertino, o mažasis valgo tik sausainius, jam kažko nei tortai nei pyragai nepatinka
vaikams labai patiko bananiniai blynai, apelsininius tai ir be įdaro galima valgyti , o šiandien išbandžiau ir jogurtinius, irgi skanūs, bet nežinau, ar recepte kiekis didelis, ar šeimyna nelabai iš ryto valgi, tai liko pusė bliūdo
O per šventes dariau varškinį tinginį ir krekerių torčiuką , labai gerai dukra įvertino, o mažasis valgo tik sausainius, jam kažko nei tortai nei pyragai nepatinka
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 12 30, 12:13)
O kokias mieles perki? As jau pora kartu pirkau lietuviskus (geltonam pakelyj).......nekyla jie man, nors su mieline tesla zinau kaip elgtis. Uztat nubegus i parduotuve kitu meliu (melinam poke) kyla kuo puikiausia.
Geltonam Ačiū už įspėjimą, kitą kartą bandysiu mėlynam pakelyje
QUOTE(laurindre @ 2006 12 30, 12:28)
o šiandien išbandžiau ir jogurtinius, irgi skanūs, bet nežinau, ar recepte kiekis didelis, ar šeimyna nelabai iš ryto valgi, tai liko pusė bliūdo
Ten kiekis labai didelis, aš gal dvi dienas jogurtinius blynus kapojau , nes diedas nevalgo
QUOTE(kregzde @ 2006 12 30, 12:45)
Geltonam Ačiū už įspėjimą, kitą kartą bandysiu mėlynam pakelyje
Man bandeles puikiai iskilo su mielem tiek is geltono, tiek ir is melyno pakelio