Nuo šio pyrago liko moliūgų tyrės, tad iškepiau blynų...
Moliūgų blynai
2 ½ puodelio miltų
¼ puodelio cukraus
1 ½ a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
½ a. š. maltų gvazdikėlių
¼ a. š. malto imbiero
¼ a. š. malto muskato riešuto
1 ½ a. š. druskos
2 ½ puodelio pieno
1 ½ puodelio moliūgų tyrės
6 dideli kiaušiniai
½ puodelio tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės ekstrakto
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir visus prieskonius.
Kitame dubenyje sumaišyti pieną, moliūgų tyrę, kiaušinių trynius, sviestą ir vanilę. Įmaišyti gautą masę į sausus ingredientus, kol neliks sausų miltų. Nepermaišyti!
Išplakti kiaušinių baltymus iki standumo. Per du kartus atsargiai įmaišyti į tešlą.
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepti blynus ant vidutinės ugnies, kol pradės kilti burbuliukai, tada vieną kartą apversti ir baigti kepti.
P. S. tikrai verta pasivarginti išplakti baltymus ir iškepti šiuos suflė blynus... Fantastiškas skonis ir aromatas, nors ir nedėjau visų prieskonių (tik cinamoną ir vanilę)... Dabar mane tik kankina klausimas, kuo bus galima šiame recepte pakeisti moliūgų tyrę, kai nebeturėsiu moliūgo... Beje, kepiau iš pusės normos, tai keturiems beveik užteko Vaikai net nesuprato, kad blynai buvo su moliūgu
kepiau mėsos apkepą ir tikrai super skonis, mb buvo be žado o marinuoti agurkėliai tikrai labai čia tinka
Pagaliau ir aš parodysiu ką iškepiau .
Čia keksiukai iš manų kruopų apkepo tešlos. Dar įdėjau razinų. Labai patiko
Čia keksiukai iš manų kruopų apkepo tešlos. Dar įdėjau razinų. Labai patiko
Kepenėlių tortas superinis labai skaniai gavos, aš dar pievagrybių įdėjau, tai tiesiog tirpsta burnoj, ačiū Sonatina
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 01, 21:45)
Nuo liko moliūgų tyrės, tad iškepiau blynų...
Dabar mane tik kankina klausimas, kuo bus galima šiame recepte pakeisti moliūgų tyrę, kai nebeturėsiu moliūgo...
Dabar mane tik kankina klausimas, kuo bus galima šiame recepte pakeisti moliūgų tyrę, kai nebeturėsiu moliūgo...
Gal tiktų moliūgų tyrelė kūdikiams, moliūgus be priedu turi berods Bebevita, jei gerai pamenu
O aš vakarienei kepiau Šepardo pyragą - man visai nieko, o vyras tiesiog apsirijo, kaip jam skanu buvo
O desertui Braškių keksiukai - tik vietoj braškių dėjau šaldytas vyšnias. Laaabai skanu Tik spalva juokinga - kaip dažais nudažyti rožiniai gavosi nuo vyšnių sirupo (išbandžiau Dr.Oetker popierinies formeles mini keksiukų, visai neblogai atlimpa nuo keksų).
Užsukau, galima sakyti, pasiguost. Kepiau Varškės pyragą su raudonaisiais serbentais . Prisinervinau, virtuvę uždūminau... Kažkodėl sviestas vis tekėjo pro skardos apačią. Skarda ne iš gerųjų, tačiau ko tas sviestas taip skyrėsi iš pyrago?
Ir dar. Tas varškės sluoksnis toks nepurus gavosi. Ar jis ir neturėjo būti purus? Čia gal nepagrįsti mano lūkesčiai, tačiau įsivaizdavau, kad pudingas turėtų "išpūsti" varškę.
Ir dar. Tas varškės sluoksnis toks nepurus gavosi. Ar jis ir neturėjo būti purus? Čia gal nepagrįsti mano lūkesčiai, tačiau įsivaizdavau, kad pudingas turėtų "išpūsti" varškę.
QUOTE(Yo-yo @ 2006 12 02, 02:24)
Užsukau, galima sakyti, pasiguost. Kepiau Varškės pyragą su raudonaisiais serbentais . Prisinervinau, virtuvę uždūminau... Kažkodėl sviestas vis tekėjo pro skardos apačią. Skarda ne iš gerųjų, tačiau ko tas sviestas taip skyrėsi iš pyrago?
Ir dar. Tas varškės sluoksnis toks nepurus gavosi. Ar jis ir neturėjo būti purus? Čia gal nepagrįsti mano lūkesčiai, tačiau įsivaizdavau, kad pudingas turėtų "išpūsti" varškę.
Ir dar. Tas varškės sluoksnis toks nepurus gavosi. Ar jis ir neturėjo būti purus? Čia gal nepagrįsti mano lūkesčiai, tačiau įsivaizdavau, kad pudingas turėtų "išpūsti" varškę.
