Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ramūs jūsų mažiukai?

na ,manoji megsta ir demesi,ir ant ranku pabut ir kad "patrintu"ja.Bet seip,kaip mano drauge sako"ji pas tave lovytej ir uzaugo" blush2.gif .Rami,naktim miega-auksas ne vaikas wub.gif ,nors kartais tooooooookias scenas iskelia doh.gif ,bet visumoj-rami. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(XXXXXX @ 2007 12 16, 18:03)
na ,manoji megsta ir demesi,ir ant ranku pabut ir kad "patrintu"ja.Bet seip,kaip mano drauge sako"ji pas tave lovytej ir uzaugo" blush2.gif .Rami,naktim miega-auksas ne vaikas wub.gif ,nors kartais tooooooookias scenas iskelia doh.gif ,bet visumoj-rami. rolleyes.gif

Pavydeti tau belieka tokio ramaus maziuko wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 12 16, 20:14)
Pavydeti tau belieka tokio ramaus maziuko wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

ax.gif ax.gif ax.gif
gal dar veliau atsiimsiu uz sita ramybe lotuliukas.gif lotuliukas.gif (tfu tfu tfu) blush2.gif
Atsakyti
Nu maniskis tai reikalauja pakankamai daug demesio, pats pazaidzia koki pusvalandi, kartais valanda, o tada reikia su juo zaisti, uzimti, kartais panesioti, todel daznai keiciu zaidimu vieta tai i ketute pasodinu, tai ant spec kilimelio tai dar kur nors tada maziui ne taip nusibosta ir jis maziau zyzia ax.gif
Atsakyti
mano mažiukas taip pat neramus ir reikalaujantis be galo daug dėmesio doh.gif žinoma per ilgus ir skausmingus dieglius priprato ant rankų, tad šia privilegija naudojasi iki šiol. paguldžius vienas žaidžia gal 5, daugiausia 10 min doh.gif tad dažnai net sriubą verdu laikydama savo stebuklėlį ant rankų, o jam užmigus reaktyviniu greičiu puolu tvarkytis sokiai.gif karsta.gif žinoma ir naktimis vaikinukas cirkus dažnai krečia 2.gif tai inkščia, tai verkia, muistosi ir kartais net neaišku, kaip nuraminti karsta.gif žodžiu yra ką veikti su mano mažuoju gun_smilie.gif
sėkmės jums mamytės su mūsų neramukais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jetau...na as galiu pagirti savo mazyle ir tikrai nei kiek neperdedu...nesakau kad su pirmu vaiku viskas lengva,juk nieko nezinai,viskas nauja,nauji pojuciai..is pradziu nieko nespedavau,vis trukdavo laiko..o daba lafa biggrin.gif mazoji tikras auksas..miega gerai ir ilgai,valgo irgi gerai..viena buna gan ilga laika apie kokia valanda viena isvis buna,vezme su zaisliukais zaidzia,arba lovyteje su karusele..geriausias metodas nusiraminti palikti su nuoga dupa :Dlabai jai patinka ir valgyt tada pamirsta lotuliukas.gif turim savo rezima kuris labai geras..valgom,budraujam ir miegam...labai liuks,nenoreciau ja maitinti bet kada ir nezinot ar jau soti ar ne..tada tikrai nesusireguliuciau savo laiko..o daba pasidarau visko ir dar su draugem nete paplepu...kitos ateina i svecius tai stebisi kas per vaikas..jokio garselio neisgirsi jei pavalgius ir pampas sausas thumbup.gif mielai su mazyle lieka anyta ir mama,net per nakty mus isleidzia pauzti o mes tuo ir naudojames..o kai mociutes megsta uzsiimti su anukele tai ji isvis davolna nes su ja bendrauja thumbup.gif na tikrai jei ir antras toks bus tai galeciau ir 5 uzauginti..tikrai ggaila kitu mamyciu kurios pranesioja,prasupuoja savo lelius...turiiu draugiu kuriom taip... verysad.gif na bet isauga ir viskas buna ok smile.gif manau ramumas paveldimas..mano vyras buvo labai geras ir ramus o as ir buvau gerute..gal ir vaikas musu gerutis..o as dar nescia labai daug juokdavaus ir miegodavau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzu @ 2007 10 09, 15:19)
mielos mamytes,
ne "norai" ir "kaprizai" yra kalti. dar anksti kalbeti apie tokius dalykus. esme ne tame.

