Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie puodus

4u.gif Jau keli metai naudoju "Tramontina" puodus, taip pat šios firmos virtuvinius peilius ir įrankius. Esu jais patenkinta. Ypač man patinka mano pirmasis indas- toks talpus troškintuvas aukštu dangčiu. Firminis ir man skaniausias patiekalas kjame -troškinta lašiša thumbup.gif
Atsakyti
Aš turiu Berghoff... Irgi nesiskundžiu smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif Vega, aišku, pasijuokė iš visų ir pasislėpė, nei puodo nuotraukos, nei pačios Vegos.

O THERMOMIX aš turiu jau apie 2,5 metų. Su šiuo stebuklingu puodu galima virti, trinti, maišyti, pasverti, negalima tik kepti (kepu el. krosnyje arba cikloninėje krosnelėje). Yra receptų knyga.
Viską su juo darau: chalvą, majonezą ir t.t. Ypač patinka virti uogienes: tiksliai su tame puode įdėtomis elektroninėmis svarstyklėmis pasveri uogas, cukrų, nustatai virimo laiką ir eini kavos gerti thumbup.gif
Puikumėlis! Mano uogienės tikrai laaabai skanios: mažai cukraus (1 kg uogų 200-350 g cukraus), nepervirtos. Tiesa, telpa apie 2 litrus turinio, bet tai man netrukdo, įdedu kitą porciją uogų ir cukraus ir ... kavą vėl geriu. Aš pati nevalgau kitų virtų uogienių, nes man jos šleikščiai saldžios ir beveik visada pervirtos.
O kokia skani gaunasi naminė chalva, niekas iš bendradarbių netikėjo, kad pati pagaminau.

O šiaip su tuo puodu galima pagaminti iškart visus pietus: apatinėje dalyje verdi siubą, viršutinės dalies apačioje troškini mėsytę, o viršutinėje troškini daržoves be riebalų.

Šiuo puodu pagaminta mielinė ( ir kita) tešla gaunasi tokia puiki, kad jokiu kitu prietaisu (mikseriu ar plaktuvu) nepagaminsi, jis net pašildo, kad mielinė tešla geriau pakiltų. Procesas tas pats: pasveri, įdedi, nustatai laiką ir eini gerti kavos...

Gaminam įvairiausius vaisių ir daržovių gėrimus, triname vaisius, naudoju jį kaip mėsmalę, nes neperku maltos mėsos. Norėdama pasigaminti mėsytės kotletams mėsą supjaustau gabaliukais, sudedu visus norimus priedus ( česnakus ir kt.) ir nustatau laiką ir galiu ką nors kitą daryti.

Mes tiek įsisiūbavom, kad net bandėm kiaulės kojytes virti schmoll.gif . Puodas tam netinka.

Sriubas irgi verda, tik jos gaunasi arba pertrintos (prancūziškos), arba gana smulkiais gabalėliais. Tiesa, yra dar toks sietelis, į kurį sudėjus daržoves ar ką kitą galima išvirti ir nesusmulkintą.

Puodas tikrai puikus, gal tik kiek brangokas. Jo gabaritai tokie, kad galima vežtis į sodą ar net į kokią kelionę.
Tik blogai tas, kad parduotuvėje nenusipirksi.
Atsakyti
QUOTE(Al_Dona @ 2005 10 11, 20:21)
biggrin.gif Vega, aišku, pasijuokė iš visų ir pasislėpė, nei puodo nuotraukos, nei pačios Vegos.

O THERMOMIX aš turiu jau apie 2,5 metų. Su šiuo stebuklingu puodu galima virti, trinti, maišyti, pasverti, negalima tik kepti (kepu el. krosnyje arba cikloninėje krosnelėje). Yra receptų knyga.
Viską su juo darau: chalvą, majonezą ir t.t. Ypač patinka virti uogienes: tiksliai su tame puode įdėtomis elektroninėmis svarstyklėmis pasveri uogas, cukrų, nustatai virimo laiką ir eini kavos gerti thumbup.gif
Puikumėlis! Mano uogienės tikrai laaabai skanios: mažai cukraus (1 kg uogų  200-350 g cukraus), nepervirtos. Tiesa, telpa apie 2 litrus turinio, bet tai man netrukdo, įdedu kitą porciją uogų ir cukraus ir ... kavą vėl geriu. Aš pati nevalgau kitų virtų uogienių, nes man jos šleikščiai saldžios ir beveik visada pervirtos.
O kokia skani gaunasi naminė chalva, niekas iš bendradarbių netikėjo, kad pati pagaminau.

O šiaip su tuo puodu galima pagaminti iškart visus pietus: apatinėje dalyje verdi siubą, viršutinės dalies apačioje troškini mėsytę, o viršutinėje troškini daržoves be riebalų.

Šiuo puodu pagaminta mielinė ( ir kita) tešla gaunasi tokia puiki, kad jokiu kitu prietaisu (mikseriu ar plaktuvu) nepagaminsi, jis net pašildo, kad mielinė tešla geriau pakiltų. Procesas tas pats: pasveri, įdedi, nustatai laiką ir eini gerti kavos...

