Nu va... kepiau šiandien Žuvies filė prancūziškai ir labai džiaugiuosi, nes taip tingėjau ką nors ruošti valgyti, o čia viens du ir gatava, o ir labai skanu Aš dar sūrio dėjau mažiau, tai po juo šviečiasi raudoni pomidorai, iškepusį dar apibarsčiau petruškom, tai ir vaizdelis geras Ačiū, Sonatina
Ai, dar kepiau obuolių pyragą, bet pgl. savo senąjį receptuką
QUOTE(Fliquiti @ 2006 12 01, 01:29)
jei reik plokštelėm, tai tokių pirkau parduotuvėj. yra nedideliais pakeliais.
jei kalba eina apie migdolų miltus, tai tikrai puikiausiai susmulkina, reik dėt ašmenis kaip kavos malūnėly būna o jei čia apie plokšteles (dabar berašant dašuto, kokia ta agurkų forma ), tai drįstu suabejot...
jei kalba eina apie migdolų miltus, tai tikrai puikiausiai susmulkina, reik dėt ašmenis kaip kavos malūnėly būna o jei čia apie plokšteles (dabar berašant dašuto, kokia ta agurkų forma ), tai drįstu suabejot...
ale kurioj pirkai?As vis kai nesveika i einu i kokia parde ir iskart prie riesutu maluosi, bet nera o kazkada matydavau kai nereikdavo , ot, o dabar...
o aš truputėlį pasimetus...
dariau krepšelius su vaisiais (tiksliau, vieną didelį krepšį, kepiau didesnėje apvalioje skardoje). dar neparagavau viso kepinėlio, atrodo skaniai (nors ir toks mano pirmas blynas iš tikrųjų kiek daugiau iškepęs, nei turėtų būti, užmiršau laiku ištraukti... )
norėjau pasiteirauti: recepte rašei, kad tiek į tešlą, tiek į kremą reikia dėti vanilę. o aš turiu nusipirkus vanilino. tai ne tas pats? ir taip pat skiriasi nuo vanilininio cukraus? nes ir tešla, ir kremas man gavosi kartoki... kremą perdariau, vanilino visai nedėjau į jį (kai paragavau kremo be vanilino, tik su grietinėle išplakto, skonis , tik pažioplinau per daug įbėrusi (bėriau pusę a.š.) ir sugadinau viską...), nes jau tešla kartoka gavosi, nenorėjau visko sugadinti. ar kartumas atsiranda nuo per didelio kiekio vanilino? kai darysiu kitą kartą, kiek dėti vanilino, kad nebūtų kartu? ant pakelio neparašyta...
labai ačiū už receptą, seniai svajojau pasidaryti tokius krepšelius (kitą kartą jau juos darysiu ). kitą kartą jau lengviau turėtų būti
dariau krepšelius su vaisiais (tiksliau, vieną didelį krepšį, kepiau didesnėje apvalioje skardoje). dar neparagavau viso kepinėlio, atrodo skaniai (nors ir toks mano pirmas blynas iš tikrųjų kiek daugiau iškepęs, nei turėtų būti, užmiršau laiku ištraukti... )
norėjau pasiteirauti: recepte rašei, kad tiek į tešlą, tiek į kremą reikia dėti vanilę. o aš turiu nusipirkus vanilino. tai ne tas pats? ir taip pat skiriasi nuo vanilininio cukraus? nes ir tešla, ir kremas man gavosi kartoki... kremą perdariau, vanilino visai nedėjau į jį (kai paragavau kremo be vanilino, tik su grietinėle išplakto, skonis , tik pažioplinau per daug įbėrusi (bėriau pusę a.š.) ir sugadinau viską...), nes jau tešla kartoka gavosi, nenorėjau visko sugadinti. ar kartumas atsiranda nuo per didelio kiekio vanilino? kai darysiu kitą kartą, kiek dėti vanilino, kad nebūtų kartu? ant pakelio neparašyta...
