Laba, su praėjusiom ir artėjančiom šventėm visas
Išbandėm ir mes "Tortą su krekeriais" - dėjau mažiau cukriuko, bet patiko tai patiko visiems. Galvojau bus vaikų tortas, mat vaikams tokie produktai kaip ir nieko tokio, bet suaugusieji lapnojo kaip daina.
Vakar iškepiau Keksą su šokoladu ir kriaušėmis - man labai patiko, nes "drėgnas". Va anksčiau mėgintas Varškės keksas su šokolado gabaliukais buvo daug sausenis. Vyras sakė, kad gal kriaušės nelabai skanu, gal skaniau obuoliai, bet kai paaiškinau, kad kriaušės skirtos sudrėkinti gaminį, tai tada jau sakė: "Aj, nu tada jo, tinka, skanu" Naudojau ne konservuotas, o paprastas kriaušes. Žodžiu, labai skanus keksas, vienas iš skanesnių, kokius esu valgiusi .
Turiu šaldytuve Mūsų švelniosios, tai labai norėčiau Varškinių ragelių išsikepti, bet neturiu džemo nei marmelado...
QUOTE(Vyneta @ 2006 12 27, 11:36)
Turiu šaldytuve Mūsų švelniosios, tai labai norėčiau Varškinių ragelių išsikepti, bet neturiu džemo nei marmelado...
Aš vieną kartą kepiau su uogiene, kitą kartą su obuolio skiltelėm ir bananais, pabandyk, gal ir tau patiks
QUOTE(uolma @ 2006 12 27, 11:13)
Gali dar daryti paukštieną su daržovėmis jogurto padaže, tikrai labai patiks visiems.
pažiūrėjau kad ir jis lengvai pagaminamas - o ar vištieną nereikia prieš kišant į orkaitę papipirinti?
QUOTE(krika @ 2006 12 27, 11:55)
ar vištieną nereikia prieš kišant į orkaitę papipirinti?
Reikia, nes be prieskonių prėskoka būna, nors kai kam pakanka to skonio, kurį suteikia padažas
Aš tai apibarstau prieskonių mišiniu ir naudoju paprastą jogurtą Čia pats mėgstamiausias mūsų patiekalas iš visų Sonatinos receptų
Per sventes dariau kepta marinuota zuvi, galvojau, kad prma kart anelabai gausis, bet buvo labai labai skanu
I silke pataluose idejau per daug zelatinos, tai kai reikejo uzdeti paskutini bulviu sluoksni, teko pasistengti . Pamirsau ideti druskos ir pipiru, bet vistiek buvo
Kepem ciela vista pagal vistiena havajietiskai recepta, nu irgi labai labai skanu.
Kol dariau kepta marinuota zuvi, tai mama sake, kad neisivaizduoja kas ten gausis , bet paskui negalejo atsitraukti nuo bliudo .
I silke pataluose idejau per daug zelatinos, tai kai reikejo uzdeti paskutini bulviu sluoksni, teko pasistengti . Pamirsau ideti druskos ir pipiru, bet vistiek buvo
Kepem ciela vista pagal vistiena havajietiskai recepta, nu irgi labai labai skanu.
Kol dariau kepta marinuota zuvi, tai mama sake, kad neisivaizduoja kas ten gausis , bet paskui negalejo atsitraukti nuo bliudo .
Sonatina, AČIŪ už puikias idėjas šventiniam stalui!. Pasižvalgiusi šiame skyrelyje ir pas Glacee, šventėms pasiruošiau kaip puiki šeimininkė Kūčių vakarienė pas mus būna visą laik panaši, tad šį kart pakeičiau tik "silkę pataluose" - pagaminau pagal Tavo silkės tortuką - buvo ne tik skanu, bet ir labai gražu. O Kalėdų priešpiečiams kepiau grybų pyragą - labai labai skanus ir puikus derinys (kepiau su šaldytais ir džiovintais baravykais).
O kad Kalėdos būtų ne tik sočios , bet ir saldžios,tai pagaminau ir galybę saldumynų,tarp kurių - Citrininis tortas. Labai skanu, tik kitą kartą netarkuosiu citrinos žievelės, užteks tik sulčių įpilt. Brolis šį tortuką pervadino "Puikiuoju pagirių tortu" - jis studentas, studentauja aktyviai.....
