norėjau blynų, bet kitaip nei įprasta. iškepiau blyną su obuoliais - o jau kvepia eisiu dabar valgyti.
Sonatina, kodėl neparašei, kad gaunasi ne blynas, o pyragas tai dabar galvoju kaip aš jį viena sudorosiu bo šeima paskelbusi nevalgiadienį
nu va, jau nuo stalo ką galiu pasakyti, arba nemokėjau kiaušinių išplakti, arba jų buvo per daug bet šiaip tai įdomus blynas
Sonatina, "Kiausiniu - farso vyniotinis" nuostabiai skanus, aciu
Tik as siandien nusitingejau ir jo nevyniojau (pamirsau), o i kiausiniu, surio, majonzo plakini idejau baziliku, bet vistiek gavosi nuostabiai
Aciu...
Tik as siandien nusitingejau ir jo nevyniojau (pamirsau), o i kiausiniu, surio, majonzo plakini idejau baziliku, bet vistiek gavosi nuostabiai
Aciu...
QUOTE(LIAN @ 2006 11 25, 13:26)
Iškilo klausimėlis apie torta su triufeliais: Iškepus biskvita kai reikia ji suvynioti į vyniotinį- Jum lengvai vyniojosi? man kažkaip keistai, lyg lūždamas.. jis gal man per storas gavosi?? bet skarda tai labai diele...
Tikiuosi pavyks
Tikiuosi pavyks
Man tas pats, tik man ir pats biskvitas nesigavo, dariau pagal receptą ir neatskyriau baltymo nuo trynio (nors recepte ir parašyta, kiaušinius su cukrumi), ir pššššš, gavosi kietas, o kaip supratau, reikėjo daryti kaip visad biskvitą, baltymus įmaišyt paskutinius, manau čia ir yra klaida, Bet suvalgėm bet daugiau nedarysiu , o kiti receptukai jau bandyti, pavyko puikiai
QUOTE(amirrr @ 2006 11 27, 19:46)
Man tas pats, tik man ir pats biskvitas nesigavo, dariau pagal receptą ir neatskyriau baltymo nuo trynio (nors recepte ir parašyta, kiaušinius su cukrumi), ir pššššš, gavosi kietas, o kaip supratau, reikėjo daryti kaip visad biskvitą, baltymus įmaišyt paskutinius, manau čia ir yra klaida, Bet suvalgėm bet daugiau nedarysiu , o kiti receptukai jau bandyti, pavyko puikiai
ar tikrai reikėjo plakt baltymus atskirai? man irgi gavosi kietas, stebėjausi kai dariau, kodėl nereikia atskirti. sonatina, patikslink kaip tu kepei ta biskvitą?
o krabų lazdelių blynai labai skanūs.
Sveiki,
Sonatina, vakar patyriau siokia tokia avarija su greitu pyragu su uogom Viskas butu buve super, bet ant virsaus sudejau saldytas ir iki galo neatitirpusias braskes, tai jos trpdamos praskiede tesla ir isejo tokia..... net nezinau kokia pliurza Is krastu iskepe gerai, nu bet centras buvo visiskai skystas. Tada ta reikala tiesiog sumakalavau ir issikepe vos ne pyragas-kiausiniene.Kai atsalo, galima net buvo pjaustyt gabaliukais ir buvo tikrai skanu, nu bet estetinio vaidelio jokio. Tai vat norejau paklaust kaip ten su tom uogom? Gal cia apskritai tinka tik sviezios? O obuolius galima naudot?
Sonatina, vakar patyriau siokia tokia avarija su greitu pyragu su uogom Viskas butu buve super, bet ant virsaus sudejau saldytas ir iki galo neatitirpusias braskes, tai jos trpdamos praskiede tesla ir isejo tokia..... net nezinau kokia pliurza Is krastu iskepe gerai, nu bet centras buvo visiskai skystas. Tada ta reikala tiesiog sumakalavau ir issikepe vos ne pyragas-kiausiniene.Kai atsalo, galima net buvo pjaustyt gabaliukais ir buvo tikrai skanu, nu bet estetinio vaidelio jokio. Tai vat norejau paklaust kaip ten su tom uogom? Gal cia apskritai tinka tik sviezios? O obuolius galima naudot?
