QUOTE(4mamyte @ 2006 12 26, 13:39)
gal as jum busiu per "jauna"mamyte.bet taip norisi pabendraut su vyresniu vaiku mamytem.labai noreciau,kad pasidalintumet su manim patirtim.mano paauglys beveik penkiolikos.baigiu isprotet su juo .visa seima jis isveda is pusiausvyros.jam atrodo,kad jis vienas protingas,o mes visi durni.kaip iskest ta paauglyste?kur kreiptis,kad kas padetu?siaip jis butu geras vaikas,neruko,nesusideda su chuliganais,bet baisiai jau jis pas mane asmenybe,labai jau turi apie viska savo nuomone.bet susidus prie kucio stalo nera apie ka kalbet.as svajoju,kad kada nors susirinks mano gausi seimyna prie svenciu stalo,bendrausim,bus pilni namai gyvybes,o dabar tai kazkokia prievole atrodo....

taip liudna pasidare
Sveika 4mamyte!
Sena kaip pasaulis ir nesibaigianti problema- paauglyste
mano sunui 18-lika, bet tas "asmenybes" brendimas nesibaigia. Butent, viska zino geriau.
As kalbejausi su psichologe sia tema, - taigi ji sako, kad paauglysteje labai isryskeja egoizmas. Jiems atrodo, kad pasaulis sukasi (ar privalo suktis

) apie juos.
Dar teko girdeti gera laida apie paauglius. Ten vienas profesorius minejo, kad mes suauge turime giliau suvokti, kad paauglyste vienas is sunkiausiu, jei ne pats sunkiausias, vystymosi periodas zmogaus gyvenime. Siuo laikotarpiu susideda visos imanomos problemos i kruva, butent keiciasi visas organizmas- bresta, atsiranda "sirdies problemos"- isimylima, mokykloje ir namuose daromas spaudimas del ju ateities- reikia vis daugiau ir rimciau mokytis ir galvoti, kuo jie bus uzauge, norisi ir draugu tarpe laimeti pripazinima ir t.t. ir pan. Taigi, jie samoningai ar ne, bet tikisi suaugusiu supratimo (mes tikiuosi dar nepamirsome kaip ten mums tuo laikotarpiu buvo

) ir pagalbos. Bet kai pajaucia, kad mes ne ju puseje, staiga jie pereina i puolima (apsisaugojima). Is tikro tie musu paaugliai labai jautrus, nepasitikintys savimi, nezinantys kas ju laukia ateityje ir nezinantys kur pulti anksciau. Visos sios sumaisties, kuri vadinama- tapti suaugusiu nesudarant niekam problemu

, pasekoje jie tampa maistininkais. Is tikro, tai tik ju psichikos sukurta apsisaugojimo sistema, nes jiems skirtas kruvis labai didelis.
Taigi kuo mes galime jiems ir sau padeti.
Pirmiausiai apsisarvuoti kantrybe, toliau visomis savo sirdies ir proto isgalemis pabandyti tapti jo draugu, bent jau pabandyti ji suprasti. Ir gal pats svarbiausias dalykas, atverti musu sirdi siam brestanciam zmogeliukui
Leiskime jiems pasijausti saugiai musu tarpe, leiskime jiems pasijausti mylimais, nesvarbu ar jie tai "siandien uzsidirbo geru pazymiu"- mylekime juos besalygiskai ir drasinkime, kur tik galime- jiems tikrai labai sunku (gerai, kad jie patys tai nesuvokia

). Remkime juos savo meile- nera stipresnes jegos visoje visatoje! Tik darykime viska nuosirdziai, neperdetai. Kai mes suauge atsiversime jiems- atsivers ir jie.
Linkiu sekmes kuriant "sirdziu tapusavio santykius".
Tikiu, kad naujuju sutikimas bus grazus visiems.
Sekmes ir laimes visoms vyresnems mamytems 2007-aisiais!!!