Labas rytas, merginos Radau laisvą minutėlę, tai trumpai atsakysiu į klausimus
starbee, sviestažuvės niekada neragavau Bet internete tikrai yra receptų anglų kalba, pvz. štai čia
Miss_Lumholdt, naudoju arba štai tokį vanilinį cukrų arba Dr. Oetker vanilės ekstraktą...
mamushka, na net neįsivaizduoju, kodėl manų apkepas toks gaunasi... O produktus tiksliai atmatuoji? Manus pabrinkini prieš kepdama?
Yo-yo, labai keista dėl to sviesto... O tikrai tešlą padarei tiksliai pagal receptą? Kokį sviestą naudojai? O varškę tokiems pyragams geriausiai naudoti kreminę, tada ir iškepęs įdaras gaunasi purus...
amaliuke, tikrai tai, kad cukinijos pačių augintos, negalėjo turėti jokios įtakos (kaip tik geriau - jokių chemikalų)... Riebalus blynai geria, jei keptuvė nepakankamai įkaitinta ir jei blynus per dažnai vartai (aš apverčiu tik vieną kartą)...
JaNNeTe, man atrodo, kad kaip tik skaniau, kai pyragų įdaras nėra per daug tvirtas, o minkštas ir kreminis...
Milde, migdolų plokštelių ieškok Šilo parduotuvėse...
dianute, o kas yra vanilinas? Kaip tik šioje žinutėje rašiau, kad naudoju arba vanilinį cukrų arba vanilės ekstraktą (skystą)... Jei tu turi vanilės miltelius, tai jų reikia dėti gerokai mažiau (dėčiau ne daugiau kaip 1/4 a. š.)... Šiaip visur, kur rašau vanilės - turiu omeny skysto vanilės ekstrakto (kai jo neturiu - dedu ne daugiau kaip 1 a. š. vanilinio cukraus)...
kregzde, iškepusi lazanija nebūna standi, bet pastovėjusi - sustandėja... Bijau, kad nupylus nuo mėsos sultinį ir išvis labai sutirštinus padažus makaronų lakštams gali nepakakti skysčio, kad jie suminkštėtų normaliai...
Mama_Tania, labai sunku pasakyti, ką padarei ne taip nemačius viso proceso... Bet negi nuo 1 šaukšto miltų lietinių skonis nepataisomai pasikeitė? Gaila, kad tau toks nesėkmingų patiekalų periodas...
viliusi, manyčiau, kad tikrai per ilgai kepei biskvitą - kadangi jis plonas, tai ir iškepa gerokai greičiau...
rutulux, pirkau kažkokius apvalius plonyčius lakštus - mums kaip tik patiko, kad jie buvo visiškai sumirkę...
laurechka, o tu pamėgink gaminti su parūkyta žuvimi ir mums papasakok, ar skanu
lora++, ir man tešla gaunasi gana skysta... Aš tiesiog šaukštu tešlą dedu į miltus, pavolioju ir tuo pačiu šaukštu dedu į keptuvę... Viskas gaunasi puikiai... Kuo tešla tirštesnė - tuo varškėčiai kietesni...
katiliuk, jei apačia labai stipriai kepa - čia jau orkaitės problemos... Tiesiog, kaip ir sako Katu, stebėti ir po kiek laiko jungti kaitinimą tik iš viršaus...
AIRA, kad iš silikoninių formelių lengviau išsiimtų patiekalai su želatina - prieš išimdama šiek tiek pašaldau šaldiklyje - tada tiesiog iššauna viskas
Paslaptingoji, padažas lizdeliuose ir man visas susigėrė... Kitą kartą padažo darysiu daugiau... Vanilės padažo receptą esu įdėjusi štai čia
Jei varškėčius labai traukė prie dugno - panašu, kad kepei per karštoje keptuvėje... Aš keptuvę įkaitinu gana stipriai, o prieš pradėdama kepti prisuku iki vidutinio - mažesnio už vidutinį karštumo...
