Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(Mindoozas @ 2007 01 11, 14:03)
islaido tampa: kuras, automobilio amortizacija, vairavimas, keliu mokestis, bauda uz greicio virsijama ir t.t. biggrin.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Vava man yra teke karta susimoket biggrin.gif. Ir taip visa kelia beveik virsijau greiti, skubejau kuo anksciau atvaziuot. Na i prieki "nenusove" nieks. Atbuvau iki vakaro, sedau i masina. Vaziuoju leisgyvis namo. Uzsimaniau draugus aplankyt klube, vaziuoju as link jo, jau liko kokie 500m iki klubo, idomi sankryza pasitaike, ziuriu masina atvaziuoja, bet kadangi masina gerai traukia biggrin.gif, per gaza ir is salutinio islindau pries nosi smile.gif. ziuriu diskoteka gale. Na ka teko palikt 100lt... plius uz kura neprasiau is jaunuju, pagalvojau geras pabusiu smile.gif. Stai kaip buna.

Nesuprantu fotografu ir filmuotuju kurie verkia kad toli bugtais vaziuot kad ir pvz tuos 120km biggrin.gif. Man juoka kelia tokie dalykai lotuliukas.gif . Dideliu atstumu lietuvoj tikrai nera. Manau ne vienas Jusu gyvena tarkim Kaune o dirba Vilniuje ir tai nieko nestebina seis laikais. Kas ta valanda kelio pagalvojus, per valanda galima prasivoliot prie teliko, kai kitas per ta laiko nukanka is Kauno i Vilniu smile.gif. Daznai labai tenka keliauti ir tas 100km nera atstumas bent jau man, sedai imasina ir po valandos jau Vilniuje smile.gif
Atsakyti
Pirmą dieną paprastai ir vyksta, kas svarbiausia ir gerai, kai yra 2 fotografai, jei jie sugeba vienas kitam nesipainiot kadre smile.gif O ir vestuvių „krikštas“ fotografui geresnis smile.gif O gal tiesiogiai žinutėmis susitarsit ir 2 dienas smile.gif

Fotografuoti šiaip yra d-a-r-b-a-s. Per visas pramogas, įdomias dalis reikia ne pramogauti, o įtemptai dirbti. Įsivaizduokit, jei virtuvėj suktumėtės, aptarnautumėte visus savo svečius per savo vestuves... brrr! Pavasarį dovanai fotografavau draugų vestuves - taure vyno nesimėgausi, nes paprasčiausiai rankos turi būti laisvos bet kuriuo metu, neplepėsi su kaimynu, nes gaudai kadrus, lygiai taip pat nedalyvausi žaidimuose ir t.t. Tik tiek, kad pavalgysi, nes kramtantys dažniausiai nėra itin fotogeniški wink.gif O jei dalyvausi, iš fotografavimo tebus prasta chaltūrėlė. Toks „įdarbintas“ svečias nebėra svečias. Va taip va! mirksiukas.gif

QUOTE(aaktinija @ 2007 01 11, 18:22)
o jei antrai dienai?
siaip mes fotografa vienai dienai tik uzsisakem ir zadejom koki draugai idarbinti g.gif
ar tu labiau noretum ta visa ceremonija ir siaip

Atsakyti
Noriu paprasyti gerb. fotografu 4u.gif 2 patarimu ax.gif (Jus geriau zinote, nes pastoviai dalyvaujate vestuvese):

1. Kur reikia paruosti stala fotografui, operatoriui: prie bendro sveciu stalo ar kur atskirai? Ir ar uzsakyti jiems maista is karto ar tiesiog leisti patiems uzsisakyti ka jie nori ir kada jie nori (aisku i jaunuju saskaita)? Tikiuos nesakysit, kad labai kvailas klausimas, as tik noriu, kad ir jiems butu gerai.
2. Ir dar - gal galetumete rekomenduoti muzikantus ir operatoriu, vakaro vedejus? Manau Jus dalyvaudami vestuvese is salies galite ivertinti muzikantus. O operatoriai gal ir su Jumis kai kurie dirba, tai profesionalu nuomone manau ne vien man praverstu siais klausimais...
Buciau labai dekinga... Ir manau ne tik as.

P.S. Prasau manes nekritikuoti, jei klausimai pasirode kvaili ar Jums nepriimtini 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dija24: 12 sausio 2007 - 00:54
noreciau paklausti merginu ar zinot ka nors apie telsiu fotografa Rolanda Lukosiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2007 01 12, 11:50)
noreciau paklausti merginu ar zinot ka nors apie telsiu fotografa Rolanda Lukosiu? g.gif

http://www.rolandas.visiems.lt/

Pavyzdukai visai nieko. Jei tik pozuot nepavargsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2007 01 12, 00:53)
1. Kur reikia paruosti stala fotografui, operatoriui: prie bendro sveciu stalo ar kur atskirai? Ir ar uzsakyti jiems maista is karto ar tiesiog leisti patiems uzsisakyti ka jie nori ir kada jie nori (aisku i jaunuju saskaita)? Tikiuos nesakysit, kad labai kvailas klausimas, as tik noriu, kad ir jiems butu gerai.
2. Ir dar - gal galetumete rekomenduoti muzikantus ir operatoriu, vakaro vedejus? Manau Jus dalyvaudami vestuvese is salies galite ivertinti muzikantus. O operatoriai gal ir su Jumis kai kurie dirba, tai profesionalu nuomone manau ne vien man praverstu siais klausimais...

