Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

Kadangi jau pradejau sioje forumo skiltyje rasyti, nesimetysiu , juolab, nedaznas as. O cia tokie zmones, nors ir nefilmuotojai, bet savo filosofija man ko gero labai artimi Leo, Kengas Zoom, Dante, A12, jie ne mano srities, bet jauciu kalbos prie "Tores10" rastume (beje taure isypyliau paskutine, siumete, paciam kazkaip keista vienas be kompanijos gurksnoju, ir to nesigediju) nesme. Gruodzio 31 d. 3,15 val. grizau is paskutiniu siu metu vestuviu, Na nuotaika kazko ne naujametiska. Klaipedoje lyja. Miegot nesinori. Mintyse skamba labai sauniu muzikantu grupes TEQUILA muzika. Gyva muzika. Nefonogramine. Zavejaus ju atliekama grupes Soul asylum daina"Runavay train". Net savo fonotekoj susiradau ,ir klausau dabar rasydamas ( rekomenduoju ir jums parsisiusti ir klausiti tiems kas skaitys tolesne mano rasliava)
Sivakar pertraukeles metu apsnekam kokie tie metai buvo su Dariumi Auguliu (vienas is TEQUILA) Jis gi ir sako man,zmones visgi kitame lygi, pradejo vertint gyva muzika, pradejo vertint, tai i ka idedi "dusia", bet.... geriausia vengt tokiu kurie pirma klausia "gal galime nusidereti" ........
Kazkelintos pertraukeles, metu, viena is pamergiu papraso manes vizitines. Kalba giria mane:) sako nemaciau dar kad baznycioj triem kamerom kaip jus filmuoja, ir iskart taip atsargiai ir taip tarp kitko "kiek tai kainuoja".......
Issisukau nuo to atsakymo bet paklausiau. O kaip tu isivaizduoji savo filma.
- Noreciau kad butu jame, graziau negu buvo is tikruju. Jus matote tai daznai o mums nuotakoms norisi, kad tai butu vienintele, nepakartojama, niekur nematyta, lbai garzi, pati graziausia. pati pati -ausia................................ Tad sia nakti, man kilo labai daug minciu, apie nepakartojama, vienintele, ..Taciau tie kas mato jusu vestuves (nuo.... iki) kone kiekviena savaitgali t.y. vestuviu fotografai ir jusu vestuviu filmo kurejai toliau juos vadinkime METRAŠTININKAIS, galetu pripasakoti ivairiausiu koriozu, tai ir girtas jaunikis nakti iškrites iš lovos ir susilauzes zandikauli, ir vestuves pagal „pilna programa“, bet be jaunikio (teko skaityt viename dienrastyje, -nespejo grizt iš armijos). Ne apie tai..... Šiandienos lietuviškos vestuves tai absoliutus ivairiu kulturu kičas, tuštybes ir beskonybes mugė. Skirmantas Valiulis yra pasakęs – Dabar per vestuves lietuviai puošniau rengiasi, skaniau valgo, daugiau išgeria, šelmiškiau pramogauja. Po vestuvių dažniau ir skiriasi, kelia naujas vestuves. Nebėra savaitę trunkančių vestuvių spektaklių, rečiau švenčiamos ir trys dienos. Daug ką atradome, bet daug ir praradome, o ypač praradome (ir del ko mums metraštininkams labiausia gaila) – vestuvių šventumą, sakraluma, ritualus. Didžiojoje dalyje lietuviškų vestuvių atsirado – tragikomiškumas, bet tie kas kelia labai nenori pripažinti to.. Vestuviu metraštininkams yra iškelta labai sudetinga užduotis. PARODYTI „TAI“ DAUG GRAŽIAU NEGU BUVO IŠ TIKRŲJŲ!!!-------
Apie tai kaip isivaizduojame savo vestuves
Karaliaus rūmuose - pokylis. Jaunos egzaltuotos aukštuomenės panelės kelis mėnesius iki jo iš proto varydavo namiškius dėl apdarų, manierų. Savaitei iki puotos likus staiga nei iš šio, nei iš to matomoje vietoje atsiradęs spuogas virsdavo tragedija, dėl kurios tarnai bėgiodavo klupčiodami, tačiau be garso, tėvas ieškodavo geriausių gydytojų, o mama per naktis sėdėdavo prie raudančios dukros lovos. Jeigu vis dėlto mergužėlė užmigdavo, sapne matydavo, kaip ją išvysta ir grožio apakintas apstulbsta princas, lekia artyn lyg ant sparnų, paima už baltų rankelių ir veda sau iš dešinės. Sapne aiškiai regėdavosi ir iš pavydo sprogstančios kitų panelių akys, prakeiksmus svaidančios, bet nieko padaryti negalinčios, vilties netekusios jų mamos. Iš sapno pakirdusi mergužėlė dar labiau aimanuodavo dėl spuogo, raištelio ant kojos ir apyrankės ant rankos. Neduokdie, aršiausia konkurentė bus be spuogo, turės gražesnę apyrankę ir raištelį aukščiau. Taigi. Karaliaus rūmuose pokylis. Į laukimo ir pasiruošimo iškankintą panelę princas dirsteli, o ji, pamiršusi sapnus, alpsta ir krenta ant šalia stovinčių pokylio dalyvių rankų.
O princui ir spuogelis, ir kokiame aukštyje raištelis tai nesvarbu. Svarbi princui ta panele – kurioje jis kazkada pamate „savaja princese“
Apie tai ką mes (metraštininkai) matome tame „Karaliaus pokylyje“
Paprastai atvažiave ankščiau negu renkasi kviesti sveciai, mes metraštininkai (jei vartot siuolaikiška „slengą“ foto ir filmuotojai), tam kad spetu plunksnas paaštrinti, ir pergamente viską užrašyti, ir užfiksuoti karaliaus rūmuose, prie suskilusios geldos, dar kur turėjo augti gėlės, turiu omeny prie laiptines ketvirtainiškame vazone, ir pasikėle i apartamentus matome stai ka: Butai kuriame ruošiamasi pokyliui atrodo nevisai romantiškai. Dežes su spiritiniais gerimais, (blogai kartais pagalvoju kad ne viduramžiai o butu bačkos su midumi ) Po kambarius besislaistantis dedė iš aukštaitijos, ieškantis šlipso. Kelios pamerges su jaunaja užsidariusios miegamajame, iš kurio vis pasigirsta – mama o kur tu padejai............... Mama paprastai dar su bigudukais, nes vargše per tuos lakstymus niekaip iš ryto nespejo i kirpykla. Pasako - manes tokios nefilmuot. Namu nokiu nefilmuot. Ir iš vis...... nieko nefilmuot. - Jums kavos ar arbatos.
Meginimas pasisveikint su nuotaka, pabeldus i duris, su atsakymu. -----Dar negalima rengiames!!! Ir dar...... po namus laksto is kambario i kambari, pakvaišes nuo viso to džiaugsmingas šunelis. Ačiū nors ir už tai kad ne koks medžioklinis kurtas, arba besiseilejantis senbernaras. Nepyktybiniai. Jie nekanda. Jiems nemaziau stogai nuo to pasiruosimo vaziuoja. Ir viso pasiruosimo metu skamba telefonai, svetaineje ijungtas televizorius, ir virtuveje butinai kinietiškas muzikos centras nustatytas ant diapazono kur LR pirmoji programa, kad pro šali netycia begantis namiskiai, nugirstu paskutines oro prognoziu suvestines.
Renkasi pabroliai su pamergem. Mama su visais sveikinasi, ir visiems kaip uzkeikima kartoja. – Batu nesimaukit. Pamerges lenda i megamaji padet nuotakai, o ju palydovai, kad nesiveltu po kojomis nukreipiami i virtuve. Ir neturedami ka veikt su nuotakos tevu – „kala“ po šimtą. Aisku gramų. Pagaliau pamatome nuotaką. Visi dziaugiasi. Bet pasirodo laiko nebedaug. Greit susveikiname jaunavedžius pustamsyje koridoriuke. Tekstai is atviruciu daugiau negu banalūs. Sodiname tevus garbingoje vietoje ant sofos. Mamos pasiruošia salfetkes ašaroms braukt.
- Pirsliai. –Mama miela mama/ jau seniai uzaugom/ ir isskridom/
- Arba...... Kaip azuolas galiunas jis egle apkabino
- Arba .... Neliudekit. ....O kai grišim mus sutikite jau du.
-
Klaupiames. Kaip Laima Paksiene kriokiam. Muzikantas ne vietoj ir nelaiku pajuokauja – Nu ko verkiat, gi ne i Mėsos kombinatą išveža. Tipo bajeris.
Ir skubam skubam, ir vel panika....ar to ta nepamirsot. Jomajo liudininke paso neturi. Tapatybes korteles? Teisiu? Nezinau kaip tas isprendžiama bet issprendžiama. Staigiai kaspinus ant veidroziu. Sedam i masinas, Nu ten prasideda aiskinimas kas kokioj turi vaziuot, bet suseda Idedamas krepsys su buterbroodais, pora bonkiu ir keturios sampano. Ir dar toks vamzdis baltas.... metro ilgio. (vienkartines stiklinaites – didziulis dziaugsmas metrastininkams)
Zagsas. I ten paradas. Pora uz poros. Tvarkingai. Akmeniniu veidu (cia Klaipedos CMS) vedejos pavaduotoja Zita nuvalkiotomis frazėmis kalbes apie atsakomybe ir prasme. Kalbes trunpai. Jai jus nesvarbus. Svarbu atidirbt.
Is Jusu pasigirs ne aiskus ir skambus, (o noretusi jog uz kadro pats Tuminas pasakytu „TIKIU“) , o toks lyg iš po žemių, neužtikrintas „tttaip“.
- Kuria pavardę renkaties?
- Vyro.
Aufiderzein. Jus cia nebereikalingi. Uz duru laukia kiti,..... konvejeris.
Baznyčia. Vieta kuri buvo šventovė. Vieta kur anot dabartinio popiežiaus tik ir tegalima santuoka. Kol a.a. Jonas Paulius buvo pasirodo galejo ir prie grazaus ezero su baltom kedem, ir ispuoštu baldakymu meilės ižadus duoti, nu kaip amerikonams. Prie Raisingerio tik bažnycioje. Kur dievas arciausiai.
Ejimas prie altoriaus. Dar vienas „bėgis“ jeigu isijungtu (supraskite automobilistiskai - persijungtume i aukstesne pavarą), jau gautusi bėgom, kartu su tėčiu. Veide kaip nekeista, nebus jokios išraiškos. Mane labiausiai stebina sis fenomenas: Va turi žmonės įvairias veido mimikas. Vieni gražų šypsnį, kiti būna niūriūs arba iš prigimties linksmi. O čia šventoveje kažkos stebuklas, lyg opijatas, lyg drigniu privalgydintos visos (sorry,... dauguma) eidamos vieninteli karta gyvenime 5 minutem tampa „ant veido“ frigidiškomis flegmomis. Nu ir ka. Skaitiniai: Pagal Matą, Ištrauka „iš laiško korintiečiams“. Jos metraštinninkai jau neberašys, mintinai zino. Ką šimtus kartu girdi, pamastai, na kazkaip nenorom, kad visai kitaip sakralumą sovoki, ne tik perskaityma iš rašto, rods ir nesi bedievis, ir nepataisomas ateistas. Bet nelieskim to, tai šventa. Patys graziausi metrasciu puslapiai vistik skirti, tai vietai, ir tam veiksmui kur duodami izadai.
Apie paslampinejima gamtoje.
Tingiu rasyt anekdotines situacijas (kas idomiausia kad be isimties visose vestuves)......bet atiduokime duokle tam kad cia kuriama jusu vestuvinio metrascio dar viena grazioji dalis. Metrastininkai susikaupe dirbs.
Apie jaunuju sutikimą
Kreativas kuri valdo vakaro vedantieji arba muzikantai šioje vietoje daro begalini ispudi. Sleptis Valinskui, juolab Jogailai Morkunui. Cia ir pasireiškia tu kurie valdo ši procesą žemas lygis. „Laimes nameliai“, „trys keliai“, „septynios kliutys“, pagal rusu liaudies tradicijas „duona druska“, Persirengeliu uzsedimas stala net nesuprantant sio veiksmo esmes ir prasmes, jaunūjų ir visos palydos sutikima paverčia visišku balaganu.
Šeiminkės butinai metraštininkams papriekaištaus Kur teip ilgai buvote - kleckai atšalo.
Po geros porcijos raiskiojo skaitymo iš atviručiu, . susedimas prie stalo. Beje turbut svečiams priimta, kai perskaitai savo stulpeli, atiduodi geles – lyg privalu trukdyti kitiems. Triukšmauti, garsiai juoktis, bendrauti su seniai bematytu kaip tau norisi. Todel atviruciu skaitymas tesia 1 pokylio dalies haosą, kur dar ir dasideda „gyvačiu snypštimas“. Paiškiniu kas tai. Jauniesiems priimant vokelius, visiems kitiems debošinant girdisi.....vienos ar keliu moteriškiu -TSSSSSSS.) Tai yra jų supratimu raminimas, . Metraštininku nuomuone nesekmingas balagano paivairinimas (filme dazniausiai sveikinimus ishmetu nafik. – „garso take“ toks turgus kad baisu. Kas idomiausia rusai, zydai, vietnamieciai, arabai – gerbia kitus pasisakancius, lietuviai retos isimtys)
Taigi susedome. Kleckai pasirodo neužšale inešami. Šventas dalykas. Kaip sakydavo toks karvedys Suvorovas. „Karas karu, o pietai pagal dienotvarke“ Maistas po visos dienos iškrovos paprastai visas nesudorojamas iškart, stringa. Užgeriam.
Po maisto dozes pokylis virsta visiška betvarke (lietuviškai – bardaku). Samdyta piršliene persirengs Zita iš Mažeikių ir bandys irodinet kad jaunikis Petro sunus. Sakys ka cia susidejai su ta valkata balta suknia. Piršlys paskaitys iš rašto „kad tai ko nesuvalgete, galite sumesti kaimynui i lekšte, tik laukite kol kaimynas nusisuks“. Nenustebkite, ir negalvokite iš kur pas jus lekštej kaulas, ir nemeginkite prisiminti valgete, ar nevalgete vištienos. Neesmė. Mintys nebutinos. Darykite „banga“ kai pasakys muzikantai panasiai kaip per futbola, tik su taurele rankoje. Kylant užsiverčiate kol nusileidote jau turi buti subegusi. Didziausia juoko doze gausite kai vedantieji, paprasys iš anksto paruoštam raštui trūkstamų būdvardžių pavardinti. Pageidaujama kad budvardžiai butų kuo šlykštesniai, kas nors su žmogaus anatomija. Jei to nesugebate galite vardinti kas i galva šauna, cenzuros nebus. Galite ir busite verčiami svaigintis pagal muzika „kad kelias nedulketu“ – dopingo kontroles taip pat nebus. Kai jau bus reikalingi pampersai, jus paleis. Atstoveje eiluteje. Busite pakviesti Pirmam šokiui. Šiaip tai nebus šokis. Bet mes ji vadinkime šokiu. Tostai Kur jau mums iškalbos gruzinai pavydetu. Jie visada prasidės tokiais žožias: „- Nu ka aš galėčiau pasakyti.........“, arba „Kalbet aš nemoku........“. „Linkiu jums.....kad visada“.
Vestuviu metu pokalbiuse su gentainiais sulauksite kone iš visu vestuviu dalyviu prašymo, - „Butinai atvaziuokite pas mus................“
Šokiu metu šoksite labiausiai pagal Cicino nepakartojamą šedevrą „lietaus dukra“, Nikulino „a nam vsio ravno“, ir dar daugeli iš anksto paruoštų lietuvišku, rusiškū, ir viso plataus svieto fonogramu.
Kunas vis sunkes nuo nuovargio, kojos tins, nepades net tai kad jau seniai persimovete i šlepetes.
Lauksite pabaigos kaip išganymo, o dar fejerverkai, tortas, puokštė, Dviviečiai naktiniai. Pagaliau. Ištiest kojas, akys pačios limpa...... Labanakt, iškankintas kune. Tamsa
Tamsa.....ir taip staigiai šviesu.....pro traiškanotas akis ižiūrite du nesiskutusius, lengva pachmeliuka padariusius žmogystas, prie ausies skambancia armonika ir per ausis režianti klykavima /Labas labas rytas saule jau aukštai,/ jau pakilo net visi gaidžiai/ labas labas rytas jums/ o uz laba ryta i kišene mums/. O atrodo tik akis sumerkete, Vestuvės tęsiaisi. Jahoyyy.