Shiduh, prisižvengiau iš tavo impotencijos gydymo metodų
O šiaip labai džiaugiuosi už visas, kurioms patiekalai pavyko ir patiko, liūdžiu su tomis, kurioms ne viskas gavosi taip, kaip tikėjosi... Nemanykit, kad man viskas idealiai pavyksta, aš tik čia nerodau nevykusių eksperimentų
Išbandėm keksą su šokolado gabaliukais (tik vakar formą įsigijau)-nugi labai greit paruošiamas, skanus keksiukas, iškepė puikiausiai, nors nesitikėjau, kad pirmas kartas su keksais pavyks Iškilo, nesukrito, purus, skanus. Nors mums patinka labiau gaivūs šlapi pyragai, bet paragavimui reikia ir keksų
Dar norėjau paklausti-ar Sonatinos, ar kitų: ar į pyragus vietoj sviesto galima dėti margariną? Ar keičiasi dėl to skonis? Ir ar tiek pat jo dėti? Čai taupumas pasireiškia margarinas kepiniams gerokai pigesnis nei sviestas...
Dar norėjau paklausti-ar Sonatinos, ar kitų: ar į pyragus vietoj sviesto galima dėti margariną? Ar keičiasi dėl to skonis? Ir ar tiek pat jo dėti? Čai taupumas pasireiškia margarinas kepiniams gerokai pigesnis nei sviestas...
Sonatina, už Šokoladinio kekso su varškės apelsinų įdaru receptą (už visus receptus ), kepiau jau antrą kartą, bet kaip ir pirmą kartą, "Svarbu, kad ir tešla, ir varškės masė būtų maždaug vienodo tirštumo" vienodo tirštumo nesigavo Visus produktus tikslai matavau, viską dariau šį kartą pagal receptą, bet varškės masė gavosi skystesnė už kakavos masė, ir kai kakavos masę dėjau ant varškės, ji paskendo Tai teko dar įpilt biški kefyro, tada viskas išėjo puikiai. Keksas gavosi labai gražus, tikiuosi ir skanus (ragausim šiandien vakare).
Ačiū tau Sonatina, už tavo pastangas ir dėmesį
Ačiū tau Sonatina, už tavo pastangas ir dėmesį
taip sonatina, viska pagal recepta tiksliai darau, gal cia mano orkaite caro maro laiku kalta
Jautiena su grybais
~ 1 kg jautienos filė, supjaustytos 1,5 cm riekėmis
400 g pievagrybių
3 svogūno galvos
70 g fermentinio sūrio
5 v. š. majonezo
3 v. š. pomidorų padažo
druskos, pipirų, prieskonių jautienai
Mėsą lengvai pamušti. Vieną pusę gausiai pabarstyti jautienos prieskoniais. Apkepti mėsą iš abiejų pusių gerai įkaitintame šlakelyje aliejaus po 1 2 min.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą prieskoniuota puse žemyn.
Paruošti grybų įdarą: svogūnus supjaustyti kubeliais, pievagrybius šiaudeliais. Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Apkepinti svogūnus 2 v. š. aliejaus, kol pagels, suberti grybus, kepti nuolat maišant, kol išgaruos didesnė dalis grybų skysčio. Nukelti nuo viryklės, pagardinti druska, pipirais. Ataušinti. Įmaišyti sūrį.
Sumaišyti majonezą ir pomidorų padažą, pagardinti jautienos prieskoniais.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko dėti grybų įdaro (~ 1 cm storio), aptepti majonezo pomidorų padažo mišiniu. Kepti, kol sūris išsilydys (~ 30 min.).
P. S. grybų įdaras gaunasi gana tirštas, tad tiesiog rankomis prispaudžiant apdengiau visus mėsos gabaliukus... Vietoje jautienos prieskonių naudojau adžiką... Vietoje fermentinio sūrio dėjau mocarelą... Labai labai skanu...
QUOTE(Vyneta @ 2006 12 13, 11:06)
Dar norėjau paklausti-ar Sonatinos, ar kitų: ar į pyragus vietoj sviesto galima dėti margariną? Ar keičiasi dėl to skonis? Ir ar tiek pat jo dėti? Čai taupumas pasireiškia margarinas kepiniams gerokai pigesnis nei sviestas...
