Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

Atsiprašau jeigu pasikartosiu, nes šios temos nesekiau dėl laiko stokos, bet Sonatina norėčiau paklausti, koks geriausiai tiktų kremas torto pertepimui. Turiu tuos biskvitinius lapus pirktinius. blush2.gif
Atsakyti
Vyneta, aš iš principo niekada nenaudoju margarino, nes jis man tiesiog neskanus, bet realiai daugumoje receptų iškart nurodoma, kad reikia sviesto arba margarino smile.gif

Mama_Tania, tiesiog originaliame recepte buvo nurodyta, kad abi tešlos turi gautis vienodos konsistencijos (vienodo tirštumo)... Man taip ir gavosi, todėl ir aš taip pat parašiau... g.gif Vis dėlto visos darome iš skirtingų produktų, todėl ir rezultatai gaunasi skirtingi... Na bet svarbiausia, kad šįkart galutinis rezultatas gavosi geras smile.gif

Katu, būtent tešla ir patirštinama varškės masė... Kaip ir sakiau, man būtent ir gavosi abi tešlos maždaug vienodo tirštumo... ax.gif

Monica, smagu, kad apkepas ir tau patiko smile.gif Manau, ir su faršu turėtų gautis skanu 4u.gif

Smurka, grietinę dėjau 30% riebumo (tiesiog tokią tuo metu turėjau), bet manau tiktų ir liesesnė, nes čia svarbu, kad masė gerai susigertų į krekerius... smile.gif

kriziuk, mėsa buvo jautienos romšteksas (kumpis, iškart supjaustytas gabalais ir pamuštas (Utenos mėsos jau supakuotas))... Iš tiesų, gavosi šiek tiek kietoka, bet vis tiek skanu smile.gif Manau, iš filė turėtų gautis tikrai minkšta rolleyes.gif

liusinda, tikiuosi išmėginsi ir naujus receptus (vietoje varškinio tinginio tongue.gif ) smile.gif

uolma, man labai skanus gavosi šio torto pertepimas arba dar tiktų šio torto pertepimas... smile.gif Tik biskvitus sulaistyk kuo nors 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 24, 11:57)
user posted image

Vištų kepenėlės su kopūstais

300 g vištų kepenėlių
100 g poro
300 g kopūsto
6 v. š. grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
20 g sviesto

Kopūstą smulkiai supjaustyti, kepenėles sumalti, porą supjaustyti žiedeliais. 
Didelėje keptuvėje įkaitinti sviestą ir 3 – 5 min. apkepinti maltas kepenėles. Sudėti porą ir kepti dar 2 min. Dėti kopūstus, kepti 3 – 4 min., uždengti dangčiu, prisukti ugnį ir troškinti 30 min.
Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos įmaišyti grietinę ir prieskonius, vėl uždengti ir baigti troškinti.

P. S. naudojau pekino kopūstą, todėl iš viso troškinau ne 30, o 20 min. Kartu su poru į keptuvę dar įdėjau 1 tarkuotą morką... Tikrai greita ir skanu... rolleyes.gif

Kaip tas kopūstas pakeičia skonį blink.gif labai skanu, dabar visad taip darysiu, nes vyras labai kepeneles mėgsta thumbup.gif
Aš įdėjau su visa nuotrauka, kad iškart matytumet tai kol radau recepta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutantė: 13 gruodžio 2006 - 14:29
Gaminau kepsnį iš faršo, įdarytą slyvomis ir kiaušiniais tongue.gif Tikrai įdomus patiekalas, toks šventiškas, greičiausiai gaminsiu per Kalėdas. Tik įdomu ar tiktų kiaulienos faršas, šį kart naudojau kalakutieną, o mes nelabai ją mėgstam rolleyes.gif
Sudomino patiekalas su krekeriais, būtinai išbandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
user posted image

Sūrio lazdelės su kumpiu

200 ml miltų
½ a. š. druskos
1 a. š. sausų mielių
60 ml šilto vandens
50 ml šilto pieno
1 v. š. aliejaus
1,5 a. š. sauso raudonėlio
100 g virto kumpio
100 g fermentinio sūrio
¼ a. š. čili miltelių

Mieles išmaišyti piene su vandeniu, suberti persijotus miltus, druską, tešlą gerai išminkyti. Galiausiai supilti aliejų ir dar kartą gerai išminkyti. Tešlą kildinti šiltai ~ 40 min. (kol padvigubės).
Į tešlą suberti raudonėlį ir dar kartą išminkyti.
Kumpį smulkiai supjaustyti, sūrį smulkiai sutarkuoti. Suberti į tešlą kumpį, pusę sūrio, čili miltelius ir dar kartą gerai išminkyti.
Padalinti tešlą į 16 dalių, iš kiekvienos suformuoti ploną virvelę.
Išdėlioti paruoštas virveles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstyti likusiu sūriu ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.

