daržovytė, 30 Gru 2006 - 14:50, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
daržovytė, 30 Gru 2006 - 14:50, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: mate -tonizuojantis gerimas. nors vienur raso, kad tai arbata, o kitur kad ne. as laikausi nuomones, kad tai ne arbata, tai tarp arbatos ir kavos
![]()

Šiaip tai matė – arbata. Kava juk daroma iš maltų kavos pupelių, netikra kava – maltų giliukų ar cikorijos. O matės yra plikomi lapeliai, vadinas – arbata

G A M M A, 30 Gru 2006 - 17:41, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
G A M M A, 30 Gru 2006 - 17:41, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: reikia kartu nusipirkti ir tokį daikčiuką (kaip jį įvardinti lietuviškai
)

Sietelis

Aš kavos visai negeriu, užtat arbatos – bent kelis didelius puodelius per dieną

Dažniausiai – juodą, rūšis, rinkimo vieta ir laikas nesvarbu (man skanu ir kiniška oolong, nors nedaug kas ją mėgsta), svarbu, kad būtų tikrai lapelių, o ne miltelių, trupinėlių su šiukšlėm ir pan., kokia būna pigiausia pakeliuose, nes tada jau dažytas drumstas birzgalas būna, o ne arbata. Mėgstu, kad būtų skaidri, tokios bordiškai rudos spalvos, karšta ir kvapni. Juodą geriu su trupučiu cukraus.
Žalią ir be cukraus galiu gerti. Be to, ir su su priedais, dažniausiai jazminaičiais ar ženšeniu, svarbu, kad tie priedai natūralūs būtų, o ne cheminiai, kaip pvz., būna obuolių skonio, kurį suteikia nors nors E999

Ir balta man tinka. Ir tas PU-ERH skonis, toks suplėkusio šieno, man visai malonus

Iš žolių man skaniausios raudonėlių, juozažolių, čiobrelių, pipirmėčių arbatos

Jei galiu, plikau arbatinuke, bet darbe man taip nepatogu, tai geriu iš pakelių. Daug kur, ir kavinėse, ir svečiuose iš pakelių geriu, ir visai skanu