Įkraunama...
Įkraunama...

Arbatų mėgėjos

QUOTE(daržovytė @ 2006 12 30, 14:50)

daržovytė, 30 Gru 2006 - 14:50, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

daržovytė, 30 Gru 2006 - 14:50, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

mate -tonizuojantis gerimas. nors vienur raso, kad tai arbata, o kitur kad ne. as laikausi nuomones, kad tai ne arbata, tai tarp arbatos ir kavos  biggrin.gif

mate -tonizuojantis gerimas. nors vienur raso, kad tai arbata, o kitur kad ne. as laikausi nuomones, kad tai ne arbata, tai tarp arbatos ir kavos  biggrin.gif

Šiaip tai matė – arbata. Kava juk daroma iš maltų kavos pupelių, netikra kava – maltų giliukų ar cikorijos. O matės yra plikomi lapeliai, vadinas – arbata mirksiukas.gif

QUOTE(G A M M A @ 2006 12 30, 17:41)

G A M M A, 30 Gru 2006 - 17:41, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

G A M M A, 30 Gru 2006 - 17:41, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

reikia kartu nusipirkti ir tokį daikčiuką (kaip jį įvardinti lietuviškai  doh.gif )
user posted image

reikia kartu nusipirkti ir tokį daikčiuką (kaip jį įvardinti lietuviškai  doh.gif )
user posted image

Sietelis mirksiukas.gif

Aš kavos visai negeriu, užtat arbatos – bent kelis didelius puodelius per dieną thumbup.gif
Dažniausiai – juodą, rūšis, rinkimo vieta ir laikas nesvarbu (man skanu ir kiniška oolong, nors nedaug kas ją mėgsta), svarbu, kad būtų tikrai lapelių, o ne miltelių, trupinėlių su šiukšlėm ir pan., kokia būna pigiausia pakeliuose, nes tada jau dažytas drumstas birzgalas būna, o ne arbata. Mėgstu, kad būtų skaidri, tokios bordiškai rudos spalvos, karšta ir kvapni. Juodą geriu su trupučiu cukraus.
Žalią ir be cukraus galiu gerti. Be to, ir su su priedais, dažniausiai jazminaičiais ar ženšeniu, svarbu, kad tie priedai natūralūs būtų, o ne cheminiai, kaip pvz., būna obuolių skonio, kurį suteikia nors nors E999 biggrin.gif
Ir balta man tinka. Ir tas PU-ERH skonis, toks suplėkusio šieno, man visai malonus blush2.gif ax.gif
Iš žolių man skaniausios raudonėlių, juozažolių, čiobrelių, pipirmėčių arbatos smile.gif
Jei galiu, plikau arbatinuke, bet darbe man taip nepatogu, tai geriu iš pakelių. Daug kur, ir kavinėse, ir svečiuose iš pakelių geriu, ir visai skanu rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Jungiuosi prie jūsų . Kavos nebegeriu visai, bet dėl ir nesigailiu schmoll.gif Labiausiai patinka žalioji su ženščeniu ir citrina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2006 12 30, 20:46)

Savūnė, 30 Gru 2006 - 20:46, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

Šiaip tai matė – arbata. Kava juk daroma iš maltų kavos pupelių, netikra kava – maltų giliukų ar cikorijos. O matės yra plikomi lapeliai, vadinas – arbata mirksiukas.gif

thumbup.gif
pritarčiau

Paragvajinis bugienis arba matės žolė - bugieninių šeimos bugienių genties augalų rūšis.
Krūmas, augantis daugiausiai Pietų Amerikoje: Argentinoje, Paragvajuje, Urugvajuje, pietinėje Brazilijoje.
Naudojamas arbatai. Auginti pirmieji pradėjo gvaraniai, vėliau - jėzuitų misionieriai, išplatinę matę net iki Ekvadoro. Pats pavadinimas kilęs iš kečujų kalbos žodžio mati - "puodelis".

Matės gėrimas
Kaip ir daugumos arbatinių augalų, surinkti matės lapai išdžiovinami, sukapojami ir sutrinami. Tradiciškai arbata geriama per bombilą (rašoma bombilla, paprastai Pietų Amerikos ispanų kalbos dialektuose tariama bombìža) - specialų ilgą šiaudą suplotu galu (tradiciškai sidabrinį) iš nedidelio džiovinto moliūgėlio - kalabašo (kalebasos), daromo iš Lagenaria siceraria augalo vaisiaus.

QUOTE(Savūnė @ 2006 12 30, 20:46)

Sietelis mirksiukas.gif

Sietelis mirksiukas.gif

Ačiū rolleyes.gif kaip angliškai sietelis žinau, o lietuviškai ir strigau ax.gif
Atsakyti
GAMMA aciu uz atsakymus 4u.gif
Ta pirmaji arbatinuka turiu ir pati namie, tik seniai benaudojau blush2.gif
As kavos praktiskai negeriu, tai arbata man skaniausias gerimas. Zinoma, be cukraus smile.gif Dabar geriu vaisines Milford is pakeliu, bet jau pasiilgau zalios plikomos.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2006 12 30, 22:52)

sviesiaplauke_as, 30 Gru 2006 - 22:52, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

sviesiaplauke_as, 30 Gru 2006 - 22:52, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

GAMMA  aciu uz atsakymus  4u.gif 
Ta pirmaji arbatinuka turiu ir pati namie, tik seniai benaudojau  blush2.gif 

GAMMA  aciu uz atsakymus  4u.gif 
Ta pirmaji arbatinuka turiu ir pati namie, tik seniai benaudojau  blush2.gif 

