Siandien bandziau Kukuliukus su sureliu, truputi kitai[p nei parasyta recepte, bet labai skanu buvo. Sonatina
Ir keksiukus su Nuttela kepiau Tai nesigavo Visas sokoladas i apacia nuvaziavo ir prikibo prie skardos Gal ka netaip padariau
QUOTE(Milde @ 2006 11 30, 14:38)
o gal paimt migdolus ir siaip patraiskyt, ar jau ne toks tas skanumynas su medum bus?
jei reik plokštelėm, tai tokių pirkau parduotuvėj. yra nedideliais pakeliais.
QUOTE(Agned @ 2006 11 30, 15:17)
gal migdolus galima supjaustyti virtuviniu kombainu, kur pvz, agurkus pjaustom?
jei kalba eina apie migdolų miltus, tai tikrai puikiausiai susmulkina, reik dėt ašmenis kaip kavos malūnėly būna o jei čia apie plokšteles (dabar berašant dašuto, kokia ta agurkų forma ), tai drįstu suabejot...
Labas rytas
nengamo, labai smagu, kad pyragas jums visiems patinka
Mama_Tania, tikrai išsikeps ir didelis keksas, tik žinoma reikės kepti ilgiau... Kaip visada, tikrink mediniu pagaliuku, tik kažkaip mėgink besti šone, kur nėra įdaro
vitta, labai smagu, kad apkepas patiko Meškute Nida, o tau ar patiko?
krika, tikrai viskas ir vėl priklauso nuo orkaitės, nuo mėsos ir t. t. Jei mėsa labai šviežia, minkšta, tai tikrai galėjo iškepti ir greičiau Smagu girdėti, kad po 5 metų pradėjai naudoti skardą
O jau iš tavo ratlankių kiek prisijuokiau...
laurechka, džiaugiuosi, kad lietiniai patiko Man irgi būna sunku nusaugoti, kad vaikai nenudžiautų kokio blyno
Shiduh, o kuriam galui tu tą tešlą ragavai? Dar įdarus tai paragauju, bet tešlos tai jau ne... Džiaugiuosi, kad sausainiai patiko
špokulia, labai malonu, kad bandelės patiko
Raseliuke, džiaugiuosi, kad keksiukai patiko Aš labiausiai mėgstu keksus ir keksiukus su grietine - labai skani tešla gaunasi...
Gadiga, smagu, kad kukuliai gavosi skanūs O dėl keksiukų - gal per mažai tešlos į apačią įdėjai? Nes šiaip Nutella nėra sunkesnė už tešlą ir neturėtų nuskęsti... Man dažniau jau per viršų ji lenda...
nengamo, labai smagu, kad pyragas jums visiems patinka
Mama_Tania, tikrai išsikeps ir didelis keksas, tik žinoma reikės kepti ilgiau... Kaip visada, tikrink mediniu pagaliuku, tik kažkaip mėgink besti šone, kur nėra įdaro
vitta, labai smagu, kad apkepas patiko Meškute Nida, o tau ar patiko?
krika, tikrai viskas ir vėl priklauso nuo orkaitės, nuo mėsos ir t. t. Jei mėsa labai šviežia, minkšta, tai tikrai galėjo iškepti ir greičiau Smagu girdėti, kad po 5 metų pradėjai naudoti skardą
O jau iš tavo ratlankių kiek prisijuokiau...
laurechka, džiaugiuosi, kad lietiniai patiko Man irgi būna sunku nusaugoti, kad vaikai nenudžiautų kokio blyno
Shiduh, o kuriam galui tu tą tešlą ragavai? Dar įdarus tai paragauju, bet tešlos tai jau ne... Džiaugiuosi, kad sausainiai patiko
špokulia, labai malonu, kad bandelės patiko
Raseliuke, džiaugiuosi, kad keksiukai patiko Aš labiausiai mėgstu keksus ir keksiukus su grietine - labai skani tešla gaunasi...
Gadiga, smagu, kad kukuliai gavosi skanūs O dėl keksiukų - gal per mažai tešlos į apačią įdėjai? Nes šiaip Nutella nėra sunkesnė už tešlą ir neturėtų nuskęsti... Man dažniau jau per viršų ji lenda...
Citrusinis upėtakis
2 vidutinio dydžio išvalyti upėtakiai
1 didelė citrina
¼ v. š. druskos
¼ v. š. pipirų
1 didelis svogūnas, supjaustytas žiedais
2 apelsinai
100 ml balto sauso vyno
Upėtakius iš vidaus ir išorės įtrinti ¼ citrinos. Tada vidų ir išorę ištrinti druska ir pipirais. Į kepimo indą sudėti svogūnus, ant jų dėti žuvį. Ant žuvies išdėlioti vieno apelsino riekeles. Likusios citrinos ir apelsino sultis užspausti ant žuvies. Supilti vyną ir uždengti folija. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 25 30 min.
P. S. mano upėtakis buvo ne vidutinio dydžio ir svėrė 1,6 kg , tad aš jį šiaip ne taip įtalpinau į didelę skardą... Druskos ir pipirų dėjau daugiau, o citrusinių tiek, kiek ir recepte... Kepiau 30 min. su folija ir dar 10 min. be jos... Gavosi labai skaniai, tik tokio monstro nepavyko gražiai supjaustyti, todėl nuotrauka bus tik paruošto kepti... Tad jei norite patiekti svečiams, siūlau supjaustyti į steikus prieš kepant... Vyno neturėjau, tad įpyliau sultinio... Šįkart ir aš galiu pasigirti, kad mano vaikai valgė...
as pries savaite daraiu su kons.ananasiais ir kons.mandarinais, skystimo nepyliau, niekas neisskystejo. beje varske naudojau plombyro skonio perpus su liesa varske, sviesto dejau maziau nei normoj, gavosi super.
Na as irgi pasigirsiu vakar ruosiau Mesos apkepa na tikrai labai skanu, as manau kad sito patiekalo vinis yra obuoliukai, manau nuo ju labai suminksteja mesyte Tik man labai jau daug skyscio gavos ... Bet siaip tai liuks manau dar ne karta bus kepamas
Sonatina, gal gali patart ką galima būtų skanesnio iš sviestažuvės pasigamint?
Šiandien padariau varškines kriaukleles. Skonis gavosi toks kokio ir tikėjausi.
Beje, ir daugiau receptų pritaikiau mūsų meniu: kalakutienos zuikį su sūriu, įdarytas makaronų kriaukles, pyragėlius su kriaušėmis ir aviečių džemu (šiuos labai mėgstam ). Šį savaitgalį dar kartelį pabandysiu padaryti manų krupų apkepą, nes man atrodo visai gera įdėja. O Kalėdoms, matyt, kepsiu varškės keksą su šokolado gabaliukais.
Beje, visada norėjau paklaust kokią vanilę Sonatina naudoji kepiniuose?
Beje, ir daugiau receptų pritaikiau mūsų meniu: kalakutienos zuikį su sūriu, įdarytas makaronų kriaukles, pyragėlius su kriaušėmis ir aviečių džemu (šiuos labai mėgstam ). Šį savaitgalį dar kartelį pabandysiu padaryti manų krupų apkepą, nes man atrodo visai gera įdėja. O Kalėdoms, matyt, kepsiu varškės keksą su šokolado gabaliukais.
Beje, visada norėjau paklaust kokią vanilę Sonatina naudoji kepiniuose?
kepiau manu kruopu apkepa du kartus, viena kart dejau + varskes pakeli, vistiek jis man gaunasi sausas kaip puspadis , nors skanus, bet sausas