Įkraunama...
Įkraunama...

Svetingumo klubai

Karusia, tiesiog galiu patikinti, kad svetingumo klubai, yra vienas saugiausiu dalyku. PVZ Hospitality clyub uztektu kad aks nors parasytu komentara, jog tu kazkas prie kazko kabinejosi ir viskas, tas zmogus nieko nesulauks ir niekas jo neisileis.
nes apie kiekviena zmogu yra rasomi kmentarai: tiek jei jis priima, tiek jei ji priima.

o chebra, kuri keliauja tokiais budais iitn ivairi - na, tiesa, su vaikais taip keliaujanciu nemaciau, bet pas mus nakvojo ir studenta ispanai, ir pvz 53 metu prancuzas gyvenantis naujojoj zelandijoj, mokantis rusu kalba, keliaujantis po europa tranzu, o siaip dirbantis univero profesoriumi!!! tai nerealu. tai taip praplecia akirati. be to, tobulini ne tik savo kalba, bet ir pasaulio pazinima...

na, bet tikiu tuo, jog vieni zmones sia ideja "pagauna" iskart, o kitiems ji liks visiskai nesuvokiama - kaip galima nakvoti priimti nepazistamus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2007 10 12, 11:18)
Ar susitinkate tuos pačius asmenis, ar tiesiog kiekvieną kartą nauja nuotykių ieškotojų chebra? ir beje - kas dažniausiai keliauja tokiu būdu? - žalias jaunimas/ studentai? šeimos su ūgtelėjusiais vaikais? sena gera hipių kompanija? ar tiesiog čia tarpinis variantas tarp tranzavimo ir "normalaus turizmo"? toks truputį saugus, truputį nuotykių ieškojimas?
beje, kaip manote, kaip pakeltų tokią kelionę ne itin bendraujantis žmogus? blush-anim-cl.gif


na pabandysiu i si klausima atsakyti ir as 4u.gif kalbesiu apie SERVAS nes tik jo nare esu kol kas.

Tam klubui priklauso zmones nuo 18 metu berods iki nnn metu, t.y. apribojimu nera. Yra seimos, kurios priima keliautojus, yra pavieniai zmones... kiekvienas priimantis zmogus ar seima pildydami anketa nurodo, kokio tipo zmones jie noretu priimti: pvz. priima seima su ar be vaiku, priima poras, priima tik merginas arba priims tik po viena zmogu, ivairiausi niuansai, taip pat apraso tai, ka jie noretu duoti keliautojui: ar duos kambari ar tik lova bendrame kambaryje (buna ir taip), ar keliautojui reikes miegmaisio, ar jam duos ir patalyne, ar kvies valgyti kartu, ar butina, kad atsiveztu savo maisto, ar duos laisva laika ar uzimines ir aprodys sali ir t.t.

Kai as keliavau po Danija, gyvenau su drauge vienoje seimoje, tai buvo zmones vyresnio amziaus, kuriu vaikai gyvena atskirai, o jie patys labai svetingi ir megsta bendrauti su ivairiais zmonemis.. tuo pat metu pas juos atvyko pora is Prancuzijos, tai buvo pagyvene, bet labai malonus zmones - prancuzas apie 55 metu kokiu (grynas lui de finesas) ir jo zmona marokiete siek tiek jaunesne... mes ten gyvenome savaite ir visa savaite kartu keliavome po siaurine danijos dali, kartu valgeme ir t.t. buvo labai linksma ir idomu pasikeisti patirtimi.
Is tiesu, jei nemegsti bendrauti ir nori tik gauti kambari, o bendravimas su seimininkais apsiribos tik zodeliu "laba diena" ir "viso gero", tai sis variantas nera tinkamas, nes tai nera viesbutis. Tai yra zmones, kurie del kulturinio pasikeitimo tau suteikia nemokama nakvyne.
Atsakyti
Na ir aš savo patirtim pasidalinsiu. Tik aš ne su HospitalityClub, o su Couchsurfing.com. Esmė ta pati, tik puslapis kitas. Užsiregistravau prieš važiuodama į Portugaliją studijuot, tai pirmas mano couchsurfingas buvo Porto. Susirašėm su vienu labai išgirtu portugalu, dar draugę prijungiau ir jis mus abi priėmė. Na atsiliepimai tik patys geriausi. Miestą aprodė, su mumis visur prasitrankė ir iš planuotų dviejų dienų pas jį prabuvom savaitę, nes taip amanha do amanha ir užsitęsė. Prieš grįžtant į Lietuvą, vėl pas jį porai dienų užsukau - tai super smile.gif Po to dar būnant Portugalijoj man į CS parašė vienas Portugalas iš kito miesto, kuris į tą miestelį darbo reikalais užsukt turėjo ir nieko ten nepažįsta - tai susitikom, išgėrėm kavos, aš jam vietinę pilį aprodžiau, paplepėjom ir tiek - smagu.
Šiaip tobulas dalykas tas CS, kaip manau ir HC. Turėčiau vien savo laisvą plotą čia Vilniuj - tai priiminėčiau nuolat visus..
Atsakyti
Na, aš irgi usiregistravau CS, nes kai buvau Sirijoje, tai viešbučio menedžeris sakė, kad ten šiek tiek rimčiau.