P.S. Prasau manes nekritikuoti, jei klausimai pasirode kvaili ar Jums nepriimtini  4u.gif

1. Atsakymo į šį klausimą ieškok ČIA
2. Muzikantams, operatoriams ir vakaro vedėjams yra sukurtos atskiros temos. Ten reikėtų ir ieškoti informacijos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2007 01 11, 17:22)
o jei antrai dienai?
siaip mes fotografa vienai dienai tik uzsisakem ir zadejom koki draugai idarbinti g.gif
ar tu labiau noretum ta visa ceremonija ir siaip

jei cia man, tuomet i PM brukstelk.
Atsakyti
QUOTE(AsIrTu @ 2007 01 12, 14:10)
1. Atsakymo į šį klausimą ieškok ČIA
2. Muzikantams, operatoriams ir vakaro vedėjams yra sukurtos atskiros temos. Ten reikėtų ir ieškoti informacijos  mirksiukas.gif

Aciu, bet as norejau isgirsti fotografu nuomone. Zinau, kad tokios temos yra. Esu jas jau beveik mintinai ismokusi (tik, kad nera man ten naudingos informacijos), nes palyginus profesionalu nuomone ir tokiu kaip as, planuojanciu, nuomone - tai man reiksmingesne tu, kurie patys dirba arba ju kolegos dirba ta darba. Todel cia ir klausiu, nes jie kitose temose, kaip suprantu, nesilanko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dija24: 12 sausio 2007 - 16:05
Gerai Leo sake, kad jei jau eini i vestuves kaip svecias, tai pamirsti visus fotikus namie, kad ir koks butum geras fotografas, taip pat ir kameras, nors ir esi labai geras operatorius, nes kitaip svente virsta ne svente o sunkia darbo diena... O dar po vestuviu nuotrauku tavrkymas ir tt... Buna juk kad sako va ateik pabusi sveciu, paimk fotika padarysi pora kadru biggrin.gif. Tas pora kadru yra visos vestuves, nes to is taves tikimasi, o paskui dar tvarkymai tu nuotrauku. Kiekvienas save gerbiantis fotografas neatiduos nuotrauku jei mato kad jas galima truputuka patobulint... Taip ir praiena ta vadina draugu svente lotuliukas.gif . As ir taip sakau kai zmones valgo, tuomet jau man laisva minutele garantuota smile.gif. Yra teke ir sutikt jaunuju draugu, idarbintu operatoriais buitine kameryte viska fiksuot, pasneki su jais, tai jie tikrai entuziazmu netryksta smile.gif. Geriau pasamdyt atskira kazkoki zmogu kuris filmuos, ir kuris fotografuos. Taip pat nesurantu tu zmoniu aukssarankiu, kai vienas zmogus laksto ant kalklo pasikabines fotoaparata ir kamera, jis bega jie trankosi viens i kita- kosmaras blink.gif Paima fotoaparata, pora kadru padaro, tada vel kamera i rankas prabegdamas pafilmuoja. Idomei atrodo idomei biggrin.gif. As tokio savo vestuvems neimciau schmoll.gif
Atsakyti
1.

Būna ir kartu, būna ir atskirai; gerai ir vienaip, ir kitaip – aš tame nematau svarbaus skirtumo ir abiem atvejais esu dėkingas už rūpestį smile.gif Tik tiek, kad vienoje patalpoje lengviau sekti, kas vyksta prie stalo.

Paprastai būna tiesiog pagrindinio patiekalo porcija. Jei visi renkasi, tai galima pasiūlyti rinktis ir fotografui / operatoriui arba, jei patiekalai suplanuoti, atsiklausti, ar jiems tinka numatytas patiekalas.

2.

Muzikantai: kaip ir kitur, priklauso nuo juos užsakiusių jaunųjų muzikinio skonio („Jonis“ - buvo „tradicinės“ savo eiga vestuvės, jie ir vakarą tvarkingai vedė, ir pavaidino, kai antrą dieną reikėjo imtis piršlio. Jaunieji gyrė jų profesionalumą, nors nepigūs. „Tekila“ (nersu tikras dėl rašybos) - smagiai pagrojo, vakaro nevedė - buvo vedėjas, vestuvininkai prisišoko smile.gif Jaunieji labai patenkinti - jų mėgiama grupė. Dar kiti tiesiog pasisamdo kokį muzikantą groti ramią klasikinę muziką.

QUOTE(Dija24 @ 2007 01 12, 01:53)
Noriu paprasyti gerb. fotografu  4u.gif  2 patarimu  ax.gif  (Jus geriau zinote, nes pastoviai dalyvaujate vestuvese):

P.S. Prasau manes nekritikuoti, jei klausimai pasirode kvaili ar Jums nepriimtini  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2007 01 13, 12:25)
nuoroda, kuri maloniai nuteikianti gomuri atsikelus ryte  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

cia pavyzdys, kaip nereiketu daryti lietuviams ir aiskus irodymas, kad auksarankiais nebusime. tongue.gif

Jo, įdomios nuotraukos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo al12: 13 sausio 2007 - 11:46
QUOTE(kardio @ 2007 01 13, 12:03)

Mano nuomone, tai akivaizdus pavyzdys, kuomet reklama virsta ant+ireklama.
Atsakyti