Apie tai kaip maniau praturtet

Keletui svencenciuju savo vestuves esu siules padaryti filma, triem kameromis, atskirai rašant kokybiška skaimenini garsą, naudojant radio mikrofonus, „meškeres“. Naudojant profesionalias 5600 K apšvietimo studijinius prozektorius. Ir visa tai JUMS sakiau nieko nekainuotu. Filma sumontuota gautumete dovanu. Rodos geriau ne but negali. Bet yra ir mano salygų o va kai mano salygas išgirsdavo visi, nemokamo filmo atsisakydavo, du metus siules sios idejos atsisakiau aš pats.
Jums idomu kokios buvo mano salygos. Salygos tik dvi ir labai paprastos:
1. Fimas butu buves kuriamas, taip kaip viskas buvo iš tiesu, nepagarzintas, ir su filmo ir paciu vestuviu uzkulisiais. (pvz, jei kas vartaliotusi persigeres – tai butu, jei jaunoji butu cigaretemis pradeginusi suknia - tai butu filme ir etc. Su pliotkais su pakalbinimais kaip susipazino, kaip jis jai ispraždžiu nepatiko, su interviu iš virtuves, kokie jus esate edrūs, ir kokia šeimininkiu nuomone jusu mama aikštinga, pretenzinga, ir apskritai labai nemalonus zmogus, ir panasiai, zodziu specialiai kazkokios situacijos nekuriamos, bet filmuojama butu ne vien fasadine renginio puse) Filmo stilius komedijinis, butu ieskoma lietuvisku tradiciju degradavimo.

2. Filmo demonstravimas (kur kada ir kaip visiška mano laisvė (iforminama notarine sutartimi).
Iš kitos puses aš net dziaugiuosi kad tai nepadariau, manau kad pinigu buciau uzdirbes is to projekto nemazai, bet tokie pinigai kuriame,- švenciausios visuomenes lasteles - šeimos užuomazga tokia, man ilgai butu ant sąžines. Siandien, galiu linksma gaida pasakyti 2007 m., jusu mielosios nuotakos vestuviu scenariju. Žiurekite i visa tai linksmai. Ir po savo vestuviu prisiminkite jei 51 proc. tai ka parasiau
teisybe – reiškia as buvau teisus. Ir netikslas irodineti man kazka.

Ziema tokia niuri

Nusišypsokite ir Jus savo išrinktiesiems atrodysite tikros princeses jau šiandien, o ne tik vestuviu diena.
Geru vestuviu, ir tikiu kad metrastininkus ( fotografus ir filmuotojus) rinksities tuos kurie JUMS
atrodys
patys geriausi. Susitiksime 2007 metais

Su naujais ir kolegos

Su pagarba www.-----------------/E-E-/.---.--

Atsakyti
Neblėstančioj tyloj sustingo gojai,
Apsupo žvaigždės Grįžulo ratus,
O gūdžios pušys, eglės apšarmotos,
Palydi tolstančius senus metus.
Laimingų Jums Naujųjų Metų !