Aš galiu pasakyti, kaip man buvo, tas pyragas man pavyko iš 3 karto , pirmą nes buvo ne ,,švelnioji" varškė, kitą kartą nzn, o va 3 kartas buvo superinis
Orkaitėje ,,Mėsos apkepas", tik aš dariau su stirniena, nes MB medžiotojas, bet manau bus tikrai skanu, nes kvapas jau pasakiškas , kad tik kaimynai neatlėktų
Vakas dar kepiau ,,Obuolių pyragą su jogurtu" šiandien jau nebėra, nu laaabai skanu
Sonatina ačiū
Vakas dar kepiau ,,Obuolių pyragą su jogurtu" šiandien jau nebėra, nu laaabai skanu
Sonatina ačiū
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 01, 09:40)
vitta, labai smagu, kad apkepas patiko Meškute Nida, o tau ar patiko?
Man labai labai patiko Buvo apkepo premjera, ir, nors abi su Vitta esam šnekėjusios apie tai, kad kulinarinės naujovės nereiktų pateikti svečiams (na, dėl viso pikto... ) šis apkepas puikiai išėjo Svetys (t.y., aš) likau sužavėta ir pasižadėjau irgi jį pagaminti
Šiaip ir aš gaminu pagal tavo receptus,Sonatina, bet labai juos "nukūdinu", kadangi kaip ir lieknėju....
As vakar kepiau Kiauliena Korejietiskai Niam niam kaip skanu buvo, bet ko tai man sausokai gavosi Bet ir vyras sake, kad skanu, kai dar kada darysiu truputi vandens ipilsiu. Sakau, gal cia taip gavosi, kad mesa pas mus kitokia
O siand norejau Modeliu kojyciu, bet nenusipirkau teslos sluoksniuotos vakar (tik siandien), tai teks rytdienai atidet. O darysiu idarytus makaronus, bet kriaukleliu neradau, tai pirkau tokius vamzdelius (tikiuosi jokio skirtumo) ir desiu paprasta farsa, nes jau laiko nera i parduotuve begt
Sonatina, pagalvojau ir sugalvojau kodel man tie keksiukai su Nutella nesigavo As gi kitoki dejau sokoladini sviesta, tikiu, kad su Nutella nebut buve jokiu bedu
O siand norejau Modeliu kojyciu, bet nenusipirkau teslos sluoksniuotos vakar (tik siandien), tai teks rytdienai atidet. O darysiu idarytus makaronus, bet kriaukleliu neradau, tai pirkau tokius vamzdelius (tikiuosi jokio skirtumo) ir desiu paprasta farsa, nes jau laiko nera i parduotuve begt
Sonatina, pagalvojau ir sugalvojau kodel man tie keksiukai su Nutella nesigavo As gi kitoki dejau sokoladini sviesta, tikiu, kad su Nutella nebut buve jokiu bedu
Kepiau cukinijų blynelius su krabų lazdelių padažu. Skonis geras, bet siaubingai sugėrė riebalus Tiesa, tešla gavosi labai tiršta, tai skiedžiau pasukomis... Nežinau, gal bėda, kad cukinijos pačios augintos ir sausokos buvo?
Na ka jungiuosi ir as prie Sonatinos gerbeju klubo , puikus tavo recepteliai
isbandziau Musas su krabu mesa - labai patiko, ypac kai as krabu megeja , Italiskos salotas ir maltos jautienos stroganova - MB puikiai ivertino, balti kukuliai - siaip labai skanus, tik man siektiek rieboki gavosi.. , kalakutienos keksiukai - tiesiog super , Visciukas marokietiskai - neiprasta, bet skanu, antra kart dariau be obuoliu - man skaniau zuvies frikase ir zuvies file pransuziskai - labai patiko , noreciau daugiau tavo receptuku su zuvimi, mes labai megstam zuvi . tik gaila kad nemazai tavo recepteliu gan riebus, tai tenka juos liekninti , deja pyragai nelabai liekninasi , kepiau pyraga su bruknemis - sis man pats skaniausias, ananasinius keksiukus - bet sie ne itin patiko, kazkaip jautesi aliejaus skonis, keista , varskiniai rageliai - tiesios super, na o siandiena iskepiau apelsinu - varskes pyraga, vakare ragausim ir ivertinsim, idaro tesla man gavosi manyciau per daug skysta kai viska isplakiau, nors kuomet kepe sutrauke, bet pyragas tikrai netvirtas, ar taip ir turi buti?
oj kiek as cia daug prirasiau
isbandziau Musas su krabu mesa - labai patiko, ypac kai as krabu megeja , Italiskos salotas ir maltos jautienos stroganova - MB puikiai ivertino, balti kukuliai - siaip labai skanus, tik man siektiek rieboki gavosi.. , kalakutienos keksiukai - tiesiog super , Visciukas marokietiskai - neiprasta, bet skanu, antra kart dariau be obuoliu - man skaniau zuvies frikase ir zuvies file pransuziskai - labai patiko , noreciau daugiau tavo receptuku su zuvimi, mes labai megstam zuvi . tik gaila kad nemazai tavo recepteliu gan riebus, tai tenka juos liekninti , deja pyragai nelabai liekninasi , kepiau pyraga su bruknemis - sis man pats skaniausias, ananasinius keksiukus - bet sie ne itin patiko, kazkaip jautesi aliejaus skonis, keista , varskiniai rageliai - tiesios super, na o siandiena iskepiau apelsinu - varskes pyraga, vakare ragausim ir ivertinsim, idaro tesla man gavosi manyciau per daug skysta kai viska isplakiau, nors kuomet kepe sutrauke, bet pyragas tikrai netvirtas, ar taip ir turi buti?
oj kiek as cia daug prirasiau