QUOTE(Smauglius @ 2006 11 28, 10:35)
Sveiki,
Sonatina, vakar patyriau siokia tokia avarija su greitu pyragu su uogom Viskas butu buve super, bet ant virsaus sudejau saldytas ir iki galo neatitirpusias braskes, tai jos trpdamos praskiede tesla ir isejo tokia..... net nezinau kokia pliurza Is krastu iskepe gerai, nu bet centras buvo visiskai skystas. Tada ta reikala tiesiog sumakalavau ir issikepe vos ne pyragas-kiausiniene.Kai atsalo, galima net buvo pjaustyt gabaliukais ir buvo tikrai skanu, nu bet estetinio vaidelio jokio. Tai vat norejau paklaust kaip ten su tom uogom? Gal cia apskritai tinka tik sviezios? O obuolius galima naudot?
Sonatina, vakar patyriau siokia tokia avarija su greitu pyragu su uogom Viskas butu buve super, bet ant virsaus sudejau saldytas ir iki galo neatitirpusias braskes, tai jos trpdamos praskiede tesla ir isejo tokia..... net nezinau kokia pliurza Is krastu iskepe gerai, nu bet centras buvo visiskai skystas. Tada ta reikala tiesiog sumakalavau ir issikepe vos ne pyragas-kiausiniene.Kai atsalo, galima net buvo pjaustyt gabaliukais ir buvo tikrai skanu, nu bet estetinio vaidelio jokio. Tai vat norejau paklaust kaip ten su tom uogom? Gal cia apskritai tinka tik sviezios? O obuolius galima naudot?
Aš naudojau irgi šaldytas uogas, bet jas prieš tai atšildžiau ir perploviau ir gerai nuvarvinau. Taqi viskas gavosi normaliai...
Sveikos gyvos, merginos
laurechka, o tu patį sūrelį ragavai prieš darydama tešlą? Jei jis iškart buvo rūgštus, tai todėl ir tešla tokia gavosi...
kregzde, mano specialybė tikrai ne kulinarė
sandralita, man regis nebijok tu to vieno šaukšto kavos Iškepusiuose sausainiuose juntamas tik labai švelnus kavos aromatas... O jei tikrai nenori jos dėti, bandyk su kokia Nutella, kaip jau kažkuri mergina darė...
Mama_Tania, keksiukai ir apkepas atrodo Ir dėl krabų blynelių supratau Labai smagu, kad apelsininiai blyneliai patiko
LIAN, amirrr, bea, aš visą laiką biskvitą taip darau - išplaku kiaušinius (neatskyrusi baltymo nuo trynio) su cukrumi iki labai purios tirštos masės (masė padidėja 2 - 3 kartus ir tai užtrunka 7 - 10 min.) ir super atsargiai įmaišau miltus (man geriausiai gaunasi tai padaryti ranka) Bet jeigu jūs įpratusios plakti trynius ir baltymus atskirai - tai taip ir darykite - rezultatas vis tiek turi gauti lygiai toks pats Perverčiau savo visas knygas - visur nurodo keturis skirtingus biskvito paruošimo būdus, tarp kurių yra ir toks, kokį naudoju aš - tiesiog išplakti neatskirtus kiaušinius su cukrumi...
LIAN, ir kaip tas tortas? Ar nereikėjo išmest? O atrodo jis Kaip ir keksiukai...
Katu, pyragėliai atrodo O dėl tešlos tu visiškai teisi - ji tikrai tinka ir nesaldiems pyragaičiams
Uliuliuska, labai džiaugiuosi, kad ir tinginys, ir paplotėliai patiko
Eimante, šiaip patys mieliniai blynai tikrai nėra riebūs - jie tik gali prisigerti riebalų, jei keptuvė nepakankamai įkaitusi arba jeigu blynus per dažnai vartai O šiaip smagu, kad patiko Kai pabandysi Aharoni pyragą su slyvom, būtinai parašyk
Ir kaip vyras įvertino citrininius keksiukus?
Finna, labai malonu, kad kukuliai patiko
Papildyta:
Semi Sweet, tikrai negirdėjau tokios žuvies, bet iš esmės šiam patiekalui turėtų tikti bet kokia normali žuvies filė
Fliquiti, sveika atvykusi į klubą Labai džiaugiuosi, kad blynai patiko
Spurgita, labai malonu, kad blynai su varške patiko
Kozete, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
jolančiuk, manau, kad šaldytos braškės nelabai , nes atšilusios jos tęžta... Jeigu naudoti šaldytas uogas - tai tada geriau kokias smulkias (žemuoges, mėlynes ir pan.), kuriuos atšilusios netižta... O šiaip man skaniau jau būtų su konservuotais vaisiais, nei su džiovintais...
agotai, Arinva teisi - rudasis cukrus saldesnis ir jo reikėtų kokiu trečdaliu mažiau...