Su Naujais Kiaulės Metais brangūs fotografai
Atsakyti
drinks_cheers.gif
QUOTE(E-E- @ 2006 12 31, 06:46)
Kadangi jau pradejau sioje forumo skiltyje rasyti, nesimetysiu , juolab, nedaznas as. O cia tokie zmones, nors ir nefilmuotojai, bet savo filosofija man ko gero labai artimi Leo, Kengas Zoom, Dante, A12, jie ne mano srities, bet jauciu kalbos prie "Tores10" rastume (beje taure isypyliau paskutine, siumete, paciam kazkaip keista vienas be kompanijos gurksnoju, ir to nesigediju) nesme. Gruodzio 31 d. 3,15 val. grizau is paskutiniu siu metu vestuviu, Na nuotaika kazko ne naujametiska. Klaipedoje lyja. Miegot nesinori. Mintyse skamba labai sauniu muzikantu grupes TEQUILA muzika.  Gyva muzika. Nefonogramine. Zavejaus ju atliekama grupes Soul asylum  daina"Runavay train". Net savo fonotekoj susiradau ,ir klausau dabar rasydamas ( rekomenduoju ir jums parsisiusti ir klausiti tiems kas skaitys tolesne mano rasliava)   
Sivakar pertraukeles metu apsnekam kokie tie metai buvo su Dariumi Auguliu (vienas is TEQUILA) Jis gi ir sako man,zmones visgi kitame lygi, pradejo vertint gyva muzika, pradejo vertint, tai i ka idedi "dusia", bet.... geriausia vengt tokiu kurie pirma klausia "gal galime nusidereti" ........
Kazkelintos pertraukeles, metu, viena is pamergiu papraso manes vizitines. Kalba giria mane:) sako nemaciau dar kad baznycioj triem kamerom kaip jus filmuoja, ir iskart taip atsargiai ir taip tarp kitko "kiek tai kainuoja".......
Issisukau nuo to atsakymo bet paklausiau. O kaip tu isivaizduoji savo filma.
- Noreciau kad butu jame, graziau negu buvo is tikruju. Jus matote tai daznai o mums nuotakoms norisi, kad tai butu vienintele, nepakartojama, niekur nematyta, lbai garzi, pati graziausia. pati pati -ausia................................ Tad sia nakti, man kilo labai daug minciu,  apie nepakartojama, vienintele, ..Taciau tie kas mato jusu vestuves (nuo.... iki) kone kiekviena savaitgali t.y. vestuviu fotografai ir jusu vestuviu filmo kurejai toliau juos vadinkime METRAŠTININKAIS, galetu pripasakoti ivairiausiu koriozu, tai ir girtas jaunikis nakti iškrites iš lovos ir susilauzes zandikauli, ir vestuves pagal „pilna programa“, bet be jaunikio (teko skaityt viename dienrastyje, -nespejo grizt iš armijos). Ne apie tai..... Šiandienos lietuviškos vestuves tai absoliutus ivairiu kulturu kičas, tuštybes ir beskonybes mugė. Skirmantas Valiulis yra pasakęs – Dabar per vestuves lietuviai puošniau rengiasi, skaniau valgo, daugiau išgeria, šelmiškiau pramogauja. Po vestuvių dažniau ir skiriasi, kelia naujas vestuves. Nebėra savaitę trunkančių vestuvių spektaklių, rečiau švenčiamos ir trys dienos. Daug ką atradome, bet daug ir praradome, o ypač praradome (ir del ko mums metraštininkams labiausia gaila) – vestuvių šventumą, sakraluma,  ritualus. Didžiojoje dalyje lietuviškų vestuvių atsirado – tragikomiškumas, bet tie kas kelia labai nenori pripažinti to.. Vestuviu metraštininkams yra iškelta labai sudetinga užduotis. PARODYTI „TAI“ DAUG GRAŽIAU NEGU BUVO IŠ TIKRŲJŲ!!!-------
Apie tai kaip isivaizduojame savo vestuves
Karaliaus rūmuose - pokylis. Jaunos egzaltuotos aukštuomenės panelės kelis mėnesius iki jo iš proto varydavo namiškius dėl apdarų, manierų. Savaitei iki puotos likus staiga nei iš šio, nei iš to matomoje vietoje atsiradęs spuogas virsdavo tragedija, dėl kurios tarnai bėgiodavo klupčiodami, tačiau be garso, tėvas ieškodavo geriausių gydytojų, o mama per naktis sėdėdavo prie raudančios dukros lovos. Jeigu vis dėlto mergužėlė užmigdavo, sapne matydavo, kaip ją išvysta ir grožio apakintas apstulbsta princas, lekia artyn lyg ant sparnų, paima už baltų rankelių ir veda sau iš dešinės. Sapne aiškiai regėdavosi ir iš pavydo sprogstančios kitų panelių akys, prakeiksmus svaidančios, bet nieko padaryti negalinčios, vilties netekusios jų mamos. Iš sapno pakirdusi mergužėlė dar labiau aimanuodavo dėl spuogo, raištelio ant kojos ir apyrankės ant rankos. Neduokdie, aršiausia konkurentė bus be spuogo, turės gražesnę apyrankę ir raištelį aukščiau. Taigi. Karaliaus rūmuose pokylis. Į laukimo ir pasiruošimo iškankintą panelę princas dirsteli, o ji, pamiršusi sapnus, alpsta ir krenta ant šalia stovinčių pokylio dalyvių rankų.
O princui ir spuogelis, ir kokiame aukštyje raištelis tai nesvarbu. Svarbi princui ta panele – kurioje jis kazkada pamate „savaja princese“
Apie tai ką mes (metraštininkai) matome tame „Karaliaus pokylyje“
Paprastai atvažiave ankščiau negu renkasi kviesti sveciai, mes metraštininkai (jei vartot siuolaikiška „slengą“ foto ir filmuotojai), tam kad spetu plunksnas paaštrinti, ir pergamente viską užrašyti, ir užfiksuoti  karaliaus rūmuose, prie suskilusios geldos, dar kur turėjo augti gėlės, turiu omeny prie laiptines ketvirtainiškame vazone, ir pasikėle i apartamentus matome stai ka: Butai kuriame ruošiamasi pokyliui atrodo nevisai romantiškai. Dežes su spiritiniais gerimais, (blogai kartais pagalvoju kad ne viduramžiai o butu bačkos su midumi ) Po kambarius besislaistantis dedė iš aukštaitijos, ieškantis šlipso. Kelios pamerges su jaunaja užsidariusios miegamajame, iš kurio vis pasigirsta – mama o kur tu padejai............... Mama paprastai dar su bigudukais, nes vargše per tuos lakstymus niekaip iš ryto nespejo i kirpykla. Pasako - manes tokios nefilmuot. Namu nokiu nefilmuot. Ir iš vis...... nieko nefilmuot. - Jums kavos ar arbatos.
Meginimas pasisveikint su nuotaka, pabeldus i duris, su atsakymu. -----Dar negalima rengiames!!! Ir dar...... po namus laksto is kambario i kambari, pakvaišes nuo viso to džiaugsmingas šunelis. Ačiū nors ir už tai kad ne koks medžioklinis kurtas, arba besiseilejantis senbernaras. Nepyktybiniai. Jie nekanda. Jiems nemaziau stogai nuo to pasiruosimo vaziuoja. Ir viso pasiruosimo metu skamba telefonai, svetaineje  ijungtas televizorius, ir virtuveje butinai kinietiškas muzikos centras nustatytas ant diapazono kur LR pirmoji programa, kad pro šali netycia begantis namiskiai, nugirstu paskutines oro prognoziu suvestines. 
Renkasi pabroliai su pamergem. Mama su visais sveikinasi, ir visiems kaip uzkeikima kartoja. – Batu nesimaukit. Pamerges lenda i megamaji padet nuotakai, o ju palydovai, kad nesiveltu po kojomis nukreipiami i virtuve. Ir neturedami ka veikt su nuotakos tevu – „kala“ po šimtą. Aisku gramų. Pagaliau pamatome nuotaką. Visi dziaugiasi. Bet pasirodo laiko nebedaug. Greit susveikiname jaunavedžius pustamsyje koridoriuke. Tekstai is atviruciu daugiau negu banalūs. Sodiname tevus garbingoje vietoje ant sofos. Mamos pasiruošia salfetkes ašaroms braukt.
- Pirsliai. –Mama miela mama/ jau seniai uzaugom/ ir isskridom/
