Įkraunama...
Įkraunama...

Ar žadinti naktį maitinti

Jei ne per daug nukritęs svoris ligoninėje, kai nevalgė mažius, žadinus nebūčiau, bet liepė griežtai žadint, nes nusilpo vaikas visai... Tai kažkiek žadinau, kokią savaitę gal, paskui nebežadinau. Kartais išmiega 6-7 val, kartais 2, pabunda pats.
Atsakyti
Jei vaikui svoris gerai auga, nereikia zadinti, kai isalksta pats pabunda smile.gif
Atsakyti
As nezadindavau smile.gif o jie patys nesikeldavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2012 04 02, 02:11)
iš savo patirties gliu pasakyti, jog kūdikį žadinti bent kas 3-4 valandas pirmomis savaitėmis net ir naktį  tikrai reikėtų, norint išvengti pienelio sąstovių, ar priešingai, kurioms mamytėms atrodo, kad neturi MP- tam kad kuo dažniau žįsdamas vaikutis ,,užkurtų" pienelio gamybą thumbup.gif  Juk naktį mamytei esant ramybės būsenoje geriausiai ir gaminasi pienukas...

o as is savo patirties sakau - kad jei vaikas isnesiotas, jei viskas gerai - tikrai nera butina nakti vaiko zadinti tam, kad pasiulytum kruti...

Bet cia tik jusu ir mano nuomones, kuriu nelabai reiketu absoliutinti, kiekviena mama turi elgtis taip, kaip jai ir jos kudikiui geriausia, o tai atrandama tik bandymu ir atradimu keliu mirksiukas.gif

Mano vaikai abu ismiegodavo nuo vakaro 11 iki ryto 5-6 nuo gimimo, niekada del sios priezasties pieno sastoviu nebuvo (jei kazkam jie butu - sakyciau, reiketu zadinti "pientrauki" lotuliukas.gif ).
Mano antrasis vaikas ir po gimimo apie para kruties neeme - miegojo doh.gif nepazadinamai, bandziau siulyti kruti - tai jis ne nesureagavo, miegojo kaip pakirstas - matyt, ilsejosi po sunkaus darbo smile.gif o paskui, kai jau issibudino - tik spek paduoti ta kruti, godziai valge.. doh.gif

Atsakyti
Kadangi paciai tai aktualu (vaikas puikiai miega), tai skaiciau daug informacijos sita tema. Is esmes susidariau nuomone, kad jei mamai su krutine viskas gerai (neprisikaupiau per daug pieno) ir vaikas svori sveikai priaugineja - vaiko zadinti visiskai nebutina. Pati pasirinkau toki viduriuka: statau zadintuva 6 val. po paskutinio maitinimo, na bet dar iki jo ismiegoje dar nebuvom - vaikelis po 5 val. miego pagaliau isalksta smile.gif
Atsakyti
Mano anyta (ne lietuvė) visada sako: never wake a sleeping baby! duodavo man velnių, net kai mažoji vos naujagimė buvo, kai pas ją atvažiuojam, mažiukė užmigus, o aš noriu nurengti kombinezoną (na vaiko nekaitinsiu, sutinku tik dėl nežadinimo valgyti). Ir ką, maniškei beveik 8 mėnesiai, sveria apie 12kg, miega šiuo metu nuo 9 iki pusės 8 be prabudimų, per naktį išmiegodavo nuo 2 mėnesių smile.gif manu, arba auksinis vaikas, arba nėra ko pratint prie valgio naktį. Mums būdavo, kad dieną duodam kas valandą, bet naktį žino, kad maisto nėra, matyt stengdavosi atsivalgyti smile.gif o dabar tvarkingai, ne per dažnai, graži mergina, žydi tiesiog ir mamytei leidžia pailsėti wub.gif
Atsakyti
jei vaikas svorio priauga normaliai, tai miegancio maitint tikrai nezadinciau... o visi maitinimo grafikai - juk tik indikaciniai. nereik ju laikytis kaip istatymo. jei vaikas auga gerai, tai kam prisidaryt sau papildomu sunkumu?
Atsakyti
Jei mazylio svoris auga gerai, tai ner ko zadinti ir saves kankinti - geriau pailsekite pacios smile.gif Maniskis ir taip auga kaip ant mieliu, tai kas butu jei dar nakti zadinciau blink.gif
Atsakyti
Maniškis, nors tik savaitės amžiaus, pats pabunda naktį, kai nori valgyti ir mane pažadina,kad pamaitinčiau smile.gif
Atsakyti
As irgi nezadinu savo mazylio, jis pats nubunda kas 1,5 - 2 pavalgyti, kadandi isalksta smile.gif
Atsakyti
as taip pat nezadinu, nes jis pats duoda zenkla, kada metas - radeda knerzeti.. tada as ji pasiguldau i kita puse (nes buna uzmiges is vienos puses valgydamas), verciuosi ant kito sono, jis sau valgykla susiranda ir toliau miega, o as irgi tuoj pat smingu smile.gif Begalo dziaugiuosi, kad naktimis miegam kaip normalus zmones, nereikia keltis, kazkur eiti.. Puiku maitinti paciai ir mazuli migdyti su savimi. Pradėsiu nerimauti tik tada, kai mažuliukas ims prašyti pienuko rečiau nei kas keturios valandos, nes tada atsiras daugiau tikimybės vėl mėnesinėms prasidėti ax.gif
Atsakyti
Savo mazges niekad nezadinau is miegu kad pamaitinciau. Pati atsikelia ir papraso smile.gif Dazniausiai nakti keliames tarp 2-3 ir po to dar miegam iki 6-7 tada kaip pilvukas leidzia arba keliames arba dar miegam iki 10 biggrin.gif Kai grizau is ligonines atejes pediatras irgi nepatare naktimis vaika kelt maitint nes po to gali priprasti prie naktipieciu ir ramybes tikrai nebebutu.
Atsakyti