Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 6

norėjau blynų, bet kitaip nei įprasta. iškepiau blyną su obuoliais - o jau kvepia thumbup.gif eisiu dabar valgyti.
Sonatina, kodėl neparašei, kad gaunasi ne blynas, o pyragas blink.gif doh.gif tai dabar galvoju kaip aš jį viena sudorosiu lotuliukas.gif bo šeima paskelbusi nevalgiadienį g.gif

nu va, jau nuo stalo ax.gif ką galiu pasakyti, arba nemokėjau kiaušinių išplakti, arba jų buvo per daug g.gif bet šiaip tai įdomus blynas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 27 lapkričio 2006 - 19:43
Sonatina, "Kiausiniu - farso vyniotinis" nuostabiai skanus, aciu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Tik as siandien nusitingejau ir jo nevyniojau (pamirsau), o i kiausiniu, surio, majonzo plakini idejau baziliku, bet vistiek gavosi nuostabiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Aciu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LIAN @ 2006 11 25, 13:26)
Iškilo klausimėlis apie torta su triufeliais: Iškepus biskvita kai reikia ji suvynioti į vyniotinį- Jum lengvai vyniojosi? man kažkaip keistai, lyg lūždamas.. jis gal man per storas gavosi?? bet skarda tai labai diele...
Tikiuosi pavyks  verysad.gif

Man tas pats, tik man ir pats biskvitas nesigavo, dariau pagal receptą ir neatskyriau baltymo nuo trynio (nors recepte ir parašyta, kiaušinius su cukrumi), ir pššššš, gavosi kietas, o kaip supratau, reikėjo daryti kaip visad biskvitą, baltymus įmaišyt paskutinius, manau čia ir yra klaida, Bet suvalgėm irnesakyk.gif bet daugiau nedarysiu ax.gif , o kiti receptukai jau bandyti, pavyko puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amirrr: 27 lapkričio 2006 - 19:51
QUOTE(amirrr @ 2006 11 27, 19:46)
Man tas pats, tik man ir pats biskvitas nesigavo, dariau pagal receptą ir neatskyriau baltymo nuo trynio (nors recepte ir parašyta, kiaušinius su cukrumi), ir pššššš, gavosi kietas, o kaip supratau, reikėjo daryti kaip visad biskvitą, baltymus įmaišyt paskutinius, manau čia ir yra klaida, Bet suvalgėm irnesakyk.gif bet daugiau nedarysiu  ax.gif ,  o kiti receptukai jau bandyti, pavyko puikiai  thumbup.gif

ar tikrai reikėjo plakt baltymus atskirai? man irgi gavosi kietas, stebėjausi kai dariau, kodėl nereikia atskirti. sonatina, patikslink kaip tu kepei ta biskvitą?

o krabų lazdelių blynai labai skanūs.
Atsakyti
Sveiki,

Sonatina, vakar patyriau siokia tokia avarija su greitu pyragu su uogom blush2.gif Viskas butu buve super, bet ant virsaus sudejau saldytas ir iki galo neatitirpusias braskes, tai jos trpdamos praskiede tesla ir isejo tokia..... ax.gif net nezinau kokia pliurza biggrin.gif Is krastu iskepe gerai, nu bet centras buvo visiskai skystas. Tada ta reikala tiesiog sumakalavau ir issikepe vos ne pyragas-kiausiniene.Kai atsalo, galima net buvo pjaustyt gabaliukais ir buvo tikrai skanu, nu bet estetinio vaidelio jokio. Tai vat norejau paklaust kaip ten su tom uogom? Gal cia apskritai tinka tik sviezios? O obuolius galima naudot?
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2006 11 28, 10:35)
Sveiki,

Sonatina, vakar patyriau siokia tokia avarija su greitu pyragu su uogom  blush2.gif  Viskas butu buve super, bet ant virsaus sudejau saldytas ir iki galo neatitirpusias braskes, tai jos trpdamos praskiede tesla ir isejo tokia.....  ax.gif net nezinau kokia pliurza  biggrin.gif  Is krastu iskepe gerai, nu bet centras buvo visiskai skystas. Tada ta reikala tiesiog sumakalavau ir issikepe vos ne pyragas-kiausiniene.Kai atsalo, galima net buvo pjaustyt gabaliukais ir buvo tikrai skanu, nu bet estetinio vaidelio jokio. Tai vat norejau paklaust kaip ten su tom uogom? Gal cia apskritai tinka tik sviezios? O obuolius galima naudot?