neramus yra daugelis vaiku, ir neturetumet del to eiti is proto.
zinoma, reik daryti visa, kad padetu vaikui nurimti. bet jei labai nesiseka....

zinotina, kad pirmieji ypac 3-4 menesiai yra - SUNKUS KUDIKIO APADTAVIMOSI SVETIMAMAE PASAULYJE PROCESAS. Atminkit, jog daugely dalyku mes suauge darom nesusimaste, mums tai nereikalauja jokiu pastangu.  taciau KUDIKIUI paciam kvepuoti, alsuoti, ismokti nurimti prie miega, uzmigti, keltis, laukti valgio, zisti, virskinti, steneti, kakoti, sisioti, reguoti i visokius dirgiklius, sviesa, garsa, salti, siluma, tinkamai atrinkti ivairius pojucius, juo surusiuoti, priimti ar atmesti ir tuo paciu islikti ramiam ir patenkintam - yra didziulis darbas.

istirta vienam vokietijoj darytam tyrime, jog vaikai daznai ne vien del diegliu rekia. rekdami jie prisigaudo oro, ir tada jis ir pucia vargsiukams vidurius. taigi, pilvo diegliai yra daznai ne verkimo PRIEZASTIS, o PASEKME. o verkimo PRIEZASTIS? ju daug, o tiesiog paprasciausiai ta, jog vaikiukas dar labai MAZAS. 
vieni, kuriu mamos turejo lengvesni nestuma, auga ramesni. zindomi vaikai auga ramesni. taciau atrodo, viska padarei, namuose nieks netriuksmauja, maitini pati, kiti vaikai aplink nerekauja, ir maziukui vis kazkas negerai. jei nera rimtu ligu, turime TIK LAUKTI.
beje, vaikas labai jaucia mamos isgyvenama itampa,. ir jei mama nerami, ir jis pats neramus. todel susidaro uzdaras ratas, ir vaikas ir mama kartu turi mokytis ramybes.
kita vertus, pati auginau rankinuka, ir jums turiu pasakyti, rankinukai daug kuo atsipreka. tie kudikiai, kurie turi stiprius poreikius daznai zistti ar nori, kad juos imtu ant ranku, jie auga maslus, mastantys, smalsus; ju intelektas sparciai vystosi, jie komunikabilesni; nors mamas tas gal daugiau isvargina. keliaudami ant ranku po buta, jie patiria ivariu pojuciu, garsu, kvapu-ir jie labiau ima suvokt ir pazint pasauly, nei ramuciai gulintys lovytese (jei mamos, zinoma, piktnaudziauja ju ramumu, ir ilgam palieka juos ten guleti). be to, toks intensyvus santykis ugdo stipru dvasini rysi su mama.
todel labai siuloma, ypac neramiems vaikaims, tureti spec.nesynes, kuriur siuvamu galima isigyti, ir nesioti vaikeli po buta darant pietus ar sluostant dulkes, jei vaikelis nenuguli vienas vietoj. beje, jam dar, bent iki 9men, ir nereikia NORETI PASILIKTI BE MAMOS.

yra sakoma: "Vaika reik nesioti intensyviai 18menesiu. 9 men. isciose, 9men.gimus. tada turesim laimingus kudikius". juk jie ir taip greit uzauga, kazkada tik atbegs, pakstels mums, ir begs tolyn.  smile.gif  smile.gif  smile.gif