Gaminam įvairiausius vaisių ir daržovių gėrimus, triname vaisius, naudoju jį kaip mėsmalę, nes neperku maltos mėsos. Norėdama pasigaminti mėsytės kotletams mėsą supjaustau gabaliukais, sudedu visus norimus priedus ( česnakus ir kt.) ir  nustatau laiką ir galiu ką nors kitą daryti.

Mes tiek įsisiūbavom, kad net bandėm kiaulės kojytes virti schmoll.gif . Puodas tam netinka.

Sriubas irgi verda, tik jos gaunasi arba pertrintos (prancūziškos), arba gana smulkiais gabalėliais. Tiesa, yra dar toks sietelis, į kurį sudėjus daržoves ar ką kitą galima išvirti ir nesusmulkintą.

Puodas tikrai puikus, gal tik kiek brangokas. Jo gabaritai tokie, kad galima vežtis į sodą ar net į kokią kelionę.
Tik blogai tas, kad parduotuvėje nenusipirksi.

Pritariu drinks_cheers.gif , be jo ir aš virtuvėje būčiau kaip be rankų tongue.gif O nebrangiai jį nusipirkti galima per aukcionus vokiečių, tik va reikia kažkaip parsisiųsti g.gif Aš jau juo naudojuosi apie 5 metus ir nė karto nepasigailėjau , kad įsigyjau biggrin.gif Kaip smagu ryte, vietoj to, kad prie puodo atsistojus košę maišyti, viską sudėti ,uždengti ir eiti arbatos gerti tongue.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti tų kurios šį puodą turi-ar geras jums išeina faršas?Man tai išeina kažkoks marmalas.Aišku kiaušinių dadėti tai jau nereikia,tačiau pati mėsa kažkokia sausa,nepalyginsi su rankomis maltu faršu.Aišku norėtusi,kad už tokią kainą įsigijus daiktą,naudotijį viskam,kaip ir reklamuojama.Gal aš ne taip ką darau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dovy @ 2005 12 01, 13:26)
Norėčiau paklausti tų kurios šį puodą turi-ar geras jums išeina faršas?Man tai išeina kažkoks marmalas.Aišku kiaušinių dadėti tai jau nereikia,tačiau pati mėsa kažkokia sausa,nepalyginsi su rankomis maltu faršu.Aišku norėtusi,kad už tokią kainą įsigijus daiktą,naudotijį viskam,kaip ir reklamuojama.Gal aš ne taip ką darau? ax.gif

Turiu ir naudoju visu pajėgumu ( be jo nė dienos neapsieinu), o mėsą reikia malti pašalusią, tuomet faršas thumbup.gif gaunasi, o jei malsi atšildytą tai tik į košę sutrins. O be to pašalusią mėsą malant ir peiliukai pasigalanda bigsmile.gif
Atsakyti
O faršą gaminate tiksliai pagal instrukciją, ar pridedate savos fantazijos? Nes kiek aš mėginau faršą daryti (mėsa iš šaldiklio) tai vis tiek koks tai jovalas gaunasi: limpa prie rankų, kol išimi, sunku kotletus padaryti...
Atsakyti
QUOTE(vabite @ 2005 12 15, 16:01)
O faršą gaminate tiksliai pagal instrukciją, ar pridedate savos fantazijos? Nes kiek aš mėginau faršą daryti (mėsa iš šaldiklio) tai vis tiek koks tai jovalas gaunasi: limpa prie rankų, kol išimi, sunku kotletus padaryti...

Neįsivaizduoju kaip ten gali nesigauti, jei sušalusią mėsą mali. Man tai thumbup.gif gaunasi. Išsiimu iš šaldiklio kokį kg mėsos ir į mikronangę ant silpno rėžimo atšildau tik , kad pjautųsi (arba šviežią mėsą suojaustau gabalais ir dedu keliom valandom į šaldiklį). Supajustau į kelis gabalus ir metu po kelis. Aišku ne visus kartu, tuos išimu, vėl kitus dedu. Tikrai nelipma nieks, nes būna tokie kaip kristalėliai gabaliukai smulkūs. Na aš draugei kartą 10kg kiaulienos sumaliau ir kuo puikiausiai ir per 15min. O va ne kartą bandžius nešaldytą malt, tai jau dada šuds gaunasi doh.gif O šiaip kaip ir sakiau, be jo aš kaip be rankų būčiau bigsmile.gif Beje, aš ir pjausnius gaminu. O į receptus nelabai žiūriu, darau pagal save. Tik va neseniai pagal receptą iš knygelės pasidariau Lazaniją, tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Al_Dona @ 2005 10 11, 20:21)
biggrin.gif Vega, aišku, pasijuokė iš visų ir pasislėpė, nei puodo nuotraukos, nei pačios Vegos.