Shalimar, na dėl riebumo nieko negaliu atsakyti - mums šis patiekalas patinka toks, koks jis yra, o jei per riebu, gal reikėtų bandyti su kokiu jogurtu
Sandriuks, džiaugiuosi, kad paplotėliai ir kvadratėliai patiko Beje, kvadratėliai, t. y. trikampėlis , atrodo
Eni, labai malonu, kad keksas patiko Man tešla gavosi gana tiršta, bet šaukštu maišėsi pakankamai lengvai... Jeigu per tiršta - galima dar įpilti pieno, bet nepadaryti per skystos...
peledziuke, džiaugiuosi, kad lazanija patiko
matre, smagu, kad zuikis ir jums patiko
avenita, gal taip ir pamėgink - pamarinuok ir toliau pagal receptą troškink su padažu... (žinoma, smulkiai supjausčiusi )
kriziuk, o kepdamos bandelės dar kažkiek iškilo? Kiek pamenu, aš tai ir nelaukiau, kol bandelės pakils dvigubai - tiesiog, kol kažkiek pakyla ir bandelių paviršius pasidaro lygus Tikiu, kad tau vis tiek pavyks taip, kaip tu nori
Papildyta:
Monica, jei jau reikia atsargiai išmaišyti - tai aš taip darau tik rankomis... Prie greito obuolių pyrago aš rašiau, kad ir man tešla gavosi labai tiršta, todėl pyliau daugiau vanilinio padažo... Dėl blynelių - tai tada ir daryk tiesiog kitokius blynelius - su varške, bananinius ir pan., nes šių blynelių esmė ir yra krabų lazdelės ir o padaže realiai reikėtų naudoti natūralią krabų mėsą, tada būtų sveika, bet deja deja...
krika, blynas su obuoliais iš tiesų gaunasi labai kiaušininis
leo11, nelabai supratau dėl to vyniotinio - o kaip tu jį valgei nesuvyniojusi? Bet šiaip smagu, kad patiko
Smaugliau, jau ką tik rašiau, kad kadangi braškės yra didelės uogos ir atšilusios labai tęžta, jas būtina atšildyti ir gerai nuvarvinti... O jei nori naudoti nevisiškai atšildytas uogas - būtina rinktis smulkias (mėlynes, žemuoges, bruknes, spanguoles ir pan.)... Dėl obuolių negaliu atsakyti, nes nebandžiau, bet smulkai supjausčius - kodėl gi ne?
laurechka, o tu patį sūrelį ragavai prieš darydama tešlą? Jei jis iškart buvo rūgštus, tai todėl ir tešla tokia gavosi...
kregzde, mano specialybė tikrai ne kulinarė
sandralita, man regis nebijok tu to vieno šaukšto kavos Iškepusiuose sausainiuose juntamas tik labai švelnus kavos aromatas... O jei tikrai nenori jos dėti, bandyk su kokia Nutella, kaip jau kažkuri mergina darė...
Mama_Tania, keksiukai ir apkepas atrodo Ir dėl krabų blynelių supratau Labai smagu, kad apelsininiai blyneliai patiko
LIAN, amirrr, bea, aš visą laiką biskvitą taip darau - išplaku kiaušinius (neatskyrusi baltymo nuo trynio) su cukrumi iki labai purios tirštos masės (masė padidėja 2 - 3 kartus ir tai užtrunka 7 - 10 min.) ir super atsargiai įmaišau miltus (man geriausiai gaunasi tai padaryti ranka) Bet jeigu jūs įpratusios plakti trynius ir baltymus atskirai - tai taip ir darykite - rezultatas vis tiek turi gauti lygiai toks pats Perverčiau savo visas knygas - visur nurodo keturis skirtingus biskvito paruošimo būdus, tarp kurių yra ir toks, kokį naudoju aš - tiesiog išplakti neatskirtus kiaušinius su cukrumi...
LIAN, ir kaip tas tortas? Ar nereikėjo išmest? O atrodo jis Kaip ir keksiukai...
Katu, pyragėliai atrodo O dėl tešlos tu visiškai teisi - ji tikrai tinka ir nesaldiems pyragaičiams
Uliuliuska, labai džiaugiuosi, kad ir tinginys, ir paplotėliai patiko
Eimante, šiaip patys mieliniai blynai tikrai nėra riebūs - jie tik gali prisigerti riebalų, jei keptuvė nepakankamai įkaitusi arba jeigu blynus per dažnai vartai O šiaip smagu, kad patiko Kai pabandysi Aharoni pyragą su slyvom, būtinai parašyk
Ir kaip vyras įvertino citrininius keksiukus?
