O ką manote apie "Fagor" puodus?? Jie irgi tinka indukcinėms viryklėms, trisluoksniai dugnai. Patiko jų forma, dizainas.... Kad sakyčiau ir kaina normali - apie 60-70 Lt normalus puodas. Vakar gavau dar 20 % nuolaidų kortelę "Taip lengviau" salone ....
Gal kas turite - kokie atsiliepimai ????
QUOTE(Rianka @ 2006 06 05, 11:17)
Sveikos, gal kuri naudojat Tramontina puodus, norėčiau išgirsti atsiliepimus, kuo geri, kas juose negerai... Kiek kainuoja ir panašiai...
QUOTE(NRima @ 2006 06 13, 23:01)
Aš turiu vieną puodą. Labai patinka. Dangtis išvirus prisisiurbia prie puodo ir ilgai išlaiko šilumą. Daržoves verdant , jų spalva būna ryški ryški, kituose puoduose taip nebūna........
Aš taip pat turiu keletą puodų Tramontina, bet vienas jų man kažkodėl labai pagelto , negana to, nenusivalo tokie pridegėliukai , net su specialia pasta, tarsi būtų jie "įsikomponavę' į puodo metalą.Bandžiau net su soda, neima...Ką aš darau ne taip? Kaip nuvalyti išorinį paviršių?
Iš pradžių norėčiau pasisveikinti Jau anksčiau teko vartinėti šį puslapį, bet prisijungiau tik šiandien, kai savo nuostabai čia vėl aptikau ieškotą raktinį žodį. TAIGI APIE BACHMAYR SOLINGEN puodus. Praėjusį savatgalį "stebuklingas nutikimas" įvyko mano tėvams, o kadangi tenka daug dirbti su teise, be to, šiek tiek moku vokiškai, tai nusprendžiau išsiaškinti, kas čia vyksta. Pradžioje svarbu tai, kad BACHMAYR SOLINGEN puodai ir kiti panašūs dalykai YRA KLASTOTĖ, kurią sukčiai bruka patikliems žmonėms. Gerai, jei naudojatės ir patinka, bet jų tikroji kaina tikrai neprilygsta skelbiamai, taip pat ir tai, kurią sumokėjote... Skaitantiems vokiškai (manau, rastumėt ir angliškai), siūlyčiau pavartyti internetą ir ten rasite vartotojų apsaugos organizacijų komentarų, paaiškinimų. Sukčiavimo būdas su Bachmayr Solingen ir daugelio kitų firmų gaminiais yra plačiai paplitęs Vakarų Europoje. Jie kažkur nekokybiškai gaminami, o po to "prastūminėjami". Vokiečiai dėl to kaltina olandus. Tipiškas pavyzdys - važiavo olandas, užsuko į namus ir sugalvojo kokią nors istoriją apie pasibaigusią parodą, paskutinį rinkinį ir t.t. ir pan. Žinoma, tai tėra išankstinė nuostata, bet nenustebčiau, jei po kažkiek laiko Lietuvoje gimtų istorijos apie vokietį sukčių Tautybė čia nesvarbu, svarbiausia - tai yra sukčiavimas, užtraukiantis baudžiamąją atsakomybę.
Jeigu įsigijote BACHMAYR SOLINGEN rinkinį iš privataus asmens, galite 99% būti tikri, kad tai klastotė. Čia keletas patarimų, kaip ją atpažinti (pagal www.billigmesser.ro):
1. Solingen'e išties gaminami aukštos kokybės produktai iš aukštos kokybės medžiagų (stalo įrankiai ir kt.). Bet puodai čia nebeganimi jau daugiau kaip 20 metų. Skaitantiems vokiškai rekomenduoju www.schneidwaren-solingen.de Ten rasite produkcijos pavyzdžius ir nerasite puodų
2. Solingen produkcija yra labai brangi. Jei Jums siūlo didžiules nuolaidas, palyginus su deklaruojamomis, tai iš karto yra įtartina. Pavartę aukščiau minėtą puslapį rasite, kad vienas peilis gali kainuoti apie 50 eurų. Negi tikrai manote, kad kas nors parduos jums visą tikrų Solingen peilių rinkinį už kelis šimtus litų?