P. S. vietoje raudonėlio naudojau Viduržemio jūros prieskonių mišinį... Tikrai labai skanu ir aštru (vaikai būtų valgę daug daugiau, bet tikrai aštroka, nors čili bėriau ir mažiau...) Kitą kartą dalį tešlos padarysiu be čili būtent vaikams... Prie alaus – ideali užkanda... Dariau iš dvigubos normos – neliko labai greitai... Tiesa, pieno neturėjau, tad dariau tik su vandeniu – manau, tikrai nebuvo jokio skirtumo... ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 10:26)
Jautiena su grybais

Sonatina, nupirkau jau kiaulienos (nenorėjau jautienos), bet jei nerasiu pievagrybių (kartais būna tokie balti, o kartais visai juodi), kaip manai, be jų ar bus skanu?
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 12 13, 16:41)
Sonatina, nupirkau jau kiaulienos (nenorėjau jautienos), bet jei nerasiu pievagrybių (kartais būna tokie balti, o kartais visai juodi), kaip manai, be jų ar bus skanu?

Gal tie tamsūs tai rudieji pievagrybiai. Jie taip pat skanūs. Skonis ir kvapas arčiau miško grybų.
Atsakyti
user posted image

Tinginių „Skruzdėlynas“

1 skardinė virto kondensuoto pieno (tinka ir Rududu)
100 g labai minkšto sviesto
~ 300 g nesūdytų krekerių „Žuvyčių“

Mikseriu išplakti kondensuotą pieną su sviestu. Į gautą masę suberti krekerius ir gerai išmaišyti. Kelias valandas laikyti kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų (jei norisi greičiau, krekerius prieš maišant su kremu galima kuo nors sulaistyti). Suformuoti kaip tinginį arba suspausti į dubenėlį ir valandėlę palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant galima papuošti tarkuotu šokoladu.

P. S. visa esmė, kad nereikia laužyti sausainių – tiesiog viską sumaišei, šiek tiek palaukei ir skanėstas paruoštas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 15 gruodžio 2006 - 09:47
smile.gif Sveikos,
vyro gimtadienio proga kepiau triufelių tortą su avietėmis ir grietinėle. Viskas buvo kuo puikiausiai, tik turiu vieną klausimėlį: kodėl biskvitas torte pasidarė nebe purus , o labiau panašus į juodos duonos plutą ?(Nepaisant to, buvo greit sunaikintas...... rolleyes.gif)
Kai biskvitą iškepiau - jis buvo purus ir lengvutis.
Gal sukant aš jį per daug suspaudžiau ir visas susiplojo, gal per daug sulaisčiau sirupu ar užtepiau per daug glazūros. Kaip atrodo Jums , nes mačiau ne viena jau kepė šį tortuką. Ką manai Sonatina, ką ne taip padariau. g.gif
Atsakyti
mutante, labai džiaugiuosi, kad kepenėlės patiko smile.gif O receptas yra nurodytas pirmame puslapyje, prie kitų patiekalų 4u.gif

AIRA, aš dažniausiai perskaičiusi žodį faršas nesigilinu, iš kokios jis mėsos - dedu tokį, kokį labiausiai tuo metu mėgstame tongue.gif (nes kartais mėgstame kalakutienos, kartais liesos kiaulienos, o kartais jautienos) smile.gif Tad drąsiai naudok tokį faršą, kokį mėgstate 4u.gif

Mama_Tania, manau kiauliena irgi puikiai tiks smile.gif O jei negausi pievagrybių, ką dėsi vietoje jų? g.gif Čia visa esmė ir yra grybai... Tikrai tinka ir baltieji, ir rudieji pievagrybiai arba net kokie naminiai marinuoti grybai 4u.gif

korcula, tu praktiškai pati ir atsakei į savo klausimą - jei per daug sulaistei ar per daug suspaudei - biskvitas ir pasidarė nebe purus smile.gif Glazūros per daug negalėjo pakenkti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 15:00)
Mama_Tania, manau kiauliena irgi puikiai tiks smile.gif O jei negausi pievagrybių, ką dėsi vietoje jų?  g.gif Čia visa esmė ir yra grybai... Tikrai tinka ir baltieji, ir rudieji pievagrybiai arba net kokie naminiai marinuoti grybai 4u.gif

turiu stiklinę marinuotų, tik tie grybai sūrūs, tai ar tiktų?
Atsakyti
Mama_Tania, manau ir su marinuotais grybais gali gautis neblogai smile.gif Tiesiog jei grybai labai sūrūs, tai pamirkyk juos - paruoštas įdaras turi gautis skanus - ne prėskas ir ne per sūrus smile.gif
Atsakyti