labai ačiū už receptą, seniai svajojau pasidaryti tokius krepšelius (kitą kartą jau juos darysiu ). kitą kartą jau lengviau turėtų būti
QUOTE(Milde @ 2006 12 02, 22:25)
ale kurioj pirkai?As vis kai nesveika i einu i kokia parde ir iskart prie riesutu maluosi, bet nera o kazkada matydavau kai nereikdavo , ot, o dabar...
gal maximoj nelabai bepamenu, bet kitose retai lankausi... dar kokiam šile galėjo būt, nes visos kitos pardės man žiauriai nepatogiose vietose, tai atmetu tokią tikimybę
Ką tik papusryčiavom, valgėm keptus varškėčius, tikrai skanūs ir minkšti. Ačiū už receptus, Sonatina.
vakar dariau VARSKINI TINGINI super fantastiskai nerealiai skanus. dejau braskiu labai skanu .ACIU uz receptuka
Nu va, kepiau lazaniją su baltuoju padažu Sonatina, viskas super, bet norėjau paklausti ar tau ji standi gaunasi (na kaip pvz. Čili picerijoje tai kaip pyragas atrodo), ar tokia ne standi? Nes man ji išėjo ne standi. Ir ar tu nupili nuo kepto faršo su visais priedais sultinį ar pili kaip yra? Gal sakau taip gavosi, nes ir sultinys nuo mėsos, ir padažas dar Ir ar tau pomidorai suyra ar lieka beveik cieli, t.y. gabalais? Gal juos sutrinti reikėjo? Tada būtų košė ir gautųsi vientisesnė masė, o tuo pačiu ir standumas atsirastu? Ačiū
raimuxe, kepti čenakus Tik labai jie man ilgai kepa. O dėti reikia bulvių, morkų, mėsytės kūbeliais, raugintų agurkiukų, svogūniukų žiedeliais, na čia jau fantazijos reikalas, aš konkretaus recepto neturiu, kažkaip dažnai tai priklauso nuo nuotaikos
raimuxe, kepti čenakus Tik labai jie man ilgai kepa. O dėti reikia bulvių, morkų, mėsytės kūbeliais, raugintų agurkiukų, svogūniukų žiedeliais, na čia jau fantazijos reikalas, aš konkretaus recepto neturiu, kažkaip dažnai tai priklauso nuo nuotaikos
QUOTE(kregzde @ 2006 12 03, 14:12)
Nu va, kepiau lazaniją su baltuoju padažu Sonatina, viskas super, bet norėjau paklausti ar tau ji standi gaunasi (na kaip pvz. Čili picerijoje tai kaip pyragas atrodo), ar tokia ne standi? Nes man ji išėjo ne standi. Ir ar tu nupili nuo kepto faršo su visais priedais sultinį ar pili kaip yra? Gal sakau taip gavosi, nes ir sultinys nuo mėsos, ir padažas dar Ir ar tau pomidorai suyra ar lieka beveik cieli, t.y. gabalais? Gal juos sutrinti reikėjo? Tada būtų košė ir gautųsi vientisesnė masė, o tuo pačiu ir standumas atsirastu? Ačiū
raimuxe, kepti čenakus Tik labai jie man ilgai kepa. O dėti reikia bulvių, morkų, mėsytės kūbeliais, raugintų agurkiukų, svogūniukų žiedeliais, na čia jau fantazijos reikalas, aš konkretaus recepto neturiu, kažkaip dažnai tai priklauso nuo nuotaikos
raimuxe, kepti čenakus Tik labai jie man ilgai kepa. O dėti reikia bulvių, morkų, mėsytės kūbeliais, raugintų agurkiukų, svogūniukų žiedeliais, na čia jau fantazijos reikalas, aš konkretaus recepto neturiu, kažkaip dažnai tai priklauso nuo nuotaikos
Kregžde, aš kaip tik užvakar dariau Lazaniją, bet ne pagal Sonatinos receptą. Bet tem irgi buvo su baltu padažu, beje dėjosi ir raudonas. Man gavosi nei minkštai nei kietai. Kai kepiau faršą, tai dėjau ne pomidorus, o pomidorų pastą. Pyliau ir vyno. Vienu žodžiu, kad reikia troškinti faršą tol, kol nebelieka skysčio. Lakštus iš pradžių po kelias minutes apviriau.