- Arba...... Kaip azuolas galiunas jis egle apkabino
- Arba .... Neliudekit. ....O kai grišim mus sutikite jau du.
-
Klaupiames. Kaip Laima Paksiene kriokiam. Muzikantas ne vietoj ir nelaiku pajuokauja – Nu ko verkiat, gi ne i Mėsos kombinatą išveža. Tipo bajeris.
Ir skubam skubam, ir vel panika....ar to ta nepamirsot. Jomajo liudininke paso neturi. Tapatybes korteles? Teisiu? Nezinau kaip tas isprendžiama bet issprendžiama. Staigiai kaspinus ant veidroziu. Sedam i masinas, Nu ten prasideda aiskinimas kas kokioj turi vaziuot, bet suseda Idedamas krepsys su buterbroodais, pora bonkiu ir keturios sampano. Ir dar toks vamzdis baltas.... metro ilgio. (vienkartines stiklinaites – didziulis dziaugsmas metrastininkams)
Zagsas. I ten paradas. Pora uz poros. Tvarkingai. Akmeniniu veidu (cia Klaipedos CMS) vedejos pavaduotoja Zita nuvalkiotomis frazėmis kalbes apie atsakomybe ir prasme. Kalbes trunpai. Jai jus nesvarbus. Svarbu atidirbt.
Is Jusu pasigirs  ne aiskus ir skambus, (o noretusi jog uz kadro pats Tuminas pasakytu „TIKIU“) , o toks lyg iš po žemių, neužtikrintas „tttaip“.
- Kuria pavardę renkaties?
- Vyro.
Aufiderzein. Jus cia nebereikalingi. Uz duru laukia kiti,..... konvejeris.
Baznyčia. Vieta kuri buvo šventovė. Vieta kur anot dabartinio popiežiaus tik ir tegalima santuoka. Kol a.a. Jonas Paulius buvo pasirodo galejo ir prie grazaus ezero su baltom kedem, ir ispuoštu baldakymu meilės ižadus duoti, nu kaip amerikonams. Prie Raisingerio tik bažnycioje. Kur dievas arciausiai.
Ejimas prie altoriaus. Dar vienas „bėgis“ jeigu isijungtu (supraskite automobilistiskai - persijungtume i aukstesne pavarą), jau gautusi bėgom, kartu su tėčiu. Veide kaip nekeista, nebus jokios išraiškos. Mane labiausiai stebina sis fenomenas: Va turi žmonės įvairias veido mimikas. Vieni gražų šypsnį, kiti būna niūriūs arba iš prigimties linksmi. O čia šventoveje kažkos stebuklas, lyg opijatas, lyg drigniu privalgydintos visos (sorry,... dauguma) eidamos vieninteli karta gyvenime 5 minutem tampa „ant veido“ frigidiškomis flegmomis. Nu ir ka. Skaitiniai: Pagal Matą, Ištrauka „iš laiško korintiečiams“. Jos  metraštinninkai jau neberašys, mintinai zino. Ką šimtus kartu girdi, pamastai, na kazkaip nenorom, kad visai kitaip sakralumą sovoki, ne tik perskaityma iš rašto, rods ir nesi bedievis, ir nepataisomas ateistas. Bet nelieskim to, tai šventa. Patys graziausi metrasciu puslapiai vistik skirti, tai vietai, ir tam veiksmui kur duodami izadai.
Apie paslampinejima gamtoje.
Tingiu rasyt anekdotines situacijas (kas idomiausia kad be isimties visose vestuves)......bet atiduokime duokle tam kad cia kuriama jusu vestuvinio metrascio dar viena grazioji dalis. Metrastininkai susikaupe dirbs.
Apie jaunuju sutikimą
Kreativas kuri valdo vakaro  vedantieji arba muzikantai šioje vietoje daro begalini ispudi. Sleptis Valinskui, juolab Jogailai Morkunui. Cia ir pasireiškia tu kurie valdo ši procesą žemas lygis. „Laimes nameliai“, „trys keliai“, „septynios kliutys“, pagal rusu liaudies tradicijas „duona druska“, Persirengeliu uzsedimas stala net nesuprantant sio veiksmo esmes ir prasmes, jaunūjų ir visos palydos sutikima paverčia visišku balaganu.
Šeiminkės butinai metraštininkams papriekaištaus Kur teip ilgai buvote - kleckai atšalo.
Po geros porcijos raiskiojo skaitymo iš atviručiu, . susedimas prie stalo. Beje turbut svečiams priimta, kai perskaitai savo stulpeli, atiduodi geles – lyg privalu trukdyti kitiems. Triukšmauti, garsiai juoktis, bendrauti su seniai bematytu kaip tau norisi. Todel atviruciu skaitymas tesia 1 pokylio dalies haosą, kur dar ir dasideda „gyvačiu snypštimas“. Paiškiniu kas tai. Jauniesiems priimant vokelius, visiems kitiems debošinant girdisi.....vienos ar keliu moteriškiu  -TSSSSSSS.) Tai yra jų  supratimu raminimas, . Metraštininku nuomuone nesekmingas balagano paivairinimas (filme dazniausiai sveikinimus ishmetu nafik. – „garso take“ toks turgus kad baisu. Kas idomiausia rusai, zydai, vietnamieciai, arabai – gerbia kitus pasisakancius, lietuviai retos isimtys)
Taigi susedome. Kleckai pasirodo neužšale inešami. Šventas dalykas. Kaip sakydavo toks karvedys Suvorovas. „Karas karu, o pietai pagal dienotvarke“ Maistas po visos dienos iškrovos paprastai visas nesudorojamas iškart, stringa. Užgeriam.
Po maisto dozes pokylis virsta visiška betvarke (lietuviškai – bardaku). Samdyta piršliene persirengs Zita iš Mažeikių ir bandys irodinet kad jaunikis Petro sunus. Sakys ka cia susidejai su ta valkata balta suknia. Piršlys paskaitys iš rašto „kad tai ko nesuvalgete, galite sumesti kaimynui i lekšte, tik laukite kol kaimynas nusisuks“. Nenustebkite, ir negalvokite iš kur pas jus lekštej  kaulas, ir nemeginkite prisiminti valgete, ar nevalgete vištienos. Neesmė. Mintys nebutinos. Darykite „banga“ kai pasakys muzikantai panasiai kaip per futbola, tik su taurele rankoje. Kylant užsiverčiate kol nusileidote jau turi buti subegusi. Didziausia juoko doze gausite kai vedantieji, paprasys iš anksto paruoštam raštui trūkstamų būdvardžių pavardinti. Pageidaujama kad budvardžiai butų kuo šlykštesniai, kas nors su žmogaus anatomija. Jei to nesugebate galite vardinti kas i galva šauna, cenzuros nebus. Galite ir busite verčiami svaigintis pagal muzika „kad kelias nedulketu“ – dopingo kontroles taip pat nebus. Kai jau bus reikalingi pampersai, jus paleis. Atstoveje eiluteje. Busite pakviesti Pirmam šokiui. Šiaip tai nebus šokis. Bet mes ji vadinkime šokiu. Tostai Kur jau mums iškalbos gruzinai pavydetu. Jie visada prasidės tokiais žožias: „- Nu ka aš galėčiau pasakyti.........“, arba „Kalbet aš nemoku........“. „Linkiu jums.....kad visada“.
Vestuviu metu pokalbiuse su gentainiais sulauksite kone iš visu  vestuviu dalyviu prašymo,  - „Butinai atvaziuokite pas mus................“
Šokiu metu šoksite labiausiai pagal Cicino nepakartojamą šedevrą „lietaus dukra“, Nikulino „a nam vsio ravno“, ir dar daugeli iš anksto paruoštų lietuvišku, rusiškū, ir viso plataus svieto fonogramu.
Kunas vis sunkes nuo nuovargio, kojos tins, nepades net tai kad jau seniai persimovete i šlepetes.
Lauksite pabaigos kaip išganymo, o dar fejerverkai, tortas, puokštė, Dviviečiai naktiniai. Pagaliau. Ištiest kojas, akys pačios limpa...... Labanakt, iškankintas kune. Tamsa
Tamsa.....ir taip staigiai šviesu.....pro traiškanotas akis ižiūrite du nesiskutusius, lengva pachmeliuka padariusius žmogystas, prie ausies skambancia armonika ir per ausis režianti klykavima /Labas labas rytas saule jau aukštai,/ jau pakilo net visi gaidžiai/ labas labas rytas jums/ o uz laba ryta i kišene mums/. O atrodo tik akis sumerkete, Vestuvės tęsiaisi. Jahoyyy.