Ir vos užsiregistravau iš karto porą pasiūlymų atplaukė. Vieną teko atmesti, nes du lenkai naujaką sumąstė Lietuvboje atšvęsti, o aš tuo metu Stambule būsiu. Kitas italas, penkioms dienoms su kolega atvažiuoja, tai prašė miestą aprodyt, su naktiniu gyvenimu susipažint. Palikau savo telefono numerį, pažiūrėsim, ar paskambins. Nes vienas italas iš HC prašėsi mano paslaugų, bet taip ir nepaskambino.
Atsakyti
o ar įmanoma tuose klubuose gauti nakvynę už pinigus? kvailas klausimas, ane? na, bet jei noriu kažkur apsistot ilgesniam laikui, tai taip "na xaliavu" gyvent... nežinau... nepatogu man blush-anim-cl.gif:
Atsakyti
Tai tų klubų esmė tame ir yra - veltui. Paprasčiausiai gali susirasti kokį šeimininką, kuris ir ilgesniam laikui priima. kiekvienas savo profilyje nurodo, kiek maksimaliai galima būt jo namuose.
Atsakyti
As taip pat esu HC ir CS nare, savo namuose esu sulaukusi sveciu is Olandijos bei is Slovenijos. cool.gif
Atsakyti
sveikos,

nesu dar nei vienos šių organizacijos narė. planuoju šio pavasario kelionę ir galvoju, būtų super, jei atsirastų iš čia šeima, gyvenanti ne LT, kuri galėtų mus priimti nakvynei. atitinkamai ir mes galėtumėm ax.gif
(dabar planuoju tik su maže važiuoti, bet labai smagu būtų turėti šeimą-draugus kitoj šaly rolleyes.gif šalies net neįvardinsiu, nes įdomu būtų ne viena šalis... ax.gif )

jei atsirastų tokių, laukiu až 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 27 sausio 2008 - 15:02
As uzsiregistravusi CS, kol kas turejau tik viena svecia - viesnia is Australijos. Buvo labai smagu thumbup.gif

Kova vyksiu i Vokietija, meginsiu kazka susirasti tokio. Man atrodo, kad taip ne tik pigiau, bet ir daug smagiau, idomiau.
Atsakyti
Aišku, kad smagiau. GAila, kad aš pati kol kas neturiu galimybių priiminėti svečių, kol savo buto nenusipirkau. Bet užtat dalyvauju HC ir CS vakarėliuose, ten irgi daug užsieniečių prisirenka, palaužau liežuvį ir anglų kalbą palavinu, smagu būna smile.gif
Atsakyti
Prašyčiau patarimo.
Planuoju pasinaudoti HospitalityClub nario svetingumu - apsistoti porai dienų.
Suprantu, kad nakvynė nemokama ir vis dėl to... Kaip parodyti dėkingumą? Gal galėtumėte pasidalinti patirtimi: kaip padėkojote ir kaip jums buvo padėkota?
Vežtis kumpių-sūrių-degtinės negaliu, nes jų skraidinimas brangiai kainuos. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2008 02 14, 16:24)
Prašyčiau patarimo.
Planuoju pasinaudoti HospitalityClub nario svetingumu - apsistoti porai dienų.
Suprantu, kad nakvynė nemokama ir vis dėl to... Kaip parodyti dėkingumą? Gal galėtumėte pasidalinti patirtimi: kaip padėkojote ir kaip jums buvo padėkota?
Vežtis kumpių-sūrių-degtinės negaliu, nes jų skraidinimas brangiai kainuos.  verysad.gif


Siaip kiek as uzsienieciu buvau priemus, tai atvezdavo smulkiu, bet fainu dovaneliu (koki suvenyra, knygele ar dar ka nors kas susije su tavo salim)... Dar vienas budas "atsidekoti" - pavaisinti pietumis hostintoja smile.gif na bet cia nuo salies priklauso (turiu omenyje kaviniu kainas)... Arba koki vakara gali pagaminti musu salies virtuves patiekala. jie tai irgi vertina smile.gif

tad tokie budai butu smile.gif
Atsakyti