Finna, labai malonu, kad kukuliai patiko
Papildyta:
Semi Sweet, tikrai negirdėjau tokios žuvies, bet iš esmės šiam patiekalui turėtų tikti bet kokia normali žuvies filė
Fliquiti, sveika atvykusi į klubą Labai džiaugiuosi, kad blynai patiko
Spurgita, labai malonu, kad blynai su varške patiko
Kozete, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
jolančiuk, manau, kad šaldytos braškės nelabai , nes atšilusios jos tęžta... Jeigu naudoti šaldytas uogas - tai tada geriau kokias smulkias (žemuoges, mėlynes ir pan.), kuriuos atšilusios netižta... O šiaip man skaniau jau būtų su konservuotais vaisiais, nei su džiovintais...
agotai, Arinva teisi - rudasis cukrus saldesnis ir jo reikėtų kokiu trečdaliu mažiau...
Shalimar, na dėl riebumo nieko negaliu atsakyti - mums šis patiekalas patinka toks, koks jis yra, o jei per riebu, gal reikėtų bandyti su kokiu jogurtu
Sandriuks, džiaugiuosi, kad paplotėliai ir kvadratėliai patiko Beje, kvadratėliai, t. y. trikampėlis , atrodo
Eni, labai malonu, kad keksas patiko Man tešla gavosi gana tiršta, bet šaukštu maišėsi pakankamai lengvai... Jeigu per tiršta - galima dar įpilti pieno, bet nepadaryti per skystos...
peledziuke, džiaugiuosi, kad lazanija patiko
matre, smagu, kad zuikis ir jums patiko
avenita, gal taip ir pamėgink - pamarinuok ir toliau pagal receptą troškink su padažu... (žinoma, smulkiai supjausčiusi )
kriziuk, o kepdamos bandelės dar kažkiek iškilo? Kiek pamenu, aš tai ir nelaukiau, kol bandelės pakils dvigubai - tiesiog, kol kažkiek pakyla ir bandelių paviršius pasidaro lygus Tikiu, kad tau vis tiek pavyks taip, kaip tu nori
Papildyta:
Monica, jei jau reikia atsargiai išmaišyti - tai aš taip darau tik rankomis... Prie greito obuolių pyrago aš rašiau, kad ir man tešla gavosi labai tiršta, todėl pyliau daugiau vanilinio padažo... Dėl blynelių - tai tada ir daryk tiesiog kitokius blynelius - su varške, bananinius ir pan., nes šių blynelių esmė ir yra krabų lazdelės ir o padaže realiai reikėtų naudoti natūralią krabų mėsą, tada būtų sveika, bet deja deja...
krika, blynas su obuoliais iš tiesų gaunasi labai kiaušininis
leo11, nelabai supratau dėl to vyniotinio - o kaip tu jį valgei nesuvyniojusi? Bet šiaip smagu, kad patiko
Smaugliau, jau ką tik rašiau, kad kadangi braškės yra didelės uogos ir atšilusios labai tęžta, jas būtina atšildyti ir gerai nuvarvinti... O jei nori naudoti nevisiškai atšildytas uogas - būtina rinktis smulkias (mėlynes, žemuoges, bruknes, spanguoles ir pan.)... Dėl obuolių negaliu atsakyti, nes nebandžiau, bet smulkai supjausčius - kodėl gi ne?
Sonatina, reikia patarimo
Noriu daryti bandeles su suriu ir cesnakais. Recepte parasyta kad reikia 7 g sausu mieliu. Kadangi man preita karta su sausom mielem neiskilo picos tesla, noreciau daryti su svieziom. Kiek svieziu mieliu reiktu deti?
Aciu
Noriu daryti bandeles su suriu ir cesnakais. Recepte parasyta kad reikia 7 g sausu mieliu. Kadangi man preita karta su sausom mielem neiskilo picos tesla, noreciau daryti su svieziom. Kiek svieziu mieliu reiktu deti?
Aciu
Vakar pagaliau nupirkau sau naują formą pyragams ir keksui kept, kaip sakant, 2 in 1. Tad išbandžiau naują receptą "Varškės keksas su šokolado gabaliukais". Galiu tik pasakyti, kad keksas su persikais buvo skanesnis (tešla buvo skanesnė) Bet vistiek, ačiū Sonatinai, kad ir toliau džiugina mus naujais receptais
Sonatina, o kur yra tas keksas su apelsinais ir varske, tai sokoladas i ji dedasi tarkuotas ar smulkintas gabaliukais? Ketinu siandien kept ji, ir nezinau, kaip smulkiai ta sokolada smulkint o kiek jo mazdaug gramais tame puseje puodelio yra?
Ką tik iškepiau ananasinius keksiukus, labai skanu Apskritai kiek kepiau keksiukų, visi puikiai pavyko ir tikrai gero skonio