Apie tai kaip maniau praturtet
Keletui svencenciuju savo vestuves esu siules padaryti filma, triem kameromis, atskirai rašant kokybiška skaimenini garsą, naudojant radio mikrofonus, „meškeres“. Naudojant profesionalias 5600 K apšvietimo studijinius prozektorius. Ir visa tai JUMS sakiau nieko nekainuotu. Filma sumontuota gautumete dovanu. Rodos geriau ne but negali. Bet yra ir mano salygų o va kai mano salygas išgirsdavo visi, nemokamo filmo atsisakydavo, du metus siules sios idejos atsisakiau aš pats.
Jums idomu kokios buvo mano salygos. Salygos tik dvi ir labai paprastos:
1. Fimas butu buves kuriamas, taip kaip viskas buvo iš  tiesu, nepagarzintas, ir su filmo ir paciu vestuviu uzkulisiais. (pvz, jei kas vartaliotusi persigeres – tai butu, jei jaunoji butu cigaretemis pradeginusi suknia - tai butu filme ir etc. Su pliotkais su pakalbinimais kaip susipazino, kaip jis jai ispraždžiu nepatiko, su interviu iš virtuves, kokie jus esate edrūs,  ir kokia šeimininkiu nuomone jusu mama aikštinga, pretenzinga, ir apskritai labai nemalonus zmogus, ir panasiai, zodziu specialiai kazkokios situacijos nekuriamos, bet filmuojama butu ne vien fasadine renginio puse) Filmo stilius komedijinis, butu ieskoma  lietuvisku tradiciju degradavimo.

