Išbandžiau Močiutės mielinę tešlą jau antrą kartą. Nu tikra jėga ta tešla... Tik antrą kartą darydama sužinojau, kad ji šaldytuve dar ir pakyla (pirmą kartą kažkodėl nekilo, nors buvo skanu) .... Visi nustebinti baisiai, kad mielinę tešlą reikia šaldyti ir ji dar pakyla
QUOTE(SANTA @ 2006 12 15, 16:25)
Vakar pasidariau torta su krekeriais ,tai dabar sedziu cia su kava ir tortuka valgau ..neisivaizduojat kaip skanu ,o svarbiausiai labai jau greit padaromas ir nesaldus ...Taip kad bus ir sis tortukas mano meniu sarase
oi, kaip įsivaizduojam , nes pati dariau šeštadienį, o vakar visą šeimyną valgė tikrai, labai-labai greit pagaminamas torčiukas ir labai skanūs
nesaldus? man saldus, bet mėgstu saldžiai pavalgyti - tai man kaip tik
QUOTE(Katu @ 2006 12 15, 16:48)
Visada naudoju Musu svelnaija (kur po 185 g buna supakuota). Atrodo, dariau su liesa (melyna) ir dejau biski ramos creme kazkokio ten to Nes musu surelio neradau pirkt IKI PC... Ir man keista, kad ta varske tokia balta Tavo keksiuke - pas mane ji buvo ryskiau geltona :)Na, gal nepavyko is pirmo karto, ga lper daug teslos ant virsaus uzvairavau... dar meginsiu kada nors
aš jau 2 kartus dariau, gal nereikėjo ant viršaus dėti tos tešlos (nes sonatinos nuotraukoj matosi, kad nėra tos tešlos), o aš pagal receptą dėjau
Sveikutes Tai ta kondensuota piena dar virti reikejo Nieko as neviriau ir gavosi
Vakar gaminau modelių kojytes. Labai skanu ir įdomiai atrodo
Aš tai šiandien vakare gastroliuosiu, tai užprogramavau orkaitę, kad mano vyrams zuikį su sūriu iškeptu. Tik faršą pati dariau kiaulienos-jautienos, manau tiks.
O man su saldumynais nelabai sekasi, kai su vaiku tuo pat metu reikia užsiimti . Bandžiau greitąjį krekerių tortą. Vietoj grietinės dėjau jogurto, tai per ilgai krekeriai sumirko jogurte ir gavosi gryna košė. Skonis tai neblogas, bet vaizdas . Žodžiu kartais visai nepakenktų apsilankyti skyrely Beviltiška virtuvėj
Gal dar man kuri pasakysit, kiek gramų želatinos telpa į 1 arbat. šaukštelį? Kiek bandau daryti ką nors, vis per mažai įdedu. Dariau elementarią želė iš kompoto, 750 ml. skysčio dėjau du arbat. š. su kaupu želatinos ir vis tiek mažai buvo .
O man su saldumynais nelabai sekasi, kai su vaiku tuo pat metu reikia užsiimti . Bandžiau greitąjį krekerių tortą. Vietoj grietinės dėjau jogurto, tai per ilgai krekeriai sumirko jogurte ir gavosi gryna košė. Skonis tai neblogas, bet vaizdas . Žodžiu kartais visai nepakenktų apsilankyti skyrely Beviltiška virtuvėj
Gal dar man kuri pasakysit, kiek gramų želatinos telpa į 1 arbat. šaukštelį? Kiek bandau daryti ką nors, vis per mažai įdedu. Dariau elementarią želė iš kompoto, 750 ml. skysčio dėjau du arbat. š. su kaupu želatinos ir vis tiek mažai buvo .
QUOTE(Monica @ 2006 12 18, 12:57)
O man su saldumynais nelabai sekasi, kai su vaiku tuo pat metu reikia užsiimti . Bandžiau greitąjį krekerių tortą. Vietoj grietinės dėjau jogurto, tai per ilgai krekeriai sumirko jogurte ir gavosi gryna košė. Skonis tai neblogas, bet vaizdas . Žodžiu kartais visai nepakenktų apsilankyti skyrely Beviltiška virtuvėj
Jogurtas neriebus (kaip grietinė), tai turbūt su juo nereiktų net laikyti kambario temperatūroje-ir taip susigertų į krekerius.