na maniske irgi rami bet nereiskia kad ji visa laika uzdaryta vezime ar lovyteje..as be galo daug su ja bendrauju,sneku su ja,jai dainuoju lopsines..ji ziuri i mane,akytes blizga sypsos atrodo isskrisiu tuoj nuo tokiu jos zvilgsniu...o prie pasaulio irgi pratinu,,viska duodu paciuointi,paliesti smile.gif labai gera kai azyle rami o tu su ja sneki kai su suaugusia,ji taves ramiai klauso,atrodo viska deda i savo mazyte galvyte,nuostabu thumbup.gif
Atsakyti
maniskiui kol kas dar nera net menesio,bet laiko sau randu ir isiskalbti,ir pasitvarkyti ir dar internete palindeti.tpfu tpfu.tikuosi taip ir toliau ,nors vaikui augant jie miega vis maziau ir maziau, o tada jau kaip bus nezinau,sesute tada uzims broliuka,kol mamyte uzimta bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na as negaliu skustis kad vaikiukas mano neramus,randu laiko nuveikti butiniausius darbus,bet buna dienu lyg tycia kaip sakoma lotuliukas.gif .Tik va naktim keliames kaip laikrodukai kas tris val valgyt doh.gif ,o as vis laukiu kada nebesikelsim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lelka @ 2008 04 05, 16:31)
Na as negaliu skustis kad vaikiukas mano neramus,randu laiko nuveikti butiniausius darbus,bet buna dienu lyg tycia kaip sakoma lotuliukas.gif .Tik va naktim keliames kaip laikrodukai kas tris val valgyt doh.gif ,o as vis laukiu kada nebesikelsim ax.gif

zinau ka reiskia kaltis taip daznai..nors yra kurie keliasi kad dvi val..as kol maitinau MP tai keldavosi labai daznai..bet dabar misinuku tai ismiega ilgiau smile.gif pvz uzmiega apie 00val o keliasi 10val,tame tarpe uzsimiegojusi pavalgo apie 6 ryto blink.gif smile.gif tai gal dar ir ne tai pviskas siaubinga...po vonios isvis keliasi tik kokia 7 valgyt :)greit pradesim valgyt sotesni misinuka ir koseles,tad manau ismiegosim be jokiu atsikelimu nebent atsigert noretu smile.gif tas kantrybes,greit auga vaikiukai ir viskas bus ok...as ir labai laukiu kada gi ismiegos visa naktele kartu su manim thumbup.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
O mano maziukas yra linkes i hyperaktyvuma, gydytojai tai konstatavo rolleyes.gif tai kartais buna tokiu dienu, jog nieko su juo nespeju, reikalauja demesio, reikia su juo dukti, selti, zaisti, vienas ne akimirkos nepabuna, o buna dienu, kada jam nereikia nieko kito tik zaislu draugijos, gali jiems aiskinti visa laika kazkokias savo tiesas, kalbetis su jais, pyktis biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
mano mazylis tikras angeliukas,ramus nuo pat gimimo,jau su juo as jokio vargo neturejau ir neturiu tfu tfu tfu..tikras perliukas,mazuliukas nekaprizingas,nieko nebijo,labai su visais bedraujantis thumbup.gif ,as kaip sakau,tokius mazylius tik augint ir augint,vienas malonumas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2007 10 09, 17:19)
mielos mamytes,
ne "norai" ir "kaprizai" yra kalti. dar anksti kalbeti apie tokius dalykus. esme ne tame.

neramus yra daugelis vaiku, ir neturetumet del to eiti is proto.
zinoma, reik daryti visa, kad padetu vaikui nurimti. bet jei labai nesiseka....

zinotina, kad pirmieji ypac 3-4 menesiai yra - SUNKUS KUDIKIO APADTAVIMOSI SVETIMAMAE PASAULYJE PROCESAS. Atminkit, jog daugely dalyku mes suauge darom nesusimaste, mums tai nereikalauja jokiu pastangu.  taciau KUDIKIUI paciam kvepuoti, alsuoti, ismokti nurimti prie miega, uzmigti, keltis, laukti valgio, zisti, virskinti, steneti, kakoti, sisioti, reguoti i visokius dirgiklius, sviesa, garsa, salti, siluma, tinkamai atrinkti ivairius pojucius, juo surusiuoti, priimti ar atmesti ir tuo paciu islikti ramiam ir patenkintam - yra didziulis darbas.