3. Svarbu atkreipti dėmesį į kokybę, kurią nesunku nustatyti įdėmiau apžiūrėjus produkciją. Nelygūs kraštai, dažais padaryti prekės ženklai, jų bereikalinga gausa, nelygumai, spalvos netolygumas, akimi matoma prasta medžiagų kokybė viską pasako (tokie dalykai nekainuoja šimtus eurų). Beje, tariamas Solingen peilių portfelis, kurio originalas kainuoja apie 800 eurų, Lietuvoje padirbtas variantas prakišamas už kelis šimtus, pasak šio puslapio rengėjų, Kinijoje tekainuoja 10 eurų.
Tai nenorėjau nieko nuliūdnti, pats nežinau, ar tėvams sakyti:) Bet žinokite ir nepasiduokite, juolab, kad šios produkcijos reklamos mačiau jau ir šiame puslapyje...
APIBENDRINIMAS, kas tingėjot skaityti viską. BACHMAYR Solingen produkcija, įsigijama iš privačių asmenų, YRA KLASTOTĖ. Įsigijote daiktų, kurie tiek nekainuoja...
Jeigu įsigijote BACHMAYR SOLINGEN rinkinį iš privataus asmens, galite 99% būti tikri, kad tai klastotė. Čia keletas patarimų, kaip ją atpažinti (pagal www.billigmesser.ro):
1. Solingen'e išties gaminami aukštos kokybės produktai iš aukštos kokybės medžiagų (stalo įrankiai ir kt.). Bet puodai čia nebeganimi jau daugiau kaip 20 metų. Skaitantiems vokiškai rekomenduoju www.schneidwaren-solingen.de Ten rasite produkcijos pavyzdžius ir nerasite puodų
2. Solingen produkcija yra labai brangi. Jei Jums siūlo didžiules nuolaidas, palyginus su deklaruojamomis, tai iš karto yra įtartina. Pavartę aukščiau minėtą puslapį rasite, kad vienas peilis gali kainuoti apie 50 eurų. Negi tikrai manote, kad kas nors parduos jums visą tikrų Solingen peilių rinkinį už kelis šimtus litų?
3. Svarbu atkreipti dėmesį į kokybę, kurią nesunku nustatyti įdėmiau apžiūrėjus produkciją. Nelygūs kraštai, dažais padaryti prekės ženklai, jų bereikalinga gausa, nelygumai, spalvos netolygumas, akimi matoma prasta medžiagų kokybė viską pasako (tokie dalykai nekainuoja šimtus eurų). Beje, tariamas Solingen peilių portfelis, kurio originalas kainuoja apie 800 eurų, Lietuvoje padirbtas variantas prakišamas už kelis šimtus, pasak šio puslapio rengėjų, Kinijoje tekainuoja 10 eurų.
Tai nenorėjau nieko nuliūdnti, pats nežinau, ar tėvams sakyti:) Bet žinokite ir nepasiduokite, juolab, kad šios produkcijos reklamos mačiau jau ir šiame puslapyje...
APIBENDRINIMAS, kas tingėjot skaityti viską. BACHMAYR Solingen produkcija, įsigijama iš privačių asmenų, YRA KLASTOTĖ. Įsigijote daiktų, kurie tiek nekainuoja...
QUOTE(saulute27 @ 2006 07 13, 14:21)
Na as manyčiau kad neverta, geriau pridėt keletą litų ir nusipirkti geresnius!Yra dabar atsiradę nauji vokiški ELO puodai-komplektą galima nusipirkti už 349Lt (www.elo.lt). Šie puodai - nerūdijančio medicininio plieno su kapsulėmis dugne, kurios sulaiko šilumą ir neleidžia maistui greitai atšalti, taip pat tauposi ir energija!!!
