Naktim mano mane zadina, kad jam duociau
Gydytoja sake nezadinti, kai vaikas nores - pats atsibus
Aš žadindavau 1mėn. nes taip ligoninei sakė, nes mažiukai pamiršta kad nori valgyt. Paskui pagal poreikį.
As savo suneliu,nei vieno,nei kito nezadindavau...dabar mano mazyliui 3 menesiukai,pavalgo apie 22 val.ir ismiega iki ryto,o diena geria pienuka kas 3 valandas stabiliai
Iki mėnesio būtina žadinti. O po mėnesio žiūrėti, kaip svoris auga. Be to naktinis pienas pats maistingiausias (naktį ir paryčiais pienukas riebiausias), žindant naktį labiausiai stimuliuojama pieno gamyba (naktinio maitinimo metu išsiskiria daugiausia prolaktino).
Maniškis kaip laikrodukas iki 8 mėn. keldavosi kas 3 valandas, paskui iki 1m. ir 2 mėn. keldavosi kas 1 - 0,5 val., o po to pradėjo išmiegoti visą naktį (būna išimčių, bet dažniau kaip 1 kartą nesikelia).
p.s. vis dar maitinu.
Maniškis kaip laikrodukas iki 8 mėn. keldavosi kas 3 valandas, paskui iki 1m. ir 2 mėn. keldavosi kas 1 - 0,5 val., o po to pradėjo išmiegoti visą naktį (būna išimčių, bet dažniau kaip 1 kartą nesikelia).
p.s. vis dar maitinu.
Jokios butinybes tikrai nera, jei mamyte pieno turi pakankamai ir maziukui svoris auga gerai Nesuprantu to pasakymo "butina", nepykit mamytes...Nekeliau savo maziuko nuo pirmuju dienu ir tikrai nebuvo nei vieno karto,kad maniskis butu pamirses atsikelt pavalgyti,kai jau isalkdavo Beabejo, kai ilgiau ismiegodavo,tik prabudus jau turedavau buti 100% pasiruosusi ir tai niekad nesukele jokiu bedu - krutinej pienukas visad pasildytas taip jau gamta greiciausiai surede,kad paryciais susirinkti pacio geriausio pienelio jis visad pabusdavo, juk naturaliai ir gaunas - isvalgo viska vakare,keliauja miegoti,mamyte taip pat ilsisi ir gamina pieneli, paryciais vaikelis pabunda ir islaizes visa riebuji pienuka toliau krenta miegoti taip pat ir diena - jei maziukas net nekrusteldamas miegodavo ir 4, ir 5 valandas, niekuomet nemaciau reikalo jo per negaliu kelti... Ir zinokite, apsiejome be to butina, puikiai pailsedavom pirmaisiais menesiais, augom druti ir sveiki. Tikrai zinau,jog buna ivairiu situaciju ir tuomet jau mes darome viska,kad tik viskas butu gerai, bet del "butina" nepykit, taciau as papriestarausiu - jei viskas gerai, mazylio zadinti tikrai nebutina
QUOTE(D*L*K @ 2012 08 21, 10:29)
Jokios butinybes tikrai nera, jei mamyte pieno turi pakankamai ir maziukui svoris auga gerai Nesuprantu to pasakymo "butina", nepykit mamytes...Nekeliau savo maziuko nuo pirmuju dienu ir tikrai nebuvo nei vieno karto,kad maniskis butu pamirses atsikelt pavalgyti,kai jau isalkdavo Beabejo, kai ilgiau ismiegodavo,tik prabudus jau turedavau buti 100% pasiruosusi ir tai niekad nesukele jokiu bedu - krutinej pienukas visad pasildytas taip jau gamta greiciausiai surede,kad paryciais susirinkti pacio geriausio pienelio jis visad pabusdavo, juk naturaliai ir gaunas - isvalgo viska vakare,keliauja miegoti,mamyte taip pat ilsisi ir gamina pieneli, paryciais vaikelis pabunda ir islaizes visa riebuji pienuka toliau krenta miegoti taip pat ir diena - jei maziukas net nekrusteldamas miegodavo ir 4, ir 5 valandas, niekuomet nemaciau reikalo jo per negaliu kelti... Ir zinokite, apsiejome be to butina, puikiai pailsedavom pirmaisiais menesiais, augom druti ir sveiki. Tikrai zinau,jog buna ivairiu situaciju ir tuomet jau mes darome viska,kad tik viskas butu gerai, bet del "butina" nepykit, taciau as papriestarausiu - jei viskas gerai, mazylio zadinti tikrai nebutina
Mano nuomone reikia zadinti tik naujagimius, kurie miega >5val, nes paskui gali jau bado miegas prasideti
Maniskio kelt nereikejo pats pabusdavo nakti valgyt..ir dabar nors mums 10menesiuku bet geriam MP po 2-3 kartus per nakti..Svarbu jam i sveikatyte..
viena nakti zadinau kai 5valandas ismiegojo, o dabar jau tiek neistempia, maximum po 4 valandu praso valgyt
Niekada nežadinau valgyt...Pirmais mėnesiais ji būdavo kartais nakčiai užmiega apie 24 valandą ir atsikelia tik 6 ryto,miegodavo ir nepamaitinta...Juk tas mažas padarėlis labai puikiai parodo kai jam kas nors negerai-vadinasi puikiai moka parodyt ir kai alkanas būna,o jei miega,be jokio čiulptuko ir nekniurza-vadinasi pavargęs ir sotus...Nesuprantu aš kaip vaiką žadint kas tas tris valandas,kad valgytų...Mano nuomonė tokia,kad jei bus alkanas,nemiegos,nes bus mažiukui negerai ir pats pasireikalaus valgyt...Dabar kaip laikrodukas naktį,valgo ne rečiau kaip kas tris valandas
Nereikejo man zadinti pats atsikeldavo, o ir dabar nors ir 11men dar keliasi pora kartu pavalgyti MP
QUOTE(wawoon @ 2012 08 14, 12:01)
Aš žadindavau 1mėn. nes taip ligoninei sakė, nes mažiukai pamiršta kad nori valgyt. Paskui pagal poreikį.
Pradzioje keliausi, dbr tik Kai jis pats pradeda jau niurzget. Dazniausiai buna pampio ir valgymo metas kartu.