Aš naudojau irgi šaldytas uogas, bet jas prieš tai atšildžiau ir perploviau ir gerai nuvarvinau. Taqi viskas gavosi normaliai...
Atsakyti
Sveikos gyvos, merginos smile.gif

laurechka, o tu patį sūrelį ragavai prieš darydama tešlą? g.gif Jei jis iškart buvo rūgštus, tai todėl ir tešla tokia gavosi...

kregzde, mano specialybė tikrai ne kulinarė biggrin.gif

sandralita, man regis nebijok tu to vieno šaukšto kavos smile.gif Iškepusiuose sausainiuose juntamas tik labai švelnus kavos aromatas... rolleyes.gif O jei tikrai nenori jos dėti, bandyk su kokia Nutella, kaip jau kažkuri mergina darė...

Mama_Tania, keksiukai ir apkepas atrodo thumbup.gif Ir dėl krabų blynelių supratau mirksiukas.gif Labai smagu, kad apelsininiai blyneliai patiko smile.gif

LIAN, amirrr, bea, aš visą laiką biskvitą taip darau - išplaku kiaušinius (neatskyrusi baltymo nuo trynio) su cukrumi iki labai purios tirštos masės (masė padidėja 2 - 3 kartus ir tai užtrunka 7 - 10 min.) ir super atsargiai įmaišau miltus (man geriausiai gaunasi tai padaryti ranka) unsure.gif Bet jeigu jūs įpratusios plakti trynius ir baltymus atskirai - tai taip ir darykite - rezultatas vis tiek turi gauti lygiai toks pats g.gif Perverčiau savo visas knygas - visur nurodo keturis skirtingus biskvito paruošimo būdus, tarp kurių yra ir toks, kokį naudoju aš - tiesiog išplakti neatskirtus kiaušinius su cukrumi...

LIAN, ir kaip tas tortas? Ar nereikėjo išmest? g.gif O atrodo jis thumbup.gif Kaip ir keksiukai... rolleyes.gif

Katu, pyragėliai atrodo thumbup.gif O dėl tešlos tu visiškai teisi - ji tikrai tinka ir nesaldiems pyragaičiams smile.gif

Uliuliuska, labai džiaugiuosi, kad ir tinginys, ir paplotėliai patiko smile.gif

Eimante, šiaip patys mieliniai blynai tikrai nėra riebūs - jie tik gali prisigerti riebalų, jei keptuvė nepakankamai įkaitusi arba jeigu blynus per dažnai vartai smile.gif O šiaip smagu, kad patiko smile.gif Kai pabandysi Aharoni pyragą su slyvom, būtinai parašyk smile.gif
Ir kaip vyras įvertino citrininius keksiukus?

Finna, labai malonu, kad kukuliai patiko smile.gif
Papildyta:
Semi Sweet, tikrai negirdėjau tokios žuvies, bet iš esmės šiam patiekalui turėtų tikti bet kokia normali žuvies filė 4u.gif

Fliquiti, sveika atvykusi į klubą biggrin.gif Labai džiaugiuosi, kad blynai patiko smile.gif

Spurgita, labai malonu, kad blynai su varške patiko smile.gif

Kozete, džiaugiuosi, kad apkepas patiko thumbup.gif

jolančiuk, manau, kad šaldytos braškės nelabai schmoll.gif , nes atšilusios jos tęžta... Jeigu naudoti šaldytas uogas - tai tada geriau kokias smulkias (žemuoges, mėlynes ir pan.), kuriuos atšilusios netižta... O šiaip man skaniau jau būtų su konservuotais vaisiais, nei su džiovintais... rolleyes.gif

agotai, Arinva teisi - rudasis cukrus saldesnis ir jo reikėtų kokiu trečdaliu mažiau...