Dauguma geresniu puodu yra su kapsulemis dugne:) Mes nusiziurejom BEEM firmos puodu komplekta. Kaina apie 550lt. Be to turim troskintuva tos firmos, tai kokybe Tik tiek kad greitai termometras sugedo, bet kiek zinau ji galima pakeisti
Sveikutes. gal kuriai teko susidurti su SILIT filmos puodais?
Su Silit puodais nesusidūriau
Bet pati noriu paklausti, gal kuri patyrusi puoduose mamytė galės man patarti. Nepažįstu aš nei beem puodų, nei berghoff. Prisiskaičiau, prisižiūrėjau foto, išsirinkau šias dvi firmas, taip man lyg jos labiausiai patiko. O KAS GERIAU?
Bet pati noriu paklausti, gal kuri patyrusi puoduose mamytė galės man patarti. Nepažįstu aš nei beem puodų, nei berghoff. Prisiskaičiau, prisižiūrėjau foto, išsirinkau šias dvi firmas, taip man lyg jos labiausiai patiko. O KAS GERIAU?
Labas. Nupirkau iCook puodus ir šiandien išbandžiau. Galvojau nepavyks iš pirmo karto, bet viskas gerai - maisto išmest neteko. Daugiau pasakysiu - skanesnio maisto neragavau gyvenime. Kalbu apie maisto ruošimą be vandens. Iš viso puodų rinkinio naudojau tik vieną keptuvę - didžiausią. Pabandymui. Nelabau supratau, kodėl yra toks aukštas dangtis. Gal tam kad daugiau vietos maistui liktų, ir garams? Na tiek to. Sudėjau į vieną keptuvę įvairaus maisto - kiaulienos, vištienos, žuvies, kriaušių ir česnako. Vienu žodžiu, eksperimentas prasidėjo. Bandžiau viską daryt pagal instrukciją. Ir štai kas išėjo. Vandens visai nepiliau, nes visi komponentai turėjo pakankamai drėgmės. Kriaušes perpjoviau perpus. Padėjau keptuvę ant vidutinės ugnies ir laukiau, kol garai pradės veržtis pro kraštus, po to turėjau pasukti dangtį kad keptuvė taptų hermetiška ir maistas gamintųsi garuose. Bet ne - 10 min praėjo, o dangtis kaip stovėjo vietoj taip ir stovi. Galvoju, kas negerai. Iš pradžių atsirado labai malonus mėsos, po to žuvies aromatas, susimaišė su česnako kvapu. Nepakartojama... O dangtis vis nejuda. Viduje girdžiu kažkas vyksta. Po to atsirado jau "kitoks" kvapas. Galvoju, šakės. Kad tik nesugadinti nei maisto, nei keptuvės. Dar po poros minučių dangtis sujudėjo ir garai trupučiuką pradėjo veržtis. Pasukau dangtį. Iš pradžių sunkiai eidavo, o po to dangtis kaip pradėjo suktis ant keptuvės... Greitai padariau mažiausią ugnį ir dar 5 min. palaukiau, po to išjungiau...
Vienu žodžiu, gavosi štai kas. Visi komponentai turėjo savo skonį kaip ir priklauso. Mėsa - mėsos skonį, žuvis - žuvies, česnakas - česnako, o kriaušė - saldi ir minkšta. Bet nereikėjo kriaušes pjaustyt perpus, nes jų sultys ištekėjo į dugną ir pradėjo svilti. Mėsa ir žuvis neprisvilo o gražiai apkepo. Šiaip, ilgai laukiau. Česnakas tapo visai minkštas. Užtektų ir 15 min. viską pagaminti. Tik gal vandens kokį šaukštą reikėjo įpilti, kad garų daugiau būtų. Bet čia jau pastabos ateičiai.