Visaks gavosi labai skanu.
Užeik į Antrųjų patiekalų" skiltį. Ten rasi temą Lazanija. Paskutiniame puslapyje aš rašiau pagal kokį receptą dariau.
sindien dariau-varskiniuspyragelius ir kotletus su sufle kepurelemis.nu jau skonis .labai labai skanu.tik visi gyre ir kad labai skanu
varskinius pyragelius dariau koldunu formos,o i vidu dejau avieciu uogienes ,o i kitus tarkuotus obuolius ir kriauses .dar juos apibarsciau curkumi ir cinamonu.labai skanu.
aciu uz receptuka
varskinius pyragelius dariau koldunu formos,o i vidu dejau avieciu uogienes ,o i kitus tarkuotus obuolius ir kriauses .dar juos apibarsciau curkumi ir cinamonu.labai skanu.
aciu uz receptuka
Atsakysiu kregzdei del lazanjos, nes ja kepu daznai, tiesa, pagal kita recepta...
Pomidorus patraiskyti reikia ...Del standumo, tai lazanjai reikia pastoveti...Gi picerijose jas iskepa anksciau ir speju pasildo., tada jos isbrinksta ar kaip cia issireiksti..
Pomidorus patraiskyti reikia ...Del standumo, tai lazanjai reikia pastoveti...Gi picerijose jas iskepa anksciau ir speju pasildo., tada jos isbrinksta ar kaip cia issireiksti..
QUOTE(babouziuke @ 2006 12 03, 16:00)
Kregžde, aš kaip tik užvakar dariau Lazaniją, bet ne pagal Sonatinos receptą. Bet tem irgi buvo su baltu padažu, beje dėjosi ir raudonas. Man gavosi nei minkštai nei kietai. Kai kepiau faršą, tai dėjau ne pomidorus, o pomidorų pastą. Pyliau ir vyno. Vienu žodžiu, kad reikia troškinti faršą tol, kol nebelieka skysčio. Lakštus iš pradžių po kelias minutes apviriau.
Visaks gavosi labai skanu.
Užeik į Antrųjų patiekalų" skiltį. Ten rasi temą Lazanija. Paskutiniame puslapyje aš rašiau pagal kokį receptą dariau.
Visaks gavosi labai skanu.
Užeik į Antrųjų patiekalų" skiltį. Ten rasi temą Lazanija. Paskutiniame puslapyje aš rašiau pagal kokį receptą dariau.
Ačiū, kitą kartą pabandysiu ir pgl. tavo receptą
QUOTE(ambre @ 2006 12 03, 23:04)
Atsakysiu kregzdei del lazanjos, nes ja kepu daznai, tiesa, pagal kita recepta...
Pomidorus patraiskyti reikia ...Del standumo, tai lazanjai reikia pastoveti...Gi picerijose jas iskepa anksciau ir speju pasildo., tada jos isbrinksta ar kaip cia issireiksti..
Pomidorus patraiskyti reikia ...Del standumo, tai lazanjai reikia pastoveti...Gi picerijose jas iskepa anksciau ir speju pasildo., tada jos isbrinksta ar kaip cia issireiksti..
Aha, aš irgi pastebėjau, kad pastovėjusi ji sustandėja, mat ne visą iškart suvalgėm, palikom orkaitėje, po kiek laiko ji pasidarė standi. Ačiū
as ka tik iskepiau varskines spurgas. o skonis!!! burnoj net tirpsta tik pieno namie neturejau, o per lietu bekt i parduotuve nesinori, tai as grietine praskiedziau vandeniu ir tas skiedinys buvo vietoj pieno:) ir as nekociavau, as su rankom susukau tokius rutuliukus nedidelius ir kepiau.