Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

QUOTE(kregzde @ 2006 12 19, 11:03)
Na ir kaip skonis? Gal reikia tobulinti receptą ir visoms pilti trauktinės? lotuliukas.gif
Nu čia su tais kartais tai gerai tu čia lotuliukas.gif , tai tu dar ir užsirašai?

thumbup.gif skonis - neapsakomas, labai-labai skanus torčiukas gavosi thumbup.gif thumbup.gif


p.s. 400 gr. sausainių - tai 2 pak. sausainių + 4,5 - 5 saus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 20 gruodžio 2006 - 09:17
jus paaiskinkit sitai moteriskaitei fool.gif .kaip ten elgtis su tais zeles lapeliais.juos reikia pamirkit saltam vandeni,tada nuspaust .ta nuspausta lapeli (nu kur saujoj liko)kur ji istirpint ir kokiame kiekyje?nu jus paaiskinkt ax.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

liusinda, būtent taip ir reikia elgtis su želatinos lapeliais - pamirkyti šaltame vandenyje, kai išbrinks gerai nuspausti ir ištirpinti 1 - 2 v. š. karšto skysčio (dažniausiai citrinų sultyse arba receptuose nurodyta, kame ištirpinti) smile.gif

Netrukus atsakysiu ir visoms kitoms 4u.gif
Atsakyti
SilRa, o kokiom kalbom gali skaityti receptus? Angliškai tikrai yra nemažai visokių variantų, tik nelabai turiu laiko verst... Rusiškai irgi atsirastų... Beje, ir lietuviškai radau kelis gana įdomius štai čia smile.gif

Kapse, tikrai mačiau džiovintų vyšnių Maximose smile.gif

elia, manų kruopų apkepui reikia standartinės stiklinės, kurios talpa - 200 ml 4u.gif

Shalimar, ir kaip baigėsi su tavo vištiena ir sugedusia orkaite??? g.gif

davija, kalakutienos faršą visuomet perku smile.gif Meduolinės tešlos receptu jau mačiau laurindre pasidalino drinks_cheers.gif

LIAN, jei naudosi paprastą kondensuotą - reikia virti 1,5 - 2 val., o jei Rududu - virti nebereikia smile.gif

kregzde, šį keksą būtinai reikia ataušinti, prieš išimant iš orkaitės... Pastebėjau, kad prastai išsiima iš formų, jeigu jos būna kažkiek pažeistos... Naujų tefloninių formų net netepu riebalais - tiesiog dedu tešlą ir kepu ir visuomet puikiai išsiima... 4u.gif

Monica, tiksliai žinau, kad 1 v. š. želatinos = 10 g smile.gif Paprastai 1 litrui skysčio reikia 20 g želatinos...

Vyneta, aš kondensuotą pieną dedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu, kad visiškai apsemtų, užverdu ir uždengusi verdu ant silpnos ugnies 1,5 - 2 val. smile.gif

O šiaip labai visoms ačiū už pagyras, padėkas, gražius atsiliepimus ir nuotraukas smile.gif Labai džiaugiuosi, kad jums patinka ir pavyksta gaminti pagal mano pateiktus receptus rolleyes.gif

Beje, jei kam nors aktualu, Iki parduotuvėje prie kepimo miltelių, želė ir pan. mačiau pirkti tikro klevų sirupo smile.gif Kaina 13 - 14 Lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 20, 12:15)

Beje, jei kam nors aktualu, Iki parduotuvėje prie kepimo miltelių, želė ir pan. mačiau pirkti tikro klevų sirupo smile.gif Kaina 13 - 14 Lt 4u.gif


Vaje, o mano vyriskis atitemps tris butelius is Vokieciu... smile.gif Dar sake, pripirko sesiu rusiu zele lapeliu, ir dar RUF ir Dr. Qutker papildomai paeme po 4 smile.gif Zodziu, nezinau, ka su tiek daug lipdysiu as drinks_cheers.gif
Atsakyti
user posted image

Lašiša su medaus – garstyčių glazūra

4 gabalai lašišos
2 v. š. aliejaus
2 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. garstyčių
1 v. š. medaus
2 skiltelės česnako (galima berti česnakų miltelių)
1/4 puodelio susmulkinto šviežio baziliko
druskos, pipirų

Sumaišyti aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų ir česnakus, sudėti baziliką, pagardinti druska ir pipirais. Užpilti žuvį padažu, uždengti ir pašaldyti šaldytuve bent 1 val.
Dėti žuvį į kepimo skardą (patariu iškloti folija ar kepimo popieriumi), aptepti likusiu marinatu ir kepti iki 190º C kaitintoje orkaitėje 12 – 15 min.

P. S. kepiau upėtakį – gavosi tikrai labai skanu, gal net skaniau už citrusinį... rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Neseniai dariau salotas pagal Salotų su vištiena, avokadu, obuoliais ir kukurūzais receptą, tik vietoje vištienos dėjau sūdytą lašišą, o vietoje kukurūzų (jų nemėgstu schmoll.gif ) - žirnelius smile.gif Labai skanios salotos, nors nuotraukoje ir atrodo, kaip paprasta balta mišrainė biggrin.gif Tikrai vykęs salotų padažas... rolleyes.gif Pamėginkite mirksiukas.gif
Atsakyti
vakar dariau "tinginių skruzdėlyną", gavosi superinis desertas vakare prie arbatos thumbup.gif , o labiausiai patiko , kad taip greitai paruošiamas, po valandos kirtom visa šeimyna tongue.gif .
user posted image
Sonatina aciuks.gif 4u.gif

P.S. gaminau pupelių troškinį- dabar tai vyro mėgstamiausias patiekalas, mėsos apkepą- mano mylimiausias blush2.gif ir kas antrą vakarą, varškines kriaukleles darau, labai patinka, tik keičiu esensijas ax.gif , tai vieną dieną būna migdolinės, kitą vanilinės, dar kitą apelsininės kriauklelės lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytule: 20 gruodžio 2006 - 16:07
Aš irgi vakar pagaminau tinginių skruzdėlyną ax.gif Na galiu pasakyti kad man labiau patiko nei žuvyčių tortas. Dariau iš dvigubos porcijos, 2 rududu ir 2,5 pakelio sausainukų. Skanus ir sotus bigsmile.gif Tik kodėl jis vadinasi skruzdėlynas, juk medaus čia nei kvapo? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2006 12 21, 08:07)
Dariau iš dvigubos porcijos, 2 rududu ir 2,5 pakelio sausainukų.

tai kiek tu saisainiuku gramais butu, nes pas mus sveriamu yra pigiau gaunasi ax.gif
Atsakyti
antrą rytą nešu kolegoms pyragą su žuvytėm ir greitinės kremu - lapnoja net ausys linksta. ačiū, sonatina thumbup.gif

QUOTE(kregzde @ 2006 12 21, 11:47)
Na ir sekasi tavo kolegoms bigsmile.gif

aha, ir man bigsmile.gif gavau komplimentą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2006 12 21, 11:16)
antrą rytą nešu kolegoms pyragą su žuvytėm ir greitinės kremu - lapnoja net ausys linksta. ačiū, sonatina  thumbup.gif


Na ir sekasi tavo kolegoms bigsmile.gif

O aš šiandien vėl varškės tinginį pasidariau ir vakarienei gaminsiu krevetes su ryžiais bigsmile.gif
Atsakyti