Mamytes,
parduodu KARKADE arbatą . Turiu 320 g. Galiu atsverti kiek reikia ir atsiusti. Pašto išlaidos jusu. 1 kg - 70 lt. PVZ. : 250 g - 17 lt , 70 g - 5 lt. Ji lengva, tad gaunasi nemažai.
Tautinis Egipto gėrimas karkade, turintis neįprastą rūgštoką skonį ir išskirtinį aromatą. Karšta karkadė tonizuoja ir suteikia žvalumo. Tai puiaus skonio arbata, kuri reguliuoja kraujo spaudimą. Geriant karštą arbatą, pakelia kraujo spaudimą, geriant šaltą mažina kraujo spaudimą. Turtinga vitamino P, jis stiprina kraujagyslių sieneles. Beje, karkadė puikiai valo organizmą apsinuodijus alkoholiu - ne blogiau už agurkų ar kopūstų sūrymą.
Būdai, kaip pasigaminti karkade : Karkade universalus gėrimas: jį galima gerti tiek karštą, tiek ir šaltą, kartais net su ledu. Tačiau bet kokiu atveju Sudano rožę labai svarbu teisingai užvirti, kad lapeliai nebūtų per ilgai termiškai apdorojami. Teisingai paruoštas karkade gėrimas įgauna šviesaus rubino spalvą.
Gėrimas ruošiamas, kaip jau minėjome iš hibiscus žiedų. Įprastai daugumo žmonių užpliko karkade, kaip arbatą, tačiau Egipte daroma kitaip. Egipto arabai karkade ne pliko kaip mes, o iki 15 minučių verda ant ugnies.
Norint išvirti karkade, atkreipkite dėmesį, ne užvirti, o būtent išvirti, išdžiovinti raudoni žiedai dedami į šaltą vandenį ir verdami, kol užvirs. Taip paverdami 3 5 minutes, nes tik verdant iš lapelių ištraukiama visa skonių gama. Vėliau pagal skonį dedama cukraus, nes gėrimas būna labai rūgštus (žinoma, galima gerti ir be cukraus). Tik jokiu būdu negerkite su pienu. Išgėrus gėrimą, išmirkusius karkade lapelius galima suvalgyti.
Karkade lapeliai verdami tik vieną kartą, nes jie jau būna atidavę visą savo skonį. Taip rekomenduoja karkade parduodančios kompanijos. Tačiau Egipte tos pačios arbatžolės, jei po pirmo virimo nesuvalgomos, verdamos ir antrą kartą.
Nereikia pamiršti, kad veikiant aukštai temperatūrai daugelis naudingų medžiagų, esančių karkade lapeliuose, žūva. Pirmieji į kaitinimą reaguoja antocianai (augalą dažančios medžiagos) ir vitaminas C. Jei paruoštą gėrimą per ilgai laikysite ant ugnies, jis praras didelę dalį šių medžiagų.