O THERMOMIX aš turiu jau apie 2,5 metų. Su šiuo stebuklingu puodu galima virti, trinti, maišyti, pasverti, negalima tik kepti (kepu el. krosnyje arba cikloninėje krosnelėje). Yra receptų knyga.
Viską su juo darau: chalvą, majonezą ir t.t. Ypač patinka virti uogienes: tiksliai su tame puode įdėtomis elektroninėmis svarstyklėmis pasveri uogas, cukrų, nustatai virimo laiką ir eini kavos gerti thumbup.gif
Puikumėlis! Mano uogienės tikrai laaabai skanios: mažai cukraus (1 kg uogų  200-350 g cukraus), nepervirtos. Tiesa, telpa apie 2 litrus turinio, bet tai man netrukdo, įdedu kitą porciją uogų ir cukraus ir ... kavą vėl geriu. Aš pati nevalgau kitų virtų uogienių, nes man jos šleikščiai saldžios ir beveik visada pervirtos.
O kokia skani gaunasi naminė chalva, niekas iš bendradarbių netikėjo, kad pati pagaminau.

O šiaip su tuo puodu galima pagaminti iškart visus pietus: apatinėje dalyje verdi siubą, viršutinės dalies apačioje troškini mėsytę, o viršutinėje troškini daržoves be riebalų.

Šiuo puodu pagaminta mielinė ( ir kita) tešla gaunasi tokia puiki, kad jokiu kitu prietaisu (mikseriu ar plaktuvu) nepagaminsi, jis net pašildo, kad mielinė tešla geriau pakiltų. Procesas tas pats: pasveri, įdedi, nustatai laiką ir eini gerti kavos...

Gaminam įvairiausius vaisių ir daržovių gėrimus, triname vaisius, naudoju jį kaip mėsmalę, nes neperku maltos mėsos. Norėdama pasigaminti mėsytės kotletams mėsą supjaustau gabaliukais, sudedu visus norimus priedus ( česnakus ir kt.) ir  nustatau laiką ir galiu ką nors kitą daryti.

Mes tiek įsisiūbavom, kad net bandėm kiaulės kojytes virti schmoll.gif . Puodas tam netinka.

Sriubas irgi verda, tik jos gaunasi arba pertrintos (prancūziškos), arba gana smulkiais gabalėliais. Tiesa, yra dar toks sietelis, į kurį sudėjus daržoves ar ką kitą galima išvirti ir nesusmulkintą.

Puodas tikrai puikus, gal tik kiek brangokas. Jo gabaritai tokie, kad galima vežtis į sodą ar net į kokią kelionę.
Tik blogai tas, kad parduotuvėje nenusipirksi.

Labai norėčiau pasigaminti chalvą iš saulėgrąžų,bet nežinau ar jas reikia prieš tai nuplauti ir išdžiovinti g.gif Patarkit kas darėt.Gal galima būtų smulkiau visą gamybos procesą.Jau ir saulėgražos laukia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dovy @ 2006 02 09, 15:18)
Labai norėčiau pasigaminti chalvą iš saulėgrąžų,bet nežinau ar jas reikia prieš tai nuplauti ir išdžiovinti g.gif Patarkit kas darėt.Gal galima būtų smulkiau visą gamybos procesą.Jau ir saulėgražos laukia. biggrin.gif

Jei klausi kaip šitam puode chalvą pasigaminti, tai:
150g saulėgrąžų;
80g cukraus pudros;
30g aliejaus.

Saulėgrąžas pakepinti 6min. Varoma , 2poz.
Po to susmulkinti 6s
Supilti cukraus pudrą ir aliejų ir išmaišyti 4s, 2 poz.
Aš jų neplaunu.
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2006 02 09, 19:53)
Jei klausi kaip šitam puode chalvą pasigaminti, tai:
150g saulėgrąžų;
80g cukraus pudros;
30g aliejaus.

Saulėgrąžas pakepinti 6min. Varoma , 2poz.
Po to susmulkinti 6s
Supilti cukraus pudrą ir aliejų ir išmaišyti 4s, 2 poz.
Aš jų neplaunu.

Dariau aš chalvą,bet man visai nepanašu į ją.Gavosi kažkokia biri masė,net nepanaši į chalvą.Ką aš blogai dariau?
O saulėgražas aš patarčiau plauti.Palaikykit jas nors truputį vandenį,tai bloga pasidarys nuo to,ką nupilsit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dovy @ 2006 02 16, 14:59)
Dariau aš chalvą,bet man visai nepanašu į ją.Gavosi kažkokia biri masė,net nepanaši į chalvą.Ką aš blogai dariau?
O saulėgražas aš patarčiau plauti.Palaikykit jas nors truputį vandenį,tai bloga pasidarys nuo to,ką nupilsit doh.gif

Man taip pat gavosi labai biri, gal reikėtų kažką rišanšio įdėti, pvz kokio kondensuoto pieno tongue.gif Ar panašiai g.gif O dėl plovimo tai reikės kitą kartą nuplauti, jei jau taip baisiai atrodo doh.gif Kai nematai, tai ir galvos neskauda tongue.gif
Atsakyti