sveikute Sonatina, labai malonu jog neisejai ir tema pratesta
Noreciau pasiteorauti apie triufeliu torta, atrodo fantastiskai ir laaabi noreciau pasigaminti, bet zinai nesupratu to biskvito isdeliojimo technikos, kaip pjauti susukus ta viniotini ?
Kaip ji delioti tai isvis mistika, buk gera gal gali paaiskinti paprasciau, t.y
pjauti ne kaip paprastai pjaunam vyniotini? o isviniojus juostelem pagal ilgi ar kaip?
paskui tas juosteles pertepti kremu?
o kaip jas delioji tai isvis mistika, ar suki jas ten? o kaip kremas neisbyra, ir kokio storio tos juosteles, na nieko nesupratau
o taip norisi torto....
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 14:51)
Sonatina, mėsa reiks supjaustyti panašiai kaip guliašui? ir ar galima dar pridėti bulvių? ar nelabai gausis tada? ir ar galima sūrį sumaišyti kartu su majonezu ar reikia, kaip pas tave parašyta, sluoksniai dėti?
ačiū :aciuks
jolančiuk, betite, mėsa - mano silpnoji vieta O neišbandytų receptų nelabai norių rašyti...
xxkamane, gaila nenufotografavau, kai dariau Bet radau internete kelias nuotraukas, tai pabandysiu paaiškinti
Pirmiausiai reikia iškepti ploną biskvitą per visą didelę skardą. Iškeptą reikia susukti su popieriumi, kad atauštų. Tada išvynioti ir supjaustyti siauromis juostelėmis:
Tada aptepti glazūra ir kremu
Tada susukti kaip vyniotinį
Tada aplinkui vynioti kitas krepu apteptas biskvito juosteles
Viską susukus, aplinkui pastatyti reguliuojamą bortelį ir lengvai suspausti.
Mama_Tania, mėsą supjausčiau maždaug 2 x 2 cm dydžio gabaliukais... Dėl bulvių nelabai žinau, bet manyčiau smulkiai supjausčius turėtų spėti iškepti... Manau, kad sūrį sumaišius su majonezu tikrai blogiau nebus
xxkamane, gaila nenufotografavau, kai dariau Bet radau internete kelias nuotraukas, tai pabandysiu paaiškinti
Pirmiausiai reikia iškepti ploną biskvitą per visą didelę skardą. Iškeptą reikia susukti su popieriumi, kad atauštų. Tada išvynioti ir supjaustyti siauromis juostelėmis:
Tada aptepti glazūra ir kremu
Tada susukti kaip vyniotinį
Tada aplinkui vynioti kitas krepu apteptas biskvito juosteles
Viską susukus, aplinkui pastatyti reguliuojamą bortelį ir lengvai suspausti.
Mama_Tania, mėsą supjausčiau maždaug 2 x 2 cm dydžio gabaliukais... Dėl bulvių nelabai žinau, bet manyčiau smulkiai supjausčius turėtų spėti iškepti... Manau, kad sūrį sumaišius su majonezu tikrai blogiau nebus
QUOTE(xxkamane @ 2006 11 23, 15:14)
sveikute Sonatina, labai malonu jog neisejai ir tema pratesta
Noreciau pasiteorauti apie triufeliu torta, atrodo fantastiskai ir laaabi noreciau pasigaminti, bet zinai nesupratu to biskvito isdeliojimo technikos, kaip pjauti susukus ta viniotini ?
Kaip ji delioti tai isvis mistika, buk gera gal gali paaiskinti paprasciau, t.y
pjauti ne kaip paprastai pjaunam vyniotini? o isviniojus juostelem pagal ilgi ar kaip?
paskui tas juosteles pertepti kremu?
o kaip jas delioji tai isvis mistika, ar suki jas ten? o kaip kremas neisbyra, ir kokio storio tos juosteles, na nieko nesupratau
o taip norisi torto....
Noreciau pasiteorauti apie triufeliu torta, atrodo fantastiskai ir laaabi noreciau pasigaminti, bet zinai nesupratu to biskvito isdeliojimo technikos, kaip pjauti susukus ta viniotini ?
Kaip ji delioti tai isvis mistika, buk gera gal gali paaiskinti paprasciau, t.y
pjauti ne kaip paprastai pjaunam vyniotini? o isviniojus juostelem pagal ilgi ar kaip?
paskui tas juosteles pertepti kremu?
o kaip jas delioji tai isvis mistika, ar suki jas ten? o kaip kremas neisbyra, ir kokio storio tos juosteles, na nieko nesupratau
o taip norisi torto....