Shalimar, na dėl riebumo nieko negaliu atsakyti mirksiukas.gif - mums šis patiekalas patinka toks, koks jis yra, o jei per riebu, gal reikėtų bandyti su kokiu jogurtu g.gif

Sandriuks, džiaugiuosi, kad paplotėliai ir kvadratėliai patiko smile.gif Beje, kvadratėliai, t. y. trikampėlis mirksiukas.gif , atrodo thumbup.gif

Eni, labai malonu, kad keksas patiko smile.gif Man tešla gavosi gana tiršta, bet šaukštu maišėsi pakankamai lengvai... Jeigu per tiršta - galima dar įpilti pieno, bet nepadaryti per skystos...

peledziuke, džiaugiuosi, kad lazanija patiko rolleyes.gif

matre, smagu, kad zuikis ir jums patiko 4u.gif

avenita, gal taip ir pamėgink - pamarinuok ir toliau pagal receptą troškink su padažu... (žinoma, smulkiai supjausčiusi mirksiukas.gif ) g.gif

kriziuk, o kepdamos bandelės dar kažkiek iškilo? g.gif Kiek pamenu, aš tai ir nelaukiau, kol bandelės pakils dvigubai - tiesiog, kol kažkiek pakyla ir bandelių paviršius pasidaro lygus smile.gif Tikiu, kad tau vis tiek pavyks taip, kaip tu nori smile.gif
Papildyta:
Monica, jei jau reikia atsargiai išmaišyti - tai aš taip darau tik rankomis... Prie greito obuolių pyrago aš rašiau, kad ir man tešla gavosi labai tiršta, todėl pyliau daugiau vanilinio padažo... Dėl blynelių - tai tada ir daryk tiesiog kitokius blynelius - su varške, bananinius ir pan., nes šių blynelių esmė ir yra krabų lazdelės ir o padaže realiai reikėtų naudoti natūralią krabų mėsą, tada būtų sveika, bet deja deja... smile.gif

krika, blynas su obuoliais iš tiesų gaunasi labai kiaušininis smile.gif

leo11, nelabai supratau dėl to vyniotinio - o kaip tu jį valgei nesuvyniojusi? g.gif Bet šiaip smagu, kad patiko thumbup.gif

Smaugliau, jau ką tik rašiau, kad kadangi braškės yra didelės uogos ir atšilusios labai tęžta, jas būtina atšildyti ir gerai nuvarvinti... O jei nori naudoti nevisiškai atšildytas uogas - būtina rinktis smulkias (mėlynes, žemuoges, bruknes, spanguoles ir pan.)... smile.gif Dėl obuolių negaliu atsakyti, nes nebandžiau, bet smulkai supjausčius - kodėl gi ne? rolleyes.gif
Atsakyti
Sonatina, reikia patarimo 4u.gif
Noriu daryti bandeles su suriu ir cesnakais. Recepte parasyta kad reikia 7 g sausu mieliu. Kadangi man preita karta su sausom mielem neiskilo picos tesla, noreciau daryti su svieziom. Kiek svieziu mieliu reiktu deti?
Aciu aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zole: 28 lapkričio 2006 - 11:29
zole, reikėtų imti 20 g šviežių mielių (jei pirksi 42 g pakelį, tiesiog imk pusę smile.gif ) 4u.gif
Atsakyti
Vakar pagaliau nupirkau sau naują formą pyragams ir keksui kept, kaip sakant, 2 in 1. Tad išbandžiau naują receptą "Varškės keksas su šokolado gabaliukais". Galiu tik pasakyti, kad keksas su persikais buvo skanesnis (tešla buvo skanesnė) ax.gif Bet vistiek, ačiū aciuks.gif Sonatinai, kad ir toliau džiugina mus naujais receptais 4u.gif
Atsakyti
Sonatina, o kur yra tas keksas su apelsinais ir varske, tai sokoladas i ji dedasi tarkuotas ar smulkintas gabaliukais? Ketinu siandien kept ji, ir nezinau, kaip smulkiai ta sokolada smulkint smile.gif o kiek jo mazdaug gramais tame puseje puodelio yra?
Atsakyti
Ką tik iškepiau ananasinius keksiukus, labai skanu thumbup.gif Apskritai kiek kepiau keksiukų, visi puikiai pavyko ir tikrai gero skonio bigsmile.gif
Atsakyti