Tai va. Čia yra mano pirmoji patirtis ir pažintis su puodais, kuriuose maistas gaminamas be vandens (arba beveik be vandens). Gal kas naudoja šiuos puodus kiek ilgiau nei aš ir galėtų pasidalinti savo patirtim?
Vienu žodžiu, gavosi štai kas. Visi komponentai turėjo savo skonį kaip ir priklauso. Mėsa - mėsos skonį, žuvis - žuvies, česnakas - česnako, o kriaušė - saldi ir minkšta. Bet nereikėjo kriaušes pjaustyt perpus, nes jų sultys ištekėjo į dugną ir pradėjo svilti. Mėsa ir žuvis neprisvilo o gražiai apkepo. Šiaip, ilgai laukiau. Česnakas tapo visai minkštas. Užtektų ir 15 min. viską pagaminti. Tik gal vandens kokį šaukštą reikėjo įpilti, kad garų daugiau būtų. Bet čia jau pastabos ateičiai.
Tai va. Čia yra mano pirmoji patirtis ir pažintis su puodais, kuriuose maistas gaminamas be vandens (arba beveik be vandens). Gal kas naudoja šiuos puodus kiek ilgiau nei aš ir galėtų pasidalinti savo patirtim?
QUOTE(Quixilver @ 2007 10 08, 00:48)
Ir paskui viską valgėte? Kaip ten ta mėsa kartu su žuvim
QUOTE
Ir paskui viską valgėte? Kaip ten ta mėsa kartu su žuvim
Skonis nesusimaišė, jei apie tai klausiate.
QUOTE(Amway @ 2007 10 08, 17:09)
Skonis nesusimaišė, jei apie tai klausiate.
Berghoff puodai nėra prastesni, o kaina gerokai mažesnė
As AMWAy puodus turiu jau 10 metu.
kla_vika Berghoff ir AMWAY labai skiriasi,nors is pirmo zvilgsnio yra panasus.Daug blizganciu puodu panasiu,bet tikrai nera daug geru.Skiriasi pats metalas,skiriasi konstrukcija,vidiniai sluoksniai,skiriasi maisto gaminimo principas....Tesiog reikia pamatyti,paciupineti,paragauti.Jai vilniete,kveciu i svecius,kartu pagaminsim ir pavakareniausim
Danngtis aukstas del patogumo,nes biogarinimo sistemuose turi buti vieta garo cerkuliaciej,senesnse modelise ir Zepteri dangciai zemesni,ir pilno puodo prikrauti negalima,a naujam komplekte butent del dangcio konstrukcijos,pakanka erdves garo cerkuliacijai.Ir galima prikrauti pilna
pvz jai jus turit sena dizaina(kaip as),ar zepteri,tai jusu 4 litru puodas realiai prikraunamas iki 3 litru.O naujam modeli ,4 litru puodas prikraunamas pilnas Laimit nuo 1 iki 2 ltru talpa
kla_vika Berghoff ir AMWAY labai skiriasi,nors is pirmo zvilgsnio yra panasus.Daug blizganciu puodu panasiu,bet tikrai nera daug geru.Skiriasi pats metalas,skiriasi konstrukcija,vidiniai sluoksniai,skiriasi maisto gaminimo principas....Tesiog reikia pamatyti,paciupineti,paragauti.Jai vilniete,kveciu i svecius,kartu pagaminsim ir pavakareniausim
Danngtis aukstas del patogumo,nes biogarinimo sistemuose turi buti vieta garo cerkuliaciej,senesnse modelise ir Zepteri dangciai zemesni,ir pilno puodo prikrauti negalima,a naujam komplekte butent del dangcio konstrukcijos,pakanka erdves garo cerkuliacijai.Ir galima prikrauti pilna
pvz jai jus turit sena dizaina(kaip as),ar zepteri,tai jusu 4 litru puodas realiai prikraunamas iki 3 litru.O naujam modeli ,4 litru puodas prikraunamas pilnas Laimit nuo 1 iki 2 ltru talpa