Manau, kad gali, tik tada nedek druskos i kepinius, nes tas margarinas buna jau truputi pasudytas... Nors man su sviestu siaip skaniau... As gal maisyciau per puse sviesta su margarinu taupumo sumetimais
Papildyta:
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 12 13, 11:12)
kepiau jau antrą kartą, bet kaip ir pirmą kartą, "Svarbu, kad ir tešla, ir varškės masė būtų maždaug vienodo tirštumo" vienodo tirštumo nesigavo
Sonatina, o gal gali pakomentuot sita reiskini - man irgi nesigavo, rasiau jau praeita karta. Bet logiskai ir neturi ten gautis vienoda mase, nes ta varske yra pakankamai skysta (turiu omeny svelniaja), ji dar skiedziama kiausiniais, ir idedama ta pati tesla. O tesla tuo tarpu patirstinama kakava... Tai kaip tos mases gali gautis tokio pat tirstumo? Nu man cia net logiskai nesueina... Arba as kazko nesuprantu
Obuolių pyragas su kakava
5 kiaušiniai
3/4 puodelio cukraus
250 g labai minkšto sviesto ar margarino
2 v. š. kakavos miltelių
1 a. š. cinamono
2 puodeliai miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 kg obuolių (nuluptų ir supjaustytų stambiais gabaliukais (~ 2 x 2 cm))
2 v. š. miltų obuoliams apvolioti
Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi ir kiaušiniais, kol gausis puri masė. Palaipsniui maišant mažiausiu greičiu suberti miltus, sumaišytus su cinamonu, kakava ir kepimo milteliais. Suberti obuolius, apvoliotus miltuose (kad jie nenuskęstu visi į pyrago apačią) ir mikseriu išmaišyti.
Kepimo formą (20 x 30 cm) patepti riebalais, pabarstyti miltais, supilti paruoštą tešlą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Praaušusį pabarstyti cukraus pudrą ar aplieti šokoladiniu glajumi...
P. S. puodelis 236 ml. Labai greitai ir lengvai paruošiamas, bet skanus, ne per saldus pyragas... Svarbu neperkepti, nes bus sausas...
Matyt reiks naują obuolių pyragą išbandy, toks paprastas receptas atrodo Dar noriu savaitgalį į sangaidą nuvažiuoti, silikonų nusipirkti keksiukams, pyragams.
dariau vakar vakarienei mėsos apkepą, na tikrai skanu . Bet matyt jei ruošiu, tai kitąsyk tik pietums, nes persivalgiau, po to naktį pilvui nekas buvo Ir prisiminiau, kad panašus skonis iš vaikystės yra jaustas. Ogi kažką panašaus, bet su faršu valgiau. Pagalvojau, gi iš tikro galima daryti panašų apkepą sluoskniuojant pvz bulves, faršą, o viršų paliekant pagal receptą
dariau vakar vakarienei mėsos apkepą, na tikrai skanu . Bet matyt jei ruošiu, tai kitąsyk tik pietums, nes persivalgiau, po to naktį pilvui nekas buvo Ir prisiminiau, kad panašus skonis iš vaikystės yra jaustas. Ogi kažką panašaus, bet su faršu valgiau. Pagalvojau, gi iš tikro galima daryti panašų apkepą sluoskniuojant pvz bulves, faršą, o viršų paliekant pagal receptą
Tortas iš krekerių Žuvytės
0,5 l grietinės
1 stiklinė cukraus
1 sutarkuotas bananas
0,5 kg nesūdytų krekerių
Grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti tarkuotą bananą (galima ir du). Suberti krekerius (geriausiai tinka su aguonomis) ir gerai išmaišyti. Palikti 20 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto pamaišant, kad krekeriai išbrinktų. Sudėti į apvalų dubenį paspaudžiant ir palikti kelioms valandoms, kad susigertų kremas. Iškračius iš dubenėlio papuošti tarkuotu šokoladu...
P. S. pagal receptą reikėtų palaukti bent 10 val., mes valgėme po 3 4 val. Vaikams (ir ne tik) labai patiko... Super paprasta, bet efektinga...
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 10:26)
labai masina šis receptas, bet kelis kartus dariau kažką iš jautienos, tai ji man visada gaunasi kieta o šitam recepte kokį gabaliuką ėmei, nekieta buvo?
vai vai kiek Sonatina receptuku prirase aciu .reiks pabandyt mesyte ir ta obuoliu pyraga .
kiekviena savaitgali darau varskes tingini ,nu jau skanu tai skanu.jis net sustinkt nespeja.visi sveicia net ausys linksta
kiekviena savaitgali darau varskes tingini ,nu jau skanu tai skanu.jis net sustinkt nespeja.visi sveicia net ausys linksta