Atsiprašau jeigu pasikartosiu, nes šios temos nesekiau dėl laiko stokos, bet Sonatina norėčiau paklausti, koks geriausiai tiktų kremas torto pertepimui. Turiu tuos biskvitinius lapus pirktinius.
Vyneta, aš iš principo niekada nenaudoju margarino, nes jis man tiesiog neskanus, bet realiai daugumoje receptų iškart nurodoma, kad reikia sviesto arba margarino
Mama_Tania, tiesiog originaliame recepte buvo nurodyta, kad abi tešlos turi gautis vienodos konsistencijos (vienodo tirštumo)... Man taip ir gavosi, todėl ir aš taip pat parašiau... Vis dėlto visos darome iš skirtingų produktų, todėl ir rezultatai gaunasi skirtingi... Na bet svarbiausia, kad šįkart galutinis rezultatas gavosi geras
Katu, būtent tešla ir patirštinama varškės masė... Kaip ir sakiau, man būtent ir gavosi abi tešlos maždaug vienodo tirštumo...
Monica, smagu, kad apkepas ir tau patiko Manau, ir su faršu turėtų gautis skanu
Smurka, grietinę dėjau 30% riebumo (tiesiog tokią tuo metu turėjau), bet manau tiktų ir liesesnė, nes čia svarbu, kad masė gerai susigertų į krekerius...
kriziuk, mėsa buvo jautienos romšteksas (kumpis, iškart supjaustytas gabalais ir pamuštas (Utenos mėsos jau supakuotas))... Iš tiesų, gavosi šiek tiek kietoka, bet vis tiek skanu Manau, iš filė turėtų gautis tikrai minkšta
liusinda, tikiuosi išmėginsi ir naujus receptus (vietoje varškinio tinginio )
uolma, man labai skanus gavosi šio torto pertepimas arba dar tiktų šio torto pertepimas... Tik biskvitus sulaistyk kuo nors
Mama_Tania, tiesiog originaliame recepte buvo nurodyta, kad abi tešlos turi gautis vienodos konsistencijos (vienodo tirštumo)... Man taip ir gavosi, todėl ir aš taip pat parašiau... Vis dėlto visos darome iš skirtingų produktų, todėl ir rezultatai gaunasi skirtingi... Na bet svarbiausia, kad šįkart galutinis rezultatas gavosi geras
Katu, būtent tešla ir patirštinama varškės masė... Kaip ir sakiau, man būtent ir gavosi abi tešlos maždaug vienodo tirštumo...
Monica, smagu, kad apkepas ir tau patiko Manau, ir su faršu turėtų gautis skanu
Smurka, grietinę dėjau 30% riebumo (tiesiog tokią tuo metu turėjau), bet manau tiktų ir liesesnė, nes čia svarbu, kad masė gerai susigertų į krekerius...
kriziuk, mėsa buvo jautienos romšteksas (kumpis, iškart supjaustytas gabalais ir pamuštas (Utenos mėsos jau supakuotas))... Iš tiesų, gavosi šiek tiek kietoka, bet vis tiek skanu Manau, iš filė turėtų gautis tikrai minkšta
liusinda, tikiuosi išmėginsi ir naujus receptus (vietoje varškinio tinginio )
uolma, man labai skanus gavosi šio torto pertepimas arba dar tiktų šio torto pertepimas... Tik biskvitus sulaistyk kuo nors
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 24, 11:57)
Vištų kepenėlės su kopūstais
300 g vištų kepenėlių
100 g poro
300 g kopūsto
6 v. š. grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
20 g sviesto
Kopūstą smulkiai supjaustyti, kepenėles sumalti, porą supjaustyti žiedeliais.
Didelėje keptuvėje įkaitinti sviestą ir 3 5 min. apkepinti maltas kepenėles. Sudėti porą ir kepti dar 2 min. Dėti kopūstus, kepti 3 4 min., uždengti dangčiu, prisukti ugnį ir troškinti 30 min.
Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos įmaišyti grietinę ir prieskonius, vėl uždengti ir baigti troškinti.
P. S. naudojau pekino kopūstą, todėl iš viso troškinau ne 30, o 20 min. Kartu su poru į keptuvę dar įdėjau 1 tarkuotą morką... Tikrai greita ir skanu...
Kaip tas kopūstas pakeičia skonį labai skanu, dabar visad taip darysiu, nes vyras labai kepeneles mėgsta
Aš įdėjau su visa nuotrauka, kad iškart matytumet tai kol radau recepta
Gaminau kepsnį iš faršo, įdarytą slyvomis ir kiaušiniais Tikrai įdomus patiekalas, toks šventiškas, greičiausiai gaminsiu per Kalėdas. Tik įdomu ar tiktų kiaulienos faršas, šį kart naudojau kalakutieną, o mes nelabai ją mėgstam
Sudomino patiekalas su krekeriais, būtinai išbandysiu
Sudomino patiekalas su krekeriais, būtinai išbandysiu
Sūrio lazdelės su kumpiu
200 ml miltų
½ a. š. druskos
1 a. š. sausų mielių
60 ml šilto vandens
50 ml šilto pieno
1 v. š. aliejaus
1,5 a. š. sauso raudonėlio
100 g virto kumpio
100 g fermentinio sūrio
¼ a. š. čili miltelių
Mieles išmaišyti piene su vandeniu, suberti persijotus miltus, druską, tešlą gerai išminkyti. Galiausiai supilti aliejų ir dar kartą gerai išminkyti. Tešlą kildinti šiltai ~ 40 min. (kol padvigubės).
Į tešlą suberti raudonėlį ir dar kartą išminkyti.
Kumpį smulkiai supjaustyti, sūrį smulkiai sutarkuoti. Suberti į tešlą kumpį, pusę sūrio, čili miltelius ir dar kartą gerai išminkyti.
Padalinti tešlą į 16 dalių, iš kiekvienos suformuoti ploną virvelę.
Išdėlioti paruoštas virveles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstyti likusiu sūriu ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 15 min.
P. S. vietoje raudonėlio naudojau Viduržemio jūros prieskonių mišinį... Tikrai labai skanu ir aštru (vaikai būtų valgę daug daugiau, bet tikrai aštroka, nors čili bėriau ir mažiau...) Kitą kartą dalį tešlos padarysiu be čili būtent vaikams... Prie alaus ideali užkanda... Dariau iš dvigubos normos neliko labai greitai... Tiesa, pieno neturėjau, tad dariau tik su vandeniu manau, tikrai nebuvo jokio skirtumo...
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 10:26)
Sonatina, nupirkau jau kiaulienos (nenorėjau jautienos), bet jei nerasiu pievagrybių (kartais būna tokie balti, o kartais visai juodi), kaip manai, be jų ar bus skanu?
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 12 13, 16:41)
Sonatina, nupirkau jau kiaulienos (nenorėjau jautienos), bet jei nerasiu pievagrybių (kartais būna tokie balti, o kartais visai juodi), kaip manai, be jų ar bus skanu?
Gal tie tamsūs tai rudieji pievagrybiai. Jie taip pat skanūs. Skonis ir kvapas arčiau miško grybų.
Tinginių Skruzdėlynas
1 skardinė virto kondensuoto pieno (tinka ir Rududu)
100 g labai minkšto sviesto
~ 300 g nesūdytų krekerių Žuvyčių
Mikseriu išplakti kondensuotą pieną su sviestu. Į gautą masę suberti krekerius ir gerai išmaišyti. Kelias valandas laikyti kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų (jei norisi greičiau, krekerius prieš maišant su kremu galima kuo nors sulaistyti). Suformuoti kaip tinginį arba suspausti į dubenėlį ir valandėlę palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant galima papuošti tarkuotu šokoladu.