2. Filmo demonstravimas (kur kada ir kaip visiška mano laisvė (iforminama notarine sutartimi).
Iš kitos puses aš net dziaugiuosi kad tai nepadariau, manau kad pinigu buciau uzdirbes is to projekto nemazai, bet tokie pinigai kuriame,- švenciausios visuomenes lasteles - šeimos užuomazga tokia, man ilgai butu ant sąžines. Siandien, galiu linksma gaida pasakyti 2007 m., jusu mielosios nuotakos vestuviu scenariju. Žiurekite i visa tai linksmai. Ir po savo vestuviu prisiminkite jei 51 proc. tai ka parasiau
teisybe – reiškia as buvau teisus. Ir netikslas irodineti man kazka.

Ziema tokia niuri

Nusišypsokite ir Jus savo išrinktiesiems atrodysite tikros princeses jau šiandien, o ne tik vestuviu diena.
Geru vestuviu, ir tikiu kad metrastininkus ( fotografus ir filmuotojus) rinksities tuos kurie JUMS
atrodys
patys geriausi. Susitiksime 2007 metais

Su naujais ir kolegos
Su pagarba  www.-----------------/E-E-/.---.--
drinks_cheers.gif cia jau LITERATURA!!!... Su pagarba Mulin thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti

nu atsiprasau blink.gif doh.gif net neperskaiciau iki galo, labai matyt Tores si fotografa paveike, kad tokia litanija sugebejo suskelt doh.gif ogi zinot, kas man isryskejo? siuo metu ir pati esu kankinama sio sindromo. jis vadinamas perdegimu. kai tavo darbas pradeda tau neteikti malonumo, kai tai, ka darai, atrodo banalu, tau paciam neidomu, kai zmones, su kuriais dirbi (arba kuriems dirbi), pradeda atrodyti kvaili, tada reiskia, kad atejo laikas pailseti ir kazka pakeisti profesiniame kelyje. kiek skaiciau, tai maciau tik E-E- zema poziuri i savo klientus: mamos, kurios liepia nesiauti batu, atrodo kvailos (bet gi tai galbut nuosirdzus "mamiskas" rupestis), nuotakas, einancias prie altoriaus mato akmeniniais veidais (juk nepakeisite kito zmogaus isgyvenimu, jei esate fotografas, o ne nuotakos mylimasis), ir pats veiksmas, kai tevas veda durkra prie altoriaus man pasirode, jog vadinamas banalybe...
galbut ir sutikciau su viskui, kas parasyta, taciau zodziuose, kuriuos skaiciau, maciau nepagarba, o tai jau neleistina nei fotografui, nei filmuotojui, nei muzikantui. juk gerb. E-E-, jei is tikruju dirbdamas vestuvese, galvojate apie viska taip, kaip parasete, tuomet juk jus viduje tyciojates is viso veiksmo ir zmoniu, kurie yra aplink. juk kiekvienai nuotakai jos vestuves yra pacios paciausios, nors tokias pacias ar panasias jus matote kiekviena savaitgali. todel sakyti, kad tai, kaip vestuves organizuojamos, kaip jos vyksta, ka zmones jose kalba, galvoja, elgiasi, yra kvaila, tuomet atleiskite, bet jums laikas pailseti, arba bent Tores nustot gurksnot...
Atsakyti
QUOTE(Ausrytia @ 2007 01 01, 22:01)
labai matyt Tores si fotografa paveike, kad tokia litanija sugebejo suskelt 

Šiaip tai jis video operatorius, ne fotografas. Jei neskiriat šių dviejų specialybių - aš, būdamas fotografas, galiu įžvelgti nepagarbą abiem specialybėms ir įsižeisti smile.gif Jeigu jau jūs sugebėjot įžvelgti E-E rašiny nepagarbą klientams... Nes aš tai įžvelgiu tik labai gerai išmanančio savo darbą žmogaus nuoskaudą - kai žinai, kad gali dirbti, stengtis dėl savo klientų ir galėtum padaryti dėl jų savo darbą žvėriškai gerai, bet nepadarysi. Ir ne dėl savo kaltės - o tų pačių klientų, kuriems to "gerai" ir nereikia ir kurie net nesupranta ką praranda.
Gal ir skaudu skaityt tai, ką jis čia surašė, skaudžias tiesas - bet tiesa tokia ir yra, kad artojų ir žemdirbių kraštas ta Lietuva. Blogąja prasme. Jeigu niekas tos skaudžios tiesos garsiai nepasakys - tai ilgai tokia ir liks.
Atsakyti
QUOTE(T L @ 2007 01 01, 23:43)
Šiaip tai jis video operatorius, ne fotografas. Jei neskiriat šių dviejų specialybių - aš, būdamas fotografas, galiu įžvelgti nepagarbą abiem specialybėms ir įsižeisti smile.gif Jeigu jau jūs sugebėjot įžvelgti E-E rašiny nepagarbą klientams... Nes aš tai įžvelgiu tik labai gerai išmanančio savo darbą žmogaus nuoskaudą  - kai žinai, kad gali dirbti, stengtis dėl savo klientų ir galėtum padaryti dėl jų savo darbą žvėriškai gerai, bet nepadarysi. Ir ne dėl savo kaltės - o tų pačių klientų, kuriems to "gerai" ir nereikia ir kurie net nesupranta ką praranda.
Gal ir skaudu skaityt tai, ką jis čia surašė, skaudžias tiesas - bet tiesa tokia ir yra, kad artojų ir žemdirbių kraštas ta Lietuva. Blogąja prasme. Jeigu niekas tos skaudžios tiesos garsiai nepasakys - tai ilgai tokia ir liks.

na, kas jis bebutu, nuo to esme nesikeicia.
bet apskritai, tai vistiek visas rasinelis - nepatenkinto savo darbu zmogaus skundas. ir tas vidinis nepasitenkinimas kazkaip negraziai issiliejo schmoll.gif doh.gif
Atsakyti
[/quote]

