O as ir vel uzsimaniau pasigaminti vistiena jogurto padaze, dar pasiderinau pagal save, taip skanu turejo but, ir bac - orkaite neveikia Ryt sekmadienis, niekas nesutaisys, sedziu sau puoda su zalia vistiena apsikabinus, nezinau ka daryt Gal ant virykles det, bet kad puodas molinis, o vdrug pridegs
Shalimar, cia tai jau beda Teks puoda i saldytuva kist ir palikt pirmadieniui
As siand tinginiuku skruzdelyna pasidariau Niam niam Bet buvau issigandus, nes kai gryzau namo, pastebejau, kad kondensuoto pieno galiojimo laikas pasibaiges Susicukraves, sutirstejes jau buvo Bet as imeciau margarino (minksto sviesto neturejau ) ir pasildziau mikrobangej Puikumelis
Dar kepiau mesos apkepa, bet si kart ne toks skanus isejo Ale vyrui patiko, o tai svarbiausia
SONATINA, aciu, kad esi
As siand tinginiuku skruzdelyna pasidariau Niam niam Bet buvau issigandus, nes kai gryzau namo, pastebejau, kad kondensuoto pieno galiojimo laikas pasibaiges Susicukraves, sutirstejes jau buvo Bet as imeciau margarino (minksto sviesto neturejau ) ir pasildziau mikrobangej Puikumelis
Dar kepiau mesos apkepa, bet si kart ne toks skanus isejo Ale vyrui patiko, o tai svarbiausia
SONATINA, aciu, kad esi
QUOTE(Shalimar @ 2006 12 16, 21:47)
O as ir vel uzsimaniau pasigaminti vistiena jogurto padaze, dar pasiderinau pagal save, taip skanu turejo but, ir bac - orkaite neveikia Ryt sekmadienis, niekas nesutaisys, sedziu sau puoda su zalia vistiena apsikabinus, nezinau ka daryt Gal ant virykles det, bet kad puodas molinis, o vdrug pridegs
Aš išvirčiau, o tada su tuo padažu ant keptuves ištroškinčiau Arba kepk iškart keptuvėje
Sonatina,
taigi šiandien apturėjom mano vaikino baliuką, tai kepiau kalakutienos zuikį, įdariau kiaušinius su kumpiu (vietoj lašišos), tada dariau sumuštinukus su lašiša, tada silkės užkandinę, kuri net man silkių nemylėtojai buvo l.skani. Buvo maisto ir ne tavo receptinio, bet ačiū už receptukus
Brolio žmona jau zyzia, kad greičiau duočiau varškinio tinginio receptą, o ir piemenų pyragą jau išbandė
Jei orkaite iki rytojaus stebuklingai nepasitaisys, tai bandysiu det ant virykles virsaus, pas mane ten jau viskas sumaisyta su jogurtu... Pasidalinsiu patyrimu rytoj
Labai dziaugiuosi suradusi Sonatinos receptus! Su virtuve nelabai bendraudavau, bet kazkaip atsirado noras beziurint taip paprastai aprasytus receptus jau tris kartus dariau vistiena jogurto padaze, labai labai skanu, vyras isgyre beje cia nera jogurtinio padazo, tai as naudoju naturalu, tiesiog pridedu visokiausiu prieskoniu. gaunasi super skanu
renkuosi patiekala rytojui, oi kaip viskas skaniai atrodo
acui Sonatinai
renkuosi patiekala rytojui, oi kaip viskas skaniai atrodo
acui Sonatinai
QUOTE(Shalimar @ 2006 12 16, 23:39)
Jei orkaite iki rytojaus stebuklingai nepasitaisys, tai bandysiu det ant virykles virsaus, pas mane ten jau viskas sumaisyta su jogurtu... Pasidalinsiu patyrimu rytoj
Versk viską į paprastą puodą ir troškink ant viryklės retkarčiais pamaišydama Daug greičiau išsitroškina
Sonatina aš manau kad tave vyras ant rankų nešioja
aš tai turiu tokį klausimuką - Kalakutienos faršą perki gatavą ar pati mali
ir dar gal žinai meduolinės tešlos receptuką kur visokias formeles pasidarom ir kepam
aš tai turiu tokį klausimuką - Kalakutienos faršą perki gatavą ar pati mali
ir dar gal žinai meduolinės tešlos receptuką kur visokias formeles pasidarom ir kepam
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 12:49)
Tinginių Skruzdėlynas
Virtas kondensuotas pienas- tai čia kai kondensuotą pieną su skardine reikia virti 1,5- 2 val?
QUOTE(davija @ 2006 12 17, 17:16)
gal žinai meduolinės tešlos receptuką kur visokias formeles pasidarom ir kepam
Kadangi Sonatina labai užimta, pabandysiu tau padėti aš. Receptai ne mano, radau juos kalėdinių kepinių skyrelyje. Pirmojo dar nebandžiau, o antras tikrai geri gaunasi, tik kieti , bet mano šeimynai labai patiko.
Cinamono žvaigždutės (pas mane buvo cinamono drambliai, zuikiai ir gaidžiai )
Tešlai
200 g sviesto, 1 kiaušinis
100 g cukraus, 350 g miltų,
2 šaukštai malto cinamono (nors aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių,
100 g maltų migdolų (jų visai nedėjau)
papuošimui
I. 150 g juodojo šokolado, 3 šaukštai pieno, visokių papuošimų (spalvotų kokoso drožlių, skaldytų riešutų ir pan.)
II. kadangi nesu asas virtuvėje, tai aš nusipirkau parduotuvėje parduodamus paruoštus glaistus (buna ir balto ir pieniško ir juodojo šokolado)
sviestą išsukame su kiaušiniu ir cukrumi. po truputi įmaišome su prieskoniais ir riešutais (dar kartą pasikartosiu, kad aš jų nedėjau) sumaišytus miltus. 1 valandai tešlą įmetam į šaldytuvą.
Iškočiojame 7 mm storio lakštą ir darome žvaigždutes, kalėdinius dramblius, gaidžius ir panašius kalėdinius žverėlius
Kepame 170 C temp.
Nuo šitos vietos prasideda įdomioji vieta. Susikviečiame visus vaikus ir jiems prijaučiamčius ir puošiame. Atvėsusius sausainius aptepame ištirpintu su pienu šokoladu (arba tuo pirktu parduotuvėje) ir apibarstome visokiais spalvotais dalykais.
Super pedantėms nerekomenduoju, nes visokie burbuliukai dar ilgai lenda iš visų virtuvės pakampių, bet vaikams džiaugsmo būna labai daug.
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška )
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
As pabandziau tinginiu skruzdelyna. Tikrai labai greita ir skanu. Naudojau Rududu,tad nereikejo ilgai virti kondensuoto pieno
QUOTE(laurindre @ 2006 12 17, 19:47)
kažkada mano parašytas receptas. sausainukai gaunais labai skanus, bet esmė papuošimo procese
Sonatina, kepiau keksą su kriaušėm ir šokoladu, man viršus neatstojo nuo formos. Tepiau sviestu, barščiau džiūvesėliais Ką ne taip padariau? O jį reikia dar karštą ar jau atvėsusį išdrėbti į lėkštę? Nes aš dar karštą jį bandžiau iškrapštyti. Bet labai skaaaannnnnuuuuuusssss