P. S. visa esmė, kad nereikia laužyti sausainių tiesiog viską sumaišei, šiek tiek palaukei ir skanėstas paruoštas
Sveikos,
vyro gimtadienio proga kepiau triufelių tortą su avietėmis ir grietinėle. Viskas buvo kuo puikiausiai, tik turiu vieną klausimėlį: kodėl biskvitas torte pasidarė nebe purus , o labiau panašus į juodos duonos plutą ?(Nepaisant to, buvo greit sunaikintas...... )
Kai biskvitą iškepiau - jis buvo purus ir lengvutis.
Gal sukant aš jį per daug suspaudžiau ir visas susiplojo, gal per daug sulaisčiau sirupu ar užtepiau per daug glazūros. Kaip atrodo Jums , nes mačiau ne viena jau kepė šį tortuką. Ką manai Sonatina, ką ne taip padariau.
vyro gimtadienio proga kepiau triufelių tortą su avietėmis ir grietinėle. Viskas buvo kuo puikiausiai, tik turiu vieną klausimėlį: kodėl biskvitas torte pasidarė nebe purus , o labiau panašus į juodos duonos plutą ?(Nepaisant to, buvo greit sunaikintas...... )
Kai biskvitą iškepiau - jis buvo purus ir lengvutis.
Gal sukant aš jį per daug suspaudžiau ir visas susiplojo, gal per daug sulaisčiau sirupu ar užtepiau per daug glazūros. Kaip atrodo Jums , nes mačiau ne viena jau kepė šį tortuką. Ką manai Sonatina, ką ne taip padariau.
mutante, labai džiaugiuosi, kad kepenėlės patiko O receptas yra nurodytas pirmame puslapyje, prie kitų patiekalų
AIRA, aš dažniausiai perskaičiusi žodį faršas nesigilinu, iš kokios jis mėsos - dedu tokį, kokį labiausiai tuo metu mėgstame (nes kartais mėgstame kalakutienos, kartais liesos kiaulienos, o kartais jautienos) Tad drąsiai naudok tokį faršą, kokį mėgstate
Mama_Tania, manau kiauliena irgi puikiai tiks O jei negausi pievagrybių, ką dėsi vietoje jų? Čia visa esmė ir yra grybai... Tikrai tinka ir baltieji, ir rudieji pievagrybiai arba net kokie naminiai marinuoti grybai
korcula, tu praktiškai pati ir atsakei į savo klausimą - jei per daug sulaistei ar per daug suspaudei - biskvitas ir pasidarė nebe purus Glazūros per daug negalėjo pakenkti...
AIRA, aš dažniausiai perskaičiusi žodį faršas nesigilinu, iš kokios jis mėsos - dedu tokį, kokį labiausiai tuo metu mėgstame (nes kartais mėgstame kalakutienos, kartais liesos kiaulienos, o kartais jautienos) Tad drąsiai naudok tokį faršą, kokį mėgstate
Mama_Tania, manau kiauliena irgi puikiai tiks O jei negausi pievagrybių, ką dėsi vietoje jų? Čia visa esmė ir yra grybai... Tikrai tinka ir baltieji, ir rudieji pievagrybiai arba net kokie naminiai marinuoti grybai
korcula, tu praktiškai pati ir atsakei į savo klausimą - jei per daug sulaistei ar per daug suspaudei - biskvitas ir pasidarė nebe purus Glazūros per daug negalėjo pakenkti...
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 15:00)
Mama_Tania, manau kiauliena irgi puikiai tiks O jei negausi pievagrybių, ką dėsi vietoje jų? Čia visa esmė ir yra grybai... Tikrai tinka ir baltieji, ir rudieji pievagrybiai arba net kokie naminiai marinuoti grybai
turiu stiklinę marinuotų, tik tie grybai sūrūs, tai ar tiktų?