Na, as irgi kazkaip nesupratau to susukimo... Siaip issivaizduoju, kad biskvita reikia kepti ne apvalioj, o kvadratinej skardoj, gal net toj orkaitinej... Pilt tesla plonai, kad gautusi vienas sluoksnis, tada iskepta pjaustyt juostelem, tas juosteles susukt i vuniotinius, pradedant trumuoju galiuku. Kai atves, isvyniot juosteles (bet issivaizuoju, kad jos bus linke vistiek susivynioti lengvai), tada aptept kremu. Tada imt viena juostele, jau suvyniot kaip pries tai (skirtumas tik tas, kad bus su kremu), ir statyt i lekstes vidury staciai. Tada imt antra juostele, ir ja apjuost pirma "vyniotinuka", imt trecia, apjuost abu vyniotinukus ir t.t. Paskutine juostele speju apsivynios tik koki viena karta...
bet cia tik as taip isisvaziduoju, lauksim, ka Sonataina atsakys tikiuos, kad mastau i tema, o jei ne, tada reikes fotografiju, kad suprasciau...
Papildyta:
Va, Sonatina mane aplenke...
O pasirodo, mano fantacija ne visai ir atsokusi... Ir as dabar jau butinai darysiu kada nors sita torciuka, tik reikia ta borteli issigyt
Silkės užkanda
1 silkės filė
1 nedidelė svogūno galva
1 kietai virtas kiaušinis
1 virtas burokėlis
50 g fermentinio sūrio
majonezo
Silkę, svogūną, kiaušinį smulkiai supjaustyti, burokėlį ir sūrį sutarkuoti. Viską sumaišyti su majonezu.
P. S. burokėlius naudojau konservuotus (Kėdainių konservų fabriko su obuolių sultimis). Greita ir skanu
Sonatina, o jei neturiu to bortelio suspaudimui torto Ar galima kaip nors ji suverzti su maiseliu kokiu ar pan??? Man labai noretus sventem ta torta pagaminti.....
Aš gaminau Triufelių torčiuką, tai padariau ir be tos torto juostos . Turiu aš ją, bet padariau vieną klaidą ir supjausčiau biskvitą ne į 6 juosteles (kaip buvo recepte), bet į keturias. Tortas gavosi aukštas ir mažesnis nei mano torto formos juosta - taigi negalėjau suspausti . Bet kadangi, grietinėlės kremas gavosi labai standus, tai ir be juostos puikiai išlaikė formą, dar įkišau į šaldiklį prieš glaistant ir viskas buvo .
Taigi, tokia mano patirtis , bet aišku, siūlau daryt pagal receptą - taip ramesne širdim gali miegot, kad tiek darbo nenueis veltui
Taigi, tokia mano patirtis , bet aišku, siūlau daryt pagal receptą - taip ramesne širdim gali miegot, kad tiek darbo nenueis veltui
Katu, tikrai su tavo fantazija viskas tvarkoje Tikiuosi tortas puikiai pavyks
laurechka, pabandyk Tik tada suk juosteles gana standžiai... O šiaip tikriausiai turi kokią nors torto formą, tad gal tiks bortelis ir nuo jos... Manau 22 cm skersmens formos bortelis turėtų tikti...
Ugnuže, aš pirmiausiai kažkodėl perpjoviau į tris dalis , susukau ir pamačiau, kad nesąmonė... Tada išvyniojau viską, perpjoviau kiekvieną juostelę pusiau ir vėl sukau Tada viskas gavosi labai neblogai - ir torto aukštis ir plotis beveik pagal standartą
laurechka, pabandyk Tik tada suk juosteles gana standžiai... O šiaip tikriausiai turi kokią nors torto formą, tad gal tiks bortelis ir nuo jos... Manau 22 cm skersmens formos bortelis turėtų tikti...
Ugnuže, aš pirmiausiai kažkodėl perpjoviau į tris dalis , susukau ir pamačiau, kad nesąmonė... Tada išvyniojau viską, perpjoviau kiekvieną juostelę pusiau ir vėl sukau Tada viskas gavosi labai neblogai - ir torto aukštis ir plotis beveik pagal standartą
aciu aciu
tu tikra stebukladare ir profe, dabar tai bandysiu su savo neveksliskom rankom (amzinai neiseina lygiai kazkas (cia nuo mokyklos laiku) ) padaryti si tortuka
tu tikra stebukladare ir profe, dabar tai bandysiu su savo neveksliskom rankom (amzinai neiseina lygiai kazkas (cia nuo mokyklos laiku) ) padaryti si tortuka
Oi Sonatina,buvo gėda įkyrėti dėl to torto vyniojimo ir laukiau kol kas paklaus už mane dabar jau ir aš darysiu aš jo taip noriu.AČIŪ
Sonatina, ta faršo ir tešlos vyniotinio nuotrauka, kur 5 temoj prie mėsos patiekalų įdėta, prie kurio recepto? nu niekaip nerandu
xxkamane, noir1, tikiuosi abiem tortas puikiai pavyks
elia, tai yra Kiaušinių faršo vyniotinis Tik čia ne tešla, o omletas
elia, tai yra Kiaušinių faršo vyniotinis Tik čia ne tešla, o omletas