Pats laikas jį ištraukti thumbup.gif ir pasimėgauti skaniausia arbata drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2006 12 29, 22:59)

Įsimylėjusi Boružė, 29 Gru 2006 - 22:59, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

Įsimylėjusi Boružė, 29 Gru 2006 - 22:59, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

As is Presto kalediniu tai ragavau "Kaledu pasaka" tai laaaaabai slyksti buvo,net supykino,bet cia turbut todel,kad mane nuo liepziedziu pykina,o ten man rodos sudeti ju yra, taip pat ragavau medaus krumo "Kaledu zvaigzdes" tai irgi nesuzavejo  schmoll.gif O kokias tu Isila pirkai ir kokia tau skaniausia? Siandien pirkau "Skonis ir kvapas" juodosios arbatos su melynemis,nuostabus skonis,tokia svelni  thumbup.gif O arbata su kaktususu ziedais tai isvis pasaka,viena is skaniausiu mano ragautu  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

As is Presto kalediniu tai ragavau "Kaledu pasaka" tai laaaaabai slyksti buvo,net supykino,bet cia turbut todel,kad mane nuo liepziedziu pykina,o ten man rodos sudeti ju yra, taip pat ragavau medaus krumo "Kaledu zvaigzdes" tai irgi nesuzavejo  schmoll.gif O kokias tu Isila pirkai ir kokia tau skaniausia? Siandien pirkau "Skonis ir kvapas" juodosios arbatos su melynemis,nuostabus skonis,tokia svelni  thumbup.gif O arbata su kaktususu ziedais tai isvis pasaka,viena is skaniausiu mano ragautu  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Pirkau šias:
Kalėdų pasaka - šita man pati skaniausia... MMM... o kvapas išvis užburia thumbup.gif
Kalėdinė
Kalėdų žvaigždės

QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2006 12 30, 15:06)

sviesiaplauke_as, 30 Gru 2006 - 15:06, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

sviesiaplauke_as, 30 Gru 2006 - 15:06, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:

Norejau paklausti o kaip jus plikote tas sveriamas arbatas? I koki arbatinuka? Man kazkaip labai patogu tuose maiseliuose  blush2.gif  Todel, kad tingisi paskui plauti arbatinius, mesti tas zoleles.. Arba jei viena geriu tai isvis patogiausiai pakelis..
Na, bet pasiskaiciusi cia.. Tai taip ir norisi lekti i skoni ir kvapa ir prisipirkti arbatu..  wub.gif  wub.gif

Norejau paklausti o kaip jus plikote tas sveriamas arbatas? I koki arbatinuka? Man kazkaip labai patogu tuose maiseliuose  blush2.gif  Todel, kad tingisi paskui plauti arbatinius, mesti tas zoleles.. Arba jei viena geriu tai isvis patogiausiai pakelis..
Na, bet pasiskaiciusi cia.. Tai taip ir norisi lekti i skoni ir kvapa ir prisipirkti arbatu..  wub.gif  wub.gif

aš tai į puodelį su sieteliu, na žinot, būna tokie. O kartgais ir į paprasta puodelį, jei reikia, truputį pažvejoju lotuliukas.gif jei kartu su vyrru geriam, tai turim mažą arbatinuką, plikom ten mirksiukas.gif
Atsakyti
prisijunksiu ir as prie arbatos megeju.kofkes negeriu schmoll.gif .
geriu zalia.as perku,,rutos,, parduotuvej,kur saldainius parduoda.
lb patinka zalia arbata,,kiskio pievele,,
,,atsipalaiduok,, 4u.gif
Atsakyti
Aš ir labai mėgstų arbatą, tiek juodą, tiek žalią, tiek vaisinę. dabar neseniai atradau juodųjų serbentų, labai skani biggrin.gif
Atsakyti
na ir as geriu tik arbata kavos ne schmoll.gif
siuo metu esu uzsiciklinusi ant zaliosios su zenseniu ir citrinzole.
bet seip megstu visokias karts nuo karto nusiperku vis kokios naujos smile.gif namuose dabar turiu tikrai ne mazai arbatu smile.gif megstu ir zolialiu arbatas ypac kai vasara galima prisirinkti ivairiausiu is zoleliu megstamiausios pipirmetes, citrinines melisos, ciobreliu, metos, ramuneliu arbatos. Seip mekstu paeksperimentuotuoti kadangi namie turiu ivairiu arbatu tai jas maisau ax.gif kartais tikrai geri misinukai gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
Ne vieną kartą 'SUBMARINE' esu gėrusi nuostabios vaisinės arbatos, kuri vadinasi TWININGS.
Pagalvojau, kad ir man tokios namuose reikėtų turėti (aromatas ir skonis - nepakartojamas), bet nors tu ką doh.gif - nerandu. Visur ieškojau, bet neradau. Gal kas matėte Vilniuje tokių??

Lauksiu AŽ
Atsakyti
Oooooooo, ir aš prisidedu prie tų ieškančių.
parsivežėm tokių iš Škotijos. Nerealios visos jų rūšys kiek tik teko ragauti.
Ir vyšnia su cinamonu, ir melioninė, ir apelsininė su cinamonu, ir su ežiuole ir da visokios gerulės
O nerealiausia tai Ramunėlės su vanile ir medum.

jei kas rasit, garsiai šaukit
Atsakyti
Tai va.. Nesu viena - šaunu..
Tad vienintelė paguoda šiuo metu - į kavinę arbatos einu gerti.. sad.gif
Atsakyti