O man visai neskaudu (nors as dar tik busimoji nuotaka), skaiciau E-E, kaip jis pats sako, rasliava su didele sypsena veidelyje smile.gif 99% vestuviu, kuriuose esu buvusi, vyko beveik zodis zodin taip, kaip jas mato E-E. Kita vertus, zinau, kad daug zmoniu susituokia ir pagal kitoki scenariju, surengia originalias ir stilingas vestuves, be visu tu absurdisku neva tradiciju, kuriu prasmes nelabai kas zino (na kad ir persirengeliu stalo uzemimas ar pirslio karimas doh.gif ), tik gal i tokias vestuves gerbiamas operatorius nepakliuna? biggrin.gif Zinau, kokiu vestuviu noriu pati, zinau, kad kalbos is atviruku, standartiniai pirslio/svocios zodziai, pagraudenimai, vulgarus juokeliai apie pirmaja nakti, liepimas skusti bulves ir vystyti leles ir kitokie pasityciojimai is jaunuju man sugadintu svente totaliai. Todel per musu vestuves nieko panasaus nebus. Bet aisku, kad atsiras nuotaku ir jaunikiu, kurie, be tipo lietuvisku tradiciju, neisivaizduoja savo sventes. Tikiuosi, kad musu nusamdytas operatorius sukurs mums grazu filmuka su minimum vaidybos, tegul su visais nesklandumais ir nesusipratimais, bet uztat tikra. Tuo tarpu kiti jaunieji pageidaus pagrazinto, sumontuoto varianto. Visi mes skirtingi, turim savo nuomone ir teise rinktis. Is E-E posto, manau, ne viena nuotaka susidarys ispudi, kad jis negerbia savo klientu. Tikiu, kad zmogus nusivyles savo darbu, ar tiksliau, nacionaliniais lietuviu vestuviu ypatumais lotuliukas.gif bet kai tuose vestuvese dalyvauji kiekviena savaitgali, negali tiketis kiekviena karta isskirtinumo ar kazkokio action ar ne? Asmeniskai as savo darbu nusivylus irgi, bet man gerai mokai ir tokia padetis mane tenkina, todel neinu pas darbdavi ir nepasakoju, kaip man atsibodo ta rutina darbe lotuliukas.gif O jus, E-E, gal planuojate keisti profesija, kad savo potencialiems darbdaviams issipasakojote, kaip jus uzkniso lietuviskos vestuves?
Atsakyti
Kadangi jau pradejau sioje forumo skiltyje rasyti, nesimetysiu , juolab, nedaznas as. O cia tokie zmones, nors ir nefilmuotojai, bet savo filosofija man ko gero labai artimi Leo, Kengas Zoom, Dante, A12, jie ne mano srities, bet jauciu kalbos prie "Tores10" rastume (beje taure isypyliau paskutine, siumete, paciam kazkaip ..............
Su naujais ir kolegos
Su pagarba  www.-----------------/E-E-/.---.--

Didelis RESPECTas!!
thumbup.gif thumbup.gif

Beje, jokios nepagarbos neizvelgiau, o tai kad zmogus paakoja,kaip yra is tikruju - juk cia nieko tokio:)
Atsakyti
E-E- - tau rimtai reik ant literatūros persimest smile.gif Kiek prisimenu - jau ne pirmas toks ese.

Pagarba ir sveikinimai.
Atsakyti
Sveiki, mielieji smile.gif

na karts nuo karto ir as paskaitineju dar sia tema, nors ji nebera tokia aktuali man smile.gif
Neperskaiciau sio grazaus E E rasinelio ir as iki galo, gal veliau reiks pribaigt tongue.gif ka galiu pasakytiu, labai grazus rasinelis, nieko nepridursi, autorius turi tikrai neblogu sugebejimu rasyti straipsnius (kas cia zino, gal kai uzknis filmuoti tas juodai uzknisancias, beskonybes pilnas, apgailetinas lietuviskas vestuves taps kokiu zurnalistu ar rasytoju? g.gif ). Jei rimtai, tai sveikintinas dalykas, talentas didis. Tik jei i savo darba dar nors dalele tokia meniska siela paziureti - buti visai sveikintina.

Kaip bebutu, is dalies, sutinku su tuo ka perskaiciau. TACIAU gal nereikia taip uztikrintai kalbeti jog viskas taip jau ir baisu? Kitu atveju labai uzjauciu jei tenka dirbti tik tokiose vestuvese....

Praejusia vasara teko atsokti tris vestuves, bet deja, nepabuvojau nei vienose kaip aprasyta, tokiose kuriose butu stumdymasis kambaryje kol jaunoji ruosiasi, 100 gramu kalimai is neturejimo ka veikti ir kur mamytes dar su bigudziais lakstytu ir t.t.t. Cia atsitiktinai isskyriau siuos dalykus. Zinoma, vienose buvo kazkoks nesusipratimas, kitose - kitoks, taciau negadino sventines nuotaikos niekam. Nebent operatoriui arba fotografui g.gif

O kaip isivaizduojate tas "normalias" vestuves? Niekas nestresuoja, jaunoji, kuriai si diena viena is savarbiausiu jos gyvenime, ilgai laukta, islipa ryte is lovos, pasirazo, ikala kavos puodeli, nueina pesciom (nes gi grynas oras, sveika, pakvepuoti, o dar rytas ankstyvas) iki grozio salono, ja ten papuosia. Gal sukuosena ne taip isejo, bet juk bus gerai, ar ne? Na uztrunka truputi ilgiau, na kokia valandele, pusvalandziu, aij, bet kam stresuoti? Sypsotis juk reikia! Palauks juk ta baznycia ar ten zaksas jei ka, juk si diena svrabiausia, ar ne? Grizti namo - apsirengti reikia, na uzsidedi ta sukne, aij, biski kazkas ne taip gal, na tiek to, gal niekas to ar ano nepastebes, juk svente, sypsotis reikia smile.gif Ir taip visa diena - nu kam jaudintis, juk tokia fain diena. Ir niekas nelaksto, nesirupina niekuo, viskas gerai kaip yra. TAIP NEBUNA ir niekada nebus.

Cia jums, operatoriai, fotografai yra eiline darbo diena ir galite sau kritikuoti ir saipytis. O jauniesiems ir ju artimiesiems tai deja nera eiline diena, jai ruostasi ne viena diena, metus gal, ir norisi kad viskas butu taip kaip planuota. Niekada nesigauna viskas taip kaip norisi galbut, bet tikrai nera ir taip kaip aprasyta rasinelyje.
O gal galite papasakoti gerb E-E- vyko Jusu vestuves? Ar bent kokie jau patarimai butu busimosioms jaunosioms, kad vestuves butu laikomos vykusiomis... Netikiu, kad negalima siais laikais, ir Lietuvoje, sauniai atsokti vestuves.

QUOTE(T L @ 2007 01 01, 22:43)
Šiaip tai jis video operatorius, ne fotografas. Jei neskiriat šių dviejų specialybių - aš, būdamas fotografas, galiu įžvelgti nepagarbą abiem specialybėms ir įsižeisti smile.gif Jeigu jau jūs sugebėjot įžvelgti E-E rašiny nepagarbą klientams... Nes aš tai įžvelgiu tik labai gerai išmanančio savo darbą žmogaus nuoskaudą  - kai žinai, kad gali dirbti, stengtis dėl savo klientų ir galėtum padaryti dėl jų savo darbą žvėriškai gerai, bet nepadarysi. Ir ne dėl savo kaltės - o tų pačių klientų, kuriems to "gerai" ir nereikia ir kurie net nesupranta ką praranda.