Noriu to krekerinio torto-tik nenusprendžiu, kurį gaminti. Kas ragavot-siūlykit. Ir kiek laiko reikia kondensuotą virti? Tiesiog dėti jį į puodą su verdančiu valdeniu ar šaltu ir tada užkaisti? Bijau, kad nesprogtų
QUOTE(Vyneta @ 2006 12 18, 14:12)
Jogurtas neriebus (kaip grietinė), tai turbūt su juo nereiktų net laikyti kambario temperatūroje-ir taip susigertų į krekerius.
Noriu to krekerinio torto-tik nenusprendžiu, kurį gaminti. Kas ragavot-siūlykit. Ir kiek laiko reikia kondensuotą virti? Tiesiog dėti jį į puodą su verdančiu valdeniu ar šaltu ir tada užkaisti? Bijau, kad nesprogtų
Noriu to krekerinio torto-tik nenusprendžiu, kurį gaminti. Kas ragavot-siūlykit. Ir kiek laiko reikia kondensuotą virti? Tiesiog dėti jį į puodą su verdančiu valdeniu ar šaltu ir tada užkaisti? Bijau, kad nesprogtų
As gaminau torta. Skanus, man per saldus - kita karta deciau maziau cukraus. Sudejau 500 g grietines, du bananus ir 600 g krekeriu... Siaip labai greita, labai skanu tik saldoka
Kas dare su jogurtu, manyciau, kad joreikejo maziau det arba idet kazkoki standikli (kad ir zelatinos truputi ar grietineles tirstiklio)
Del zelatinos - manau, kad ant 750 ml reiketu det gerokai daugiau nei du saukstelius. As deciau gal net kokia 30 g... Kiek tai sauksteliu, net neisivaizduoju. Na, kokius 4 sausktus ivaryciau, nes man patinka kieta zele
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 12 18, 09:20)
nesaldus? man saldus, bet mėgstu saldžiai pavalgyti - tai man kaip tik
as truputuka maziau cukraus dejau ,nei recepte buvo parasyta ,nes as saldziai nemegstu
QUOTE(Vyneta @ 2006 12 18, 13:12)
. Ir kiek laiko reikia kondensuotą virti?
galima pirkti "Rududu", sako jis jau yra kaip virtas
QUOTE(Katu @ 2006 12 18, 13:51)
Skanus, man per saldus -
Kas dare su jogurtu, manyciau, kad joreikejo maziau det arba idet kazkoki standikli (kad ir zelatinos truputi ar grietineles tirstiklio)
Kas dare su jogurtu, manyciau, kad joreikejo maziau det arba idet kazkoki standikli (kad ir zelatinos truputi ar grietineles tirstiklio)
ir man saldoka gavosi, ir manau kad kita karta desiu želatinos
padariau varskes tingini, bet naudojau varske ne Musu svelnaja, o namini, tai aisku, tiek skyscio nera, kaip suprantu turetu buti, prasau pagalbos, ka ipylt, kad sausainiai suminkstetu (dar yra man 1 val. laiko)
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 12 18, 19:50)
padariau varskes tingini, bet naudojau varske ne Musu svelnaja, o namini, tai aisku, tiek skyscio nera, kaip suprantu turetu buti, prasau pagalbos, ka ipylt, kad sausainiai suminkstetu (dar yra man 1 val. laiko)
Gal kokio sirupo? Kaip manai? Jei suaugę ją valgys, tai gal net likeriuko?
QUOTE(kregzde @ 2006 12 18, 20:15)
Gal kokio sirupo? Kaip manai? Jei suaugę ją valgys, tai gal net likeriuko?
tikrai tiktu sirupas, bet gaila neturiu (rasau i pirkiniu sarasa ateiciai), ipyliau traultines nezinau, kaip turi buti, bet jau gerai