istirta vienam vokietijoj darytam tyrime, jog vaikai daznai ne vien del diegliu rekia. rekdami jie prisigaudo oro, ir tada jis ir pucia vargsiukams vidurius. taigi, pilvo diegliai yra daznai ne verkimo PRIEZASTIS, o PASEKME. o verkimo PRIEZASTIS? ju daug, o tiesiog paprasciausiai ta, jog vaikiukas dar labai MAZAS. 
vieni, kuriu mamos turejo lengvesni nestuma, auga ramesni. zindomi vaikai auga ramesni. taciau atrodo, viska padarei, namuose nieks netriuksmauja, maitini pati, kiti vaikai aplink nerekauja, ir maziukui vis kazkas negerai. jei nera rimtu ligu, turime TIK LAUKTI.
beje, vaikas labai jaucia mamos isgyvenama itampa,. ir jei mama nerami, ir jis pats neramus. todel susidaro uzdaras ratas, ir vaikas ir mama kartu turi mokytis ramybes.
kita vertus, pati auginau rankinuka, ir jums turiu pasakyti, rankinukai daug kuo atsipreka. tie kudikiai, kurie turi stiprius poreikius daznai zistti ar nori, kad juos imtu ant ranku, jie auga maslus, mastantys, smalsus; ju intelektas sparciai vystosi, jie komunikabilesni; nors mamas tas gal daugiau isvargina. keliaudami ant ranku po buta, jie patiria ivariu pojuciu, garsu, kvapu-ir jie labiau ima suvokt ir pazint pasauly, nei ramuciai gulintys lovytese (jei mamos, zinoma, piktnaudziauja ju ramumu, ir ilgam palieka juos ten guleti). be to, toks intensyvus santykis ugdo stipru dvasini rysi su mama.
todel labai siuloma, ypac neramiems vaikaims, tureti spec.nesynes, kuriur siuvamu galima isigyti, ir nesioti vaikeli po buta darant pietus ar sluostant dulkes, jei vaikelis nenuguli vienas vietoj. beje, jam dar, bent iki 9men, ir nereikia NORETI PASILIKTI BE MAMOS.

yra sakoma: "Vaika reik nesioti intensyviai 18menesiu. 9 men. isciose, 9men.gimus. tada turesim laimingus kudikius". juk jie ir taip greit uzauga, kazkada tik atbegs, pakstels mums, ir begs tolyn.  smile.gif  smile.gif  smile.gif

nu aišku parašyta labai gražiai, bet....
mano nėštumas buvo planuotas, lengvas, jokiu problemų ir stresinių situacijų neturėjau, labai buvau rami ir laiminga. Gimdymas irgi buvo labai lengvas. prisiskaičiusi visokios literatūos gimdžiau be skatinamųjų ir nuskausminamųjų, pagimdžiau per 7 val. net neplyšau ir tą dieną atsimenu su didžiausiu malonumu wub.gif bet deja mano mažyliui ne taip patsisekė.
Visdėl to tikrai yra ramių ir laaaabai neramių vaikų, kurie miega tik po kelias valandas per para ir visa laika rėkia ir galima išeiti iš proto, ir tokie parašymai, kad visi vaikai neraūs ir nereikia dėl to eiti iš proto tikrai yra NESAMONĖ.

jei vaikas yra neramus ir nemiega 6 val išeilės tai tikrai yra požymis, kad vaikučiui kažką labai skauda. mano mažius kartais nemigodavo pvz. nuo 5 ryto iki 15 val. dienos ir visa laika rėkdavo. tik ant ranku kelias minutes nusnausdavo ir vėl į dudas. jis miegodavo vidutiniškai po 6-8 val. per para. ir tikrai gydytoja ir namiškiai sakė kad čia viskas yra gerai tiesiog toks vaikas ir viskas.
taigi mums buvo padaryta galvytės echoskopija ir nustatyti hipertenzijos požymiai (tai reiškia, kad vaikui galvytėj kaupiasi skysčiai ir jam kyla spaudimas ir skauda galvą) pagėrėm veistuku ir po poros mėn. mano vaikas tapo ramus ir laimingas, nors naktimis reikia keltis kokius 6 katus, aš sakau, kad jis ramus, nes palyginti su tuo klykimu kuris buvo, tos nemigo naktys yra juokai biggrin.gif
todėl mamytės neklausykit tokiu parašymų, kad pakentėkit ir viskas praeis, o ieškokit pagalbos. tik jūs geriausiai galit pasakyti ar jūsų mažiukai yra sveiki ir laimingi, ar vis dėl to jiems reikia padėti smile.gif

laikykimės wub.gif
Atsakyti