O ka daryti ir sakyti kai operatorius ar fotografas ne del jaunuju kaltes jiems svente sugadina? Nuolat ziuriu jie nuskriausti lieka, kad jaunieji pikti, nesisypso, akmeniniais veidais ir nerengia meniniu vaidybiniu spektakliu, kad butu ka uzfiksuot. Is patirties galiu pasakyti - gali sypsotis iki ausu, "tampyti" tam tikrus asmenis po visus kampus ir sakyti mane dabar taip o dabar taip - ir gauni paskutini SSSSS. O tuo tarpu turbut tas "asmuo" paskui liedfi, kaip jam baisu buvo dirbti, nes jaunieji tokie ikyrus, nepagarbus, tik deja negali pridurti vieno dalyko - kad akmeninais veidais buvo. Bet tas akmeninis veidas atsiranda pas jaunuosius isvydus rezultata. Aisku kalte ir jaunuju puseje buvo, kad pries samdant atitibnkamus asmenis, nepasidomejo atidziau jo darbo kuriniais....

T L - jokiu budu netaikau nieko asmenisko Jums smile.gif

Ir E-E- tap pat, gerbiu Jusu nuomone, taciau nereikia zvelgti i viska is vieno tasko.

Nezinau ar pavyko isdestyti cia risliai savo mintis, kazkaip neturiu tokiu rasytojos sugebejimu graziu blush2.gif

Linkiu visiems, ir jauniesiems, ir fotografams, ir operatoriams, geru siu metu, darbiningu, nuotaikingu ir kuo maziau kiaulysciu vieni kitiems mirksiukas.gif

Atsakyti
Matai, būnant svečio ar juo labiau nuotakos/jaunikio kailyje būna tiesiog ne tas galvoje. Būtent iš šalies tas labiausiai ir pastebima. Darbe tiesiog pasistengi pastebėti tą šviesiąją pusę, o va ilgą vienišą naujametį vakarą po ilgao darbo prisimenį ir tą kitą.
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 01 02, 10:50)
Tik jei i savo darba dar nors dalele tokia meniska siela paziureti - buti visai sveikintina.

Tai kad bijau, kad jautria meniška siela ir pažvelgta cool.gif Vat ir užėjo noras apie tai kalbėti, jums pasakyti kaip iš šalies atrodo operatoriaus akimis ir kokie kartais nuotakų norai yra priešingi tam, su kuo jos palieka operatorių / fotografą dirbti.

Kaip bebutu, is dalies, sutinku su tuo ka perskaiciau. TACIAU gal nereikia taip uztikrintai kalbeti jog viskas taip jau ir baisu? Kitu atveju labai uzjauciu jei tenka dirbti tik tokiose vestuvese....

Na, ne visada „taip baisu“ smile.gif Paprastai arčiau „pasakos“ būna, kai vestuvės prasideda viešbutyje - ten paprastai viskas tvarkingiau ir puošniau smile.gif Pvz., fotografavau Nidoje, pradėjom viešbutyje dar prieš nuotakai persirengiant... švaru, gražu, tvarkinga ir nereikia žiūrėti, kas trukdo - ko čia į kadrą nepaėmus, kad negadintų vaizdo. Vienam kambaryje ruošiasi žavi nuotaka-coliukė su savo slėpta nuo brangiausiojo akių suknele, kitame jaunikis rišasi kaklaraištį... wink.gif

O kaip isivaizduojate tas "normalias"  vestuves? Niekas nestresuoja, jaunoji, kuriai si diena viena is savarbiausiu jos gyvenime, ilgai laukta,  islipa ryte is lovos, pasirazo, ikala kavos puodeli, nueina pesciom (nes gi grynas oras, sveika, pakvepuoti, o dar rytas ankstyvas) iki grozio salono, ja ten papuosia. Gal sukuosena ne taip isejo, bet juk bus gerai, ar ne? Na uztrunka truputi ilgiau, na kokia valandele, pusvalandziu, aij, bet kam stresuoti? Sypsotis juk reikia! Palauks juk ta baznycia ar ten zaksas jei ka, juk si diena svrabiausia, ar ne? Grizti namo - apsirengti reikia, na uzsidedi ta sukne, aij, biski kazkas ne taip gal, na tiek to, gal niekas to ar ano nepastebes, juk svente, sypsotis reikia smile.gif Ir taip visa diena - nu kam jaudintis, juk tokia fain diena. Ir niekas nelaksto, nesirupina niekuo, viskas gerai kaip yra.  TAIP NEBUNA ir niekada nebus.

Būna mirksiukas.gif Žinoma, jaudulys apskritai lydi vestuves, bet minimas neigiamas (yra gi ir teigiamas!) „stresavimas“ iš dalies yra organizavimo dalykas. Vieni jaunieji paskambinus, kaip einasi, sako, kad jau viskas gerai, paruošta, laukiam, šampanas šaldomas... ir reikia pagirti tuos jaunuosius, kad buvo natūralūs ir neslėpė jausmų - galėjai ir jaunikio jaunajai braukiamą jaudulio ašarą pamatyti, ir laimingas šypsenas žiūrint vienas į kitą. Vestuvės be jausmų - sriuba be skonio tongue.gif Visi supranta, kad žmonės jaudinasi ir tai absoliučiai natūralus dalykas smile.gif Smagu, kai matyti, kad jaunieji džiaugiasi ir bent mažumėlę nušvinta vienas kitą pamatę smile.gif Chi, tiesą sakant, per savo praktiką esu apturėjęs nuotaką, su kuria buvo kur kas blogiau nei E-E aprašyta biggrin.gif Ta išvis į ją besikreipiantį kokiais 9 iš 10 atvejų atsisukdavo suraukta kakta ir nosim lotuliukas.gif Vat tau ir fotografuok jaunųjų šventę ir pačią pačiausią nuotaką biggrin.gif

O jauniesiems ir ju artimiesiems tai deja nera eiline diena, jai ruostasi ne viena diena, metus gal, ir norisi kad viskas butu taip kaip planuota. Niekada nesigauna viskas taip kaip norisi galbut, bet tikrai nera ir taip kaip aprasyta rasinelyje.

Todėl ką tik įmanoma ir reikia padaryti prieš vestuvių dieną ir išsimiegoti smile.gif Na, ir jau žinot, kad reik atsargai laiko kirpyklai ir pan. smile.gif, kad viskas negriūtų, jei kas truputį užsitęs.

Ar bent kokie jau patarimai butu busimosioms jaunosioms, kad vestuves butu laikomos vykusiomis... Netikiu, kad negalima siais laikais, ir Lietuvoje, sauniai atsokti vestuves.

Manau, ir rašė tam, kad pabaksnotų į tas vietas, iš kurių būsimos nuotakos galėtų pasimokyti smile.gif

O ka daryti ir sakyti kai operatorius ar fotografas ne del jaunuju kaltes jiems svente sugadina? Nuolat ziuriu jie nuskriausti lieka, kad jaunieji pikti, nesisypso, akmeniniais veidais ir nerengia meniniu vaidybiniu spektakliu, kad butu ka uzfiksuot. Is patirties galiu pasakyti - gali sypsotis iki ausu, "tampyti"  tam tikrus asmenis po visus kampus ir sakyti mane dabar taip o dabar taip ...

Na, žinot, jei norėsit daryt vaidybinius spektaklius, tai įspėkit fotografą - gali atsirast tokių, kurie atsisakys fotografuot tokias vestuves... pirštais nerodysim mirksiukas.gif lotuliukas.gif Šiaip jau vargina jaunuosius tokie spektakliai ir dirbtinės šypsenos... ir labiau patinka tikri natūralūs momentai smile.gif

Šiaip ar taip, tai yra jūsų šventė ir linkiu ją švęsti smile.gif Ne dirbti, aptarnauti, kažkam įtikti, priverstinai šypsotis... o iš tiesų tiesiog elementariai džiaugtis vienas kitu ir iš širdies švęsti savo šventę smile.gif
Atsakyti