Ir dar pasigirsiu kokias kalėdines dovanas gaminau draugams, kaimynams, geriems pažystamiems - dvi savaites išsijuosusi kepiau sausainukus, pakavau juos į labai simpatiškas pirktines dėžutes ir dovanojom Net etiketę pagaminom Visi labai maloniai nustebinti buvo Daugiausia prikepiau cukrinių sausainių, triufelių, kapučininių ir su kiaušinių likeriu. Apelsininiai šiek tiek mažiau patiko, tad kepiau tik vieną porciją. Dar kepiau pagal Dan Suker reklaminio bukleto receptus - visai mieli, bet daug darbo reikalaujantys,o pas mane jau buvo beveik masinė gamyba - sunaudojau apie 10 kg miltu....... Bet darbas buvo vertas rezultato
O kad Kalėdos būtų ne tik sočios , bet ir saldžios,tai pagaminau ir galybę saldumynų,tarp kurių - Citrininis tortas. Labai skanu, tik kitą kartą netarkuosiu citrinos žievelės, užteks tik sulčių įpilt. Brolis šį tortuką pervadino "Puikiuoju pagirių tortu" - jis studentas, studentauja aktyviai.....
Ir dar pasigirsiu kokias kalėdines dovanas gaminau draugams, kaimynams, geriems pažystamiems - dvi savaites išsijuosusi kepiau sausainukus, pakavau juos į labai simpatiškas pirktines dėžutes ir dovanojom Net etiketę pagaminom Visi labai maloniai nustebinti buvo Daugiausia prikepiau cukrinių sausainių, triufelių, kapučininių ir su kiaušinių likeriu. Apelsininiai šiek tiek mažiau patiko, tad kepiau tik vieną porciją. Dar kepiau pagal Dan Suker reklaminio bukleto receptus - visai mieli, bet daug darbo reikalaujantys,o pas mane jau buvo beveik masinė gamyba - sunaudojau apie 10 kg miltu....... Bet darbas buvo vertas rezultato
Laba diena, su praėjusiom ir ateinančiom šventėm visas
Vis lenda į galva įkyri mintis kepti kalakutą Naujiems Metams (nu gal ne visą, kokiu pora kulšių ), bet niekaip negaliu sugalvot kaip skaniai mėsą pamarinuot prieš kokias 2-3 dienas, bet kad nebūtų po to labai aštri/sausa ir su kokiu nors keistu prieskoniu. Gal kas žino kokį superinį variantą? Bučiau itin dėkinga
Vis lenda į galva įkyri mintis kepti kalakutą Naujiems Metams (nu gal ne visą, kokiu pora kulšių ), bet niekaip negaliu sugalvot kaip skaniai mėsą pamarinuot prieš kokias 2-3 dienas, bet kad nebūtų po to labai aštri/sausa ir su kokiu nors keistu prieskoniu. Gal kas žino kokį superinį variantą? Bučiau itin dėkinga
QUOTE(krika @ 2006 12 27, 08:56)
gal galit kas patarti. savo gimtadieniui noriu iškepti ką nors kad įtikčiau kaip šeimininkė savo tėvams ir uošviams žinau, kad visi Sonatinos patiekalai lengvai gaminami.... galvoju apie žuvies file prancūziškai - kokią žuvį pirkti?
pagal si recepta kepiau ir lydeka, ir skorpionzuvi ir t.t., tai mano manymu netgi pigiausia labai tinka siam patiekalui
QUOTE(krika @ 2006 12 27, 10:43)
aha, permečiau akimis receptą, tai tikrai kad tinginio, bet užtat kulinarės su tokiu patiekalu pačios pačiausios būnam.
o koks garnyras tiktų prie šio patiekalo?
o koks garnyras tiktų prie šio patiekalo?
ryziai, bulves, darzoves ir t.t.
Labutis mergaitės su šventėmis Mes valgykim ir nestorėkim,o Sonatinai daug jėgų nes mes besotės norime daug ir skaniai.Daug laimės visoms.Norėjau paklausti,ar nieko nenutiks jei avietiniam tortui su triufeliais biskvitą išsikepsiu šiandien.Nes esu namuose viena ir niekas man virtuvėje "nepadeda"puiki proga.Gal nieko tokio gi nepages.
Mano mama tai kazkaip atsimenu kepenis pamirkydavo vandenyje su pienu Nebudavo karcios