Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip padėti?

Nežinau, ar rašau tinkamam forume, nes, atvirai sakant, net neįsivaizduoju, kuriam skyreliui ji labiau tinka. Man labiau reikia teisinio patarimo, realių žinių, o ne pamąstymų, ką galima padaryt, nes laikas žiauriai spaudžia, ir ilgam aiškinimuisi jo gali neužtekt.
Reikalo esmė: vaikščiodama su vaiku dažnai matydavau nėščią merginą. Būtų nieko keisto, tačiau pastebėjau, kad ji, nors ir būdama apie 6 mėnesių nėštume, rūko, kaip kaminas.. Vėliau kaimynė panelė papasakojo, kad ši mergina - jos klasiokė. Ką sužinojau toliau, privertė mane apsižliumbti, taigi, prašau jūsų pagalbos..
Mergina, pasirodo, mėgstanti pagerti, ir šiaip, gana laisvą gyvenimą gyvenimą vedanti, nors jai tik 14-16 (tiksliai nežinau, bet tam terpe, tikrai).. Motina geria, tėvas su broliu invalidai, bet ir tie abu irgi geria.. Turi ji dar panašaus amžiaus dukterėčią, su kuria kaip seserys augo, tai ta normalesnė, bet jau irgi išvesta iš kelio.. Mažylio tėvas - 21 metų, buvęs kalinys, mano akimis, isteriška asmenybė. Mergina pastojo, abortui pinigų neturėjo, taigi nutarė nešiot vaikelį, o pagimdžius juo, jei dar bus gyvas, po šitiekos cigarečių ir alkoholio - atsikratyt blink.gif
Žodžiu, žinau jos vardą, pavardę, adresą ir telefoną, mokyklą ir klasę, tik nežinau, kur reikia kreiptis, kad kas ją patikrintų, ir prižiūrėtų, kad ji tam vaikeliui nieko nepadarytų.. Nepilnamečiu inspekcija, vaikų teisių apsauga? Kas turi tuo rūpipntis? Ar gal nėra visai, kam galima būtų paskambint? Ar gal būsiu apšaukta, kad kol nėra įvykio, galiu nesivargint su savo paistalais..?
Viskas, ką čia parašiau yra tikra, ir tai gali patvirtint mažų mažiausiai vienas žmogus (kaimynė), svarbu, tik, būtų kur kreiptis, kas galėtų realiai padėt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 31 kovo 2005 - 20:30
Jūs visiškai teisi, nieko negalite padaryti. įstatymai nenumato atsakomybės už mintis. O įrodyti, kad tikrai planuojama žmogžudystė, manau šiuo atveju beveik neįmanoma, nors as nesu baudžiamosios teisės specialistė. pabandykite kreiptis į vaikų teisių apsaugą, esančią savivaldybėje, kadangi pati mama kaip suprantu yra nepilnametė, galbūt ten ką nors Jums patars.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobo: 18 spalio 2004 - 10:57
Taigi, čia ir blogiausia, kad kol kas žodžiai tėra žodžiai, ir nors po fakto tos pagalbos jau niekam gali nebereikėt, dabar pagalbos kreiptis nėra kur (Jau pabandžiau pasikapstyt po telefonų knygą ir parankiot tam tikrų įstaigų numerėlius.. Reakcijos nulis - "nėra nusikaltimo, nėra ir ką tikrint".) sad.gif Aš tikiu, kad jei ji ką padarys savo vaikeliui, tada bus didelė byla, su žiniom, daug svarstymų, "Srovių" visokių, ir "Pavojingų zonų", spėliojimų, kas, kaip, ir kodėl, bet užkirsti kelio tokiems įvykiams niekas nebando, o kiekvienas bandantis atrodo pasigailėtinas, paranojiškas ir šiaip visoks kitoks :/..
Labai ačiū už atsakymą ir patarimą, hobo drinks_cheers.gif
Atsakyti
pabandykite pati su ja pasikalbeti.
Atsakyti